Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DarthVader

10 bejegyzést írt és 4895 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
DarthVader 2018.06.15 10:29:12
@látjátok feleim szümtükkel:

Olvasgattam én eddigi is hébe-hóba, csak írni nem írtam...
DarthVader 2023.08.07 20:25:23
@palóc gyerek:

Mi van, büdösbogár? Idegállapotba jöttél?
Hazamész, kivered, megnyugszol. Ilyen egyszerű.
DarthVader 2023.08.07 20:34:32
@látjátok feleim szümtükkel:

Ujságírótól ne várj szakmai mélységeket. Vsz. a működési nyilvántartási érvényessége járt le. Nem szerzett elég továbbképzési pontot. Igy is dolgozhat, de "szakmai felügyelet mellett" ami lehet egy telefonos elérhetősége a szakmai felügyeletet ellátó kollégának. Ez a "fogdosás" téma is elég ingatag. Mit jelent a "fogdosás"? Megfogta a combját? Vagy még feljebb? Ez a sztori egyelőre csak az indulatok szítására jó.
A találékony magyar ész képes túlbonyolítani alapjában véve egyszerű dolgokat is és különféle összeesküvés elméleteket gründolni, nincs ez másként az orosz-ukrán háború esetében sem. Egy konfliktus elején mindig nagy a porhintés, hagyni kell, hogy elüljön a por és magától kirajzolódjon a valós…..
A Comedy Central április 1-jén 21 órától műsorra tűzi Bödőcs új stand-up estjét. Mi már láttuk, íme a dupla villámkritikánk. Szigorúak voltunk, de igazságosak. A laikus azt gondolná, a Trump-éra valóságos témakánaánt hozott a humoristák számára, de azóta többen elmondták, az egyre szürreálisabb…..
DarthVader 2022.04.01 22:20:56
@ekat:

A gróf mutatja vendégének a birtokot.
- Ez itt a golfpáya.
- Ó, golfozik, gróf úr?
- Á, nem, egyszer próbáltam, de unalmasnak találtam.
Mennek tovább.
- Erre vannak az istállók.
- Lovagol, gróf úr?
- Nem, egyszer próbáltam, de unalmasnak találtam.
Mennek tovább, jön egy fess fiatalember. A gróf bemutatja:
- Ő itt a fiam.
A vendég:
- Gondolom, egyes gyerek...

Szóval egyszer próbáltad, de unalmasnak találtad. Gyerek van? :)
Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző. A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem…..
Sajnálom én ezt a szegény Viktort nagyon. Olyan ő, mint Gottfried, a Plantagenet-ház megalapítója, aki elmondhatta magáról, hogy: Az apám is király, a fiam is király, csak én maradtam gróf. Ezt a helyzetet aztán az arisztokrácia szaporodási titkait kifigurázó népi bölcsesség is rögzítette, midőn a…..
DarthVader 2021.09.28 08:43:42
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Akkor ezek szerint Gyurcsány is jól végezte a dolgát, ha a fideszpatkányoknak annyira elegük volt belőle. Érdekes érvelés.
 A középkor népszerű témája a filmeknek és a sorozatoknak, mozgóképen gyakran jelenik meg a korszak. Ám a látványosság és a filmes hatás kedvéért gyakran olyan megoldásokat is használnak, amelyek rendkívül távol álltak a mindennapi valóságtól. Tíz középkorral kapcsolatos gyakori filmes klisét…..
A közelmúltban jelent meg a TINTA Könyvkiadónál az Etimológiai szótár második, bővített kiadása. Ebből az alkalomból beszélgetett Zaicz Gábor főszerkesztővel a Katolikus Rádió riportere, Nagy György András. Az alább közreadott szöveg a 2021. augusztus 22-én elhangzott riport szerkesztett…..
DarthVader 2021.09.25 14:51:44
@ewfsdfewet: önnek kicsi peszélni magyar?
Ahhoz, hogy megrendezésre kerüljön az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás kellettek a magyar nyomorúságos valóságot tagadó politikusok, akik a szorgalmas építőmunka helyett a feltűnősködést és nagyzolást választották. Bár szavakban az orbánista politikusok a „munka…..
DarthVader 2021.09.17 09:12:28
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: az orbánistákat ne zavard össze a tényekkel...
Köszi, jól vagyok Az oltóponton fiatal doktornő adta be az injekciót. Nem volt vita köztünk, harmadiknak is Pfizert kértem és azt kaptam.Ugyanis én hallgatok Karikó Katalinra, akit jobb egészségügyi szakembernek tartok, mint Szíjjártó Pétert :-) Márpedig Karikó szerint nem szerencsés az oltások…..
DarthVader 2021.08.26 14:04:06
@evilwolf:

1," Mondták vala, hogy ha beoltatjuk magunkat 5-6 millióan, akkor nyájimmunitás, nem kell maszk, nem lesz több hullám."

Senki nem mondta, hogy 5-6 milliónál nyájimmunitás lesz. Több mint 80 % átoltottság kell hozzá, beleértve a gyerekeket is

2, "Mondták vala, hogy ha beoltatjuk magunkat kettővel, elég lesz. "

Nem mondták, hogy kettő elég lesz. Azt mondták, hogy legalább kettő kell. Már korán mondták, hogy lehet, hogy 3. is kell. (Főként as kínaiból)

A nyájimmunitáshoz a hülyéket is meg kellene győzni. Lehet, hogy még negyedik oltás is kell, az is lehet, hogy más szerkezetű, mint az eddigiek.

Egyet nem értek: minden ember kapott élete során (50 alattiak mindenképp) vagy 25 különféle védőoltást. Kurvára szó nélkül elviselték. ( Di-Per-Te oltásból kaptak vagy 8-at.) Ettől meg be vannak fosva.

Azt tudom javasolni mindenkinek - pedig háziorvosként nekem szívás, nekem kell beoltani a falut - hogy mindenki, akit nem viselt meg nagyon a második, kérje a harmadikat - akit meg igen, az csináltasson antitest titer viszgálatot, az után döntsön - és zárt térben vegye vissza azt a kurva maszkot, akárki akármit mond. (Sebész 6-8 órán keresztül áll a műtőasztal mellett a maszkban, és semmi baja. negyedórát aki nem tud elviselni benne, az maradjon otthon a seggén.

Ja, még egy:

"Felejtsük el a "vigyázzunk egymásra" kamudumát is. Vigyázzon mindenki magára, ne mástól várja a csodát senki."

Ez igy jól hangzik, de ha más nem vigyáz, azaz nem hordja a maszkot, nem oltatja be magát, és széthörgi a vírust, akkor én hiába vigyázok.
DarthVader 2021.08.26 14:55:43
@Ekrü:

Minden vakcina után el lehet kapni a vírust. Kérdés az, beledöglesz, maradandó károsodást szenvedsz, vagy nem. (És ez is "csak" statisztika, mert ha 1000 oltatlan közül beledöglik 20, 1000 oltott közül meg 2, az 90 %-os hatékonyság. De attól még a 2 belehalhat, mégis nagyon hatékony az oltás. )
♦ Áll a bál Nagykovácsiban. Valaki becsatornázta ezt a balhét a Telexhez, akik gyorsan rittyentettek is belőle egy korrekt cikket, és ezzel gyakorlatilag ledobták a nyilvánosság atombombáját a falura.  Még a cikk megjelenése előtt elindított, a beruházás megakadályozására indított petíciót azóta (a…..
DarthVader 2021.05.10 13:09:57
@konrada:

"(kivéve a sztrádák, mert abból sok pénzt lehetett kivenni a Strabagon, meg az olasz maffia cégén keresztül,"

Hagyjuk már ezt a sztrádázást:

index.hu/gazdasag/2017/12/14/simicska_m4/

Ebben is benne volt mindenki, akik az előző érában benne voltak. És ugyanúgy túlárazott volt, sőt! Innetől minden olyan érv., ami a korábbi sztrádaépítéseket krtizálja azon az alapon, hogy "bezzeg amazok..." , érvényét veszti.
Bár jelenleg még Európa legtöbb országában szigorú korlátozó intézkedések vannak érvényben, úgy fest a nyáron bizonyos feltételekkel már lehetőség nyílik autós kirándulásra. Mielőtt azonban nekivágnál egy külföldi utazásnak, nem árt, ha tisztában vagy az alábbi szabályokkal. Franciaország: a…..
DarthVader 2021.05.06 17:14:13
@Emmett Brown:

Nem. A jobbkézszabályt a baloldali közlekedéshez találták ki, csak a jobb oldalira áttérve megmaradt.

Pl: egyenrangú útkereszteződés, bal oldali közlekedés:
balra kis ivben- a jobbról jövőnek elsőbbsége van (elé fordulsz)
egyenesen: dettó (keresztezed)
jobbra nagy ivben -természetesen itt is. (szintén keresztezed)
tehát minden esetben a jobbról jövőnek van elsőbbsége.

jobb oldali közlekedés:
balra nagy ivben: jobbról jövőnek elsőbbség (elé fordulsz)
egyenesen: dettó (keresztezed)
jobbra kis ívben: itt a jobbról jövőt nem zavarod, igy ha jobbról jön, akkor is mehetsz.

A bal oldali közlekedésnél konzekvensebb a szabály.
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
DarthVader 2021.04.22 22:02:21
@jotunder:

Fogadjunk?

Nyugatias képzés, persze. De azért a puskapor is szárazon van tartva.
'83-ban az ELTE-n is voltak pacsirták, gondolom. Az a félelmetes, hogy most valószínűleg sokkal több van, akiket még csak egzisztenciálisan se kell fenyegetni, önként és örömmel dalolnak.
Nos, még egy téveszme megdőlni látszik a Covid-19 elleni védőoltások „ártalmasságával” kapcsolatban, s hiába is kitartóak az oltásellenesek. A védőoltás felvevésével kapcsolatban vizionált apokaliptikus vízióik nem következtek be. Azt viszont el kell ismerni, hogy kitartóak és fantáziadúsak, s így…..
DarthVader 2021.04.18 22:09:13
@ircaman:

A Szputnyikról még ennyi se derült ki.

Orbán nem azért oltat a kínaival, mert idióta, hanem azért, mert adagonként kb 30 Euro-t tesz zsebre. A nyugatival nem lehet mutyizni. Az pedig, hogy abból lehet, hogy kell egy harmadik is, tiszta haszon neki. Nekünk nem annyira.
DarthVader 2021.04.19 07:40:22
@táltos: nem a harmadik adaggal van baj, számos vakcinából még több is kell a védettséghez, hanem a dupla árból.
DarthVader 2021.04.19 08:57:14
@eßemfaßom meg áll: mint emlitém, a kinaival nem az a baj, hogy van - vagy nincs -hanem a kétszeres ár. És nem azért kétszeres, mert annyiért adják.
És igen, elég lett volna a kínaiból a fele is. Azon kívül ha a Pfizerből 2 adag 5 hetes időközben véd, a kínai meg majd kiderül, hogy a 3. oltás véd annyira és 6 hónap után, amire már a Pfizer is lesz annyi, hogy elég legyen, akkor bizony lehet, hoggy nem jártunk jól a kínaival. De még ez sem lenne probléma, ez a jövő zenéje, a probléma a közbeiktatott cégnek átjuttatot irgalmatlan összeg.
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
DarthVader 2021.04.18 13:57:25
@Podvinecz Marsall:
Egyszer ki lett innen hajitva, azóta időnként különböző nick-ekkel jól "bosszút áll". Valami infantilis barom.
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
DarthVader 2021.04.15 07:49:03
@ámbátor: tök mindegy. Ezek az emberek még élhettek volna X ideig - nem tudjuk, meddig, de a te fejedre is eshet holnap egy disznó (megtörtént) - de mindenesetre hónapokat-éveket, de 1-2 hét döglődés után meghaltak egy elkerülhető halálban. És persze van a statisztika, hogy mekkora a halálozási többlet.
(Amúgy az megérne némi diszkussziót, hogy a korábbi évek 25 és 30 közötti halálozása miért csökkent le 2020-ban 22-re. Ebből 1 igazolt covid. A balesetek csökkenésére nem foghatjuk, eddig se volt, influenzajárvány elmaradt, ez lehet ok, de mindenesetre érdekes. )
A statisztikához:
50-es évek, határőr járőr jelentés:
"A nyomsávon egy nyompár be, egy nyompár ki, az ország létszáma változatlan")
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
      · � A magyar költészet napjára: Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa (részlet) Hazám, keresztény Európa, túlélve időd szörnyű végét, elbírod-e még te az Istent, a Szeretetet és a Békét? (Varga Judit, Facebook)     Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versével köszöntötte Miskolc…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
DarthVader 2021.04.09 14:05:05
@kemény keleti kommentelő:

Ilyen fazont én is ismerek, pont ezeket mondta, gépkocsivezető az erdészetnél. Neki meg van engedve, hogy hülye legyen.

Ha egy templomban elkezdem hülyézni a keresztény vallást, magát big JC-t, az belefér a véleményszabadságba, vagy kivezetnek?
Esetleg zsinagógában karlendités?

Vannak helyek, ahol nem lehet tenni vagy mondani akármit. Oktatási intézmény pölö pont ilyen. Óvodában nem lehet mesét olvasni két királyfiról, ha jól tudom. Fel lett jelentve az óvoda. Kiváncsi lennék erről a "tanár úr" véleményére.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
DarthVader 2021.04.07 22:20:50
@Ménkűnagy Bundáskutya:

A kormányt nem iránytűnek kell alkalmazni (Az erkölcsöt pedig a kormánnyal egy mondatban emlegetni blaszfémia) A kormány módszereit kell velük szemben alkalmazni, mert csak így lehet legyőzni őket. Ha elmúlt 3 választáson ez vált be, hát ez vált be. Majd utána lehet finoman disztingválni. Azért nem úgy értem, hogy ha lopnak, lopjunk, de ha "véleményterrort alkalmaznak", ld. TótaW, akkor arra csak "véleményterror" lehet a válasz. És ha berzenkednek, szigoruan beleverni az orrukat a saját mocskukba. És hiába pofázzák, hogy lám, lám, kemény viszontválaszban el kell nekik magyarázni, hogy ezek szerint nekik igy felel meg, akkor pedig fogadják el. AKA amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Minden más csak szánalmas magyarázkodásnak tűnik.
DarthVader 2021.04.08 14:09:17
@Rozsgyi:

"Mondjuk ha van egy keresztény elveket hirdető cég (nem tudom hogy van-e, de mondjuk ha lenne), és annak a munkavállalója tesz olyan kijelentést, hogy támogatja a melegek házasságát, és ezért kirúgják, mert az nem fér össze a cég elveivel, az jogos lenne? Szerintetek? "

Nem lenne jogos. És ha ezért valaki szót emelne, liberális álláspontból, akkor nekirohannának, lebuzizsidólibsiznék, és libsi véleményterrorról papolnának.

Most kirugnak egy nem keresztény elvet hirdető cégből egy migránsozó dolgozót (nevezzük igy), és a keresztény elveket vallók (nem azok, de tudjuk) siránkoznak, és számonkérik a zsidóbuzilibsiken, hogy emeljék fel a szavukat. A zsidóbuzilibsik felemelik, és amikor a keresztény elvet hirdető cégből megint kirugnak valakit, akkor megint le lesznek zsidóbuzilibsizve.

Ja, számos esetben rugtak ki keresztény elveket hirdető cégektől - jelentse ez bármelyiket államitól magánig, sajtótól bányáig - embereket azért, mert olyan kijelentéseket tettek, amelyek nem férnek össze a kereszténykonzervativizmussal, jelentsen ez most akármit. És amikor a liberális felemelte a szavát, mi történt? Igen, le lett zsidóbuzilibsizve.

Úgyhogy lómallér a fülükbe, nincs együttérzés. Tessék megtapasztalni, milyen a fasz rosszabbik oldalán lenni. Igen, ha a NER-ben nem lehet mindent mondani, és ha az jól van így, akkor ennek is jónak kell lennie.

Maximum annyi engedményt lehet tenni, pl. jelen esetben: "Szerintünk nem helyes ezért kirugni valakit, de jól tették." :)
DarthVader 2021.04.08 14:15:59
index.hu/kulfold/2021/04/08/petry-zsolt-nemetorszag-diplomacia/

Ujabb ok, hogy még azt is letagadjam külföldön, hogy magyar vagyok...

Ekkora állatokat..... Gondolom, az ügyvivő azt fogja mondani:
Németországban nem szokás az államnak beleavatkozni magáncégek humánerőforrás politikájába. Persze vannak olyan országok a világon, de azok általában Európán kivüliek, már a mi a mentalitást illeti. Egyéb kérdés?
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
DarthVader 2021.04.05 20:39:00
@látjátok feleim szümtükkel:

Mi a bánatnak olvasod? Első kommentet elolvasod, beméred, mekkora baromról van szó, utána már csak görgetni kell.
DarthVader 2021.04.06 07:45:52
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A trollok legnagyobb fájdalma, ha trollkodásuk a semmibe hull, és semmiféle reakció nem érkezik rá. Azt se tudja, olvassa,-e egyáltalán valaki. Vajudik a hegy, és még csak egér se születik.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Ez most egy személyes írás, kevésbé marketinges, elnézést kérek azoktól, akiket ez esetleg zavar. Azt hiszem, magyarázatot kell adnom, miért nem írtam bejegyzést az elmúlt három hétben. Ennek az oka, hogy elkaptam a Covid vírust, és elég rossz állapotba kerültem, végül majdnem két hét kórházi ápolás…..
DarthVader 2021.03.30 07:59:45
@dunántúli gyerek:

Na, ujabb okoskodó hülye.

Hagy ne fejtsem ki, miért.

A poszternek: egy éve az folyik a csapból is, hogy ne kapd el. Nincs rá jó megoldás, vagy gyógyulsz egy nap alatt, vagy beledöglesz, és ezt nem te döntöd el, hanem Fortuna. Örülj, hogy megúsztad, járhattál volna rosszabbul is.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
DarthVader 2021.03.22 19:41:52
DarthVader 2021.03.22 23:40:25
@Podvinecz Marsall: mondom, olvasható.
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
DarthVader 2021.03.15 11:13:10
@szuperzsidok12:

"Tests are easy but if you make one error, youll lose about 10% of the marks."

Hát, ha valaki a könnyű teszten se tud teljesíteni, akkor mire számít :))

Szerintem te innen nagyon hamar ki leszel rugdosva, teljesen megérdemelten. Ráadásul semmi személyes okból, pusztán hozzászólásodnak a témától parsececben is mérhetetlen távolsága okán.

(De, személyes okból is. Úgy nézem, te is valami magyar cigány (oppardon, roma) lehetsz, azok adnak olyan nevet a gyereknek, hogy még véletlenül se lehessen nem kitalálni pusztán név alapján, hogy roma a szerencsétlen, te olyan nicket választasz, hogy nehogy ne sírjon le rólad a náculás. És azt nem szeretjük. Igen, a liberalizmus egyik ismérve, hogy hagyja pofázni a mégoly hülyéket is, a kommenszekciótcés a bloggert gyakran éri a vád, hogy "liberálisok", - igen, ez kvázi szitkoszó bizonyos szubkultúrákban - de abból is látszik, hogy egy szó sem igaz belőle, mivel innen szanzsén ki leszel baszva emiatt IS.)
DarthVader 2021.03.15 18:47:49
@fortin:

nem feltétlen megalkuvó orbánista izé, de a történelem úgy hozta, hogy attól, hogy megkapta (!!!) , messziről, félsötétben annak látszik. Ez van.
DarthVader 2021.03.15 19:41:08
@fortin: kapnak egy vajsárga árnyalatot :)