Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qqriq70

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még januárban Ékes Ilona fideszes képviselőnő levelet írt a fideszes Pintér Sándor belügyminiszternek, többek között jelezve, az új szabálysértési törvény és a BTK között felfedezhető egy kis jogi anomália: "a büntetőtörvénykönyv a 18 év alatti prostituáltat…..
qqriq70 2011.08.17 12:31:46
@Seduxen: Arról, hogy most mi van a Nyugatiban nem tudok érdemben állást foglalni. 2008-ban kiszálltam a hajóból.
Viszont emlékszem rá, hogy 2003 és 2007 között, az azóta már mindennek kikiáltott Gergényi Péter igen jelentősen megnövelte - az akkor még működő Nyugati Pályaudvari- rendőrőrs létszámát. Nem volt álom akkoriban a posztos rendőri szolgálat sem, a nap 24 órájában, mert ha a posztos rendőr belekezdett egy intézkedésbe a föld alól is, de előteremtették számára a váltást. És akkoriban látható eredménye is volt a fokozott rendőri erőnek, de persze ezt csak az tudta autentikusan észrevenni, aki látta az állapotokat 2003-at megelőzően is. Persze emlékszem még akkoriból a TV2 Naplójának (Barczai Gabriella) riportjára, amikor először vették elő a gyermekprostitúció kártyát, és a valóban terhes, de ténylegesen 23 éves prostituáltat (akivel szemben a rendőrőrs járőrei a riporter állításával szemben többször is intézkedtek) próbálták úgy bemutatni, mintha kiskorú lenne.
qqriq70 2011.08.17 12:48:08
@Stock: Az ötlet akár jó is lehetne, na de te nem tudod mennyi kis hazánkban az öntudatos állampolgár, aki az ilyen igazoltatást zaklatásként éli meg. És hidd el, tapasztalatból írom, nem unják meg nagyon hamar. Ha pedig látod hogy létrejön a bolt, de a kuncsaft nem ismeri el, hogy prostitúció kedvéért indultak meg a VI. kerületből a XIII. kerületi szexshop irányába, akkor az az ügy a bíróságon már nem állja meg a helyét. Egyébként a bácsik (mert régen a 60+ volt a célközönség) ilyenkor azt szokták mondani, hogy csak egy kávéra hívják meg a hölgyet, vagy régóta szerelmesek egymásba és a Duna partra mennek sétálni stb. A rendőr meg bizonyítsa be az ellenkezőjét. S ne felejtsd el, hogy őt kötik a kerület határok, nem hagyhatja el a területét, ráadásul ugyanúgy intézkednie kellene az engedély nélküli árusokkal, koldusokkal, köztisztasági szabályokat sértő hajléktalanokkal is stb. Azaz akkor indulna csak be az aluljáróban a "buli" ha a rendőr elkísérné az alkalmi párt, hogy tényleg kávézni mennek-e stb. A bíró előtt bizonyítani kell, hogy valóban szóba kerültek az anyagiak is, és hogy összegszerűen mennyi stb..
qqriq70 2011.08.17 13:18:39
@Stock: Nehogy félreérts, nem akarok mindig olyannal jönni, hogy melyik ötleted miért nem működik. Ezt a civil ruhás dolgot is játszottuk anno. Működik is egy darabig, amíg találni olyan rendőröket, akik hajlandóak feláldozni a szabadnapjaikat, mert ha olvastad amit fentebb írtam, hogy mi lesz a tettenérés után, akkor tudod, hogy egy nap az intézkedés, egy másik nap pedig a bíróság előtt a részvétel. Ideig óráig van is eredmény, de tényleg, azonban aki erre tette fel az életét (prostituált) az ebből is fog élni. És ha nem a Nyugatiban akkor a Szent István körúton vagy a Duna korzón stb.
Elnézést kérünk, hogy nem értettük meg a Lázár-Balsai tandem alkotmánymódosítási törvényjavaslatából, hogy pontosan mit szeretnének ... Az nem számít, hogy mi van a törvényben, sőt, hogy mi szerepel az alkotmánymódosításban, mi a konkrét szöveg, most megtanultuk a…..
qqriq70 2011.05.17 12:47:14
Kedves kommentelők. A játék kedvéért képzeljétek el, birtokában vagytok egy olyan mérvű tudásnak, hogy az összes Magyarországon hatályos jogszabályt nemcsak hogy betű szerint ismertek, hanem még helyesen értelmezni is tudjátok. Éppen ezért tudjátok, hogy a mai napon, amikor reggel felöltöztök, semmi sem tiltja, hogy fekete öltönyhöz piros zoknit húzzatok. A holnapi napon azonban annak rendje és módja szerint alkot a parlament egy olyan törvényt, hogy senki sem húzhat fel ezentúl piros zoknit. Törvénytisztelő emberek vagytok, ezért szót fogadtok, azaz, amikor ezt a furcsa törvényt a köztársasági elnök aláírja, a Magyar közlönyben közzé teszik, és a hatályba lépésről rendelkező szövegrész alapján a jogszabály hatályossá válik, soha többé nem vesztek fel ilyen ruhadarabot.
Ez a jogállamiság lényege.
Azaz, nem hozhat a parlament ma egy olyan törvényt, hogy amiért a tegnapi napon, az akkor hatályos törvényeknek megfelelően, meglehetősen ostobán öltöztél fel, azért téged ma vagy holnap hátrány érjen
A rendvédelmis dolgozókra vonatkozó törvényt 1996-ban fogadták el. Lehet rázni az öklöket az elmúlt 8 év kormányzása miatt, azonban hogy az említett jogszabály nagyvonalú szakaszait senki nem változtatta meg, abban kő keményen benne van a Fideszes politikusok felelőssége is. (1998-2002)
Szerintem az az elenyésző számú, valóban 40 éves, valóban magas nyugdíjat kapó rendvédelmi nyugdíjas se vitatja azt, hogy azok a szakaszok, amelyek az ő idejekorán nyugdíjba "menekülésüket" lehetővé tették, nem igazságosak. Csak közbevetőleg jegyzem meg, életetek során hányszor hallottátok már azt, a bíróságok nem igazságot, csupán jogot szolgáltatnak.
Szerintem most sem lennének hőbörgések, demonsrációk, ha a kormányunk azt mondaná. Ez a rendszer igazságtalan. Aki holnaptól szerel fel rendőrnek, tűzoltónak, pénzügyőrnek, az már arra számítson hogy 62 éves koráig fog dolgozni. (Az már más kérdés, hogy ilyen feltétellel ki fog felszerelni ilyen közutálatnak örvendező munkahelyekre. Meg is ragadnám az alkalmat. Azok a kommentelők, akik elég gyakran, igen véres szájjal ostorozzák a rendőröket például, mi okból nem választották ezt az életpályát. Hiszen akkor ők is csemegézhettek volna az említett jogszabály okán nekik is nyitva álló kedvező lehetőségből. Mielőtt azonban a sárga agyagba döngöltök, egy pillanatra, négyszemközt önmagatokkal próbáljatok kicsit önmagatokhoz őszinték lenni. Valóban képesek lennétek mindazt felvállalni, amivel a rendőri pálya jár. Egy olyan országban, ahol mindenki arra büszke, hogy - szerinte - okosabb a rendőreinél, ahol anyuka azzal ijesztgeti a rossz gyerekét, hogy ha nem viselkedik jól, elviszi a rendőr stb. sorolhatnám. Aki tud a sorok között olvasni ebből is ért, aki meg nem képes rá, azok számára fölöslegesen írnék litániákat)
Tovább megyek a vizionálásban. Meggyőződésem, hogy mindazok, akiket a Lázár-Balsai féle alkotmánymódosítás érint, az utcára fognak vonulni. A posztból is kiderül, itt nem arról van szó, hogy valóban vissza kívánják kényszeríteni a testülethez a fiatal rendvédelmis nyugdíjasokat. Egyrészt nincs is annyi üres státusz, amik meg betöltetlenek, azokra takarékossági okból a legtöbb megyében létszámstopp van elrendelve. Vagyis itt csupán arról van szó, hogy azt a pénzt, amit ezeknek az embereknek a nyugdíjára költöttek eddig, azt megpróbálják megspórolni. Ne felejtsük el, hogy keletkezett egy igen jelentős lyuk a költségvetésben a 16 %-os egységes jövedelemadó bevezetése következtében. Egy olyan ötletnek köszönhetően, ami a nagyjövedelműeknek még többet ad, a szegényektől meg elvesz. Sok az elégedetlen ember az országban, és keresni kell számukra egy bűnbakot. Keresve sem találhattak volna jobbat, mint a már említett, közutálatnak örvendő rendvédelmiseket.
Ennél a pontnál tölt el félelemmel a vizionálásom folytatása. mert valóban, utcára vonulnak az elégedetlenek. Nemcsak a rendvédelmisek, hanem a feleségeik is, gyerekeik is. Sokan érzik köztük úgy, hogy nincs veszíteni valójuk. A kordon egyik oldalán a szolgálatban lévő, a túloldalán a szolgálaton kívüli rendőr. A talpig páncélban lévő, minden bizonnyal tudja, hogy a túloldalon lévő, az ő jogaiért is demonstrál. Ugyanazok a problémáik, ugyanazok a félelmeik. A többit mindenki fantáziájára bízom, én csak annyit fűznék hozzá, azt a pillanatot, ami szerintem ebből a szituációból kisülhet, nem biztos, hogy meg kéne várni.
qqriq70 2011.05.17 14:54:16
@Valandil: Ha a facebookon lennénk, most lájkolnám ezt a frappáns abortuszos példát.
Vastagbőr Erőt, egészséget! 2011.05.02 09:01:00
Több hete országos fókuszban van Gyöngyöspata, az oda kivezényelt rendőrökkel együtt. Azt hinné az ember, hogy ha már reflektorfénybe kerültek, akkor nem szenvednek hiányt semmiben, hiszen nem hiányzik egy újabb blama Pintér Sándoréknak ... A TMRSZ rendőrségi szakszervezet…..
qqriq70 2011.05.02 11:17:34
@Marcellusca: Olybá tűnik egyet értünk. És ez jó, mert arra enged következtetni, hogy vannak kis hazánkban, akik a fejüket is használják.
qqriq70 2011.05.02 12:04:02
@f.m.j.: Tudod vannak emberek, (akiket ugyancsak anya szült, mint mindenki mást), akik valamiért a rendőri pályához éreztek vonzalmat 20 éves korukban. Felszereltek, megtanulták amit tanítottak nekik, és éveken keresztül a rendőri munka révén jutottak jövedelemhez. (Rendőri munka sokféle van, azok a honfitársaim igen szűk látókörről tesznek tanúbizonyságot, akik csak a közlekedést ellenőrzőkkel, csak a bírságolókkal azonosítják az egész testületet.) Szóval a fiatal rendőrből szép lassan középkorú lesz, családot alapít, gyerekeket nevel. Mivel pedig a szakértelme a rendőrséghez köti, nem teheti meg, hogy 4 évente leszerel, amikor új színekben kezdik tekergetni az ország kormánykerekét. Elég szomorú, hogy most a politika is igyekszik koncul dobni a népharagnak a testületet. Persze ez a hozzáállás egyszer egészen biztosan megbosszulja magát. Sajnos azonban amíg az országos rendőrfőkapitány személye nem lesz hasonlóképpen egy-egy választási ciklusnál több évre bebetonozva mint mondjuk a legfőbb ügyészé, addig négy évente a rendőrfőkapitányt menesztik, az új pedig két kézzel ragaszkodik az íróasztalához, igyekszik megfelelni annak a politikai garnitúrának, amelyik a pozícióba ültette, így hát úgy irányítja a gondjaira bízott testületet, ahogy azt országnagyjaink elvárják tőle.
A hierarchia alacsonyabb szintjein lévők pedig igenis parancsot teljesítenek, és eszük ágában sincs a családjuk anyagi biztonságát veszélyeztetni, még ha nem is feltétlenül értenek egyet vezetőjükkel, az elithez lojális vezetőikkel.
A Fidesz érthetetlen okból az MSZP-hez húzó nyugdíjasokat védi saját régi szavazói helyett. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A nyugdíjasokat sem lehet kihagyni a közös terhek viseléséből! (Fotó: Tuba Zoltán/origo) A tegnapi nap folyamán három olyan hír is érkezett, mely nagyon…..
Várjuk azt a februári napot, amikor Orbán nekimegy nyugdíjrendszernek, és drasztikusan átalakítja ... "Világossá kell tennünk, hogy a korhatár előtt senki nem mehet nyugdíjba, és azt is, hogy az állami nyugdíjalap nem fizethet több nyugdíjat, mint amennyit beszed (a…..
qqriq70 2011.02.11 08:40:18
Sokat gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e ehhez a témához, hiszen érintett vagyok. Igen fiatalon nyugdíjas rendőr. Még számomra is nevetséges kimondani. Négyszemközt önmagammal szégyellem magam, de társaságban sem szívesen hivalkodok ezzel az állapotommal. Apám, anyám meghaltak már de kettejük nyugdíja a töredéke lenne az enyémnek.
Látom, hogy a felvetett téma nagyon sokaknak bántja az igazságérzetét, de nem volt türelmem ezt a sok hozzászólást elolvasnom.
Ahogy végiggörgettem a hozzászólásokat, egy mondat ragadta meg a figyelmemet.
Valami ilyesmi. " A jó kurva anyádat." És valamelyik fegyveres testülettől nyugdíjba menőnek címezte honfitársam ezeket a kedves szavakat.

Fontosnak tartom megjegyezni.
Igazságtalannak tartom én is, hogy fiatal emberek néhány buta törvénynek köszönhetően, potyautasként akár végiglébecolhatják a hátra lévő életüket.
Ugyanakkor. Ki tehet, kik tehetnek ezekről a buta törvényekről. A választott képviselőink, politikusaink.
Mióta mondogatják, hogy ehhez a rendszerhez hozzá kell nyúlni, de csak mondogatják. MIÉRT?
Most viszont amikor olyan döntések születnek, amikor választott képviselőink 300-500 000 Ft-al többet tehetnek zsebre havonta, szükség van bűnbakokra.
Még aktív rendőrként éreztem azt, hogy az emberek, amikor valami nagy igazságtalanságot láttak a politikusaink részéről, (mivel a sötétített üvegű Audiban közlekedő politikuson nem verhették el a port) az utcai rendőrön töltötték ki a haragjukat. Akkor is ők voltak a bűnbakok.
És mintha most is őket dobnák koncul a népharagnak, hogy az emberek ne róluk A NAGY LÁBON ÉLŐ POLITIKUSRÓL beszéljenek.

Lehet hogy hülye példát hozok. Itt van mondjuk egy országgyűlési képviselő Lázár János (egy a sok közül) Kiáll és cinikusan azt próbálja megmagyarázni miért kell neki havi 600 000 Ft-ért Audi-t bérelni, amibe a benzin költség havonta 300 000 Ft. A kocsiján radarblokkoló. stb.
Miért van, hogy az ilyen információk alapján sokkal kisebb a népi felzúdulása, mint jelen téma alapján? Szerintem ugyanolyan igazságtalan, indokolhatatlan pazarlás ez is.

Szoktam gondolkodni rajta, milyen megoldás születhetne erre az igazságtalan állapotra, ami tetszene a népnek.

Elzárni a csapot, azaz holnaptól senki sem mehet korábban nyugdíjba, aki viszont kimenekült, az jól járt?
Alkotni egy újabb visszamenőleges hatályú törvényt és aki nem érte még el a nyugdíjkorhatárt és mégis nyugdíjas, attól elvenni a magas nyugdíjat?
Esetleg visszazavarni ezeket az örömnyugdíjasokat a pályára? Rendőrhiány egyből nem lenne, az biztos.
Vicces lenne. Volt kapitányok, főkapitányok a volt beosztottjaik alárendeltjei lennének? Vagy "utolsó pár előre fusst" játszanának? (A Gyengébbek kedvéért, azt mondanák valahol a jelenlegi kapitánynak, hogy holnaptól már csak váltásparancsnok ezen a kapitányságon, mert egy visszamenőleges hatályú törvény alapján reaktiválták a volt főnökét.)
Vagy új, mondvacsinált pozíciókat hoznának létre, amitől az utcai rendőrök száma nem nőne egyáltalán. ((Tudjátok van ám olyan, hogy fiatalon nyugdíjba vonult rendőri vezető azzal a politikussal vadászgat együtt, aki anno. igent nyomott arra a törvényre, aminek révén még most is ki lehet menekülni a rendszerből.)

Tényleg van okos javaslatotok, hogyan lehetne ezt a valóban igazságtalan, ellentmondásos egyenlőtlenséget feloldani, minden magyar ember megelégedésére?
HírTv vs. Economist, körülbelül mint egy Loki vs. Manchester United meccs, mind a kettő roppant szórakoztató, és nem az angolok szopnak :) Január 5-én a HírTv kezdte a mérkőzést: "Nem lepődött meg a miniszterelnök szóvivője az Economistban megjelent manipulált…..
qqriq70 2011.01.07 12:42:36
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Bevallom nekem azt írja ki a képernyő a lejátszásra kattintva hogy error. Az én készülékemben a hiba, vagy kezd működni az összeesküvés elmélet by Hungary.
qqriq70 2011.01.07 15:46:37
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: szia köszi a feltöltést, viszont milyen címemre küldtél mailt?
qqriq70 2011.01.07 12:37:05
@f.m.j.: Emlékszem, amikor a youtube-ről eltűnt a szöveg még itt a vastagbőrön itt volt kivonatolva, hogy az egyes beszélgetések miről szóltak. Az egyik arról, hogyan kellene egy üzleti ellenlábas e-mail címét feltörni, és arról a nagytiszteletű ismert embernek zsaroló e-mailt küldeni, hogy rendőrségi ügyben gyanúsítottat lehessen belőle csinálni. És akkor bevillant
ingatlanmenedzser.hu/hirek-gazdasag/20101111_zsarolas_bank_center.aspx

Jó volna tudni, hogy a törölt beszélgetés időben megelőzte-e a belinkelt cikkben szereplő történést. Mert ha igen, azért az elgondolkodtató.
Múlt héten a közép-franciaországi Saint-Aignan-ban összecsapások voltak rendőrök és cigányok között. A zavargásokat az váltotta ki, hogy egy cigány férfit, a 22 éves  Luigi Duquene-t, aki kirabolt egy kaszinót, menekülés közben át akarta törni a rendőri útzárat, és a…..
A Heti Válasz nem várta meg Orbán sajtótájékoztatóját, hanem kipakolta az új kormányzati struktúrát: MINISZTERELNÖK: Orbán Viktor MINISZTERELNÖK-HELYETTES: Navracsics Tibor (kancellária) KABINETFŐNÖK: Varga Mihály MINISZTERELNÖK-HELYETTES: Semjén Zsolt (nemzetpolitika,…..
qqriq70 2010.04.29 10:45:38
www.lakatospal.hu/article_print.php?id=2361

A cikkből engem ez a rész ütött legjobban szíven:

..." Mogiljevics ekkor hazatért, Pintér viszont elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse hősi tettét, nevezetesen azt, hogy bravúros akciók sorozatával kiszorították tőlünk az orosz ügynököket. A közös megegyezésről, s arról, hogy a szerte a világon körözött Mogiljevicset miért nem tartóztatták le, egy szót sem szólt. Mint, ahogy arról is hallgatott, hogy Mogiljevics helyére, mivel őt már korábban, még alhadnagy korában, még a nyolcvanas években beszervezte a KGB, Budapesten, egy orosz laktanya kantinjában, ő lett a KGB magyarországi rezidense. A beszervezés részleteiről egyébként a Tasnádi Péter elleni perben megjelenő, Magyarországon élő, orosz beszervező tiszt írásos vallomást is tett.
1998- 1999-re, az orosz titkosszolgálati ügynökök már elvégezték a munka dandárját és az olajszőkítés révén óriási mennyiségű, adózatlan jövedelemhez juttatták a magyarországi új kommunista „elitet”.

Csatlakozom azokhoz, akik azt gondolják, hogy nem lesz itt a politikában semmi változás.
Vastagbőr Szociellenes kaparás 2010.04.07 15:01:00
A jóllakott óvodásra emlékeztető Ágh Péter, és az irányítása alá tartozó Fidelitas így a kampány utolsó pár napjában előrukkolt valami olyan durva dologgal, amit egész egyszerűen lehetetlen komolyan venni. Mentségükre szóljon, hogy legalább egy csinos politikuslányt is…..
Azért valljuk be, ez az ártatlan zarándok Miklós nem akármilyen tempóban nyomja ... Hagyó a harmadik, szintén budai ingatlanjának haszonélvezeti jogát a barátnőjére jegyezte be március 12-én. (Pont az Antall-interjú megjelenése előtt 1 nappal. Nem érdekes, hogy véletlenül a…..
qqriq70 2010.03.23 21:21:13
www.hagyomiklos.hu/sajtokozlemenyek/061215hagyomikloseletrajz.php

Nos, én egyszerűen nem értem, hogy miből lett ennek a palinak ekkora vagyona. Nekem az önéletrajzából ez nem logikus.
Ugyan nem túl naprakész, de azért lehozzuk, mivel mindenképp mutatja a Fővárosi Közgyűlésben történő munka komolyságát. Múlt csütörtökön honatyáknak az 1-es és 3-as villamos meghosszabbításáról szóló vita során, arról kellett szavazniuk, hogy a teremben jelen lévő…..