Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katjatjuta2 (törölt)

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szasza rábeszélt, hogy nézzünk ki a HHH (Hármashatárhegy—egybeírva!) egyik levezető 6 klikkes szakaszára. Hármashatárhegy (egybeírva) Budapest egyik városrésze a III. kerületben. Nevét a 497 m magas Hármashatár-hegyről kapta. Maga a hegy részben átnyúlik a II. kerületbe…..
Magyaridióta Játéktűz 2010.07.01 15:47:00
Szokás szerint sokkal nagyobb zsivajt okozott az az idióta, Facebook-on indított kezdeményezés, amely az augusztus 20-i tűzijátékra fordítandó összeget az árvízkárosultaknak adta volna, mint amekkorát az egész agymenés egyáltalán megért. Imádom, amikor teljesen lényegtelen…..
 Azt eddig is tudhattuk, hogy Orbán káderpolitikája messze áll a tökéletestől. Nem. Pontosabban fogalmazok: az a tény, hogy Orbán környezetében időnként elképesztő seggfejek bukkannak fel, hogy a Fidesz elnökének jóvoltából döbbenetesen nagy marhák kerülnek mindenféle…..
Elképedve hallom, olvasom, hogy Schmitt Pál milyen kiváló és sikeres sportdiplomata. Ugyanígy, hogy milyen kiváló sportvezető.Akkor nézzük, próbálom sűríteni, de kicsit így is hosszú lesz:'81-ben kezdődött sportvezetői karrierje, ekkor emelték fel a Népstadion és Intézményei…..
Tudom hogy az otthoni sajtóban már megjelent a hír, de mivel terveztem, csak írok róla. A Socialstyrelsen (állami intézet, széles hatáskörrel, pl. szociális ügyek, egészségügyi ellátás, egészségvédelem, megelőzés, járványügy) megvizsgálta a haldokló betegek ellátásának…..
katjatjuta2 (törölt) 2010.05.21 08:47:32
A passzív eutanázia nálunk is engedélyezett, van pár kritérium az egészségügyi törvényben. Én most nem is erről, hanem az aktív eutanáziáról szeretnék egy történetet megosztani, ami Hollandiában történt meg nagybátyám egyik munkatársával.

A hölgy alig volt túl 40-es évein és sajnos több, mint két és fél éve veserákot diagnosztizáltak nála. Számos kezelés után , körülbelül egy éve az orvosok közölték vele, hogy menthetetlen, nem használnak a terápiák.

Ezek után a család felkészült a legrosszabbakra. A hölgynek egyébként két fia van / 12 és 14 évesek /
Idén tavasszal rendkívüli mértékben romlott az állapota, eutanázia mellett döntött / aktív /
Az orvosok úgy altatták el, hogy a két fiát ölelte.

Ezután a család hűtőágyat rendelt és hazavitték a halottjukat, még 4 napig volt a családdal. Az apjuk többször megkérdezte a fiúkat, hogy most már elvitetheti e halott anyjukat, de ez végül csak 4 nap után következett be , kifejezetten a srácok kérésére.

Nagyon meglepett, hogy a halottal volt még a család, de a nagybátyám azt mondta, nincs ebben semmi különös, ez teljesen megszokott Hollandiában és mindenki úgy gondolja hogy segít a gyász feldolgozásában.
Kérdeztem a fertőzésekről, de leintett hogy a hűtőágy pont azért van és néhány higiéniás szabály betartása mellett nem történhet semmi gond.

Sok aspektusán elgondolkodtam ennek a történetnek. Szerintem mi még ettől nagyon messze tartunk, viszont nekem valamiért nagyon szimpatikus.
Alig telt el néhány óra az új Parlament megalakulása után, az ifjonc pártok (s egy régi), máris annyira beleszerettek a légkörbe, hogy a 200 fős Parlament ötletéről -egyenlőre- hallani sem akarnak. No nem mintha ez számítana, de így a hiteléből veszít mind a Jobbik, mind…..
A Fidesz ma bejelentette: Schmitt Pált jelölik a parlament elnökének. Sajnos a jelölésről egyelőre szinte semmilyen részlet nem derült ki; nem világos, hogy pontosan milyen eljárás alapján döntött a frakció, ki tette a javaslatot, hányan támogatták azt, és vajon volt-e…..
katjatjuta2 (törölt) 2010.05.05 21:36:00
@Balt: fél év, nem több, nem kevesebb :)

és tudom, hogy olvassa és tudom, hogy mosolyog... én is.
Nagyszerű sportember!!!!

Viszont 62 évesen még sokkal, de sokkal többet foglalkozott az élet" édesebb "felével és jobban állt neki:)

köztársasági elnök pedig legyen az, aki ért is hozzá!!!!
katjatjuta2 (törölt) 2010.05.05 21:55:29
@Balt:

Édesem :)))

gondolsz, amit akarsz

Kajak-kenu Vb
katjatjuta2 (törölt) 2010.05.05 22:10:54
@Balt: ugyan már ........

Ő tényleg egy nagyszerű sportdiplomata, 5 nyelven beszél és nincs olyan szituáció amiben nem találná fel magát.
Ettől függetlenül azt gondolom, mindenki maradjon annál, amiben profi...ezt egy vérbeli sportolónak tudnia kell!!!!

Már azon is csodálkoztam, hogy a Fideszhez csatlakozott...de hát legyen :)

Na de a hitelesség.........ÖNMAGUNKKAL SZEMBEN?????

Valahol legbelül Elnök Úr?????
Nosztalgikus tinitörténet az osztály elé kiállva szerelmet valló lánnyal és a fiúval, akinek elege volt a hülyítésből. Egyszer volt hol nem volt. Volt egyszer egy lány (mondjuk Jázmin). A lány azt hitte boldog, amíg be nem lépett az életébe a fiú (mondjuk Nomád). Ő hónapokig…..
Sokat hozzátenni ehhez nem lehet: a törvényekre fittyet hányó rendszabályozási kísérleteiről elhíresült monoki polgármester ismét úgy gondolja, hogy rá nem vonatkoznak törvények. S az hagyján, hogy írottak nem, de még csak íratlanok sem. Ezúttal azonban a saját tartozásával…..
Nem mond le Szigeti Péter, nem mond le senki az OVB-ből. Mert nagyon sajnálják, de nem az ő hibájuk, hogy a parlamenti választások első fordulója kabarévá vált, valójában semmi közük hozzá, nem ők találták ki a szisztémát. Mit is tehettek volna? A körülmények áldozataivá…..
  Olvasom a helyi sajtó (heol.hu) napi híreit, olvasok, és csodálkozom, nem először és nem is utoljára: milyen országban élünk? Három (vagy négy) „fiatal”, köztük a híres „befogadó falu”,  Tarnabod befogadottjainak egyike – ez a körülményes megfogalmazás…..
katjatjuta2 (törölt) 2010.03.28 17:44:09
@Nagyító: Kedves Nagyító!

Szerencsére azért vannak, akik a törvényeket tekintik szentírásnak, például én is hozzájuk tartozom és hidd el azon nyomban te is ebbe a táborba fogsz tartozni, ahogyan meggyűlik a bajod a törvénnyel.Vegyük például azt a nem kívánt, de esetleg bekövetkezhető esetet, amikor valaki pimaszkodik veled, vagy bármely szeretteddel és te beversz egyet az illetőnek, aki ebbe az ütésbe belehal.
Itt idéznélek :Akik valaki életét veszik el, azoknak a legsúlyosabb büntetést érdemlik, kortól és hovatartozástól függetlenül.
Na ilyenkor jön jól a jog tudása!!!
Ez halált okozó testi sértés, mert a szándék testi sértésre irányult és nem emberölésre.Ez büntetési tételben 2-8 év, míg az eö. alapesete 5-15, szóval nagyon nem mindegy!!!
És hidd el, az emberek azt hiszik velük ilyen nem történhet, pedig bizony hogy igen!!!És akárhogyan is, de miattuk meghalt egy ember.
És ilyenkor jönnek az ügyvédek és megvédik őket a bíróságon és ez így van rendjén.

Konklúzió szerintem: az élet elég bonyolult és sokkal, sokkal árnyaltabb, mintsem hogy vasárnap délután bután vagdalkozz :)
katjatjuta2 (törölt) 2010.03.28 18:32:12
@Rebegő ajkak:

Nem, nem érzem, hogy csúsztatok,a választásokkal pedig abszolúte nem foglalkozom :)

A jog, a büntetési tételek fokozatossága,ami a fenti postban érdekes a számomra. Konkrétan egészen elképeszt, hogy egyesek, például mint TE, milyen könnyen osztogatnak 20 éveket...

A börtönben eltöltött évek a személyiségre súlyosan romboló hatásúak és 5-10 év után / erről vita van a szakmában/ visszafordíthatatlan deformitást okoznak az egyén személyiségszerkezetében. Nagyon megfontolandó, hogy egyes bűnökért milyen büntetést kell kiszabni, mert az elkövető egyszer kiszabadul és esetleg még nagyobb problémát fog okozni a társadalomnak.

Visszatérve erre a szerencsétlen Zuschlagra: ugye senki sem gondolja, hogy 12,5 év járna neki!!! A bűnszervezetbeni elkövetés az igazán szemétség az ügyében. Ettől ilyen súlyos a büntetési tétele. / szerintem ez az ügyészség privát bosszúja/
Azért nem tartom korrektnek, mert amikor a bűnszervezetbeni elkövetést, mint minősítést létrehozta a jogalkotó, akkor ezt kifejezetten maffia jellegű bűncselekményekre hozta létre.
Ez az ügy meg nem az, de törvénymódosítások miatt ma már szinte minden ügyre ráhúzható, ahol 3-nál többen vannak és 5 évnél súlyosabban fenyegetett bűncselekményről van szó.

Csórikám alig 30, van egy gyereke és komoly éveket fog börtönben tölteni, fegyház fokozatban.Hülye volt, korrupt, lopott, de ilyen hosszú büntetést akkor sem érdemel...szerintem.
katjatjuta2 (törölt) 2010.03.28 19:20:45
@Rebegő ajkak:

Nem, valóban nem Zuschlag a fő kérdés ,hanem a bűn és az azért járó büntetés.

Az elkövetők fiatalkorúak voltak, ezért kaptak 4,5 évet.
Bár úgy látom itt sokan szinte minden bűncselekményért életfogytiglant osztogatnának, megjegyzem a fiatalkorú bűnelkövetők már hosszú,hosszú ideje enyhébb büntetési tételekkel fenyegetettek, mint felnőtt kortársaik.
Az okokat, gondolom nem kell magyarázni.

A bűnelkövetésre több válasz adható a társadalom részéről :

-dönthetünk úgy, hogy elszigeteljük őket, persze kérdés hogy mennyi időre
-a másik lehetőség, hogy a bűnelkövetéshez vezető okokat derítjük ki és azokat próbáljuk megszüntetni, vagy legalább csökkenteni.Természetesen ez a megoldás sok,sok energiaráfordítással jár és mérhetetlenül sok pénzbe kerül , ráadásul nem is minden bűncselekményre megoldás / gazdasági bűncselekmények például /,de mégis csak az egyetlen járható út szerintem.
PREVENCIÓNAK hívják
„Megszakítottam a kapcsolatot azokkal az ismerőseimmel, akiket nem szeretett, nem jártam többet bulizni, hozzá költöztem” - A lány mindent feláldozott férjéért, akit mindez teljesen hidegen hagy. A házuk is csak róla szól, a feleségnek mintha nem is lenne ott nyoma. A…..
Anna Wintour,aki Pradat visel                                   Hát, ha "valami" szerettem volna lenni egész életemben, az Anna Wintour. Ő az amerikai Vogue főszerkesztője 1988…..
katjatjuta2 (törölt) 2010.02.25 11:58:13
    .  Egy énekesnőnek nem nagy szám a Grammyra kölcsönkapni egy rendes dizájner holmit egy éjszakára. Katy Perry Zac Posenben volt, Beyonce Russell Brand estélyiben, Rihanna Elie Saab ruhában. Viszont ezek zenészek, és ez kéne, hogy látsszon. Egyedül Lady Gaga…..
Futóblog (4.) Heti vegyes 2010.01.29 09:25:27
Az elmúlt hetekben kissé elmaradtak a heti vegyesek. Valójában a január eleje futószemszögből uborkaszezon. Jelentősebb futóesemények nincsenek, meg amúgy is az ember ebben a hidegben kétszer is meggondolja hogy húzzon-e cipőt, vagy nem.Tegnap este elég lusta voltam és fáradt. A…..
Mit tehet az élettárs, ha 18 év után ki akarják tenni a közösen használt ingatlanból? Valószínű sok személyt érint ez a jogi probléma.Tisztelt Zugügyvéd! Egy olyan problémával fordulok Önhöz,  melyben tanácstalan vagyok. A probléma oka lakóhelyem elvesztése. A ház…..
katjatjuta2 (törölt) 2010.01.26 21:51:30
@Buták Gizella:

Persze, de előtte meg kell próbálni sok, sok, sok, sok..........mindent:))))))

Csak a hozzáálásról beszéltem. Természetesen nem kell ostobaságokba hajszolni az ügyfelet.Na arról meg már nem is szólva, amikor tudatos félrevezetés folyik még és még és még több ügyvédi munkadíj reményében.....
törökgáborelemez 42. 1+1=0? 2010.01.22 18:55:00
Több okból sem szerencsés, ha egy elemző a megérzéseiről beszél. Mondanom sem kell, hogy az ilyesmi nem tartozik a bevett módszerek közé, ráadásul önveszélyes is ilyen nehezen igazolható állításokkal traktálni a publikumot. Miután azonban egy blog többet bír el, ezúttal…..
Futóblog Terep vagy aszfalt? 2010.01.22 12:32:00
Az eddigi hozzászólások alapján azt vettem észre, hogy a többség inkább az aszfalton való futást részesíti előnyben, a kisebbség pedig a terepen való futást. Persze ennek a lakóhelyünk is lehet oka, ami nagy mértékben határozza meg lehetőségeinket. Régebben kizárólag…..
katjatjuta2 (törölt) 2010.01.22 19:56:17
@light22:

Én lúdtalpas vagyok. Eleinte Adidas, de néhány éve rátaláltam a RBK premium road plusra, ami nekem és gágogó lábacskámnak az abszolúte csúcs. Mellesleg díjnyertes futócipő.
Ugye rosszul értem, hogy 11 évig futottál egy, azaz egy darab cipőben?! Max 2 évente cserélendők,vagy km-ben számolva max1500-2000km.