Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Super aGyuri

478 bejegyzést írt és 757 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dömötör Endre írását ajánlom mindenkinek. Amit tudni akartál az eurodiszkóról: ELFOGADHATÓ VOLT A 80-AS ÉVEKBEN – EURODISCO..
A mai szkennelésem áldozata egy olyan sajátosan magyar játékkatalógus volt, ami ugyan csak pénteken került a birtokomba, de azért elég régen fájt már rá a fogam. Ugyan nincsenek benne Lego-k, G.I.Joe-k, vagy Matchbox-ok....de mégis van egy sajátságos hangulata és ezek is bizonyos szinten…..
Super aGyuri 2020.05.08 22:57:00
@Gerberus: Holland, német gyűjtőknek különösen... Marcelnek (sikumodels.nl) pár éve küldtem magyar Rexi-Sikut ajándékba, eléggé örült :)
Super aGyuri 2020.05.08 22:57:51
Super aGyuri 2020.05.08 22:59:11
Hamarosan elindul az Óbarok-Alcsútdoboz Arborétum közötti kerti vasút amely 2,1 milliárd forintból valósul meg és közvetlen átszállást biztosít majd a Vál - völgyi kisvasútra. Ezzel a térség közlekedési hálózata is bővülni fog!A kerti vasutat a pécsi székhelyű Jövő Generációja Egyesület üzemelteti…..
Super aGyuri 2019.09.06 00:20:20
@Bela Egres: Azt szeretném kérdezni Egres Úrtól, hogy várható-e ennek az EU-s költségvetési ciklusnak a végéig, hogy a kerti vasutat a Bp. XII. kerület Szent Orbán térig elvezetik, esetleg kicsit tovább, ahol át tudnék szállni a fogaskerekűre.
Illetve arról is hallottam, hogy Óbarokon lesz kerti metró is. Ez valós hír?
Előre is nagyon köszönöm!
Szborevszki György
közös képviselő
Az Anker cég nevét ismeri mindenki az oldal látogatói közül. Az egykori NDK cég szinte ontotta magából a játékokat a 60-as évektől kezdve.A távirányítós játékok mellett a cég profiljában helyet kaptak a lendkerekes autók is, amelyek közül többet bemutattam már nektek. Ezúttal az AUDI 100 Avant LSE-t…..
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..
Nem a Zoknihossz* az első Ernyey Béla-kötet, amelyet elolvastam. Három évvel ezelőtt, egy nyári napon került kezembe a szerző Az álmok veszélyes dolgok című, 1987-ben napvilágot látott visszaemlékezése. Ernyey Béla akkor igen jó benyomást tett rám: egyszerre alakítja a népszerű színművész, a nemzet…..
Super aGyuri 2018.10.03 18:27:30
Aki ismer engem, vagy ezt a blogot, tudja, hogy inkább a veretesebb könnyűzenei műfajok állnak közel hozzám, sőt a nyálas német Hamburg Sound az, amitől leginkább kiráz a hideg, most azonban nem mehetek el egy jó kis lehetőség mellett. Az a helyzet, hogy Dieter Bohlen, a Modern…..
Újabb téma, újabb autós gyűjtés - ezúttal, ahogy a cím is mondja, híres sportolókról keresgéltem autós képeket. Igyekeztem a mai európai focistákat inkább kihagyni, mert az ő luxus- vagy sportautóikról szóló cikk és poszt volt már ezer, de nem mondom, hogy azért nem csúszott be egy-kettő. És…..
Super aGyuri 2018.05.18 13:44:29
1984. szeptember 3-án egy Studio 33 nevű hamburgi stúdióban, egy Thomas Anders nevű fiatal slágerénekes dalainak felvételénél megjelent három kiváló vokalista, Birger Corleis, Rolf Köhler és Michael Scholz, akiket Dieter Bohlen zeneszerző és Luis Rodriguez producer arra…..
Super aGyuri 2018.03.28 18:51:56
@Leeroy of SMV Design: Igen, ez abszolút így van. Óriási szerencséjük volt :)
Tegnapról mára kiderült, hogy nem Soros áll a migráció, Brüsszel, a magyar ellenzék, a civilszervezetek, úgy általában minden, ami nem fideszes (plusz a metafizikai Rossz mint olyan) mögött. Pedig, haj, ez volt a Fidesz alapvetése az utóbbi két évben. Pontosabban nem alapvetése volt, hanem --…..
Super aGyuri 2018.02.28 18:29:19
@GyMasa: Ugyan már, nem a Fidesz-kormány húzta ki a szarból Magyarországot, hanem az EU és a német autóipari hiperkonjunktúra.
Megnézném Matolcsy és Varga bűvész urakat, mit kezdenének egy gazdasági világválsággal, amit mondjuk egy Bajnai vagy egy Oszkó séróból úgy lekezelt, hogy azt egy gyenge pillanatában (2010-es kormányváltás után) még maga Orbán Viktor is elismerte.
A szakértelem nyoma sincs meg a Fideszben, aki ért valamit ebben az országban szellemileg, intellektuálisan, az minimum 2010 óta ellenzékben van. Vagy mindig ott is volt.
Február 26-a estéje felért egy időutazással. Márki-Zay Péter győzelme engem 1985 júniusába repített vissza. Ekkor választották az „utolsó rendi országgyűlés” képviselőit, persze, ekkor még nagyon kevesen sejthették, hogy öt esztendő múlva gyökeresen megváltozott feltételek mellett járulhatnak a…..
Super aGyuri 2018.02.27 12:18:24
Ma elkészítettem az elipszilon használatának eltörlését célzó kezdeményezésem logóját, tegnap pedig egy dedikálásban ly nélkül írtam le a nevemet így: Balla D. Károj - ez most először történt meg. A dedikált könyv történetesen első regényem volt, aki pedig a j betűs írásmódon egyáltalán nem…..
Update (2017.10.20. 07:41): Alig több mint 12 órája van fent a poszt, de már kapom azokat a kommenteket, üzeneteket, hogy miért nem kúrtam le a zaklatókat. Itt felteszem a kérdést, hogy egy nőnek, akit zaklattak szexuálisan, fel mernék tenni ugyanezt a kérdést? Hát mér' nem hagytad, hogy megkúrjon,…..
Nem tudom mi zavar jobban. Az a csodavárás, ami körülveszi a Momentumot vagy az, hogy ők a hihetetlenül nagy médiafelületet, amit kapnak, nem arra használják, hogy újszerű, progresszív programról, jövőképről beszéljenek, hanem inkább arra, hogy üres politikai lózungokat csattogtassanak. A magyar…..
Super aGyuri 2017.10.14 09:42:59
1. Jive Bunny & The Mastermixers: Swing The Mood2. Kaoma: Lambada3. Lil Louis: French Kiss4. Tina Turner: The Best5. Mysterious Art: Das Omen6. Martika: Toy Soldiers7. Gladys Knight: License To Kill8. Mike Oldfield: Innocence9. Soul II Soul: Back To Life10. Milli Vanilli: Blame It On The…..
Super aGyuri 2017.09.20 15:45:09
@Leeroy of SMV Design: pedig legyünk őszinték, a mai förtelmes felhozatalból a Despacito legalább a dallamos vonalat képviseli. Én kedvelem, jobbak híján persze.
Az 1988-as évben Fancy már megörvendeztette a világot egy hatalmas diszkóslágerrel, de év végére még tartogatott egy meglepetést. Nem is akármilyet! A Charlie Glass-szal és Sabrina Lorenzcel közösen írt, a Flames of Love albumon nem szereplő, azaz minden tekintetben újdonságnak…..
Super aGyuri 2017.09.20 15:43:53
@Leeroy of SMV Design: Köszi a kiegészítést! Valóban, volt néhány ilyen feldolgozás a 90-es években, ugye az Inflagranti: Te+Én ( = Joy: Valerie) talán a legismertebb, de feldolgozták az I Like Chopint Gazebótól (Ámokfutók: Meghalok egy csókodért), sőt az Animal Cannibals még a Blue System: My Bed Is Too Biget is (Az én ágyam). Meg hát Mr. Rick: Szállj csak szállj ( = Opus: Live Is Life) ugye, ha még lejjebb szállunk a kilencvenes évek borzalmaiba :))
Az 1989. év legnagyobb dobása a nyugatnémet könnyűzenében alighanem a Mysterious Art nevű formáció volt, amely Das Omen című, még 1988 év végén felvett, de kislemezen csak 1989 tavaszán a boltokba került dalával hatalmas sikert ért el - ahogy itt a blogon is…..
Super aGyuri 2017.09.20 15:40:26
@Leeroy of SMV Design: bevallom, ezt nem tudom. Igazából 1989 után nem nagyon követtem a zenét :)
Szolgálati közlemény! A blog nagyjából - persze never say never - befejezte földi pályafutását. 25 évvel ezelőtt az NSZK eredeti formájában (mint "Nyugat-Németország") véget ért.  Persze át lehetne nevezni a blogot "30 éve történt az NSZK-ban"-ra és újrakezdeni 1985-ben,…..
Super aGyuri 2017.09.20 15:39:28
@Leeroy of SMV Design: Köszönöm szépen, jól esik a kommented. A Facebookon még fent vagyok, de igazából ott sem nagyon frissítem már, mert nem nagyon van érdeklődő :(
Kevesen maradtunk mi, akik még szeretik az igazi jó diszkózenét.
Akkor most Drafi Deutscher, avagy "a kalapos ember". Ő sincs már köztünk, sajnos 2006-ban, hatvanéves korában elvitte egy szívinfarktus. Zenéi örökké élnek - mondhatnám, de ez most nem (sem) a kötelező udvariasság, hanem a matter of fact, szikár tény, makacs…..
Super aGyuri 2017.07.31 12:19:52
@Leeroy of SMV Đ3$!gN: Igen, ez már átmenet a német slágerzene felé, Drafi Deutscher egy idősebb generáció. A Mixed Emotions olyan kábé, mint amikor Korda György próbált diszkóslágereket énekelni. Megjegyzem, azok sem rosszak azért, lásd pl. Reptér :)
www.youtube.com/watch?v=0oSoMTPzHvo
A most következő óriási méretű bolygókerekes, önjáró Mazdát hasonlóan a hasonló kivitelű, de kisebb Merci kisbuszhoz, 2000 forintért vettem, kizárólag eladás céljából - úgy voltam vele, hogy ezen is lehet fogni egy kis zsebpénzt. Persze tetszett is azért, így úgy voltam…..
Super aGyuri 2017.07.01 10:22:59
Már eléggé benne járunk a januárban, de csak most lett időm előbányászni a tavalyi keresőkifejezések közül a legjobbakat - viszont azt nem akartam, hogy elsikkadjon a dolog, mert egy hétéves hagyományt törtem volna meg (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Szóval megkésve bár, de törve…..
Super aGyuri 2017.04.10 10:19:35
@sala: Ne haragudj az ismételt érdeklődésért, de nem került elő véletlenül a könyv (Dr. Futó István: CPC BASIC három szinten)?
Köszönettel
Gyuri
Super aGyuri 2017.06.19 16:31:53
@sala: Bocsánatot kérek, csak ismét eltelt két hónap :)
Nincs véletlenül meg a könyv?
Köszönettel
Gyuri
Super aGyuri 2017.06.25 22:32:38
@sala: Köszi szépen! És bocs a "zaklatásért" :)
A magyar fejekben uralkodó zűrzavar leglátványosabb jelei a hajdani Lenin-szobrok módjára tenyésző „Trianon-emlékművek” és a suttyomban felállított Horthy Miklós-mellszobrok. Ezeknek az alkotásoknak az esztétikai értéke nemhogy kétes; e művekről bátran állíthatja minden jóízlésű és biztos ítéletű…..
Aramir írta hogy az Atari 520 ST-ben nincs is HDD.Belenéztem, és tényleg nincs benne vinyó. :-)Ha már kibontottam, lefényképeztem belül, felteszek pár képet hogy meglegyen.Ha láttok valami érdekességet rajta/benne, írjátok!Nekem pl. az a fura, hogy alulra van szinte elrejtve a joy…..
A hétvégén kimentem az utolsó lomtalanítási helyszínre, a 18. kerület elején fekvő Havanna lakótelep környékére. Ezzel a résszel sajnos be is fejeződött a szezon, és nagyon úgy néz ki hogy jövőre már más rendszer lesz.Nem lehet majd vásárolgatni lomot az utcán, mint egy…..
Super aGyuri 2017.04.30 20:01:24
@Aramir1975: Jól tudod! ;)