Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lyken

0 bejegyzést írt és 3286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ép végtagokkal, jó reflexekkel, gyors reakcióidővel és nehezebb csomag nélkül hat és fél perc alatt bárki könnyedén átsétálhat a Nagykörútról a Bajcsy-Zsilinszky útig a Dessewffy utcán keresztül. De ha van más megoldás, inkább azt ajánlanánk. Januártól június végéig működött a Járókelő irodája ebben…..
lyken 2019.07.03 16:15:58
@teéjesenmindegy:
"Nyafi nyafi.
Építkeznek? Hát hogy merik! Maradjon minden romos.
A klímának a kondenzvize az utcára esik? Úristen, tényleg vizes lesz az utca nyár közepén ez rettenetes... Klímafolyadék bazmeg..
Nem lehet ketten andalogni egymás mellett? Rohadjanak meg a lakók, hogy ott parkolnak a házuk előtt, és ezzel zavarják a békés városnézéseteket bazmeg. "
Szép összefoglaló, kb. ugyanezt akartam írni. Sok minden lehetne jobb a városban, de a posztban felsorolt dolgok nagy része a belvárosi lét része.
Tér és csend. Ezek a legnagyobb előnyei azoknak a településeknek, amelyek kitiltották területükről az autókat. A spanyolországi Galícia tartományban, az Atlanti-óceán egyik legnagyobb öblében terül ez a 34 ezer lakosú Pontevedra, ahol 2001-től fokozatosan kitiltották a gépkocsikat, a még…..
Enni kell, ez pedig igaz túrázás közben is, de nem mindegy mit cipelünk magunkkal a zsákunkban. Jó, ha az evőeszközünk könnyű, praktikus, de mégis jól használható és nem is kerül egy vagyonba. Sokféle van a piacon több anyagból és változatos formákban...
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! "Vételi szándéknyilatkozatot kötöttünk egy lakásra, az aláírásakor a vételi ár 2%-t foglalóként átadtam a megbízott ingatlanosnak. A dokumentumba bekerült, hogy a lakáson végrehajtás van bejegyezve, melynek összege az ingatlanos által közölt és…..
Nem kérdés, hogy II. Erzsébet (és persze a királyi család) gazdag, de messze nem annyira, mint gondolnánk. Olyannyira nem az, hogy az Egyesült Királyságban még az arisztokraták között is csak a 15. helyen található, összességében pedig csak a 319. helyet foglalja el. Hugh Grosvenor fiatal és…..
lyken 2018.11.11 21:08:09
@Le Orme 2: "Az ingatlanvagyon nem termel semmit..."
Kiadásból van netto 6% hozam. Neked a bankban mennyit adnak a lekötött betétedre? Fél százalékot? De legyen igazad, nem termel semmit.
lyken 2018.11.11 21:14:08
@Le Orme 2: És ha megtudod mennyivel lesz neked jobb?
Ha Budapesten van egy átlagos 30 milliós értékű lakásod amit kiadsz, akkor van belőle 1,8 millió forint bevételed. 15% adó, 5%-ot elteszel állagfenntartásra. A megmaradó 1,44 millió forintod 4,8%-os jogtiszta hozam. Ha nem adózol belőle, akkor 6%. A Londoni ingatlanok nagyjából ugyanezt képesek hozni.
Ha a bevételből új ingatlanokat veszel, akkor belép a kamatos kamat is, tehát az évi 6% hozam 10 éves távon 80% összteljesítmény lesz.
Friss konkrét esetek nyomán talán nem árt újra megnézni, mi jár és mi nem az utasnak, aki nagyon megszívta. És mit kell tenni, ha ráfáztunk?  Pár nap alatt három olasz reptéren hagytak ott hazafelé készülő magyar utasokat is az ultrafapadosok, közös bennünk, hogy nem gondoskodtak az…..
téveszmék "A szex mocskos dolog" 2018.09.05 08:25:52
  Pár napja tele volt a net a 21 éves Claire Dalton sztorijával, aki pornót talált vőlegénye telefonján, ezért hét nappal a tervezett esküvő előtt kiadta a srác útját. A mormon egyház kötelékébe tartozó, mélyen vallásos lány családja egyesével felhívta mind a háromszáz meghívott vendéget, s nem…..
Tízmilliárdokat költöttek 2016-tól arra, hogy létrehozzák a fideszes propagandát a G-nap után. Most nem bírják. De nem csak ez az oka annak, hogy racionalizálni kell...
lyken 2018.08.27 15:01:52
@Etniez: Akit nem érdekelnek a tények és csak a fidesz iránti hitére kell egy kis balzsam, annak tökéletesen megfelel.
Az ember hajlamos a lustaságra, ezáltal elhagyja magát és hamar azon a ponton eszmél fel, hogy szinte undorító ami körülötte van. Gondolok itt a felhalmozódott szennyes ruhákra, mosatlan edényekre vagy akár a kertben lévő kerti bútorokra. Ha csak egy kicsit is erőt veszünk magunkon és legyőzzük a…..
lyken 2018.08.13 08:59:28
@midnightcoder2: Ezt simán egy magasnyomású mosóval megcsinálod. Térkőhöz van egy ilyen kerek feltét, amivel secperc felkapja: edigital.hu/magasnyomasu-mosok/karcher-k-2-compact-car-home-t50-magasnyomasu-moso-p414495
Először azt mondta lefújja a versenyt, és neki kell vállalnia a felelősséget. Aztán mindent visszavont és másra kente a felelősséget, majd lehülyézte a médiát.  ..
Tarlós István megint majd egy fakockára vagy a sátán kezére foghatja az egészet. Demszkyt és Hagyót ezért már széttépték volna...
lyken 2018.06.25 10:00:41
@paveway: Nem is érdekli őket. Aki szót, amel, az libsi ellenség. Az emberek élni akarnak a városukban. Azt akarják, hogy a pénzüket értelmesen költsék el. Ha a pénzükért lehet kapni minőségi korszerű járműveket, akkor azt akarnak, nem pedig olyanokat amik a lepukkant vidéki orosz városoknak se kellettek már.
lyken 2018.06.25 10:04:25
@Jankove: Elektromos buszból is kellett a hazai "fejlesztés", nem volt jó a bevált nemzetközi. Erre 2 év után kiállítják azzal, hogy nem javítható belátható időn belül.
A hazai gyártású tűzoltókocsikkal is ugyanez volt, drága, kiforratlan, nehezen használható: totalcar.hu/magazin/hirek/2016/12/24/na_melyik_a_vilag_legdragabb_tuzoltoautoja/
lyken 2018.06.25 10:08:59
@Sheweir: Azt mégse írhatja, hogy a bűnöző ballibeket nem sikerült 8 éve elszámoltatni, vagy hogy a város zöldülése alatt azt érti, hogy 2000 fát kivágtak 8 év alatt. Tarlós jóóóó, Demszky rossz, beeeee....
Az hogy 2010 előtt hagyták lerohadni a rendszert és kicsiben talicskáztak, egyáltalán nem menti azt, hogy a régi rohadó ruszki romok helyett újabb ruszki romokat vettek, miközben kijött volna az árukból a minőségi szerelvény is.
Az, hogy az előző slepp a franciákkal mutyizott, az új slepp meg az oroszokkal, semmiképpen nem menti fel őket. Megvolt a hatalom az előző garnitúra elszámoltatására és megvolt a lehetőség, hogy a legjobban szolgálják Magyarország választóit. Egyiket sem tették.
Mindig van eggyel lejjebb… Mesébe illő gyorsasággal ment el a városi ház, és lett helyette a tavi. Decemberben már a miénk volt az új ház. A kedves, idős házaspár, akitől vettük, egy új építésű társasházba szeretett volna befizetni abban az esetben, ha nekünk nem sürgős, hogy kiköltözzenek. Miután…..
lyken 2018.06.03 07:41:34
Többen szépen leírták hogy nincs itt semmi veszve. Hideg fejjel kell a dologhoz állni. Azonnal ledokumentálni fényképekkel teljes ház állapotát. Párhuzamosan ügyvéddel leülni, hogy tisztázzátok megtörtént-e a ház átvétele. Valószínűleg megtörtént. Ha kifizettétek és megtörtént akkor tiétek a bútor. Alakoskodókkal közölni, hogy vagy mennek két héten belül, vagy fél évre visszamenőleg piaci bérleti díjat fizet, a továbbiakban pedig piac felettit. Ha meglátja hogy az eddig ingyenes kecó a jövő hónaptól félmillió forint per hó akkor gyorsan költözni akar majd.
Az, hogy semmitmondó a szerződés, a szándékuk ellenére nem a vevőnek hátrányos hanem az eladónak. Bíróságra tényleg nem érdemes menni, minden bíró úgy ítél, ahogy jólesik neki. Húzni nem érdemes az ügyet, a fájó fogat azonnal ki kell húzni. Ha ezt még decemberig eresztitek, azzal csak fél év stressz lesz a jutalom. Nem tudom hol van a hely, de vidéki házakat kibérelni 150-200.000/hó áron látok. Ha belengetitek hogy a bérleti díj fél évre több mint a konyhabútor és most mehetnek ahova akarnak akkor lehet elgondolkoznak majd. A beszélgetést nyugodtan rögzítsétek, de azzal kezdjétek, hogy előre elmondjátok hogy a beszélgetést rögzítitek és szeretnétek ha erről tudnának. Az emberek ezt annyiszor hallják, hogy sokszor nem veszik komolyan. Vagy ha komolyan is veszik, akkor is megfeledkeznek magukról 10-20 perc alatt.
Napjainkban igazán trendi táplálkozási forma a vegán vonal. Amelynek a lényege az, hogy elhagyni mindent, ami állati eredetű, és a növényi alapanyagokat minél sokrétűbben beépíteni a mindennapi étkezésbe. De pontosan miért lesz valaki vegán, és miért változik meg egy csapásra tőle az ember élete?…..
lyken 2018.01.30 13:52:48
"...Kevés annál jobb érzés van, mint amikor úgy fekszik le egy vegán este aludni, hogy aznap sem ártott senkinek és senkinek sem kellett meghalnia ahhoz, hogy ő jóllakhasson..."
Itt érzek némi ellentmondást:
index.hu/tudomany/biotech/nov190908/
A növények ugyanúgy rendelkeznek fájdalom érzékeléssel és a maguk módján pont azokat a jelzéseket adják le HORMONÁLISAN, mint amit egy marha IDEGRENDSZERI módon a mészárszéken.
Innentől kezdve vagy ásványokat eszik a vegán jóember, vagy elfogadja, hogy ő is ugyanazt csinálja mint a normál húsevő ember, azzal a különbséggel, hogy ő egyfajta élőlényt gyilkol.
A vegán vonal a fentiek mellett inkább vallás jellegű. Jól megfigyelhető, hogy magától senki nem vág bele. Mondják neki, olvas róla és egyszer csak elkezdi. Tipikusan olyan embereket tud megfogni, akiknek hiányzik valami az életéből, vagy akit gyerekkorában disznó vagy szárnyas levágásával traumatizáltak. Olyan egészséges, magabiztos embert még nem láttam aki egyszercsak magától vegán lett. Sőt, olyat se, aki magától az lett, anélkül, hogy hallott volna róla.
lyken 2018.01.30 13:59:21
@arabok balrol: "mindenesetre aki hozzam jon vendegsegbe annak nincs kulon menu hozhat kajat maganak ha nem koll a gulyas "
Sógorom vegetáriánus, nincs vele semmi gond. Közel se olyan mint egy mezei bigott vallásos vegán.
Ha egy tipikus vegánnal leülök és biológusként mondok 3-4 dolgot, már pislog és mondja, hogy hát, ő nem tudja, de menjek fel egy vegán Facebook csoportba és majd elmondják, hogy az miért van úgy. Sajnos eddig mind ilyen volt. Amire nincs mantra, az nem úgy van, de ha levezetem neki, hogy biológiailag mi a helyzet, meg hogy gazdaságilag képtelenség ezzel eltartani a bolygót, akkor ragaszkodnak hozzá, hogy biztos van rá vegán magyarázat. Ez, hogy képtelenek önálló véleményt kialakítani, rettentően elszomorító.
Először is egy örömhírrel szeretném megnyitni a második felvonást,...tátátátá: még mindig van pár darab karkötő! Az összes... Köszi, igazán... :DSzóval az előző bejegyzésemnek úgy megörültem, hogy egyből folytatom is, amíg még megvan a lelkesedés, meg az érdeklődésem. Tehát jöjjön a sátor! Ez a…..
1989-ben beléptem a Fidesz-be. Akkor még úgy hívták, hogy Fiatal Demokraták Szövetsége, fiatalok voltak és demokraták. Ma már – az akkori szabályok értelmében - nem lehetnék a tagjuk. Nem is vagyok, de más miatt. Boldog, lelkes ifjú voltam, hogy bizony én is teszek a demokrácia ügyéért valamit.…..
lyken 2018.01.23 20:54:13
@egy_ember_: "Fogod magad és elmész szavazni, mindegy kire (persze lehetőleg akinek a legtöbb esélye van) CSAK NE A FIDESZ. "
Pontosan. Ha mindenki elmenne szavazni, akkor a 20-23% fidesz szavazó hirtelen nem kétharmadot érne csak 20-23%-ot. Kormányt alakítani se tudnának.
Igaz azt mondják, hogy ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, mi azért még is szánnánk egy kis figyelmet arra  bizonyos első benyomásra. Valószínűleg odafigyelsz megjelenésedre, hiszen minket olvasol. Abban is biztos vagyok, hogy van saját stílusod és senki kedvéért nem viselnél olyat, ami…..
lyken 2018.01.23 10:14:36
@Up!: Az írás tényleg jó, de a női oldal egy része által elvárt stílusról szól és nem arról, hogy mit keresnek az átlagnők egy átlag férfin. Ez egy női magazinokat vásárolgató álmodozó hölgy plázaboy igényeit írja le.
Valamiért manapság nem polcorrect dolog bevallani, hogy a zsetont jeleit kutatja mindenki akár férfi, akár nő, mert ez az alapja annak, hogy képes legyen az illető gyerekeket nemzeni és el is tartani őket. Pedig a tudásra alapuló lóvé nem szégyen.
lyken 2018.01.23 10:17:30
@Denise Hogyisdugják: A "szerintem"-et felejtsd el, ténylegesen így van, egy 10 éves Barchetta is elég. Borostásan, fésületlenül, 3000 forintos órával is megnéznek. :D
lyken 2018.01.20 11:30:20
"A parkolói közlekedés élet-halál"
A szabályzás szerint ha nem megfelelően szélesek a parkolóhelyek, használatbavételi engedélyt nem is kaphatnának. Mégis kapnak. Vajon aki aláírja a felmérés után az engedélyt vegsz új naralót vagy vesz új nyaralót?

"Ha nincsen nálad persely, akkor rácsesztél"
Valóban tervezhetetlen felnőtt embereknek, hogy kelleni fog egy 100-as, ezért tarts a kocsiban egy 100-ast.

"Direkt túráztatnak a boltban"
Ilyet évek óta nem tapasztaltam, minden ugyanott van. A madarasban és a másikban is. Végigmész és bepakolod a kosárba ami kell.

"Számolni sem tudnak?"
De tudnak. A törvény adta lehetőségeken belül amennyire csak tudnak hülyének néznek, hogy több pénzt hagyj ott. Boltot csináltak, nem jótékonysági intézményt. Ugyanezt csinálja minden más bolt is online és az utcán is.

"10 napi hideg élelem a pénztárnál"
De tudnak, csaak munkaerőhiány van. Ha neked okoz kényelmetlenséget, akkor morogsz. Ha a pénztárosnak, akkor felmond. Ha morogsz, az kicsit zavaró. Ha nincs pénztáros, akkor lehúzhatja a rolót. Vezesd le a végeredményt.

"+1 Személyes sérelem"
Ha tervezetten elmész sportolni, akkor tervezetten tudsz bekészíteni üdítöt a végére. Mégegyszer: felnőtt emberek vagyunk(egyesek), csak tudunk tervezni. Panaszokat meg lehet jelezni. A lezárás lehet hogy elősegíti az esti tolvajok aktivitásának a csökkentését amit az egyszeri kocavevők esti bridzs utáni bambi vásárlása nem fog kiegyenllíteni
lyken 2018.01.20 11:32:21
@Dzsordzs Lukász: "A bankkartyas faszkalapokat utnem."
Igazad van, milyen jó lenne visszatérni az üveggyöngy alapú cserekereskedelemre.
"Hogy ne csak mindig szegény Magyar Postát üssük". Tragikomikus módon ezzel a felkiáltással került ki nemrég a Homárra az extrém nagyértékű, 81 000 forintos csomagot elhagyó Trans-O-Flex sztorija. Erre nem telt bele egy hét, és ránkcáfolt az élet meg a Magyar Posta. Szomorú, de igaz történet…..
Észak-Korea vitathatatlanul egy végtelenül szegény ország, amit egy alkalamatlan diktátor tart a hatalmában. A bizarr állami berendezkedés, és a vezetőség külpolitikája miatt, viszont a világsajtó, és olvasóközönség állandó érdeklődésének középpontjában van. A körülményes beutazás, és az országból…..
Sokszor kapjuk az ívet mindenféle fórumon, hogy miért nem fog össze az LMP boldog-boldogtalannal, hogy elzavarjuk már a Fideszt. Ezt kíserlem meg sokadszorra, a lehető legtömörebben elmagyarázni. Először: az LMP 2009-ban a Gyurcsány-Bajnai kormányok ellenzékeként alakult meg. És ez egy fontos…..
Hatalmas dió rajongó vagyok, sütiben, salátában, hússal, sajttal, csak úgy magában is imádom. Mivel mostanság gyakran megkívántam és beledobtam a zabkásámba vagy a salátámba, ezért utánanéztem, hogy mire is jó a dió. Meglepett, hogy ennyire sok jótékony hatása van a szervezetre! Lássuk is őket!..
lyken 2017.10.18 17:47:19
@dora.iklodi: Ne majrézd túl, a dió bevitel hiánya növeli a nyelvtannácizmust egyeseknél. :)
Én is csak helyesírás ellenőrzővel találtam meg:
gargalizálószerként > gargalizáló szerként
Inzulinrezisztensként > Inzulin rezisztensként

Légy polgárpukkasztó és ne javítsd csakazértse. :D
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
Tamás nyár közepén jelentkezett nálunk azzal, hogy menjünk el egy gyártói tesztmosásra vele, mivel megelégelte, hogy márkás és nem is olcsó mosógépe nem képes maradéktalanul megküzdeni a 3 gyerekes családban keletkező foltokkal. Panaszt tett a bolban, majd a gyártónál, végül a Békéltető Testületig…..
Azok a cégek, amelyeknek tulajdonosai a miniszterelnökkel szoros baráti, vagy rokoni kapcsolatot ápolnak, jóval gyengébb árverseny mellett nyertek közbeszerzéseket 2010-2016 között, mint az egyszerű magyar cégek. - jelenti ki a Korrupciókutató Központ új anyaga, mely tulajdonképpen “forintosítja a…..
lyken 2017.09.22 13:17:05
@nemecsekerno_007: "Mer' azt is én fizetem, nem csak Rogántóni helikopterezését."
Nem egészen. Azok a nyuggerek elvileg befizették maguk után a járulékokat. Csakhát politikus bácsiék ahelyett hogy nem nyúlnak hozzá, inkább fogták és ellopták. Ezért fizeted most te. Ez persze nem a te hibád, de vagy fizeted a hazádban, vgy azt mondod hogy nyasgem és lelépsz. Ha ez vigasztal: mindenhol ez megy, nyugaton is.