Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adrienne-Éva

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nagy átalakításokat hajtottak végre a budapesti Herminamező utcáin: védett utat jobbkezesítettek, egyirányú forgalmakat forgattak meg, kétirányúakat egyirányúsítottak, kerékpársávokat és fekvőrendőröket alakítottak ki. Kedves olvasónk, Unc3ns0RED szerint az…..
Vastagbőr Másik Kossuth-szobrot! 2011.10.13 11:15:00
Még július 13-án jelent meg az Országgyűlési határozat a Kossuth tér rekonstrukciójáról, amelynek legdrágább része a tervezett mélygarázs, és a kormány elköltözése, de érdekes az az e) pont is, amely így szól: "az 1956-os tragikus sortűz áldozatai emlékének…..
Adrienne-Éva 2011.10.13 14:21:36
@Secnir: Óriási tévedés! Az érc sokkal kevésbé áll ellen az időnek, mint az agyag, fa, vagy akár papírmasé.
Egy terrakotta szobor évezredek múlva is terrakotta, egy faszobor, ha rendszeresen kezeled védőanyagokkal, évszázadok múlva. Egy bronzszobor csak addig, amíg az első kóbor cigány nem jár arra.
Csodálatosan sikerült ez a kínai vizit. Kína az új barátunk, jön a kínai tőke, a holdudvar is megkapja a maga jutalomfalatkáit, elsőként Demján és a Trigánt, de már a Közgép és Nyerges Zsolt is ott sündörög a húsosfazéknál. Nekünk azonban nem kötötték az orrunkra, hogy…..
Adrienne-Éva 2011.06.27 12:23:51
@tééényleg?: mondjuk egyszer sikerült pont akkor mennem Írországba, amikor Bush papa. Egész Írország egyébbel se volt tele, mint tüntetéssel az USA és a háborúi ellen. Csak az itteni (k***ország, mondta a klasszikus) gyáva seggnyaló rendszerben nem szokás.
"Azt hiszem kezdődik valami országos hülyefesztivál, arra edz mindenki." - írta nekünk az egyik olvasónk, majd jött a lényeg. "Világviszonylatban egyedülálló példa nélküli, botrányos, felháborító eset történt. Monok település képviselő-testülete múlthét…..
Adrienne-Éva 2011.05.25 12:32:18
@CD-R80: Hát ez a nap híre, hogy csak hoax, hogy Viktor van kormányon!
Egész jó kedvem lett tőle.
Neki mondtad már, vagy még nem tudja?
Vastagbőr A kultúra mindig fontos 2011.03.30 11:01:00
A 2007-es CLXXXI. törvény szerint a Nemzeti Civil Alapprogram által kiírt pályázatokra olyan társadalmi szervezet is pályázhat, amelynek tagja vagy annak közeli hozzátartozója részt vett a pályázat elbírálásában. Szép, korrupciómentesítő ötlet, meg kell hagyni. Meg is…..
Adrienne-Éva 2011.03.30 11:38:14
@Valahol Máshol: erősen csökken a populáció, az ilyen korrupcióellenes intézkedések erős trollmérget tartalmaznak. Más haszna nem sok van, az NKA eddig is Magyarország egyik legnagyobb kurvája volt, nem hiszem, hogy ettől még sokkal rosszabb lenne a helyzet...
L(eprás?) Simon úr zöngeményei pedig valami elementárisan erős trollmérget árasztanak, csak az a baj, hogy az emberi populációra is aggasztóan alacsony a halálos dózis... egy sor, talán?
Május 20-ig lehet leadni a rendelkezést a 1+1% felajánlásáról. (Nyilatkozat itt.) 1%-ot felajánlhatunk civil szervezeteknek (kereső itt), a +1 százalékot pedig valamelyik egyháznak vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ami idén a "Nemzeti Tehetség Program…..
Adrienne-Éva 2011.03.19 13:27:15
@Secnir: Orvost nem tudok, még akár lehet, hogy van olyan is. De hogy a közoktatási feladatokat úgy látja el, hogy sokkal jobb lenne, ha egyáltalán nem foglalkozna ilyennel, hanem hagyná bárki másnak, arra nyugodtan fogadhatsz akár egymillióban is, és akkor legalább a te megélhetéseden sokat segítettek.
Adrienne-Éva 2011.03.19 15:16:34
@Zuzu Petals: Talált, süllyedt! (Bár ebben azt hiszem, az állami is ugyanolyan.)
Adrienne-Éva 2011.03.19 15:26:01
@laspalmas: Nem vitatom, hogy a katolikusokra is többségében jellemző ez a mentalitás. Én ismerek három-négy katolikus papot, aki valóban keresztyéni életvitelű. Nem ismerek többezret, és nagyrészükre bizonyosan az igaz, amit mondasz, mert miért lennének ők jobbak, amikor doktrinálisan sem azok?
Viszont ami szépet és jót elmondasz a ref. papokról, az mit számít nekem? Van 3-4 gyerekük, nagyszerű. Felnevelik, abból mindből pap és papné lesz, van egy klassz beltenyészet, ami megél a hívek és az állam adta lóvéból, de tanítani, példát adni nekünk nem tud. Az átlagos életszínvonalat én csak alulról fogom tudni bámulni, többségünkkel együtt, ehhez én dolgozom - a vicc kedvéért pontosan azt a munkát, amit elvileg a lelkésznek kéne megtennie, de nem teszi. Én legalábbis ritkán látom, hogy teszi.
Kézből kontráznék arra, hogy "lelkiekben biblikusak". A többségük farizeus. Egy egyházszervezet, amely megtűri a békepapokat és kommunista besúgókat, és nem b@sza ki őket nagy ívben, az nekem szinte semmiről ne beszéljen, de lelkiekről főleg.
A Deutsch-naptár után megint egy olvasói levél, fotókkal illusztrálva. Főhősünknek születésnapja volt, és a lentebb látható születésnapi üdvözletet találta a postaládájában. Nem Fidesz-párttag, nem vett részt semmilyen konzultáción, aláírásgyűjtésen, de mégis megkapta…..
Tegnap végre döntött az Alkotmánybíróság ... végre! Ja, nem a magánnyugdíj-pénztárak ügyében, arról majd tavasszal lesz csak döntés, miután a közel 2,9 millió ember "visszalépett" az állami rendszer ... de tegnap egy hasonlóan fontos és az ország számára nagyon…..
Lázár János egy utolsó senki. Erről nem e poszt magasságos szerzője döntött, hanem maga Lázár János. Persze Orbán Viktor is besegített, amikor snájdig famulusát tárcsázta, és ellenállhatatlan hangon belebúgta a telefonba: – „Neked, a Nemzeti Együttműködés…..
Adrienne-Éva 2010.11.19 21:16:41
@9mmPara: Te is vétkes vagy, meg én is, hiába, hogy folyamatosan üvöltöttük, hogy "ezt a bandát neeee!!" (megelőlegeztem, hogy te is üvöltötted), egyszerűen mert nem csináltuk elég hangosan és hatékonyan.
Adrienne-Éva 2010.11.23 19:57:33
@9mmPara: Provizórikusan fogadjuk el, hogy igazad van, s ennyi reális lehetőség volt változtatásra 2010-ben, bár ez eléggé apokaliptikus képet ad erről az országról, hogy ilyen 20 év után ennyire lehetséges felépíteni és ismertté tenni a változtatás szándékát. Szerintem egyébként nagyszámú ostoba hibát is elkövettünk minden a hatalom berkein kívüli szellemi csoportban.
Viszont a választások óta mind a Jobbik, mind az LMP érdemi aktivitása hanyatlik. Szép gondolat, hogy vidéken erősíteni kell a pártépítést, és elvontan, a körülményektől függetlenítve igaz is, de egyelőre úgy látom, még a központi (ezt nem fizikai hely értelmében értem) értelmiségi mag is tétovázik. Itt írjuk az élő példát: a párt fő blogja (írta Member, akinek szintén emiatt reng a hite), kifejezetten érdekes cikk, és öt nap alatt 14 hozzászólás érkezik, abból darabra a felét első ránézésre nem szimpatizánsok, hanem vitázó egyetnemértők. Tipikus budapesti fanyalgás itt a stílus illőségét vitatni (vagy sarkosabban fogalmazva: tipikus esete, hogy nem lett más a politika a szimpatizánsi kör jórészének fejében), amikor a figyelemfelhívó képesség óriási deficitjét kell(ene) felszámolni. Amiben igenis komoly szerep juthat a vaskos humornak.
Ami nekem egyébként tetszik, de ezt persze nem neked írom már, csak lusta vagyok két kommentté bontani.
Hamarosan új élet kezdődik a telepeken élő haszonállatoknak.....na és persze a gazdáknak is. A Vidékfejlesztési Minisztérium két korábbi rendeletének módosításával rendelkezik arról, hogy az állattelepeken egy új munkakört kell alapítani: lesz egy ember, aki a baromfik,…..
Csak sikerült ezeknek a szerencsétleneknek elnevezniük az Orbán-kormányt (van bőr!), és újra előszedték az überkínos szuperhősös sajtótájékoztató kellékeit. És Török Zsoltit még a rendőrök is igazoltatták!!! Diktatúra!!!   Az MSZP az Orbán-kabinet becenevének a…..
Adrienne-Éva 2010.10.02 16:28:25
@Fell Bandi: nehogy már, te ezt komolyan gondolod?
Sipánkát utoljára valszeg Aczél Gyuri bá tömte...
Török Zsolti persze még ezt is megérdemelné, de te hogy maradsz életben kórházi ellátás nélkül, ha ezt a jelenetet elképzeled?
Furcsa város ez a Budapest. Ha egy igazán különleges kutya – csakazért, mert neki két farka nőtt – azt mondja, vezetné a várost, az már fel se tűnik mindenkinek. Nyilván azért nem, mert ha avárost húsz évig olyan kutya irányította volna, aki legalább a farkaitképes…..
Kiváló időzítés, remek plakátok (a kedvencem az esztergomi bazilika és a piramisok montázsa), csodálatos programok, Hegedűs Lóránt, a HAMASZ elnöke (micsoda poén, ha-ha-ha, az atv már le is csapott rá). Vajon mi lesz még? 3 emeletes torta, tetején a World Trade Center…..
Adrienne-Éva 2010.09.09 18:54:12
@roki: Minden bizonnyal nem lehet meggyőzni valakit, aki élből gyűlöli a muszlimokat.
Én mindenesetre voltam arab országban is, Iránban is.
Ott békében meg tudnak élni a keresztyénekkel. Egyáltalán, nagy többségben békés természetűek.
Az a jelentős részben szektás, köztörvényes söpredék, aki pl. észak-európát megszállja, más kérdés, azokat a kutya nem kívánja ide.
Adrienne-Éva 2010.09.09 19:03:40
@A Nép - Te vagy!: De, volt leprás és pont ideillik, semmi offtopic nincs benne...
B. megölelgette, hogy "Testvérem, és te miért jössz vezekelni?"
"Mert leprás vagyok"
Erre B. ugrott egy hárommétereset és elkezdte porolgatni magát: "A hülye mindenemet!"
Mondjuk a hír szarkasztikus értelmezése pont ez lehet. Én sokkal pozitívabban értelmezem.
Adrienne-Éva 2010.09.09 19:16:52
@Anti Anyag: ez így van, de normális cigányt én még az utóbbi két évtizedben egyetlenegyet ha láttam, ami jóval a statisztikai mintám egy ezreléke alatt van...
Mondjuk négy Magyarországon élő arabot ismerek közelebbről, három teljesen normális, együttélhető kultúrfazon, egy pedig stiklikből él, az biztos, de nincs benne aggresszivitás.
Vastagbőr Buktatni nem liberális 2010.06.17 14:15:00
Újra lehetne buktatni az általános iskola második osztályának végétől, és visszatérhet a szóbeli értékelés mellett a számjeggyel való osztályozás a KDNP-s Hoffman Rózsa törvényjavaslata alapján. A tanárok örülnek, a rendesen tanuló gyerekek szülei örülnek, hisz a régi…..
Adrienne-Éva 2010.06.17 17:39:43
@Kixx: nos, akkor a gyermekednek pont erre van szüksége.
Évismétlésre, hogy felzárkózzék a többi, átlagos képességű gyermek mellé.
Ez jutalom lenne neki, és nem büntetés.
Arra nem gondoltál, hogy a mi gyerekkorunkban valahogy nem volt ennyi diszlexiás, mint most? Elképesztő nevelési (szülők) és tanítási (iskolák) rendszerünkkel csináljuk az eredendően egészséges gyerekekből.
Egy egész sorozatot lehetne írni biszkubéláról és az utóbbi napok eseményeiről, amely mindenesetre elérte a célját: mindenki erről beszél. És ez jó. Mert erről beszélni kell. Mind biszkubéláról, mind az elmúlt napok eseményeiről. Hadd szögezzünk le valamit: a…..
Police.hu: "Hét rendbeli állatkínzás és egy rendbeli nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt folytat nyomozást a Nagyatádi Rendőrkapitányság azon ügy kapcsán amelyre 2010.06.04-én derült fény.  A kérdéses napon 17 óra 50 perckor Lábod belterületén a…..
Adrienne-Éva 2010.06.09 21:55:09
@dr. Oláh Péter Balázs: Kakas, macska, kígyó, és tengerbe. De ők csak parricidium esetében alkalmazták, ha már akkor lettek volna cigányok, biztos kitalálnak valami súlyosabbat.
"Ezzel együtt is meggyőződésem, hogy az LMP százszor hitelesebben képviseli a tőlem igencsak távol álló zöld, baloldali gondolatot, mint Dávid Ibolya, Demszky Gábor, Mesterházy Ernő és Retkes Attila politikai torzszülöttje a hozzám amúgy közel álló piacpárti…..
Szombaton robbantotta a bombát a Magyar Nemzet a Balogh-interjúval. (Nem, még nem unjuk). Nokiadoboz, párizsi, máris kult az egész. Hagyó minderre úgy reagált még aznap, hogy 2 dolog valós az interjúból. "Való igaz, szeretem a párizsit. Való igaz, sajnos nem vagyok pontos,…..
Adrienne-Éva 2010.03.10 10:17:03
@Seduxen: Nem pontos!
"Ööö: őrületbe kergetjük egymást – bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt. Ma: kollegákkal há me akkor mennek a politikai befolyással húzzatok má a picsába ezzel. Gyerünk előre! Ööö, nincsen sok választás! Azért nincsen, mer elkúrtuk. Nem kicsit: nagyon. Európában ien böszmeséget még ország nem csinált mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni! Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz! Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy az, hogy az, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a magyar szocialista párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi és közben egyébként nem – csináltunk – semmit négy évig! Semmit! Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túúúl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit! Ha el kell számolni az országnak hogy mit csináltunk négy év alatt, akko' mit mondunk? Eee."
Ez a klasszikus pontos szövege, talán most jutnak el az utolsó szó nyilvános előadásáig?
Adrienne-Éva 2010.03.10 10:50:34
@Seduxen: Ne légy szeles!
Bár munkádon Hagyó Miki keres,
Fletót idézni csak pontosan, szépen,
Ahogy a vöröscsillag megy az égen,
Úgy érdemes!
Folytatjuk a kampányfilmeket bemutató sorozatunkat...... "A Zöld Baloldal (ZB) a 2009-es magyarországi európai parlamenti választásokra alakult választási párt. A párt 2009. február 28-án jött létre azzal, hogy a Droppa György vezette Zöld Demokraták kongresszusán nevet…..
Adrienne-Éva 2010.03.01 11:28:00
@f.m.j.: BM-ösztöndíjas... az stimmelni látszik... az volt neki...
Adrienne-Éva 2010.03.01 13:18:20
@f.m.j.: Pontosan, úgy tűnik, azonos. Az egyetemről csak azért nem rúgták ki, mert a dékán nem volt elég t@kös (vagy túl szocialista volt hozzá), hogy felkérjen egy írásszakértőt, aki bíróság előtt is tudta volna tanúsítani, hogy Andika utalta ki önmagának a szociális segélyt. De betű szerint, még egy stróman közbeiktatása nélkül is. Ennek fejében meg hallgatólagosan tudomásul vette, hogy a haverja 30% jutalékért árulja a segélyt a kollégiumban, és behajtóemberekkel megy azok után, akik nem fizetnek.
És miután ez az üzlet befuccsol, elmegy emberjogi aktivistának és pártot alapít... Kis Kolompár-utánzat fehérben.
Szegény biztos azért feminista, mert olyan eszméletlen ronda volt huszonévesen.
Sokat gondolkodtam, hogy belefogjak -e ennek a cikknek a megírásába, mert igen sok vitát fog kiváltani, minden oldalról. De szeretek vitázni (némelyek szerint kötekedni), úgyhogy megírom. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Társadalom. Ez a Társadalom jól (néha rosszul)…..
Adrienne-Éva 2010.02.12 12:25:31
@iii: Dehogynem, tökéletesen értette, ezért adta az egyik lehetséges választ rá, a másikat pedig Senkifalvi.
Meglátta ugyanott a valódi törésvonalat, ahol Péter. Az új elit oldalára helyezte a Jobbikat, ezért rászavaz, és feltehetőleg az LMP-t, erre utal, hogy idejár vele vitatkozni (a régi elittel ugye teljesen értelmetlen szót váltani is).
Az meg itt most szándékosan nem téma, hogy a fő törésvonal új oldalán logikusan kialakított legalább egy másodlagos törésvonalat, immár valóban elvek és politikai célok mentén, amely majd vélhetőleg egyszer fő törésvonallá lesz, ha a régi elit a politikában eredményességéhez egyedül méltó szintre (sub rana) szorul vissza: "Ez utóbbin lehet vitatkozni, de nem érdemes, mivel ennek a cikknek nem célja, hogy eme két politikai alakulatot elemezze."
Adrienne-Éva 2010.02.14 00:53:55
@Baracska Péter: hihetetlenül igazad van, ahogy kivételesen a poszttal is teljesen egyet tudok érteni. A 3. pontot volna kedved elmagyarázni részletesebben? Nem biztos, hogy értem, mire gondolsz, ha jól sejtem, akkor ebben más a véleményem, de lehet, hogy csak én is tévesztem a fogalmakat és valójában egyetértünk.
Adrienne-Éva 2010.02.16 11:43:14
@Baracska Péter: Kösz a magyarázatot! Így teljesen világos, másképpen értettük a fogalmakat, de egyre gondolunk.
Néztem a Karácsony Gergellyel készült riportot, melyben arról kérdezik, miért adta fel ígéretes közvélemény-kutatói, elemzői pályáját azért, hogy az LMP kampányfőnöke legyen. Érdemes megnézni, nagyon érdekes beszélgetés. Egy igen fontos tanulság nem hangzott el –…..
Adrienne-Éva 2010.01.27 22:23:29
Adrienne-Éva 2010.01.28 23:59:58
@steverubellreborn: Értem én, hogyne érteném. Beszélnék egy (véletlenül felszínre bukkant) eléggé hangsúlyos problémáról az SZDSZ-szel kapcsolatban, ami azonban arra alkalom, hogy újra meg újra a Jobbikkal kapcsolatban fennálló problémádról válaszolj. Történetesen ezt a meglehetősen kontraproduktív problémakezelési módszert, a mantrázást az SZDSZ tette az utóbbi húsz évben bevett szokássá. Gratulálok, hatékonyan agitálsz a Jobbik mellett, azt a képzetet (valódi vagy tév, én itt és most nem tudom megmondani) erősítve, hogy azon kívül csak SZDSZ-es módszerek és frazeológia van forgalomban a politikai életben. Ugye nincsenek illúzióid, hogy ha e kettő közt lehetne csak választani, az ország elsöprő többsége a Jobbikot választaná pillanatnyi habozás nélkül?
Nemrég egy Tescóba vetett a balsors, most a Miniszterelnöki Hivatalban voltam ebédelni. Ez egy ilyen időszak, lehet hogy rövidesen a liliomtiprók klubjából, a kútmérgezők szaküzletéből vagy egy vegyifegyvergyárból tudósítok. Nos, a kaja jó volt. Az ilyen helyeken nem csak hogy…..
Adrienne-Éva 2010.01.17 00:47:11
@bm613: Automata. Ugyanaz a cég ugyanabból az automatából ugyanazt 70 forintért mérte az én munkahelyemen.
a) A géhánk elfelejtette lefizetni a céget?
b) Az állam bizonyos felállítási pontokat szubvencionál, hogy kiváltságokhoz juttassa az ott dolgozót?
Adrienne-Éva 2010.01.18 00:11:20
@bm613: Na jaa, hát persze hogy erről van szó. Egy szép, csöndes, adómentes természetbeli juttatás egy elég szűk kör számára, minő véletlen, épp azoknak, akik az egész ország gazdaság-és foglalkoztatáspolitikájában a döntéseket hozzák/végrehajtják és akik kommunikálják. Nesze neked közteherviselés.
Adrienne-Éva 2010.01.20 01:45:44
@bm613: Ha az egyébként mindenkire érvényes keresk. árrést X vevő és Y eladó üzletében az állam fizeti ki X helyett, akkor az állam nem adott támogatást X-nek? Ezt a gondolatmenetet nem tudom elfogadni.