Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kotkodák

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak nehezen lehetne kielégítőnek nevezni a selección világbajnokságon mutatott formáját eddig, a Paraguay ellen produkált kínszenvedés alapján a ma esti, Németország elleni elődöntőt is csak visszafogott bizakodással érdemes várni, a hiperoptimista Xavi Hernandez Creus persze…..
kotkodák 2010.07.07 12:39:41
Ausztrál szövetségi kapitány. Lehet.A világbajnokságon három meccsből hármat vesztő kameruni válogatottat vezető francia Paul Le Guent tartja legesélyesebbnek az ausztrál válogatott kispadjára a Sportsbet.com.au – írja a szövetség honlapja. Pim Verbeek holland szakvezető…..
Egy ilyen nyilatkozat olvasása után az embernek olyan érzése támad, mintha egy különösen lázas rémálomból ébredezne lassan. 200 ezer háztartás az épületenergetikai programban Az új kormány két-három éven belül 200 ezer háztartást kíván bevonni az új otthonteremtési…..
kotkodák 2010.05.08 22:28:44
@meta_: Igen, én sem arra gondoltam, hogy a jelenlegi rendszerben próbálkozok. Mérhető eredményhez jelentős támogatás, kedvezményes hitel kell. Addig csak gazdag emberek játéka a takarékoskodás. A gázártámogatásra kiszórt milliárdokat azért sajnálom. Bár nem én döntöttem róluk :)

Nem keresek linket, de angol példa, hogy a korszerűsítéssel elért hatékonyság növekedés által megspórolt fontokból fizetik vissza a hitelt. Ami jobban hangzik, mint az itteni kondíciók mellett az, hogy megtérülést nem is érdemes számolgatni. Egy kivitelezésben érdekelt szakember azt mondta, hogy ha nincs fölösleges pénzed, csak akkor fogj bele, ha attól félsz, hogy nem jön jövőre gáz a csőből. És egy drasztikus gázáremelkedés sem tenne csodákat, mert a legtöbben nem képesek félretenni, beruházni.
Találtam ezt a könyvet és az ajánlóját. Most a kritikája következik. Én ilyen kedves író vagyok, előre lelövöm a poént, ami az, hogy az ökológiát figyelmen kívül hagyni halálos! Mert akármennyire az ökológia kategóriába tartozik ez a könyv: éppen azt hagyja figyelmen…..
kotkodák 2010.05.08 21:02:51
@Pacsker: Kicsit Mórickás, hogy mindenről az jut az eszedbe. A vidék társadalmi szerkezetét nem az olaj verte szét. Azt a kollektivizmus ráerőszakolása, téeszesítés, vas és acél országának az építése okozta. Már ha egy dologról beszélünk és hagyományos vidéki társadalmon a 2.vh előttit érted.

Persze a folyamszabályozás, lecsapolás előtti ártéri gazdálkodás egy még korábbi és szép példa amire gondolni lehet. A jobbágyfelszabadítás előtti társadalmi szerkezetet gondolom nem sírod vissza.
Massimo Vitali képeit nézve maximálisan megérthetővé válik a Baudrillard elképzelése a fogyasztói társadalomról. Massimo olyan "agyonfogyasztott" helyeket tár szemünk elé, amik a természetközeliség érzését immitálják. A turizmus által kínált természetképet, amit…..
kotkodák 2010.05.07 14:32:33
@poundirstibbons: Mire számítsz ezen az oldalon? Ami itt rád vár: kimoderálnak, lehülyéznek. Valami mazochizmustól hajtva néha visszanézek ide, hogy talán a szélsőségesek is kaphatóak néha érdemi vitára. Szélsőségeseken pacskert és elvtársait értem.
Egyet értek! Az emberek túl hülyék. Sokan megszólnak engem mikor ilyet jelentek ki. Ki lenéz, ki még jobban hadakozik ellenem, ki elbizonytalanodik, ki ki csatlakozik hozzám mikor lehülyézem és kifejtem okát.Hát most "A" Mester magyarázza el a dolgokat. Ha valakire lehetünk…..
Próbálok asszimilálódni. Mert az angolok, ugye, ferde szemmel néznek az olyan emberre, aki a kocsmában nem a futballról beszél. Valahogy nem tartják teljesen normálisnak, az ilyen alak igyon csak egyedül. Ez abból a szempontból teljesen érthető, hogy az angol szurkoló is –…..
kotkodák 2010.03.20 18:39:50
@peter135: Igen, Deni egy kolonc, felesleges kiegészítőnek sem való balfék... :)
kotkodák 2010.03.20 19:38:02
@halihalo: sőt, még látta is
Hosszú idő után végre egy normális forduló a PL-ben is. Ráadásul nem is akármilyen meccsekkel. Az Arsenal a kiesés ellen küzdő Hullhoz látogat, ahogy már megszokhattuk, tartalékosan. A Chelsea Zola csapatát fogadja, az Old Traffordra pedig Geráék utaznak. A BL indulást jelentő…..
kotkodák 2010.03.15 19:26:05
@peter135:
Elég tragikus vagy. Nem nagyon szólok itt hozzá, inkább csak olvasgatok. Az augusztusi Everton-Asenal 7-1-es donelly tipp után amúgy sincs jogom megkérdőjelezni az NST kompetenciáját. :)

A Te mórickás hozzászólásaid, hogy minden esetben megtalálod "DE-nilsont" már kezdenek az agyamra menni. Nézd vissza kérlek! Ha ő pályára lép (ha nem), akkor megelőlegezett rosszindulattal vársz tőle valami szart. Nincs PL poszt enélkül. Nem kell bölcsnek lenni, de néha hallgatni is jó.
kotkodák 2010.03.16 00:03:58
@peter135: Péter, miből lett a gól?
A Carling Cup döntője miatt csak nyolc mérkőzést rendeznek a PL-ben a hétvégén. Miután a MU már kedden letudta az erre a körre kiírt feladatát, így egyértelműen győzelmi kényszerrel lép pályára a Chelsea és az Arsenal is. Valami azt súgja, hogy az Ágyúsok jobban megizzadnak…..
kotkodák 2010.02.27 13:40:50
@peter135: Egyszerűen nem értelek. Miért kell saját csapatod játékosával feltörölni a padlót?
kotkodák 2010.02.27 21:05:15
@Slice: Ugye ez nem csak az egyszeri játékosokon múlik? Jóval nagyobb a szerepe a "men's game" - azaz mindent bele felfogású játékvezetésnek és a sporikat instruáló szövetségnek.
Kocsmablog Evező söröző 2010.02.08 19:34:00
Helyszín: 1036 Bp., Evező u. 7. Látogatás: 2010. január 30. 15:15-15:55 Bezárt, megszűnt!  > Igazán jó hír, hogy az Evezőben SI alapegységben is lehet agárdi cigánymeggypálinkát kérni húszezerért, de szeretném hinni, hogy e megoldást csak a Tesco árcímkék…..
Koppenhága Koppenhágai egyezség 2009.12.19 10:53:00
Vajúdtak a hegyek és végül valóban egeret szültek.Úgy tűnik, megszületett a megállapodás végső szövege, most folyik a vita, hogy az egyes országok elfogadják-e. A tegnapi híreink pontosnak bizonyultak, a megállapodás címe Copenhagen Accord, azaz koppenhágai egyezség, és nincs…..
kotkodák 2009.12.24 20:22:46
@brútusz:

Kedves brútusz! A te elméletedhez kétkedően viszonyulók táborába tartozom. Ezt nem kel magyaráznom. Nem a szakterületem. Az érveket bárhol elolvashatod. Gondolom el is olvastad. Engem meggyőztek. De azon túl, hogy linkeket, adatokat idézgetek ezekből másra nem vagyok képes.

Amit jelezni próbáltam az a kérdésnek a nemzetközi jogi vonatkozása. Meg az, hogy nem lehet pusztán kormányzati szinten dönteni egy ilyen jelentős ügyben. (Jelentős ügyön a tervezett, mindenkit érintő súlyos intézkedéseket értem.) Tehát az európai demokráciákban nem ártana egy népszavazás akkor, ha a kormány aláírna egy ilyesféle jogilag kötelező nemzetközi egyezményt. Ami csak az egyszerű nép jóváhagyása után léphetne érvénybe.

Az olyan sztálinista nézetekkel meg nem lehet mit kezdeni, hogy aki nem ért egyet a tervekkel, azt kényszeríteni kell (vagy mehetnek a Marsra). Mert az igazság nevében ugye jogunk van kényszert alkalmazni ember és ország ellen egyaránt.
kotkodák 2009.12.24 23:18:05
@brútusz: Miért, te a témában járatos polgár vagy a szakterületet gyakorló tudós vagy?

Nem a co2 szintről van szó, hanem a hatásáról. Mi volt előbb? A CO2 vagy a felmelegedés :)

A hozzászólásom többi részére nem reflektáltál.
Sortörés A lapos Föld társaság 2009.12.14 17:17:00
Az Egyesült Államokban és kisebb mértékben Nagy Britanniában megy a profi marketingcégek, különböző álcivil alapítványok és a szerencsétlen, megvezetett laikusok, összeesküvés-elméletekben hívők által gerjesztett álbalhé arról, hogy ugye nem is létezik az a globális…..
kotkodák 2009.12.15 09:45:44
Érdemes megnézni a Great Global Warming Swindle c. filmet. A kételkedők érveit foglalja össze szépen.
video.google.com/videoplay?docid=-5576670191369613647#

Van hozzá magyar felirat is: www.opensubtitles.org/hu/subtitles/3170523/the-great-global-warming-swindle-hu

Én letöltöttem az Orbit nevű programmal a videómegosztóról, majd a vlc lejátszóval rátettem a feliratot.

Megéri megnézni és meghallgatni mást is. Nekem elég meggyőzőnek tűnt. Történész vagyok. Nem értek hozzá. A blogoló meg informatikus. Neki az antropogén elméletet adták el. Persze lehet itt laikusként utánanézegetni dolgoknak. Akinek van szabadideje, tegye. De nem mi fogjuk eldönteni és nem itt a kérdést.

Az ENSZ jelentés sem mond biztosat: "nagyon valószínű", "valószínű"... Ezek a kulcsszavai.

met.hu/omsz.php?almenu_id=climate&pid=climate_ipcc&mpx=0&pri=0
kotkodák 2009.12.15 10:31:26
@Pistike100:
Egy lövés mellé :)
climate.nasa.gov/causes/
kotkodák 2009.12.15 14:29:19
Olvastam a korábbi bejegyzést a homeopátiáról. Ott egyezik a véleményem a szerzővel. A csodaszerek hatása klinikailag nem bizonyított, tehát nem az orvostudomány része. Ezt a bizonyítást hiányolom a klímaváltozás területéről is. Nem elég az igen valószínű megállapítás. Tehát a pontot nem lehet még itt kitenni. Napfolt tevékenység, CO2, ember okozta, természetes? A napfolttevékenység grafikonja pl sokkal szorosabb összefüggést mutat a hőmérséklet változással, mint a CO2.

Más. Bevált módszer, hogy nem kell vitatkozni, elég nevetségessé tenni a mást gondolókat. A hülyeség szerencsére mindenhol jelen van. Ezért olyan érdekes a mi kis világunk. Az egyik oldal olyan megoldásokkal foglalkozik, mint a takarmány módosításával csökkenteni a szarvasmarhák metánkibocsátását. Javaslom a sport betiltását, mert az intenzív mozgás növeli az üvegházhatást. Nem beszélve a nem fajfenntartás céljából, pusztán élvezetből űzött szexről. De a másik oldalon is sokszor egy lépés és az ufóhívők szektájában találjuk magunkat. Picike tiszteletet...

Ami nem vicces, hogy az ember okozta éghajlatváltozás elméletének nevében olyan kényszerintézkedéseket vezetünk majd be, melyeknek nagy ára van. A fejlődő országoktól ne várjuk el a béka lenyelését. És szépen a mindennapjainkat teszik majd tönkre a kisebb-nagyobb szabályok. Az állam, a nemzetközi szervezetek egyre mélyebben avatkoznak be az életünkbe. Lásd terrorizmus elleni rendszabályok, megmondják, hogy milyen hangos lehet az mp3 lejátszód, mennyi hitelt vehetsz fel - ezek nem környezetvédelmi szabályok, de jól mutatják, hogy milyen irányba indultunk el.