Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komondor

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző cikkemben már egyértelművé tettem, hogy kismamaként pénzügyileg mennyit számít egy jó időben megválasztott egészségbiztosítási ellátás. De vajon abba belegondoltak-e már, hogy mindez mennyibe kerül Önöknek? Először is azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy ma Magyarországon a…..
Fúúúúú gyerekek állítsuk meg a triciklit, mert nagyon messzire gurult. Enyhébb nyomásra a Fidesz kihátrált ebből a buliból, és egy évnyi szenvedés után kinyitja nekünk a boltokat, kereskedelmi egységeket. Bloggerként nagyon sok emberrel érintkezek a legkülönbözőbb társadalmi, politikai rétegekből és…..
Komondor 2016.04.13 23:18:19
@TheRminator: Köszönöm, pont írni akartam valami hasonlót... :-) Vicc, hogy emberek unatkoznak vasárnap és csak a bevásárló központokban tudják eltölteni/elkölteni az idejüket/pénzüket.
Nagyon sokan próbálják megragadni a lehetőséget (CSOK), ami miatt sokan számológépet vettek a kezükbe. Azt tapasztaltam sajnos, hogy elkövetik a legtöbben azt a hibát, hogy egy jelenlegi állapotot feltételeznek és nem változnak a jövőbeli változókkal, ami egy ingatlanbefektetés esetén kész…..
Komondor 2016.02.20 20:57:23
@nagybalfasz: Kádárista? Azért mert valaki él az állami támogatással? Soha semmilyen lakáscélú támogatást nem kaptam. Szerinted az angolok miért rinyálnak a szociális ellátás miatt ami nem csak az angoloknak jár? Ha kimentek és ott vállaltok gyereket ne kérjétek! Olyan kádárista lenne...
Komondor 2016.02.20 21:17:03
@nagybalfasz: Nem ezt írtam. Nem habokra. Értsd, van jövedelem, hitelképesség és önerő. A 3 gyermek feltétele az igénylésnek és a harmadik 2010-ben született. Azért mert szerettünk volna 3 gyerkőcöt nem azért mert állami támogatás kellett.
Komondor 2016.02.20 21:25:42
@chrisred: Nem hinném, hogy a felső 10%-hoz tartoznék. Ismerek sok gyermekes családokat de nem az a jellemző, hogy gazdagok lennének. Viszont sokat tesznek azért, hogy rendesen neveljék a kicsiket. Ha valakinek anyagi okok miatt nincs elég gyereke (amennyit szeretne...) most nagy segítséget kaphat.
Miután a borászok által a közösségi bormarketing céljára befizetett összegek fölött rendelkező Magyar Bormarketing Nonprofit Kft. stábja testületileg felmondott, majd három hónapnyi interregnum után kihirdették az utód nevét, a szakma legjobbjainak egy csoportja tiltakozó…..
Komondor 2010.02.12 11:47:15
@Sieg:
Kedves Sieg,
Először is a bor jövedéki adója 0 Ft/liter. Viszont a vele járó adminisztráció valóban nevetséges. Pincekönyv több oldala és rovatai, BKO év hó nap óra percre kiállítva , számla, borzár kitöltése, kiállítása szükséges akár 2,5 liter bor értékesítéséhez. Tovább tart megírni a papírokat mint letölteni ezt a mennyiséget. A termékdíjról ne is beszéljünk. A bevallás beküldése elektronikusan maga a tragédia. Nem vagyok PC guru de naponta gépen dolgozom és sok mindent eltanul az ember. A bevallás kitöltéséhez szükséges procedúrán leizzadtam! El sem tudom képzelni mit csinál Józsi bácsi aki messze lakik az unokáktól...
A bortermelés sikeréért pedig nem csak a borászok, hanem az állam is felelős. Az állami szervek ellenőrzései és a jogalkotás nagyon is befolyásolja a bortermelők sikerét. Az ország arculatához hozzátartozik a bor, ez nem lehet vita tárgya. A bor pedig rengeteg más területnek is hozza a forgalmat (éttermek, panziók, turizmus stb.) Ha ez nem elég, kérlek olvasd végig ezt: index.hu/velemeny/glossza/2009/10/08/mi_van_meg_egy_uveg_magyar_borban/
Komondor 2010.02.12 12:15:44
@Sieg:
Valószínűleg az első lenne népszerűbb. Az ember inkább fizet de kihagyná ezt az őrületet. Viszont akkor meg az adót belepakolnák a bor árába. Ergo még több újvilági,olasz, spanyol stb fogyna. Mondván drága a magyar bor!Akkor meg az a gond... Viszont van forgalombahozatali járulék amit csak a Magyarországon termelt bor után kell fizetni! Ez rendben? Illetve még egy közbevetésem lenne. Nem érdekes, hogy a 0 FT-os adó ellenére még mindig jövedéki termék? Régen a fűszerpaprika is az volt, most már nem. Természetesen a hamisítás miatt. A borhamisítást azonban nem számolta fel ez a szabályozás. Így tehát szívjon vele mindenki. Az a borász is aki 60 Ft/ Liter felett értékesít...
Jásdyt kérlek olvasd végig mielőtt válaszolsz. Illetve felteszek egy találós kérdést addig: miért kell egy pince építési engedély módosításához állatorvosi engedély??? :)
Komondor 2010.02.12 13:19:17
@Hepci:

A manapság az 10 éve volt. Akkor egészen más volt a helyzet és nem a különböző színű kormányokra gondolok! Nekiálltam, szenvedek vele de szép és szeretem (szeretném) csinálni. Egyrészt a családi hagyományok miatt (mindig volt pincénk), másrészt mert munka mellett elvégeztem a sulit is mert érdekelt a tudományos része is. Most meg mire elkezdeném annyi feltételt kell teljesíteni, hogy belegebedünk. A szőlő ára pedig 30-60 Ft között mozog, a bor szintén stagnál és főleg szinte eladhatatlan. Mindezt munka mellett teszem tehát nem annyi időt töltök el a pincében mint kéne és szeretnék. Nem élek meg belőle sajnos... Kiszállni nem lehet és a családi földeken nem szeretnék lakóparkot nyitni mint az divat manapság. Akkor inkább szenvedek vele és jelzem ahol csak lehet a problémákat. Remélem változik itt is valami hamarosan...
Előző bejegyzésemben már felvetettem az üggyel kapcsolatban néhány megválaszolatlan kérdést. Vajon hozhat-e ennyi idő után fordulatot Táncos Gábor ügye? Vannak erre példák. Előfordult már a kriminalisztika történetében, hogy akár húsz év elteltével bebukott az igazi…..
Komondor 2009.12.25 12:59:11
@de niro: Egy szóval sem állítottam, hogy TG ártatlan! Én csak a hajról, bőrről, vérről gondolom azt, hogy ha ezeket figyelmen kívül hagyják az nem jó! Vágtál már bármilyen állatot? Kizárt dolog, hogy ne fröccsenjen rád a vére.
Igen igazad van, elfogult vagyok! Néhány hete betörtek hozzánk. Egy dolog, hogy sokat vártunk a rendőrökre. Viszont olyan szinten szarták le a dolgot, hogy elmondani nem tudom! Akarok-e feljelentést tenni? Mert ha igen akkor nekik helyszínelni kell... 1,5-2 óra minimum! Szerinted átmentek a szomszédba, hogy láttak, hallottak-e valamit? Én igen és sajnos nem láttak semmit. A lényeg, hogy nem sok reményt fűznek a tettes(ek) elfogásához. Szerinted nyomoznak egyáltalán? Valaki megkérdezi őket, hogy így Karácsony előtt az elszaporodott esetekkel kapcsolatban mit tesznek? Lószart. Pedig sorolták a lehetséges neveket, igen ők is elfogultak valakikkel kapcsolatban. Ettől érezzem magam biztonságban???
Komondor 2009.12.25 13:11:53
@soproni1: Szerinted én csíptem Ambrust? Egy frászt! Tőlem ott rohadhat a sitten. Viszont már ne is haragudj de a zsíros ügyekben elég silány a szigor! Ezért is fordulnak elő újra és újra!
Komondor 2009.12.25 13:56:29
@soproni1: Azért ez szomorú. Ha nem haragszol engem zavarnak ezek az ügyek. Tudják jól, hogy a BKV, MÁV nem álhat le. Az egész lepukkantva, kicsemegézve az értékesebb (Cargo+zsíros buszjáratok)mi pedig önthetjük bele a pénzt számolatlanul. Emiatt pedig más fontos dologra nem jut: pl.:rendőrség, oktatás, egészségügy. Ez már zavar? Van gyermeked? Ha igen nem zavar a bölcsöde és az ovi hiánya vagy lepukkantsága? A közbiztonság? Így is vizsgáld ezeket az ügyeket! Tudod mi a legszebb? A jogi dirik pontosan tudták, hogy szem előtt vannak. A rengeteg ügy őket is a felszínre hozta. Majd figyeld az ítéleteket 3-4 év múlva...
A hírek szerint holnap kiderül, ki vezeti a Jobbik országos listáját, azaz ki lesz a párt miniszterelnök-jelöltje. A Jobbik dilemmáiról és lehetőségeiről korábban már írtam (még korábban második erős esélyeiről is), most kifejezetten csak a személyi kérdésre…..
Komondor 2009.12.16 14:39:38
@gauche caviar: A válaszok engem is érdekelnének de nem amit programként mondanak, hanem amit tesznek.Program volt az adócsökkentésre is, mégsem lett belőle semmi. Pedig az A8-asban hátul erről beszélt valaki... Voltam Svájcban. Az egészséges nacionalizmust arra értem, hogy a helyi munkaerőt és termelőt részesítik előnyben. Nyugodtan kirakhatod a nemzeti zászlót senki nem szélsőségez le érte. Elsődlegesen ők svájciak. Persze erre mondhatod, hogy más világ más emberek. Igazad is van. Viszont ezért vehetnénk példát róluk. Lenne hová fejlődni. Ebben példát vehetnénk a szomszédainktól is. Én nem szeretnék senkit kirekeszteni és hazaárulózni. Az értelmes emberek közötti vitának egyeztetésnek van helye. Viszont meg kell érteni, hogy az utóbbi évek hibás döntései miatt emberek és családok mennek tönkre. Nyilván egy ilyen légkörben sok vélemény elhangzik. Ebből 1 a Tiéd és 1 az enyém. Felelősöket akarok!!! Nevezzék meg őket és legyen büntetés is!
Komondor 2009.12.16 15:16:42
@Blackrock: A Jobbik programjában nem azok az elemek vannak amiket felsoroltál. A segélyezést át kell alakítani mert finanszírozhatatlan. A nyugdíjrendszert ugyanúgy. Persze lehet mögé politikát is tenni pedig ez csak matematika. 1-2 millió ember nem tarthat el 10 milliót... Azért mert valaki itt szeretne dolgozni vagy vállalkozni akkor verjük agyon a bürokráciával és az adóval? Mert persze aki mélyszegénységben van attól nem lehet elvárni olyat, hogy majd szépen befizeti az adókat járulékokat. Iskolakerülésből nem lesz végzettség és szakma. Ebből pedig nem lesz olyan állampolgár aki nem csak a jogait hanem a kötelességeit is emlegeti. Tehát inkább szívjon mindenki. Tudom, hogy az ellátó rendszerek hanyatlására való hivatkozás már közhelynek számít de ez az igazság! Nem tudom hány éves vagy de jobb ha gyűjtögetsz mert nyugdíjad nem lesz ha így marad minden. Az eddigi hatalom már bizonyított! Lehet itt Orbánozni meg Vonázni de ezek tények Hölgyeim és Uraim! Én itt akarok élni és dolgozni, nem máshol. Adót is fizetek rendesen és nem látom az értelmét (BKV, Malév, MÁV stb.). Nem vagyunk egyformák, más a tűréshatár midenkinél. Nálam elszakadt. Ennyi.
Komondor 2009.12.16 15:51:05
@Blackrock: Adókat nem lehet megszüntetni. Viszont csökkenteni és ésszerűsíteni igen. A multik helyett a hazai vállalkozásokat kell segíteni Ajánlom figyelmedbe a honlapjukat. Olvasd el, nem fogok idézgetni! Szerinted az a normális, ha a külföldi bankok más kamatokkal dolgoznak itt mint kint? Jutalékok, költségek stb? Az a normális ha az éppen aktuális hazai gyümölcs szezonjában esnek az árak? Hogy behozunk egy csomó olyan terméket amelyet mi is meg tudunk termelni? Hogy a borra forgalomba hozatali járulékot csak a magyar borászatok fizetnek? A szlovák tej itt olcsó, ott a lengyel stb. Átvernek minket! Nem látod? Neked jó a szart enni? Minden héten van valami ügy (paprika, tej, guárgumi)! Szerinted ez a normális? Menj már be a Lidl-be. Szinte csak a német termékeket lehet venni. Ezért jöttek ide. Nagyon jó ez így nekik. Ha pedig erre az a válasz, hogy mert olcsóbb amit behoznak akkor nézd már meg a támogatásokat is! Nem egy pályán játszunk, nem azonosak a feltételek.
Faji és etnikai dolgokról annyi említést tesznek, hogy akik (tömegesen) nem hajlandóak asszimilálódni azok ne jöjjenek ide. Szerinted más országok nem ezt teszik? Mecsetépítési tilalmak, ruházat, kereszt ügy az olasz iskolákban. Nem érzed, hogy ez nem normális?