Regisztráció Blogot indítok
Adatok
we

2 bejegyzést írt és 510 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét kitettek magukért a britek, akik közül rengetegen búcsúztatták magukon kívül a 2012-es évet. Newcastle-től Birminghamen át Liverpoolig rengetegen itták szinte öntudatlanra magukat. Elgondolkodtató képek következnek. A briteknél meglehetős kultúrája (már ha ez a…..
we 2013.01.02 13:58:20
@faxom: a szabály az, hogy magyarországon az emberek ilyen legendákat gyártanak és aztán örülnek, hogy más szemében meglelik a szálkát. (éltem Angliában)
Teve van egypúpú, van kétpúpú, sőt több. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének működési elve egyszerűbb: a júzer vagy igazmagyar, vagy ellenség. Aki a mi oldalunkon, az jóbarát, aki meg nem, az eltaposandó. Van jó komcsi (pl. Pozsgay, Plagi Pál) és rossz (mindenki, aki nem…..
we 2012.12.24 16:33:59
@$$$=$$$: Rákosi illetve Kádár, mikor még keményvonalasak voltak.

Mondj már egy olyan kormányt, ami:
- hazugsággal lenyúlja a manyup pénzeket (egyéni számla, aki nem lép vissza nem kaphat nyögdíjat)
- visszamenőleges törvényeket hoz
- bevezeti a 27%-os áfát (nem adóemelés)
- bevezeti a tranzakciós adót
- úgy csökkent adót, hogy a legszegényebbeknek kevesebb marad a kezében
- eléri a 320Ft/Euró árfolyamot
stb

Boldog Karácsonyt.
Pillanatok alatt eltűnik egy lábas forró víz a farkasordító orosz hidegben. Az interneten terjedő videón végigkövethetjük, amint a panelház emeletéről kizuhanó folyadék még a levegőben kicsapódik és köddé válik. Az orosz telekről már számos legenda született.…..
Magyarországon ma egy egész generáció ismerhette meg, milyen kiszolgáltatottnak, és elnyomottnak lenni - de van egy jó hírem, ez a generáció nem hagyja magát és jelesre vizsgázott szolidaritásból és demokráciából, eddig. Az alternatíva blogere ma egy cikkben lefitymálta a…..
sorok között A béke másik arca 2012.12.11 18:28:00
Az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnöke vette át hétfőn Oslóban az EU nevében a 2012-es Nobel-békedíjat. A legtöbb uniós tagállam vezetője is részt vett az eseményen. - A három európai "tenor" vette át a Nobel-békedíjat - Kitekintő A…..
we 2012.12.11 22:10:05
Csodálatos párbeszéd tanui lehetünk, múltkor ugyanis a x+n. noname parkolótársaság beszült a Magyar Pénzverőnek, hogy szarok a kétszázasaik, azért nem lehet sehol parkolóautomatákban fizetni velük. Bár kevesen lehettek, akik ezt elhitték, a Magyar Pénzverő úgy gondolta,…..
we 2012.12.11 20:49:17
@RosszQtya: Valóban nem 100%-ban. Például lehet deformált, sérült, szutykos érme vagy software hiba, rágóval eltömített pénzbedobó, napszél, üstökösbecsapódás, sáskajárás, különös konstelláció stb.

Na persze előfordulhat az MP hibájából is, de az idézett mondat azért nem beismerés.
Érdekes volt a hétfői, Lágymányosról induló diákdemonstráció. Az állami finanszírozású felsőoktatási keretszámok drasztikus megvágása, gyakorlatilag a tandíj bevezetése miatt eleve elégedetlen volt a hangulat. A követeléseket tartalmazó 5 pont elfogadása után felvetődött…..
we 2012.12.10 23:48:30
sz@nincs_nick: milyen undorító már, hogy hipp-hopp az összes pártból hirtelen ott terem valaki. Ők tehetségtelenek és gyávák egy ilyen esemény megszervezéséhez, de ha van valami odarepülnek mint légy a szarra. Vona ez bölcsész zsebnáci menjen a fenébe a seggfej Novákjával együtt. Meg persze Szanyi is, ez az undorító tuskó. Nemsokára megszólal Gyurcsány a nemzet megmentője is, aki a szokásos tudálékos pofájával adja majd az elnyomott demokratát.

Holnaptól már mind a saját érdemének fogja kikiáltani a történteket.

Csak annyit tudok javasolni a diákoknak, hogy ne engedjék, hogy valamelyik párt is rátelepedjen a megmozdulásaikra, mert akkor fuccs az egésznek.

Hajrá diákok! Ha olyan városban laknék, aminek a közelében van egyetem/főiskola akkor kimennék én is, pedig nem tegnap diplomáztam.
we 2012.12.11 00:26:32
@Void Bunkoid: bár lehet, hogy nagyot tévedek de nekem ez nem politikai tüntetésnek tűnik, hanem egy pofátlan döntés elleni tüntetésnek. A politikusok próbálnak majd belőle politikát csinálni. A tévedés jogát fenntartom.

Nem a középiskolásokról írtam, hanem a szüleikről. Az lehet, hogy a középiskolások jó része londoni buszozásról fantáziál, de mivel ez csak egy elenyésző kisebbségnek fog összejönni, legalább a szülőkben lehetne kicsivel nagyobb öntudat.
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
A riói városi kórház, a Hospital Municipal Jesus kapott egy új CT-t, amivel mintegy 7000 gyerek vizsgálatát lehet elvégezni évente. De a több mint egymillió dollárt kóstáló hipermodern gép önmagában még nem szolgáltatna olyan szintű érdekességet, hogy itt és most írjunk…..
we 2012.12.07 10:46:27
@vladimir964: nemigen... a nyomornak meg a bűnözésnek az egy teljesen más dimenziója.
we 2012.12.07 11:42:58
@vladimir964: fő az optimizmus!
Számos rémtörténetet hallani stopposokról, de rengeteg pozitív példa is kering. Gondolom nem vagyok magam azzal, hogy éveken át közlekedtem kezemet felemelve, egy kedves autósra várva a főutak padkáján. Máig gyakran felveszem azokat, akik fuvarra várnak – igaz, a hátizsákos…..
we 2012.11.27 15:51:15
@Gomulka Béla: jaja... trabanttól bálna merciig mindenben utaztam. Kamionban sokszor. Több ezer tojás mellett egy kisteher csomagtartójában. Román libatollas cigányokkal miközben szólt a lakodalmas és egy büdös szót sem értettünk egymásból. Egyszer valami kutató mellett aki obszervatóriumban dolgozott és meghívott, hogy menjek el egyszer és megmutat mindent. Nagyon jófej házaspárral, akik tettek egy 50km-es kitérőt, hogy hazavigyenek, csak a hecc kedvéért. Voltak akik kávéval, pizzával stb. kínáltak vendégszeretetből. Volt aki elment mellettem aztán 3km múlva visszafordult, mert azt mondta, hogy lelkiismeret furdalása volt. Hajókapitány, aki mondta, hogy menjek vele németországba és 3 nap alatt visszacsorgunk a dunán paksig (ez sajnos kimaradt). És még sorolhatnám...
we 2012.11.27 16:05:45
@S8 Phantom: ez nagy pofátlanság. Megtéveszted azt aki segíteni akar neked? Plusz jól kicseszel másokkal, mert az a koma nem biztos, hogy megáll még egyszer annak aki - tényleg szükségből - kannával integet.
we 2012.11.27 19:41:38
@gyrgyvrs: Romániában szoktak pénzt adni a fuvarért. Ez nekünk szokatlan, de ott teljesen bevett dolog. Lehet, hogy ez így van Ukrajnában is.

Azt még nem mondtam, hogy egyszer felvett egy arab gyerek egy óriási BMW-vel. Csak 15km-t vitt, de közben úgy bőgette a klímát, hogy azt hittem tüdőbajt kapok.

Másik eset: stoppolok egy falu szélén, megáll egy autó és közvetlen utána egy másik is. Na mondom, akkor már csak az elsőhöz megyek, kiderült arra megy amerre én úgyhogy intettem a másiknak és beszálltam. Nagydarab kigyúrt kopasz gyerek, bekapcsolta a magnót ami olyan hangosan szólt, hogy azt hittem kiesek a kocsiból. Csak ordítva tudtunk kommunikálni. Kb. félúton kiderült, hogy a másik kocsiban a barátnője utazik, aki nem hajlandó beülni mellé a zenehallgatási szokásai miatt :)
Fizessenek a nyugdíjasok is egészségügyi járulékot - mondta Bodrogi József egészségügyi közgazdász, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős egykori miniszteri biztos. Mert mi is ma a helyzet hazánkban, miért lenne erre oly égető szükség? Az…..
A taxisokra a köznyelv ráragasztotta a "guruló koldusok" jelzőt. Az ingatlanosokra talán a "pofázó hiénák" lenne a legmegfelelőbb... Van egy lakásunk, aminek az eladását hol felpörgettük, hol hagytuk ellaposodni az utóbbi 3 évben, annak megfelelően, hogy milyennek láttuk a piaci…..
Varánusz Csaó, LMP! 2012.11.18 05:06:13
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle.  Az LMP tegnapi kongresszusi napján kiderült, pofont adni a szarnak továbbra is nagyon megy, a lényeglátással meg az eddiginél is nagyobb bajok vannak.  - Nem sikerült felérni ésszel, hogy a meghozott döntéssel az utolsó…..
we 2012.11.18 12:25:22
@AKIsTUDATLAN: miért erkölcstelen elhagyni a süllyedő hajót?
A Toyota TRD-útról frissiben megérkezett Csikós éppen csak berohant a szerkesztőségbe, hogy letöltse képeit a megtelt memóriakártyáról és máris indult tovább. Futtában szólt csak oda, hogy aki akar Renault Twizyt próbálni, az menjen vele, mert időben vissza kell vinnie az autót…..
we 2012.11.09 20:36:52
Volt ugye az elvileg megnyugtató történetünk fél éve, hogy nem kutyát/macskát sütnek a kínai kajáldákban a piacokon, hanem max galambot. Most viszont fénykép is érkezett hozzá Ágitól, úgyhogy ezt ezennel megerősített információnak vehetjük: Épp a Józsefvárosi piacról…..
Tegnap futott be néhány új módosítás a választási eljárási törvényhez. Az új szabályok szerint a kereskedelmi tévékben, az interneten és az országos napilapokban csak korlátok között lehet hirdetéseket elhelyeznie a pártoknak. Az egyik fideszes betejesztő, Vas Imre szerint…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
we 2012.11.08 10:41:48
@Babette_: +1
Ma a Fidesz képviselőcsoportja a gyakorlatilag bejelentett, előzetes igéretével szemben nem küldi az AB elé normakontrollra a választási regisztrációról szoló törvényt. A kérdés az, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítené-e most a választási regisztrációról szoló…..
we 2012.11.07 17:50:45
@Mojzes Pál: azon kívül amit leírtak már előttem ott a választás napján is lehet regisztrálni. Levélben és online is (ügyfélkapu nem kell).
we 2012.11.07 17:52:40
@jobbrolbandita: miért nem diplomához kötnéd?
we 2012.11.07 18:47:29
@különvélemény2: Tartozok egy bocsánatkéréssel, mert ebben igazad volt!
Egy nagyon érdekes riportot láttam a minap az ARTE tévében (franciául és németül nézhető meg az adott linken, át kell kapcsolni), amely a Mali északi részén történt fundamentalista, iszlamista rombolásról szólt. A riport mellbevágó. De nem azért, mert vért, erőszakot,…..
we 2012.11.04 20:15:45
@Brendel Mátyás: szerinted létezhet isten? (akármelyikról is beszélünk)
we 2012.11.04 20:25:19
@Brendel Mátyás: nem elmagyarázni kellene, hanem egy szóval válaszolni. Például: igen, nem

A linkelt cikket te írtad, vagy azért linkelted mert ez a te álláspontod is?
we 2012.11.04 20:40:49
@Brendel Mátyás: ha valaki kérdez az neked rögtön hülye, primitív, nevetséges.

További jó blogolást.
A KARD Már rólatok szól 2012.11.04 09:13:39
Volt egyszer egy párt. Fiatalok voltak, tele változtatni, a begyöpösödött, megújulni képtelen kommunista rendszert leváltani akarással. Sokszor nemcsak igazuk volt, de igen frappáns módon találták fején a szöget. Szerethetőek voltak, sőt, talán az egész palettán a leginkább azok (mondta akkor már…..
Álszentfazék Géza nem érti 2012.10.31 20:56:55
Bizonyára sokak előtt ismeretes az a botrány, ami a minap robbant ki a mi nagyszerű oslói nagykövetünk, Jeszenszky Géza tudományos tevékenysége kapcsán. Röviden, a mi Gézánk azt találta leírni az egyetemi előadása segédanyagában: „Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg…..
Az alaptörvénybe került az előzetes választási regisztráció. A MNO.hu szerint Wittner Mária fideszes képviselő ügyrendi felszólalásában azt mondta: hatéves képviselői pályafutása alatt „ilyen botrányos dolog még nem történt” a Házban, és vizsgálatot sürgetett. Nos,…..
we 2012.10.30 12:59:27
@fludd: ott csorbul, hogy az eddigi jogokat körülményesebben gyakorolhatják a választók.

Ez annyira egyértelmű, hogy nagyon akarni kell "nemmegérteni", hogy ne szúrja ki az ember szemét.

Javasolok még egy a demokráciát nem csorbító lehetőséget:
- csak felcsúton lehessen szavazni a szavazást pedig egy szerdai napon tartsák. (nem csorbul a demokrácia, hiszen mindenki aki előtte regisztrált szavazhat)
Aligha lehet a gazdasági racionalitás mentén magyarázni azt, hogy a kormány miért ragaszkodik a félszuperbruttó kivezetéséhez akkor, amikor minden területen megszorítást próbál eszközölni (ezek hatékonysága más lapra tartozik). A kormány által a Parlamentnek benyújtott 2013-as…..
we 2012.10.23 00:23:26
@paraszttibor: meg a fidesz is, mert 1 millió felett csökkenni fog a nettó.
sorok között Két cukorral... 2012.10.21 07:44:00
A Starbucks 1998-ban nyitotta meg az első üzletét az Egyesült Királyságban, napjainkban 735 egységet üzemeltetnek a szigetországban. A Reuters jelentése szerint az elmúlt 14 év alatt összesen 8.6 millió font adót fizetett a cég, ami az egész időszakra vonatkozóan nagyjából egy…..
we 2012.10.21 21:40:01
@sanyix: @gyarló:
A multi legalább az emberei után fizetendő járulékokat befizeti rendesen, ami már nem mondható el a hazai vállalkozások túlnyomó többségéről. Nem ismerem az arányokat, te igen?

"De mégis milyeneket? Ha a 3000 teremtett munkahelyből 2850 betanított segédmunkás, akkor az nemigen tűnik jó üzletnek. A hozzáadott értéken múlik minden, és ebben az itthoni multik nem jeleskednek sajnos."
De sajnos Magyarország jelenlegi helyzetében ez nagyon jó üzlet, mert különben lenne 2850 munkanélküli. És felszív még 150 képzett embert, akiket a multi viszonylag jól tart. (az arányok azért általában nem ilyenek)

A hazai cégek milyen munkahelyeket teremtenek? Nem betanított munkást? Akiket sokszor kidob ha lejár a start kártya, vagy háromhavonta újítja a szerződéseket stb.

Láttál már kft-nél mérnököt/programozót stb? Ha mondjuk egy multinál kapna 5-600 bruttót, akkor bejelentik 150 bruttóra, aztán a többi borítékban. Persze könnyen lehet, hogy így jobban jár, de adót azt nem fizet.

Lenne itt hatalmas meglepetés, ha az összes multi azt mondaná, hogy akkor csá, megyünk máshová.

Bár tudom, hogy nem úgy tűnik, de nem a multik mellett érveltem, hanem a multik szapulására reagáltam. Egyáltalán nem hibátlan a rendszer, ez teljesen egyértelmű, de ahogy leírtam az alapkérdés az, hogy "mit tennék én a multi helyében". Sok az igazságos Mátyás király, de ha pénzről van szó, akkor csak gazdasági szükségszerűség van.
we 2012.10.21 23:01:40
@sanyix: hát az pech, de tényleg. Sajnálom, hogy így jártál.

Igen a multik kapnak adókedvezményeket. Megint csak a gazdasági szükségszerűséget tudom említeni. Ha alkupozícióban vagy, akkor alkudozol és oda mész ahol a legjobbat mondják. Ebben benne van a minimálbér összege, az adókedvezmények, az infrastruktúra, a munkamorál stb. stb. stb.

A gazdaságban azt a szót, hogy igazság el lehet felejteni. Kevés kivételtől eltekintve mindenkinek megvan a saját igazsága, a parasztnak ilyen, a multinak meg olyan. Itt nem igazságról van szó, hanem arról, hogy ha nem kap adókedvezményt, akkor máshová megy és akkor verhetjük a mellünk, de abból nem lesz kenyér.

Magyarországon mit lehetne versenyképesen megtermelni? (talán a mezőgazdaság, de az teljesen szét van verve). Örüljünk, hogy lyuk van a seggünkön.
we 2012.10.21 23:36:48
@gyarló: dolgoztam már pár multinál és lehet hogy van kivétel, de olyat még nem láttam, hogy 2850:150 legyen az arány. Általában olyan 1:3 irodai (mindent beleértve: vezetőség, titkárnő, mérnökök, HR, pénzügy stb) és 2:3 fizikai.

"Az alapkérdés szerintem továbbra sem ez, hanem hogy miért hagyjuk hogy nekünk kellemetlen dolgokat megtehessenek, miért szolgáltatjuk ki magunkat nekik."
Mert nincs már választásunk. Illetve van, elmenni nyugat európába ugyanazt csinálni, magasabb életszinvonalért. Van előnye is meg hátránya is.
Igen, korábban néhány dolgot másként láttam, ezért másként is beszéltem. A legutóbbi  bejegyzésben arra hívtam fel a köz figyelmét, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök beszédében  – személyes véleményem szerint – elkövette a gyűlöletszítás bűnét: „Véget…..