Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szeki_74

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A minap elgondolkodtam azon, hogy akárhányszor azt érzem, végre nyugi van, és kerek a világ, mindig történik valami, ami az egész rendszert felborítja. Vajon hányszor kell egy élet alatt komolyan újratervezni?..
szeki_74 2018.11.23 13:43:26
@Szarazinda: Szerinted hol tenné, ha nem a saját blogján? 40 éve saját naplót írtak, de ugye ott nincs észrevétel, visszajelzés, hogy más is lehet hasonlóan kretén helyzetben. Ott mindenki feltalálta a spanyolviaszt. 20 éve ott voltak a fórumos naplók, ahol mindez már megvolt, nicknév alatt (esetleg kódnév, ugye, Űrherceg? - bocs, kevés volt a kávé), jöttek a kommentek pro és kontra, amit kezeltünk valahogy, de aztán kiment a divatból. Most blogot ír, akinek írhatnékja van. Mivel saját blogja, nincs is ezzel gond. Szerintem.
Azt hinné az ember, hogy aki szakértőnek vallja magát, az konyít is valamit a dolgokhoz. (nem, én nem tartom magam annak) Azt meg aztán főleg, hogy ha valaki egy médiumban nyilvánul meg szakértőként, akkor tényleg naprakész. Erre mit olvasok valamelyik nap egy fekvő alkalmatosságról elnevezett…..
szeki_74 2018.11.08 15:49:13
@Alick: Ez így van, egyetértünk (nekem a félmaratoni pulzusom 174, amivel 1,5 óra után érzem, hogy kezdek savasodni, maratoni 163-165, stb - ha összeszedtem magam tavaszra, majd ki is méretem). Amire utaltam, hogy a max pulzusnál ez a régi hüvelykujj szabály mennyire messze van a ténylegestől. Elhiszem, hogy átlagosan ok, de átlagemberekből van a legkevesebb, nagy a szórás :-)
szeki_74 2018.11.08 15:54:02
@Alick: Én is így tudom. 42 ébredés után.
Hét nappal azelőtt, hogy lekapcsolják az analóg földfelszíni műsorszórást, végre találkoztam egy hiteles adattal. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság hírül adta, hogy a digitális átállás 416 ezer háztartást érint Magyarországon. Ez egymilliónál több, de másfél…..
szeki_74 2013.07.26 08:52:20
A posztoló igen szánalmasan leírja, mennyire végtelenül figyelmetlen vagy mennyire végtelenül ostobán írni akart egy fikaposztot. Régen fórumon fikanickeknek hívtuk, akik ilyeneket írogattak...
Szóval a digitális átállás egy sokéves folyamat eredménye. EU előírás, amely alól már kért az ország derogációt (átmeneti felmentést), hogy több idő legyen rá. Volt, aki még többet kért, de a többség nem, sőt.
A hatóság - elég közelről látom, még ha nem is feladatszerűen foglalkozom ezzel a témával, de a hírközléssel 12 éve - ezt nagyon alaposan csinálja, megkeresnek - ahogy itt leírták - mindenkit személyesen, jegyzőn keresztül, szociális ellátóhálózaton keresztül. Azokra a helyekre, ahol nem biztonságos egyedül menni, kísérettel mennek, és szerelést, behangolást, betanítást ingyen csinálnak. Persze annyira nem ingyen, mert a hatóság fizet érte, a hatóságot (a hírközlési részt tuti, de a többit is) pedig a szolgáltatók befizetései tartják el (mindenféle díjak, frekvencia, piacfelügyeleti, számhasználati, mindig is így volt, 12 éve bizonyosan, akkor még mint HíF, majd NHH, most NMHH), de a felhasználónak egy kanyi fillért nem kell kiadnia, csak írnia egy levelet, szólnia az önkormányzaton, elengednie egy telefont (képzeld, még sok tanyán is van ilyen, de nem ám mobil, mert a térerőt drágább biztosítani egy cellahatáron kívül eső tanyának, mint kihúzatni a réz érpárat), netán várnia, hogy ha egyiket se tette, becsöngetnek hozzá.
A számok régóta ismertek, a digitális átállás monitoring, vagy a tv gyorsjelentés fenn van a hatóság (a mostani és a régebbi is) honlapján, elérhető volt mindig is a szakemberek, a sajtó és az érdeklődők számára. De a legtöbb KSH kimutatásban is benne van.
A kampányról meg annyit, hogy egy ilyen kampány méregdrága. Mindenkinek az, nem véletlen, hogy tervezni szokták, ütemezni, eleinte teljes szpottal, aztán rövidített emlékeztetővel, stb. Ne várja senki fia/lánya/transzneműje, hogy az ő kedvéért éveken keresztül, cirka 3-4 milliárdért majd lefoglalják a főműsoridős felületeket, reklámhelyeket, 1/1 belső címlapos hirdetéseket csinálnak és hasonlók. Anno terveztem kampányt még a főiskolán, már akkor is iszonyat ára volt egy ilyennek.
Szóval ez egy légből kapott fikaposzt, de most az aktuális politikai helyzetben index címlapot ért, gratula hozzá.
szeki_74 2013.07.26 10:34:34
@szeki_74: Kérem a posztolót/blogírót, a fikanickkel kapcsolatos oldalvágásom figyelmen kívül hagyni. Elnézést.
SzZ
Akár hátra is dőlhetnék, mert a kommentek kiegyenlítik egymást. Nem kéne rájuk válaszolni, amit ugyanis az egyik hozzászóló kérdez tőlem, arra a másik felel - és néha egész szakszerűen. Van viszont egy ellentmondás, amely éppen a kommentekből bontakozik ki.   Akik…..
szeki_74 2013.07.26 09:22:25
Ezúton reagálnék: Ez a kérdésfelvetés végre jogos, csak a hivatkozott korábbi posztban kicsit másként volt leírva. A reagálók - köztük magam is - pedig erre tudunk reagálni.
Ami azt a kérdést illeti, tisztában vannak-e vele: igen, egyetértek, tisztában vannak az átállással, a reklámok hosszú hónapok óta folyamatosan ezzel vannak tele.
A rendszer és a lehetőség hozzájuk is elért, és valóban kevesen jelentkeztek, de azt is látni kell, hogy a jelentkezők száma gyorsuló ütemben nő, és ahogy közeleg a nap (azért például az Alföldön vagy Baranyában, a legszegényebb területeken nem most lesz lekapcsolás, csak októberben), egyre többen lesznek. Régi szokás, mindent az utolsó napra hagyunk. Én is, mást sem hibáztathatok érte.
Nagy kérdés, hogy a 416 ezer ténylegesen mennyi. Vannak kisebb becslések is, a becslésnek szerintem nagy a hibahatára, éppen azért, mert ezt a csoportot nehéz elérni a felmérések szokásos eszközeivel. Lehet, hogy csak 300 ezer, és mire a 300 ezernél eljön a lekapcsolás, 200 ezerre nő a beadott igények száma. De ami a lényeg, ez csak számháború, mert 10 is sok, de az a 10/100/100 ezer majd lekapcsolás UTÁN észbe kap. És ahogy elmegy felvenni a nyugdíját, eljutnak hozzá a segéllyel, ezeken a csatornákon a nagy részük - ha utólag is -, de végre hozzájut az átállás eszközeihez.
Hazudnék, ha azt mondanám, teljes lesz az átállók köre. Szerintem 5-10% között alakulhat a kimaradók aránya, de ez csak az én vad becslésem. Az ő arányuk - sajnos - kihalással fog csökkenni. Nem mondhatjuk, hogy konkrét csoport marad ki, mondjuk a cigányok vagy a kisnyugdíjasok, vagy akiknek nincs telefonja, vagy a mozgásképtelenek, hiszen olyan sokféle módon lehet igényelni, olyan sokféle csatornán keresik meg ezeket a családokat, hogy talány csak a mozgásképtelen, vak és süketnéma felhasználó nem hallott róla vagy ha igen, nincs LEHETŐSÉGE bármit is tenni. Az állam feladata és kötelessége pedig a lehetőség, a tájékoztatás biztosítása. Ezt csinálják most, és ez esetben tényleg alaposan. Az emberi természetet megváltoztatni nem tudják.
Eddig inkább csak szakmai körökben volt ismert az a feszültség, amely az online szolgáltatók és a távközlési cégek között érezhető az egyre növekvő adatforgalom terhei miatt. A múlt héten három nagy európai névnél, a Deutsche Telekomnál, az Orange –nál (volt France…..
szeki_74 2013.07.24 12:22:18
A helyzet nem annyira egyszerű, hogy . Éppen a youtube és hasonló jellegű felhasználás adja az adatforgalom egyik legnagyobb hányadát, már a mobil eszközökön így (a wifi-t leszámítva) mobil hálózaton is, amivel jó alaposan leterhelik a hálózati kapacitásokat. Eközben ezek az OTL szolgáltatók nem szükségszerűen állnak kapcsolatban a hozzáférést kínáló szolgáltatóval, csak az ügyféllel, annak adnak el játékot, videót, zeneletöltést, szolgáltatást, terméket, bármit. A bevételnek örülnek, az ügyfél elvárja, hogy a hálózat hasítson, az internet kapcsolat nyújtója pedig szívja a fogát, mert hiába növekszik a fajlagos és összesített adatforgalom is (nálunk csak az összesített, a fajlagos stabilan 1 GB/hó/efi alatt), a bevételek növekedése nem lineáris, nem fedezi a kapacitások bővítését.
A hálózati kapacitások bővítése pedig jelentős költségeket emészt fel, amelyek mögött egyfelől eszközök állnak, infrastruktúra, másfelől frekvenciahasználat, ami ismét csak egy jelentős tétel.
A hang (lakosságié...üzleti nem) és sms használat díja magas, a szélessávé már nem annyira, miközben az adatátvitel adja a hálózat forgalmának kb. 90%-t. A drága, de kevés sms-ből pedig nem fog nagyot kaszálni egy mobil infrastruktúra-szolgáltató sem pár éves időtávban, mivel sms helyett kezdünk áttérni az adatátviteli massanger szolgáltatások használatára, és a hangforgalom egy része is adatforgalommá konvertálódik.
A beruházók igénye tehát jogos valahol, akkor is, ha maguk is beszállhatnak a tartalomszolgáltatások piacára, mivel elvileg nem tehetnek különbséget a saját és idegen tartalmak között (hálózatsemlegesség), nem tehetik meg, hogy a saját tőkéből fejlesztett hálózatukon, a saját költségen szerzett és kiszolgált ügyfelük felé mondjuk nagyobb sávszélességet biztosítanak a saját tartalmaik számára. Annak ellenére nem, hogy esetükben a saját tartalomszolgáltatásuk árába beépülnek a szükséges hálózati költségek, miközben a versengő tartalomszolgáltatások árazásában erre nem kell tekintettel lenni.
Amíg kicsi volt a ráépült szolgáltatások aránya, senkit nem zavart, de most már éles a helyzet.
Valahol meg kell nézni, hogy egy kapacitásbővítés, vagy akár egy LTE fejlesztés kinek az érdekét szolgálja, ki tud rajta profitot realizálni, és rendezni kell a helyzetet vagy a folyamat végén sem azok nem fognak fejleszteni, akik fejleszthetnének, sem azok, akik miatt fejleszteni kellene...
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
szeki_74 2012.11.08 10:47:10
Nehezen vettem rá maga, hogy ennyi "hagyjuk itt a francba ezt a rohadt országot, ha nem úgy van, ahogy mi szeretnénk, mert mi látjuk, hogy minden rosszul megy" vélemény közé írjak, de ugyanezen ok miatt nehéz nem írnom. Nem megyek bele politikába, gazdaságba (pedig értek hozzá), mert nem ez a lényeg. Lényeg a szülői és a hazaszeretet.
Szóval ha valaki így búcsúztatja a lányát, a büszkeségét, akit annyira szeret, nehéz megérteni. Nehéz megérteni, mert a saját keserűségét, félelmeit, bajait adja át vele egy éppen csak felnőtté vált, de sok mindenre még meg nem érett fiatalnak.
Nekem az az egyik legnagyobb félelmem, hogy nem láthatom a két fiam felnőni, emberré válni, érezni a szeretetüket és kifejezni, hogy én mennyire szeretem őket. Ettől függetlenül sosem kérném tőlük, hogy maradjanak itthon, ha világot akarnak látni, ki akarják magukat próbálni, mi több, segíteném, ahol tudnám.
Egyet viszont kérnék, kérni fogok tőlük. Jöjjenek vissza, egyszer, ez a hazájuk, minden hibájával és szépségével. Ha nem tetszik itt nekik valami, azt itt oldják meg.
Jó atyám ugyanezt mondta régebben nekem, hogy elmehetek (végül csak nyelvet tanulni voltam), de gondoljak arra, hogy itt leszek mindig itthon. Ez van. Ezért vagyunk mi magyarok, ezért német a német és szlovák a szlovák. A világpolgár más kategória, az én szememben a világproletárhoz hasonlít, aki mindenhol otthon van, éppen ezért sehol sincs igazán otthon. A hangsúly az "igazán"-on van...
És még azt is elmesélte jó atyám, hogy neki is lett volna választása, hiszen volt egy értékes diplomája (villamosmérnök), nyelvtudása, kiváló sportoló volt, bár itthon csak a második-harmadik a Rózsavölgyiék mögött. Igen, megtehette volna, hogy '56-os emlékeivel, a Corvin közzel és a sok elvesztett egyetemista társával, keserűséggel a háta mögött kint marad Dél-Amerikában vagy bárhol, ahol éppen versenyen volt. Mert bejárta a fél világot, és elmondta, hogy vitte magával a diplomáját mikrofilmen, és csábították is őket rendesen. Sok országban ő lehetett volna az első számú versenyző, az eredményei, a hozzáállása adottak voltak hozzá.
De valahogy hazajött, bár sok társa maradt. Ő itthon lett szakember, tanár, apa. És én emiatt is születhettem meg.
Én kérek bocsánatot, ha ezzel a drága levélíróval soha nem fogok egyetérteni, de még csak elfogadni sem tudom a hozzáállását és kívánalmait, hogy a lánya soha ne térjen haza.
Z
szeki_74 2012.11.08 10:50:10
@KrisztinaKrisztina: Ha neked az önzőség, amit írtam, hát komoly gondok vannak a neuronjaid között. Tiszteletem.
szeki_74 2012.11.08 10:54:58
@KrisztinaKrisztina: Szerintem meg olvasni sokan tudunk, értelmezni kevesebben. Ha elolvasod, amit írtam, és értelmezed is végre, megérted, hogy miről szól. Lehet sikeres máshol a gyermekünk, és segítünk neki, de hogy arra biztassuk, SOHA ne jöjjön haza, csak azért, mert MI nem érezzük itt jól magunkat, hát ez számomra nem elfogadható. Hogy ebben mit értettél önzőségnek, én nem tudom...
Ma tényleg kinyílt a bicska a zsebemben. Nem tudod, miről beszélek?! Szűkebb munkahelyem, a Lángoló Gitárok megjelentetett ma egy cikket a Klipmegosztás rovatban, amelyben szóba került a Dalriada zenekar. A srácok - hogy-hogy nem?! - nem hozsannáztak a videó láttán, mindazonáltal…..
szeki_74 2012.09.24 10:47:34
@Belagezapista: Már hogy kiknek a táborát erősítem? Hol láttál ilyet leírva? Mi a szösznek kapásból táborozni, egyik oldal-másik oldal? Ha már nem nyalok be neked vastagbélig, akkor hülye vagyok??
Akinek csak szimplán véleménye van, le se írhatja?
Nooormális vagy, ember?
szeki_74 2012.09.24 12:31:40
@Belagezapista: Valamit benéztél megint, úgy látom, mert nem rémlik, hogy végletekben írtam volna bármit is. Talán bennem van a hiba, de szerintem nem csak folkmetal hívők és folkmetal utálók adják a zenéhez és metalhoz értők táborát. Elég sok a "belga" is. Volt olyan doktrína, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van...hát, nem hiszem, hogy ezt kéne erőltetni. Mondjuk attól, hogy szeretem az Eluveitie-t és wintersunt (Garmarna ugye nem metal, de folk...), hallottam Korpiklaanit, Northert, és elég sok magyar folkrockot, néha metalt, még nem vagyok rajongó. Ellene sem vagyok, különben nem hallgatnám meg időről időre, de magam inkább a symphony x, saviour machine, haggard, dark tranquillaty TOT, és hasonló, kicsit gondolkodósabb irányzatokat kedvelem.
Azt viszont ettől függetlenül meg tudom állapítani, hogy mennyire színvonalasak a szövegek, a zene, hogy a drága fronthölgy hörgése közelíti-e Angelaét az Arch enemyből, és hogy ad-e valami pluszt ahhoz képest, mintha a népzenét áthangszerelték volna. És mivel van összehasonlítási alapom, leírhatom a véleményem kritika formájában.
És azt nem értitek meg oly sokan, hogy még egy esetleges negatív kritika sem feltétlenül fikaposzt, és a kritika nem attól lesz elfogadható, hogy "belsős" írja vagy külsős, mi több, belsős kritika is lehet megalapozatlan és sértő.
  Ugye nem hisszük el, hogy csak a „szüljetek, mert méhében él a nemzet”, illetve az „abortáljatok, mert szabadok vagytok” közül választhatunk? Tegnap este megnéztem  Paranormal Activity-t, az elsőt, vagyis az igazit. Aztán a kritikákat olvasva elcsodálkoztam:…..
szeki_74 2012.09.12 17:09:39
@Felicitasz: Egyetértek, az abortusz tiltásának ellenzése nem jelent abortuszpártiságot. Éppen ez a lényege a posztnak is, hogy nem csak végletek vannak, hanem sok átmenet, nem kell beállni a két szélsőértékre csak azért, mert amúgy jobb vagy baloldali az értékrendünk.
Amúgy a szerző nem is beszélt abortusztiltásról, a mondataiból következik, hogy lát olyan helyzetet, amikor erre a döntésre jut a nő, és szerinte (is) ilyen helyzetben kéne a társadalom segítsége, megbélyegzés helyett.
Szamárpad Köntörfalak 2012.08.29 09:55:24
Csak hazudni tud Hoffmann Rózsa. Miközben ugyanis szóban a minőségi felsőoktatás megteremtésén fáradozik – legalábbis ezt bizonygatta Kőszegen, a Tranzit - Fesztivál a határon című rendezvényen –, az államtitkárság intézkedései nem állnak összhangban a…..
szeki_74 2012.08.29 15:37:31
@renevol: Egy növekvő gazdaságban, az EU átlagbér szintjén teljesen rendben lenne, normális tandíjhitellel (30 évre, nullához közeli THM mellett). Azonban olyan környezetben, ahol kevés az új állás, sok a friss-diplomás, az első elhelyezkedés 80%-ban ismeretség segítségével történik, és a kereset még több évnyi tapasztalat és munkaviszony után is - számos esetben - épp csak elég egy családalapításhoz, már veszélyes.
Az elhelyezkedésnél csak részben fog számítani a diploma mögötti tényleges tudás és attitűd, mert ha XY ismerőse csak megközelíti ezt a szintet, akkor ő fog elhelyezkedni. Éppen az, aki mögött amúgy jobb anyagi és kapcsolati tőkével rendelkező család áll.
Szóval a mai magyar helyzet még nem érett meg rá, annak ellenére, hogy az elvándorlás és az alacsony színvonal miatt drasztikus (de az egyetemi autonómiát csak minimális mértékben sértő!!) beavatkozásra van szükség. Szerintem.
szeki_74 2012.08.29 15:39:34
@Virtusblog: Igazat kell adnom: részben, és más okból. Hazugnak minősítette, és név nélkül, ezek tények. De azt írtam, hogy "természetesen", amivel azt sugalmaztam, mintha a szerzőtől nem is várhatnánk mást... :-)
szeki_74 2012.08.29 16:52:29
@renevol: Két dologról beszélünk, fizetős és államilag finanszírozott helyekről.
Azt mondom, hogy az államnak - és ez Magyarországot jelenti, nem valamely más államot - szüksége van arra, hogy legyenek jó adófizetői (akik nem csak a saját képzésük költségét fizetik vissza, hanem általában fenntartják az államilag finanszírozott szolgáltatásokat...most valami 150e adófizető fizeti az SZJA 50%-t, ami nem túl egészséges), és értelmes agyai fejlesztéshez, önálló gondolkodáshoz, független politikai vélemény kialakításához. Az elvándorlók ebben nem segítik az országot. Ez egy állam, egy társadalom, nem egy tenyész istálló, függetlenül attól, hogy utólag kifizeti-e valaki a költséget vagy sem. És nem lehet arra hivatkozni, hogy adjon több bért, mert a multik foglalkoztatják a nálunk jól kereső mérnököket, informatikusokat, pénzügyi elemzőket, biztosítási matematikusokat, mégis itt jóval kevesebbet keresnek, tehát a munkaadónak Magyarországon ma ennyit ér a munkájuk (az enyém is...Brüsszelben ugyanezért most 5*-ös pénzt kapnék). Ezek a - zömmel kezdő, család nélküli - keresők mégis elmennek külföldre, ha szignifikánsan (50%) többet kaphatnak. És ennyi erővel (és joggal!) jöhetne a nővér, hogy ő is keressen 400 ezret, mert az Egyesült Királyságban a dupláját is megkapja, meg jöhetne a tanár, az óvónő, a kukáskocsi vezetője, az orvos, akik mind jóval kevesebbet keresnek, mint nyugaton élő társaik, és bizony sokan közülük szégyenletesen keveset kapnak kézhez (kezdő orvosok, tűzoltók, rendőrök, nővérek, stb).
Erről szól az agyelszívás, csak most már nem csak agyat, de kétkezi munkaerőt is elszívnak. Indonéziában pl. komplett képzések épülnek arra, hogy Nyugat-Európába és az USA-ba képeznek egyszerű nővéreket.
Hogy mondja meg egy állam a polgárának, hogy maradj itthon, 20-40% fizetésért, munkanélküliségért? Építsd az egzisztenciád, a családod, ezzel az országot, szavazz felelősen és tartsd életben a demokráciát, de cserébe nem tudunk ígérni, csak könnyeket, vért és verítéket?? Mert amíg nincs több adófizető, nincs nagyobb GDP, nincs innováció, hozzáadott érték a bérmunka helyett/mellett, addig alacsony szinten maradnak a közszolgáltatások és a közszolgáltatásban dolgozók bére (pl. orvosok, nővérek, pedagógusok), és még egy csomó minden más.

Tehát az állam megfinanszírozza az illető tanulmányait, remélve, hogy bejön a számítása, az illető hasznos, dolgozó, gondolkodó, építő, szaporodó, szavazó állampolgár lesz. És hosszú távon ez hasznos az országnak. Tanulmányi átlag, versenyeken elért helyezések, szociális háttér, jövőbeli vállalás...bármilyen, de átlátható és fixen tartott feltételrendszer szerint.

Emellett aztán lehetnek fizetős helyek, ahol a végzett azt csinál, amit akar, elmegy, ahová szeretne, ahol jól érzi magát. Fizetheti szülői támogatásból, munkából, piaci hitelből, ahol piaci alatt nem személyi hitelre gondolok, hanem olyan konstrukcióra, amit pl. egy bank üzleti alapon, de 20-30 éves megtérülés reményében folyósít.

És a gazdasági helyzet javulásával nőhetne a szerepe a támogatott tandíj hitelnek, aminél a folyósító állam szintén nagy kockázatot vállal, 30 évre ad hitelt, kamatot sem nagyon kér, de az elvárásai is alacsonyabbak.
Kiből lett Magyarország köztársasági elnöke, hogyan is van ez a plágium-ügy és miért ennyire fontos ember a Fidesznek? Nem ígérem, hogy minden kérdésre egyértelmű a válasz, de talán érdemes nagyobb látószögben nézni Schmittre a megvilágosodás érdekében.Schmitt sportoló.…..
Makeup Blog Tippek önfotózáshoz 2011.10.19 17:00:00
Többször írtunk már róla, hogy mennyire macerás dolog az önfotózás. Amikor az ember magát próbálja fotózni, számos nehézségbe ütközik, melyek közül a legfőbb, hogy nem elég hosszú a karja. Azaz nem tudja olyan távol tartani a kamerát az arcától, hogy ne torzuljon a kép. Emellett persze ott van, hogy…..
Subba Eközben a Köky Terminálon 2011.10.17 11:27:00
Bravó bazmeg, bravó!! Egy ugyanekkora szarrakás az egész ország, kezdjétek ti is ezzel a gondolattal a hetet!   Kyki, mi? VIA..
A médiatörvény óta árgus szemekkel figyeljük az NMHH működését, és eddig elég jól teljesít a szolgálat, nem nagyon jöttek el (még) azok az ordas idők amiket a médiatörvény idején jósoltak, bár ennek persze oka az is, a Fidesz megoldja pénzzel, inkább megvásárolja, mint…..
szeki_74 2011.09.27 13:14:16
@mement: Bocs, de ezt a hülyeséget honnan veszed? Az NMHH és jogelődjei nem fideszes tagokból állnak, hanem elsősorban szakemberekből. És mellette, a Médiatanácsnak (amelyik nem felettes szerve...) vannak tagjai, akiket pártok - jelen esetben egyetlen párt - delegáltak. Az NMHH vezetőjét pedig mindig az aktuális kormány nevezte ki vagy jelölte. Például Pataki Dániel 2003-ban minisztériumi tisztviselő volt, aki az Eht előkészítését felügyelte, hogy aztán annak hatálybalépése után az ott létrehozott új elnöki pozíciót elfoglalja. És jó vezető volt? Igen, egy sokkal aktívabb, fogyasztó és versenybarát szervezetet alakított ki. Voltak rossz döntések? Persze, mindenhol vannak, ahol egyáltalán döntések születnek.
Az NMHH sok minden, csak nem pártszervezet, sosem volt az, sem a Horn, sem az első Orbán, sem későbbi kormányok idején. Mondom, hogy fogalmad sincs egy csomó dologról, és még arra sem veszed a fáradtságot, hogy egy kicsit olvass, mielőtt hülyeséget írsz. Én meg távközlési szakember vagy hosszú ideje, aki látja, mi több, érti ezeket a dolgokat, és nem az zavar, ha a hozzád hasonló laikusok negatív véleményt írnak, mert abból még tanulni is lehet, hanem az, ha fikáznak minimális tájékozódás nélkül, a fikázás élvezetéért. Ennyi. A magyar focit is mindenki szidja ész nélkül, pedig ott is van olvasnivaló, például edzési módszerekről és azok hátrányos hatásairól (lásd Mezei munkássága a hosszú téli-nyári alapozások bevezetésénél, és ennek drámai hatásai a focisták robbanékonyságára és fordulékonyságára, majd eredményként Bánfi oda-vissza felbőrözése a magyar 11-es pontnál tétmeccsen, és hasonlók...)
szeki_74 2011.09.27 14:09:11
@Aerius: Neked mennyi hozzászólásod van és mennyi idő alatt? Szóval megint csak az olvasási és gondolkodási készségek hiánya bántó. Egyébként meg azért, mert valakinek nem egyezik meg a véleménye a tieddel, még nem bérkommentelő. Legalábbis én ezt feltételezem alapban a másikról, aztán ha a megnyilvánulásainak a száma és a jellege másra utalnak, akkor az már rajta múlik. Te meg kapásból vádolsz. Én két anyag elkészítése közben feljövök, és megnézem a változásokat. Te meg ebéd után visszajöttél ide dolgozni? Ez a munkád?
Arról meg, hogy ki hol bukkan fel, hadd jegyezzem meg, hogy jómagam egy másik nick alatt, 12 éve fórumozok (arccal is..), de éppen az ilyen hülyeségek miatt kerülöm a politikai fórumokat. Ez a blog bejegyzés sem kifejezetten politikai téma, egyszerű tévedés alapján következtet a szerző, csak a fikázások miatt lesz szép lassan azzá. Várom már a zorbánbánya témát...
szeki_74 2011.09.27 14:30:07
@is: Ebbe ne menjünk bele, egy kávé vagy sör mellett szívesen szakmázgatok, de az tuti, hogy az NMHH szervezetileg 65%-ban most is az NHH. Az NHH pedig 60%-ban a Hif volt, mindegyik jogutódja a másiknak, ahol szervezeti változásokat és felsővezetőket cseréltek, de szakmai szinten nem történt nem szakmai változtatás. És bizony az NHH létrejötte egy új minisztérium ötlete volt, a vezető mögött a liberális párt támogatása állt, ettől függetlenül nem volt pártszervezet, és elég jól működött. Mint mondtam, szakmabeli vagyok, ezért is vagyok itt, mert hülye szakbarbárként zavar, hogy szakmai témát hülyeségekkel duzzasztva fikázásra használnak. Ez a legutóbbi kiverte a biztosítékot, hogy 17 évesekről és megítélésről regélnek, csak hogy fikázhassanak, miközben - többek között - a keményen gyermekkorú fiammal egyidős kölkökről készült képekről és videókról beszélünk, meg azokról, amiket láthat, ha a környezet házijához keres képeket pl. természetről, falevelekről. Cs*sszék meg a hülyeségüket!
 Lázár János az országgyűlési képviselők javadalmazását átalakító javaslatot jelentett be nemrégiben. Az elképzelés – noha a kormánypárti frakcióvezető megpróbálta a képviselői juttatások visszavágásaként bemutatni – a honatyák tiszteletdíjának érdemi…..
Ebben a villában élt Fedák Sári Molnár Ferenccel - most két lakás is eladó benne (im) Szoba közepébe süllyesztett köralakú cserépkályhából kinövő dór oszlopok (tipp: Kornél, Debbenet) Zöld-fehér lakás plasztikus kínai betűkkel Szép műteremlakás a pesti…..
Váci utca Nők és szörnyetegek 2011.09.01 09:02:00
Ma példákat fogok felhozni arra, hogy miképp öltözzünk akkor, ha egy laborban rosszul sülnének el a dolgok, vagy egy felfedezetlen tojásból túlbuzgó tudósok egy új, rettenetes szörnyű fajt indítanának útnak. És mit vegyünk fel akkor, ha ufók jönnek. Vagy marslakók? Nem…..
Az alábbi vendégbejegyzés az ARTICLE 19 londoni székhelyű szervezet jogász főmunkatársának, Boyko Boevnek az írása. Az ARTICLE 19 egy nemzetközi szólásszabadság-szervezet, amely nevét az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 19-es, a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló cikkelyéről kapta. Múlt…..
szeki_74 2011.07.05 14:53:11
Nem tudom, ki és miért nem emelte fel a hangját alig néhány évvel ezelőtt, amikor - igaz, jobboldali értékrendű, tehát legalábbis eltévelyedett - újságírókat próbáltak droggal lejáratni, börtönbe juttatni. Vagy amikor rendszerváltó SZDSZ-es, majd MSZP-s illetve azóta ismét SZDSZ-es politikusunk, mindenféle szapult Média tv nélkül úgy látta jónak, hogy a róla szóló vélemény szerzőjére - aki szintén eltévelyedett, hiszen jobboldali értékrendet vall - börtönbüntetést kérjen, amit a másodfokú bíróság meg is ítélt (felfüggesztett). Hogy az illető stílusát egyébként nem szeretjük (ezt, azt hiszem, nyugodtan írhatom többes szám első személyben), teljesen mindegy. A lényeg, hogy az akkor hatályos és demokratikus (hiszen nem volt ellene nemzetközi tiltakozás...) jogszabályok alapján a szabad véleménynyilvánítást szabadságvesztéssel sújtotta az akkor még "demokratikus" döntésekre képes bírói testület. (Megjegyzem, ugyanazon bírói testületről beszélünk, amelyik a 2006. őszi események miatt első fokon képes volt elítélni egy nagymamát, amelyik négy rebiszes egybehangzó nyilatkozata alapján kemény küzdelemre késztette őket.)

Szóval akik az ilyen esetekben nem emelték fel a szavukat, most se tegyék, mert nincs meg hozzá az erkölcsi alapjuk.
Aki csak saját magáért és elvbarátaiért emeli fel a szavát, de az ellenfelei meghurcolását némán vagy - rosszabb esetben - elégedetten szemléli, az a legkevésbé sem bátor sem elvhű.

Hogy az, aki színtelennek tetszett az egyik oldalon, a másikon pedig virít, kétszínűnek tekinthető-e, én nem tudom...
Néhány napon belül kétszer is szerepelt Szlovénia a fontos hírek között. Az első hír hétfőn érkezett és ritka erős wtf élménnyel járt (legalább is nálam). Szlovénia barátságos hely, és rövidke tengerpartja miatt a magyaroknak általában nincs olyan mély benyomása róla,…..
szeki_74 2011.06.22 17:22:17
Nagyon nehéz megállni, hogy az ember ne vitatkozzon sok elhangzott véleménnyel, annak ellenére, hogy a trollok és önjelölt véleményvezérek (nem a blog) soha nem fogják belátni a hülyeségeiket. Egyik oldalról sem.

Minden estre a poszt pont az, aminek lennie kell, vélemény tapasztalat és tények alapján. Ezt elvitatni, vagy magyarhírlapozni tök felesleges. magyarnarancsozhatni is lehetne, 168órázni is, népszavázni is, még sincs értelme, mert a vélemény már csak ilyen műfaj. Én speciel nagyrészt egyetértek ezzel a véleménnyel, hiszen pontosan elmékezhetünk, hogy mi ment 1998 után, hogyan kezdte az ellenzékbe visszaszorult két párt, de különösen a liberális párt, érdekhálóján keresztül féligazságokkal, tények elferdítésével elszigetelni az akkori vezetést. Amerikai képviselők írtak légből kapott leveleket, tiltakoztak fogadás és találkozó ellen, jöttek a cikkek, hogy aznap éppen ki nem fogadta a miniszterelnököt és miért.
Mindezek egyik betetőzése a Teller-levél volt. Ugye emlékszünk, hogy mi állt benne, és mennyire volt valósnak tekinthető a tartalma?!
Ugye emlékszünk, hogy mi lett az értelmi szerzővel, azzal, aki leközölte, és hogyan próbálták védeni?

Kommentálni sem kell, elegendő LENNE JÓZAN ÉSSZEL végiggondolni, és akkor világos lenne, hogy régi, jól bevált eszközről van szó, nem holmi összeesküvés elméletről, amikor elszigetelésről beszélünk. (ha kissé visszább tekintünk: kisantant...csak most nem új államok létjogosultságáról van szó, hanem pártpolitikáról)

És ami nagyon böki az oldalam: miért nem emlegettek diktatúrát a kedves kommentelők akkor, amikor a Nemzeti Múzeum homlokzatáról "rejtett" mesterlövészek pásztázták a tömeget terrorfenyegetésre hivatkozva, vagy amikor fizetett magáncégek legényei vigyázták a rendet a rendőrség helyett, igazoltattak! és motoztak közterületen? Vagy amikor a Kossuth téri tüntetőknél azt emelték ki a "jóérzésű" megmondó emberek, hogy lehugyozzák a fákat, és haza kéne zavarni őket (ami meg is történt, jogszerűtlenül, amit jogerős bírói döntés is igazol), ahelyett, hogy a narancsos forradalomhoz hasonlóan pártolták volna a civil önszerveződés egy kivételesen kitartó és jogos megnyilvánulását? Ugye most senki sem pártolja a szír és jemeni megtorlásokat?

Szóval akik most diktatúrát vizionálnak, kérem, hogy vizsgálják felül józan ítélő képességüket, mert alapvető ellentmondást látni a reakcióikban....
Kétharmados törvényben rögzítené Matolcsy György, hogy „a személyi jövedelemadó mértéke nem lehet több 16 százaléknál” – nyilatkozta nemrégiben a nemzetgazdasági miniszter a Figyelőnetnek. Na és mi lesz a szuperbruttósítással? Ha azt nem rögzítik a…..