Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Pierre Bezuhov.

0 bejegyzést írt és 1590 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ilyen a világon nincs című, többfelvonásos bohózatunk mai szereplői a közmédia és az azt (is) felügyelő Médiatanács (beugrik Karas Mónika). Az élet írta darab azzal kezdődött, hogy annak idején törvénybe, mit törvénybe, MÉDIATÖRVÉNYBE foglalták, hogy A közszolgálati médiaszolgáltatás célja a…..
.Pierre Bezuhov. 2016.11.04 12:46:05
@Legeslegalja:
a statisztikai tényeket nem tudod megcáfolni, így a statisztikákat összeállító személyt/szervezetet mocskolod.

klasszikus komcsi tempó a neobolsevikok egyik birkaszavazójától
.Pierre Bezuhov. 2016.11.04 12:52:19
@Dizavul:
szépen felmondtad a propagandát, kormányszolga.
fel is veheted a bónuszt
.Pierre Bezuhov. 2016.11.04 12:56:05
@Dizavul: "Mondjon nekem valaki, bárki a dicsőséges 2002 júniusától 2010 májusáig a "közszolgálati" televízióban vagy rádióban EGY darab un. jobboldali műsort."

jobboldali műsort? mármint ahol híreket hamisítanak (egy bíróságilag hírhamisítónak minősített főszerkkel), kamuhíreket gyártanak migránsokról, a nem szeretett eu-s és ellenzéki politikusokról? olyan valóban nem volt. teljesen igazad van.
Ami soha nem volt kérdéses a kvótanépszavazáson, az a Nem szavazatok jelentős arányú győzelme. Én is nemmel szavaztam, megírtam, miért: megnéztem a népszavazási kérdést, és a migránskvótáról, a szuverenitási dilemmákról megvolt a véleményem − és megvolt egy éve is. Ami kérdéses volt, az a részvétel…..
.Pierre Bezuhov. 2016.10.02 23:02:33
@GNDL: a jobber értékrend egyik alapköve a hatalom, az erő imádata (lásd gfg vallomása), a hatalommal való visszaélés.
A közmédia is kihirdette az olimpiai keretét, melyben nincsenek nagy meglepetések. Az Eb-hez képest annyi a nagyobb változás, hogy Gundel Takács Gábor ezúttal nem csatlakozik a kommentátorokhoz, hanem a műsorvezetők csapatát erősíti. Az augusztus 5-én kezdődő riói olimpiáról az M4 Sport, az újonnan…..
"Orbán a mai magyar politika egyetlen kiemelkedő tehetsége". (Szelényi Iván)       (Remélhetőleg ez elég provokatív mondat egy megjegyzésnél is megjegyzésebb megjegyzésposzthoz.) Azt gondolom, hogy Szelényinek igaza van, azt is gondolom, hogy ez a legrosszabb, ami történhetett Magyarországgal,…..
.Pierre Bezuhov. 2016.06.03 17:38:08
Egy korábbi bejegyzésben ígéretet tettem arra, hogy leírom, miért gondolom azt, hogy Magyarország öles léptekkel halad egy olyan világ felé, amit Örményországban felnagyítva, a maga brutalitásában látok. Az ország gyakorlatilag 20 éve, a Szovjetúnióból való kiválás…..
.Pierre Bezuhov. 2016.05.30 09:42:21
@Modor Tibi:
ahol bántják a fideszt, modor tibi megjelen.
kíváncsi vagyok melyik fideszes fattya, veje lehetsz.
mivel minden egyes fidesz-kritizálcó poszt alatt odaugastz azt saccolom, hogy komolyabb buliban lehetsz benne.
A magyar iskola nemhogy csökkenti, de még növeli is a társadalmi különbségeket – szólnak a sirámok évek óta, hozzátéve: az ügyben az OECD-tagországok listáinak a végén foglalunk helyet. Mindezek egyik oka egyesek szerint az, hogy az iskola a középosztály tudását, értékrendjét, magatartásmintáit…..
        " A matematika felvételi az utóbbi 10 év legnehezebb vizsgája volt, több gyerek is sírva hagyta el a vizsgatermet - számoltak be a pedagógusok." (penzcentrum.hu)       "Elképesztő feladatok a felvételin. " (mno.hu)       "Matematikából tíz feladatot kellett megoldani, amelyen összesen…..
.Pierre Bezuhov. 2016.01.24 14:35:33
olvasva a kommenteket (olyanokat, hogy az én gyerekem felkészítés nélkül is zseni stb-stb) kicsit azért úgy érzem, nem egészen érti mindenki miről is van, miről írt jótündér. én sajnos első kézből ismerem ezt az egyenlőtlen világot, amit a törp és barátai most még egyenlőtlenebbé akarnak tenni.

vegyünk két kiemelkedően okos gyereket. egyet egy gazdag családból, egyet egy szegényebből és kövessük nyomon az életét egészen az "önállóvá" válásig. az idézőjelet azért használom, mert az elitből érkező gyerekek releváns része (nem mind!) soha nem lesz önálló, révén, hogy a szülők örökségén (megörökölt cég, ügyvezetői pozíció, kibulizott zsíros állás, kapcsolati tőke stb) éli majd életét jó körülmények között.

na de kezdjük az elejéről:
az igazi különbségek már az óvodáskorban megjelenthetnek, lásd magánóvoda intézménye stb. ez azért is fontos lehet, mert a gyerekek közismerten nagyon fogékonyak ebben az időszakban, lásd nyelvtanulás. egy lakótelepi vagy egyszerű kisvárosi gyerek álmában sem fog találkozni mondjuk nyelvoktatással ebben az időszakban, míg akinek ebből kijut az hatalmas előnyökre tehet szert későbbiekre vonatkozóan.
aztán ott van maga a klasszikus gyerekkor 6-14 éves korig, amely során nem mindegy, hogy az ember milyen körülmények között nő fel. Esetleg diplomás, motiváló szülők között? Jár-e táborokba, továbbképző szakkörökbe, megveszik-e neki a legújabb technikai kütyüket (lásd informatika iparága annak is a korai fázisa, ahol nagyon sok ember úgy lett sikeres, hogy gyerekként szülei megvették nekik az első számítógépeket, amire a többi gyerek csak csorgathatta a nyálát)
vagy ehelyett házimunkával kell foglalatoskodni, olyan szülők mellett, akik leszarják, hogy a csemetéiket képezzék.
két ugyanolyan alapképességű, de eltérő szociális hátterű gyerek között már ekkora hatalmas implicit versenyhátrány alakulhat ki, pedig a formális szűrők, melyek majd igazán eldöntik az életét majd csak ezután jönnek.
milyen középiskolába felvételezik? segítenek-e a szülők a "megfelelő presztízsű" középiskola kiválasztásában (gondolva majd az egyetemi továbbtanulásra) vagy épp pontosan lebeszélik a gyereket az ambiciózus terveiről? ha mégis jó nevű iskolába felvételizik, akkor tudja-e fizetni a felkészítést? mindegyikünk pontosan tudja, hogy egy jól fókuszált felkészüléssel - típusfeladatok, típusgondolkodás alapján - igen komoly előnyt lehet elérni. s hiába a jobb képesség, ha valaki mást konkrétabban felkészítenek, konkrét kihívásokra. és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy ha végül mégis sikeresen bekerül az egyén egy ilyen komoly versenykörnyezetbe, ott milyen lemaradást tud összeszedni olyan társaival szemben akiknek van pénzük, hogy extra órákat vegyenek magántanároktól .
aztán ugyanez a kör megint, hatványozott súllyal az egyetemre vonatkozóan.

lehet azt mondani, hogy aki zseni azt úgy sem fogják gátolni az ilyen korlátok, de ez nem igaz teljesen. egyrészt a gazdagabb szülő zseni gyereke kézhez fog kapni jó pár formális szűrőt (jó nevű, esetleg külföldi suli, gyakorlat jó helyen thanks to apu stb.) másrészt sokkal több lehetősége lesz, hogy a kiváló képességeit kiaknázhassa. gondoljunk csak arra, hogy az oktatási rendszerünkben kapott alaptudáson túl milyen plusz tudást vehet magához magántanároktól. tehát a siker predesztinálva van nála, azt hamarabb és könnyebben érheti el, míg a másik oldanak küzdeni kell, feltéve ha eljut egyáltalán odáig.

Az igazi nagy hátrányok viszont nem zseni és zseni között jönnek elő szerintem, hanem a jó illetve a közepesen erős képességű rétegen belül, ahol a hátrányosabb háttérrel rendelkező embernek nincs lehetősége kitűnnie valamilyen kiemelkedő képességgel, a siker bizonyossága jóval csekélyebb, így a befektetendő erőforrások rizikója magasabb. Egy tehetősebb család sarja hasonló képességekkel viszont biztos lehet benne, hogy megkapja a kellő támogatást és formális szűrőfeltételeket aputól és anyutól.
Ahogy én látom, ebben a rétegben a legmarkánsabb és legelszomorítóbb a családi háttér jelentette sorsdetermináció.
Örülünk, Vincent? Kiegyezést! 2015.12.04 19:35:51
Magyarország végletesen megosztott. A magyar társadalmat kibékíthetetlen ellentétek szabdalják fel és ez - most már mindenki számára világosan láthatóan - az ország felemelkedésének legfőbb akadálya. A legfontosabb törésvonal ma Magyarországon abban van, hogy Orbánék minden…..
A minap egy újbudai háziorvosi rendelőben jártam. A sorszámosztó-automata beüzemelésére vártunk, körülöttem főleg idősek üldögéltek. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ember unalmában figyelni kezd a körülötte folyó beszélgetésekre. Az orvosi rendelőkben pedig miről…..
„Jól fizet a nőgyűlölet” Papp Réka Kinga szerint, aki legutóbbi cikkében a „suttyó szerkesztők” és újságírók „gonosz, nőgyűlölő megnyilvánulásai” felett kesereg. PRK párhuzamos valóságában az ilyen „nőgyűlölő suttyók” betegre keresik magukat, míg az…..
Nem is tudom, lehet-e feljebb jutni annál a magyar közírásban, hogy a Kuruc kiszerkeszti az embert. Most ez történt: vezető hírében vázolta fel a szupertitkos, zsidóbérenc, „alja patkány” Bayer-Seres-Rajcsányi tengelyt a legendás, szebb múltat is megélt Kuruc. A Szalonna János…..
Mai hír: Thomas de Maiziére német belügyminiszter szerint helyes Jean-Claude Juncker bizottsági elnök azon felvetése, hogy a strukturális támogatások megvonásával gyakoroljanak nyomást a menekültkvótát ellenző EU-s tagállamokra. A miniszter emlékeztetett, hogy sok esetben olyan…..
Kedves Mindenki! Bár hazánkban - hála Istennek - nem tudott még elterjedni az a fajta szélsőliberális véleményterror, mint pl. a németeknél, azért sokan már olyan magabiztossággal használják a média szócsöveit, mintha Németországban lennének, és azonnal mindenféle…..
.Pierre Bezuhov. 2015.09.14 21:59:35
@trolololol: ezzel jól megcáfoltál :_D
Köszönettel fogadtuk az Örülünk, Vincent? blog Őrjöng a jobboldali sajtó című bejegyzésének utolsó két bekezdésében megfogalmazott leheletfinom utalást, az önzetlen, jó tanácsot. Mi nem szoktunk ugyan se akasztásról, se lincselésről fantáziálni, de megértjük, hogy…..
.Pierre Bezuhov. 2015.09.10 21:28:42
@Tudományos libsizmus: azon túl hogy funkcionális analfabéta vagy, a neveddel én épp nem értekeznék frusztrációról :D

mondjuk én megértem, hogy egy szolgalelkű egyénnek tömjénfüst a liberalizmus .
.Pierre Bezuhov. 2015.09.10 21:37:23
@hazafias blog szerk.: ha azt mondom, hogy az iszlám, a keresztény és a zsidó vallás is az emberiség rákfenéje, az összes többi hasonló agresszív/térítő vallással egyetemben, akkor mit mondasz Te kretén?

itt arról volt szó, hogy egy mocskos sejthalmaz (L. Anita) gyerekeket rugdos.
a Te fajtád tényleg képtelen rasszon és valláson kívül mást is látni az emberekben? pl sorsokat?

(ne fáradj a válasszal, költői kérdés volt)
.Pierre Bezuhov. 2015.09.12 23:12:09
@maroz: csak most olvastam, hogy magácska 30 ezüstpénzért átcsapott liberálisfalóba.
biztos könnyebb így morális kötöttségek nélkül :)
Reggel 5:50-kor kezdődött, és még mindig tart a Nemzeti Hírtévé első ingyencirkusza, a Nap, Amikor Mindent Sikerült Elbaszni, azaz mostantól NAMSE. Nem elég, hogy a műsorfolyamot néha ad hoc jelleggel megszakítja egy húszperces önfaszszopás, a Nemzeti Hírtévé születéséről…..
.Pierre Bezuhov. 2015.03.16 00:08:09
@dyz: nyugodj le faszarcúkám, tudjuk hogy az mtva-tól kommentelsz. valahogy mindig ide esz a fene titeket ha kritikát kaptok. inkább dolgozni kéne azon a foson amit ti munkának neveztek, a büdös kommunista kurva anyátokat.
Kedd este a Common Sense Society rendezvényén vitatkozott André Goodfriend amerikai ügyvivő és Lánczi András, a Századvég elnöke arról, hogy mi a liberalizmus, és kell-e ez nekünk. A szervezők a meghívóban és a vita elején is felhívták rá a figyelmet, hogy a Chatham House…..
.Pierre Bezuhov. 2015.01.31 15:09:43
@mavo: pont ez a legszebb derék jobboldali barátainkban. a libsik gyűlöletén kívül annyira nincs semmi más valódi alapértékük, hogy ennek érdekében simán beállnak egy velejéig korrupt maffiaállam mögé, simán relativizálnak egy mészárlást és simán beállnak egy háborús bűnös agresszor szurkolói közé.
Rasszista Tom & Jerry; rasszista matematika, ami az idős, fehér férfiak hitbizománya; queereket elnyomó, fehér, meleg férfiak a Yale-en; feministákat kiakasztó Vagina Monológok; betiltott egyetemi férfitársaságok és hasonló finomságok. Újabb újbalos szüretet tartottunk: így…..
  Egy kollégám levele. (Tegnap én is kint voltam a tüntetésen. )    ......................................................   Nem ismertem a bácsit. De megijesztett: hány rokonom és ismerősöm islehetett volna ő. Ahogy a nyakát behúzva elment mellettünk és megállásnélkül,…..
.Pierre Bezuhov. 2014.12.17 14:32:51
@Holger Hartland:
az erőszak, a fenyegetés, a hatalomimádat, ez az ált. neander-völgyi stílus úgy alapvetően a jobboldal sajátossága. viszont a nertársak mostanra olyan szintre emelték a hergelést, azt hogy immáron a közhatalom emberei nyíltan az átlag utcai polgárt is cseszegetik, visszaélve hatalmukkal, hogy a másik oldalon is elszakadt a cérna. s szerintem jogosan. nálam pl a savazós bácsika nem úszta volna meg orrtörés nélkül, az fix.
Akarom mondani etikai normáiról. Tisztelt Főszerkesztő Úr!Felmérést készítünk az Örülünk, Vincent?-blog számára.Arra lennénk kíváncsiak, hogy az Önök szerkesztőségéből hány újságíró felelne meg a BBC Anti Fraud & Corruption Code of Conduct-nak?Megkövetelnék -e a…..
.Pierre Bezuhov. 2014.12.14 20:40:37
@Ez jön OV után? Hányok mindjárt.: né már személyesen egy faszarcú a hörtévétől :D

kihez van szerencsénk?
Mandiner blog Wunderwaffe 2014.12.10 11:11:00
„Ukrajna kérdésében az utóbbi időben pozitív nyilatkozatok hangzottak el. A kormány eddig is megtette, ami szükséges, de nem beszélt erről, mostanában már nyíltan is állást foglalnak.” (André Goodfriend nyilatkozata a Népszavában) Történt, hogy Kr.e 394-ben Marcus Furius…..
.Pierre Bezuhov. 2014.12.10 21:09:24
@Disznóvári:
"Aristo konzervatív, de nem meri felvállalni a véleményét a saját nevével"

láttad, hogy hogyan járt legutóbb a hazaárulózó, sikkasztó fideszes kurva :)
korábban a böszörményi nagy gergő névre hallgató miniszteri rágcsáló sem éppen lett népszerű miután lebuktatta magát, pedig akkor még bőven szárnyalt az állampárt népszerűsége.

mostanra viszont jogosan foshat aristo, hogy kiderül kiléte. de én azt mondom, hagyjuk meg neki a menekülés reményét ;) élvezzék ki az utolsó hónapokat ;)
„Az a személy, aki kívül áll minden hagyományon, híján van a vizsgálódás racionális forrásainak, s ezzel az ama kérdésre irányuló vizsgálódás forrásainak is, hogy mely hagyományt ésszerű előnyben részesítenie.” (Alasdair MacIntyre) Tisztelt Lányi…..
.Pierre Bezuhov. 2014.09.19 18:23:13
egyébként kedvenc buta mandis libánk megint kistafírozódott pár millkával egy fos film elkészítésére

index.hu/kultur/cinematrix/2014/09/19/kenyszerszinglik/

lolácska lassan megkerülhetetlen tényező lesz a magyar filmes szcénában, ez a megkérdőjelezhetetlen- és véletlenül sem anyuci nevén felkapszkodott - tehetség.
könnyfakasztóan szép feudalista sikersztori, fideszeses szájíz szerint