Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Isakson26

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sokan azt hiszik, hogy a demokrácia csupán annyi, mint kiválasztani a legszimpatikusabb pártot a sok közül négy évente, húzni egy ikszet, majd hátradölni. Pedig nem. A demokrácia legfontosabb pillnatai azok, amikor valami ellen, vagy valami melett, esetleg egszerre a kettő, az…..
Isakson26 2012.12.13 14:56:23
@Wolff:
Ezen miért nem lepődtem meg!?

Szánalmas... Isten inkább a ezeknek irgalmazzon
Hölgyek, urak, minden tiszteletem a tiétek. Jó dolog lehet ma Magyarországon középiskolásnak lenni. Kevés olyan helyzet van, amikor az ember ennyire látványosan kiállhat magáért és a társaiért - voltam már ilyen helyzetben régebben, és nagyon jól tudom, milyen erőt tud adni az…..
Isakson26 2012.12.13 14:43:21
@Keresztyén és Magyar:

ahelyett hogy tanulással foglalkoznának...

ja... de jövőjük éppen a tanulásban rejtezik aminek kapuit most zárták be.
Nekem az a véleményem, hogy azért nincs több helyen tiltakozás mert a igazgatók be vannak szarva ha engedik diákokat strájkolni akkor nekik kicsengettek!

A 18 alattiaknak is van joguk kiálni magukért! róluk szól a történet!
A Medián novemberi felmérése szerint az Együtt 2014 októberhez képest elvesztette támogatói 30%-át, a teljes népességben 14-ről 10, a biztos szavazó pártválasztók körében 22-ről 16 százalékra csökkent a szervezet támogatottsága. De indokolt-e bármi ilyen, a statisztikai…..
Isakson26 2012.12.13 13:46:34
@Balt:

Aki átélte másként tud erre gondolni.
a hiba az volt hogy a kissebbségeknek nem volt annyi joguk mint a magyaroknak. És ezt főkképpen a csehekre értem. őket nem vették be úgy mint a magyarokat.
És itt az elkúrás.
Azokkal a nemzetiségekkel nem sok mindent lehett kezdeni akiknek volt úgymond anyaországuk(szerbek, románok) azokkal mindíg volt probléma.
Isakson26 2012.12.13 13:54:15
@Kandeláber:

de azóta mély csend: remélem térnek vissza komolyan!
Isakson26 2012.12.13 13:54:50
@Isakson26: jav: NEM térnek vissza komolyan
Vastagbőr Elfogadhatatlan 2012.12.12 11:21:00
Bár mostanában Szíjjártó Péter már csak a külgazdasági kapcsolatok építésével foglalkozik, amellett persze, hogy lezárt utakat ad át, régebben mint a Fidesz szóvivője tolmácsolta pártja álláspontját. Ilyen és ehhez hasonló fideszesen idézetekkel már bőven el vagyunk…..
Isakson26 2012.12.12 13:05:28
@Enrico72: Próbálom higgadtan!

A 10000-es keretszám valóban helytálló azoknak akiknek VAN pénzük különtanárra meg egy elitgimnáziumra!!!

Ezt egy átlagos magyar középosztálybeli diák NEM teheti meg, főleg ha testvérei is vannak hasonló ambicíókkal. Köztudott, hogy az átlag középiskolákban már régen nincs az a szinvonal ami a felsőoktatásba kell alapszinten. (És az államosítás nem fogja ezt megoldani)
Mond meg légyszíves, hogy egy hazánkban dolgozó orvos házaspár 2 gyermke hogyan fognak majd nyelvizsgázni 2 nyelvből fejenként?? mert biztosra veszem, hogy az ebből fakadó plusz pontokért felvételin ez lesz a minimum. Mert otthon önnállóan könyvből esélyük sem lesz.

tehát következésképp azoknak a gyermekei fognak bekerülni akik messze átlagon felüli az anyagi hátterük. és itt nem a veleszületett képesa döntő

2
A tandíj az, hogy a tanításért cserébe fizetsz egy összeget!!!

És az már teljesen mindegy, hogy azt hitelből vagy zsebből oldod meg. Iszonyatos hátrány az ha adósággal indulsz (én beszoptam)
3

az orvos jelenleg szaré hugyé dolgozik itthon. amikor havi 160óra munkáért fognak kapni 250 majd akkor én is fel fogok háborodni, hogy miért mennek el külföldre dolgozni milliókért.

A fidesz hazugságain túl az a teher is rajtuk lesz mégjobban szétszakítják a magyar társadalmat.
Isakson26 2012.12.12 13:16:49
@hopptarisznya: Tegyük fel, hogy te pénzért nyújtasz egy szolgáltatást (mondjuk tanítasz). Neked mennyire lesz mindegy, hogy a szolgáltatást igénybevevők szebből vagy hitelből fizetnek neked??

sorokban állnak a bankok elött a hitelért .... csakhogy a bankok nem adnak!
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
Szajlai Csaba gazdasági újságíró, ECHO TV műsorvezetője, a Magyar Hírlap főmunkatársa. Korábban a Magyar Nemzet rovatvezetője volt, a belpolitikai, valamint a gazdasági rovatot vezette. Nyilvánvalóan akkora reakciós lehet, mint a szegény Dr. Tulassay rekor, aki a Professzorok…..
„Nem ártana ezt a kifejezést megtanulni: zéró tolerancia! Semmi engedmény a csalás és a hazugság számára! Azonnali szigorú büntetést kell kilátásba helyezni, és azt maradéktalanul megvalósítani, hogy kellően elrettentsen. (…) Mindenki úgy válaszol (az EU…..
"Szerintetek mekkora tűzveszélyes hely a Szilágyi, Gábor Áron utca, Küküllő utca határolta közpark (II. kerület), ha a közepébe két tűzcsapot is be kellett egymás mellé állítani?"   - kérdezi Balázs, aki a képet küldte. A kedves tűzoltóolvasók biztos tudják a választ.…..
Még mindig a "hiteles polgári jobbközép erő", a JESZ (ex-MDF). A vérdemagóg és sunafaktoros plakátok után már kampányfilmjük is van. (Vajon honnan van pénzük kampányolni?) via Subba A megfejtéseket várjuk szeretettel! Mi a kampányfilm üzenete? Mit írna a srác a…..
Isakson26 2011.11.05 18:02:08
Orbán Viktor levelet írt a rendőröknek. Hopp, azt elfelejtettem mondani, hogy ez másfél éve volt.   Most már más szelek fújnak. Visszamenőlegesen el akarják venni a korkedvezményes nyugdíjat a rendvédelmisektől, ami érthető módon nekik nem tetszik. Az Országgyűlés…..
Úgy látszik, hiába létezik a Lemilblog (pillanatnyilag 169 tagot számláló) indás közössége, valami miatt nem szoktátok látogatni; a múltkor egy hét alatt összesen 11 (tizenegy) fő vette a fáradságot a voksoláshoz, aminek a Berija-poszt lett a következménye. Születésileg…..
Elutasították a párbeszédet az újságírókkal a szlovák játékosok az olasz elleni 3:2-es történelmi győzelmük után: a mixzónát - itt találkozhatnak a média képviselői a sportolókkal - szó nélkül otthagyták. Weiss újra üzent az újságíróknak: reméli ezt az eredményt…..
Politikai elemző vagyok, ezért – bár hiszek abban, hogy előbb-utóbb valamilyen ingatlan alapú adózásra szükség lesz majd Magyarországon – az Alkotmánybíróság mai döntése után nem bonyolódnék bele sem filozófiai, sem közgazdasági fejtegetésekbe. Egyszerűen és…..
Szerettem volna elemezni a nyugdíjakkal kapcsolatos – január eleje óta tartó és még ma is folytatódó - vitát. De nincs értelme.Az elmúlt napokban számtalan véleményt olvastam a kampány első "igazi", a szereplők többségét bevonó témájáról. A megállapítások…..
Isakson26 2010.01.20 10:19:07
@egyenlítő: ezt törvént 21 képviselő nem szavazta meg...

ha frakcióan gondolkodunk akkor az 21 képviselő vagy kdnp-s vagy fideszes volt
Az ATV információi szerint már neve is van az MDF és az SZDSZ mini oljafájának: a jól értesült orgánum szerint Demokratikus Centrum gyűjtené össze - és hasznosítaná újra - mindazokat a politikusokat, Bánk Attilától Bokros Lajoson át Retkes Attiláig, akik készek harcba szállni…..
Isakson26 2010.01.14 12:41:01
@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=87): "Szavazzon csak mindenki a mocskos, undorító és hazug Fideszre, amelyik már 1998-ban is becsapta a választókat, és a rákövetkező 4 évben szétb...ta a gazdaságot. Orbán már bebizonyította 100-szor, h semmibe veszi a demokráciát, és tehetségtelen közgazdászokkal veszi magát körbe."

www.youtube.com/watch?v=mhi7z52p1Nw

ajánlom mindenkinek...már akkor kibújt a szög zsákból...
Meglepő hírt adott ki ma a távirati iroda. Érdemes szó szerint idézni belőle:A háttérben tovább folynak azok az egyeztetések az MDF és az SZDSZ között, amelyek eredményeként több, a liberálisok által delegált jelölt is felkerülhet a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési…..
Isakson26 2010.01.13 15:53:59
@radala: hozzászólva az elöbbiekhez...

hetivalasz.hu/itthon/szinglik-panikban-26324

elgondolkodtató....:(
Isakson26 2010.01.13 16:33:58
@radala: az unokatestvérem dolgozik részmunkaidőben 3 gyerek mellet. nem volt egyszerű elhelyezkednie. az baj, arról pofáznak, hogy az anyákat vissza kellene terelni a munka világába...na persze csak a legalapvetőbb feltételrendszer hiányzik hozzá(bölcsöde ovoda, részmunkaidő, stabil anyagi háttér). az unokahugomat már tavaj iratták be a bölcsibe közben most egy hete volt két éves....
arrólnem is beszélve hogy trend lett szingliség, hogy a gyerek meg a család hátráltató tényezővé vált a fiatalok felemelkedési pályáján. hozzá teszem nincs meg ebben a generációban(25-35) felelősségtudat, az áldozatvállalás.
én jó magam(25) szeretnék gyereket vagy hármat. A párom is vagy négyet de ilyen feltételrendszerben a 98 ezres hiv.tűzoltó fizetésemből nehezen tudnék eltartani 3 vagy 4 embert.

ezek buzik meg a nyugdíjjakkal vannak elfoglalva. elmennek a büdös picsába.

eredeti témához: 2006-ban az mdf-re szavaztam. most márvéletlenül se fogom odarakni az x-et.
ezek is elmennek a picsába...
Többször volt már szó arról, hogy a kis pártok előtt álló első szelekciós küszöb nem a választás napján jön el, hanem sokkal korábban: a láthatóság (láthatatlanság), illetve az elérés (el nem érés) képében. Aki figyeli a pártok honlapjait, gyakran tapasztalhatja, hogy…..
A választási részvétel (aránya) az egyik legnehezebben előre jelezhető eleme a szavazásoknak. Amikor a 2004-es EP-választás előtt egy újságíró a várható részvételről kérdezett, hogy a jóslás lehetetlenségére és nevetségességére hívjam fel a figyelmet, viccesen (vagyis…..
Isakson26 2010.01.06 14:14:41
@[nev]: pedig diff egyenletet nem is olyan nehéz megoldani vízátmelési probléma sem probléma......:)

itt az alapvető gond az hogy nem tudnak (akarnak) átfogóan gondolkodni. azon gondolkodnak hogy lehetne a támogatásokból minnél több pénzt kihúzni a zsebükbe....
Isakson26 2010.01.06 16:31:35
@[nev]: meg talán azért is van közöny mert mindíg ugyanaz séma, ugyanazzal szöveggel basszák át az embereket a palánkon....nagyapámnak ezzel volt tele a töke. amikor 3* omlott össze az egzisztenciája(44-45,56-60,89-90) és azzal szöveggel hogy még egy kicsit kell kitartania....na ne! most is ezzel a szöveggel jönnek csak másképpen fogalmazzák. csak most az a gond, hogy rengeteg devizás reményt lát abban ha változás jön akkor az euró megint le megy 240-re, megaz hogy itt minden rende jön és jobban fognak élni.....hát lófaszt pokorni is megmondta itt eredmény legkorábban 2014-re lehet.

itt akármennyien is mennek el szavazni:
fidesz 60-68%
mszp 15-20%
jobbik5-10
mdf 4-6%

nagyjából ez lesz tavasszal holott én is kiváncsi vagyoka végére....
Az SZDSZ várható parlamenti búcsúja kapcsán korábban már írtam a liberális tábor lehetséges jövőjéről. A kérdés azonban ennél tágabban is megfogalmazható: vajon hogyan hat az SZDSZ kiesése a teljes magyar politikára? Ne feledjük, a liberális párt húsz évig –…..
Isakson26 2010.01.03 23:30:17
@mirrmurrkandúr: amen.....
Isakson26 2010.01.04 15:15:21
@hölgyválasz: sajnos nem lehet meggyőzni:( kisztitkár volt....

mdf-ről csak annyit, hogy arra hajol amerről a szelet remél....
Bokros mellet egy valami szól: van programja és azt fel is válalja....
Isakson26 2010.01.04 15:46:55
@[nev]: egy kis kiegészítés...
a katolikus egyházban kb ezer évig a papok is házasodhadtak csak az volt a bökkenő, hogy akkor szétaprózodnak az egyházi birtokok, cölibátust ezért találták ki. (cölibátus: papi nőtlenség, avagy pap nem "tarthat" nő) jannus Pannoniusnak nagyon kemény pajzán versei voltak, jó tudni a ezt az egykori pécsi püspökről....:) az egyház azért tiltotta a házasság elött sexet mert 1, nem akartak törvénytelen gyerekeket
2 ha már nekünk szar, legyen nektek is szar

az szdsz-szel az volt a baj hogy kirekesztő módon védte a melegeket meg a kissebségeket.itt nem alkotmányossgi aggályok ill. annak védelme volt, hanem alkotmány egyirányból való értelmezése. Lásd melegfelvonulást(az ne méltósági felvonulás volt hanem alázzatokmeg felvonulás)