Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vipera01

1 bejegyzést írt és 822 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkorom másik kedvenc meséjéről írok nektek ezúttal, ami Balu Kapitány mellett hosszú időre a képernyőre tudta szegezni a tekintetemet. A Titokzatos Aranyvárosok (The Mysterious Cities of Gold) című rajzfilm francia-japán ko-produkcióban készült el a DiC Audiovisuel és a Studio Pierrot közös…..
2023-ban folytatódik a TV2 kábelcsatoráninak átnevezése. Még októberben derült ki a Big Picture nevezetű tévés konferencián, hogy a társaság legrégebbi kábelcsatornája, a Fem3 TV2 klub néven folytatja idén, most pedig úgy tűnik, újabb kábelek - pontosabban a Spílerek - kapnak új, TV2-es nevet...
Egy közösség, ahol a többség homoszexuális, mégis az azonos neműek együttélése, házassága, örökbefogadási joga, sőt általában a melegek ellen van. Ez a Vatikán, legalábbis Fréderic Martel interpretációjában...
 60 évvel ezelőtt, 1961. május 5-én Alan Shepard a Mercury Redstone rakéta fedélzetén (amelyet az amerikai hadsereg eredetileg interkontinentális rakétáknak használt) írta be magát a történelembe Amerika első űrhajósaként. Shepard az űrben a szűkös Freedom 7 kapszulával, alig több mint 15 percig…..
A  pandémia egyik mellékterméke, hogy sokakat akár mártírszerepre hajlamosíthat ez a felemás helyzet. Ők a karantén mártírjai...
A Mit néztünk régen? cikksorozat előző heti részében 1999 őszének műsorait néztük meg közelebbről. Szó volt az RTL rengeteg új műsoráról, melyek szép lassan buktak meg, vagy egyéb okok miatt szűntek meg(a Heti Hetes kivételt képez), illetve arról is írtunk, hogy hogyan indult el Friderikusz Sándor…..
A nemrég bemutatott, Disney+on elérhető Lelki ismeretek (Soul) a Pixar legújabb sikerfilmje: Pete Docter rendező ezúttal a túlvilágra, az emberi lelkek földjére kalauzolja a nézőt, ahol a főhős, a zenetanár Joe Gardner és a még meg nem született lélek, 22, egy varázslatos kaland során tanulják meg,…..
Chapter 11: The Heiress Bár rendkívül sikeresen indított a Mandalóri második évadja, a múlt héten megjelent második rész, a The Passenger számos kritikát kapott a nézőktől, miszerint egyszerű töltelékepizódról van szó. Tény és való, hogy a cselekmény alig halad előre a történetben, inkább…..
Gyakran hivatkoznak úgy Donald Trumpra, mint aki a vidéki Amerika és/vagy az amerikai munkásosztály, alsó-középosztály elégedetlenségét fejezi ki a globalizáció-imádat, gépkultusz és politikai korrektség amerikai fellegváraival szemben. Vajon ez mennyire igaz? Tényleg belemagyarázhatunk egyfajta…..
Vipera01 2020.10.06 14:53:34
@Sir Galahad: Ezt azért nem mondanám így, mert egyre több színesbőrű támogatja Trumpot... főleg a normálisabbak, akik látják a BLM túlkapásait, meg a Demokrata párt képmutatását.
Tízegynéhány éve barátkozom és ismerkedem Korea, elsősorban Dél-Korea társadalmi és kulturális életével, jelenével és múltjával. Ennek eredményeként követendő és elutasítandó momentumokat egyaránt találtam. A távoli országban számos dolog szolgál okulásul, s szerencsére van nem kevés, amikor az…..
Az év, amikor Matthew McConaughey beugrott egy fekete lyukba, Michael Keaton szárnyakat kapott, Alicia Vikander öntudatra ébredt, Ralph Fiennes a Magyarország fővárosáról elnevezett hotelt menedzselte, Miles Teller véresre dobolta a kezét, Joaquin Phoenix betépve nyomozott, plusz jött egy svéd…..
Vipera01 2020.07.27 11:58:58
@cm121: Nem-nem... fekete lyuk az.
A féregjáraton keresztül mentek el a naprendszerünkből a Gargantua-rendszer felé mindannyian.
De csak Matthew McConaughey karaktere, Cooper valóban bevetette magát a fekete lyukba, hogy mentse a társa életét.
Folytatódjon a kultfilmekről szóló cikksorozat, melynek az előző részét itt a felvezetőjét pedig itt lehet megtalálni. Az írás spoilereket tartalmaz! A hetvenes években nagyon sok filmes műfaj tette le a névjegyét egy-egy kiemelkedő, korszakalkotó filmmel, ami a korábbiakhoz képest mérföldkőnek…..
Filmek a polcról Fortress (1992) 2020.04.27 15:10:00
A '80-as évek horrorlegendái közül egy újabbat veszítettünk el nemrégiben Stuart Gordon személyében. A bizarr beütésű Lovecraft-adaptációiról, mint amilyen a Tágra nyílt elme, ismert rendező sose lépett egy ligába John Carpenterrel és Wes Cravennel. Ő is egyike azon kultfilmeseknek, akik bár közel…..
Gretta Az USA legszebb államai 2020.04.15 17:00:38
Az USA tele van szebbnél szebb helyekkel, melyekről még így, a képernyőkről keresztül nézve is szuper álmodozni! Most összegyűjtöttem nektek az általam legszebbnek vélt államokat, melyek sem látnivalókból, sem különlegességekből nem szenvednek hiányt.  Kalifornia Kalifornia az USA egyik…..
A Jégvarázs főszereplőjének szexualitása valamiért nagyon népszerű téma volt az utóbbi időben, erős gyanúja volt annak, hogy Elsa karaktere esetleg leszbikus. Többen is azt gondolták, hogy a Jégvarázs 2 teasere alapján a folytatásban már a sztoriban is szerepet kap egy leszbikus szerelmi szál, és a…..
Ismét új infó jelent meg a Wachowski film kapcsán. Érdekes összefüggések is felmerülhetnek. Részletek a tovább mögött!..
Vipera01 2019.10.18 16:41:48
@Haloperidol: Wachowskiék ugye transzneműek (mindketten nővé operáltatták magukat) tehát az LMBT rubrika kipipálva.

Amúgy írjátok, hogy a kisasszony az Iron Fist-ben szerepelt, de Trónok Harcás képet tesztek ki róla.
„Miért pofázol?!” „Azt a k…rva anyádat!”, „Szét…szlak!”, „Adjál már neki!” – ilyen és ehhez hasonló szavakat hallhatunk egy kocsmai ökölpárbajban vagy egy brutális tömegverekedésen. Ezen a héten nem részeg, hőzöngő vandálok hallatták ezeket a trágár szavakat, hanem egy budapesti szakközépiskola…..
Újra támadnak a gépek, és ezúttal parádésnak ígérkezik a szereposztás. Részletek a tovább mögött!..
Új dallal jelentkezett a rap metal svéd alapzenekara, a Clawfinger. Zak Tell és társai mostanában nem túl aktívak, ha úgy adódik, csinálnak egy-egy lazább turnét, ahogy idén ősszel is, ez pedig egész jó eredmény ahhoz képest, hogy hivatalosan feloszlottak már vagy hat éve. Most pedig kicsit több…..
Nemrégiben vették észre a Bosszúállók: Végjátékban azt az easter egg-et, ami megmutatja, hogyan volt képes Tony Stark (Robert Downey Jr.) elképzelni az időutazást. Lassan négy hónap telt el Joe és Anthony Russo epikus filmjének premierje óta, és most már Blu-ray-en is élvezheti a közönség. Persze…..
A Warner Brothers bejelentette, hogy készen álllnak egy új, negyedik Mátrix filmre Keanu Reeves (Neo) és Carrie Anne-Moss (Trinity) visszatérésével! Chad Stahelsi a John Wick 3 rendezője még ebben az évben ültette el a bogarat a rajongók fülébe, miszerint a Wachowski nővérek egy teljesen új…..
Nincsen akciófilm kaszkadőrök nélkül. Ők azok a „láthatatlan” stábtagok, akik sokszor életük kockáztatásával viszik tökélyre a legizgalmasabb jeleneteket. Még az olyan filmeknél is, mint amelyekben Tom Cruise vagy Jackie Chan játszik, szükség van a kaszkadőrök szakértelmére. A szereplőkkel együtt…..