Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaen

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szokásoknak megfelelően jól becsomagolták a majdnem semmit a Ryanair tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Amit bejelentettek, annak a nagy része ezúttal is régi közismert cucc, viszont egy márciusban induló munkásjárat valóban újdonság. Máshogy fogalmazva: kész a nyári menetrend, túl sok jóra,…..
gaen 2016.10.06 16:06:35
Filmbook Spectre 2015.11.09 06:00:00
Végre egy olyan Craig-féle Bond, amely tisztességesen a gunbarrellel kezdődik. Más kérdés, hogy majdnemhogy ez az egyetlen pozitívuma ennek a filmnek. SPOILER! Spoileres az egész széltében-hosszában, van ahol kevésbé, van ahol nagyon, de összességében mindenhol. A nyitójelenet…..
gaen 2015.11.09 18:47:44
Amikor megjelent az előző teszt rögtön elkapott a hév, hogy miért ne lehetne megcsinálni a Totalcar saját kis dolgozatát. Kezdetben még nagyon nehézre sikeredett de itt van a végleges verzió, amit most te is kitölthetsz! Lehet, hogy valamelyik kérdésnél több helyes válasz is…..
Lengyelország észak-nyugati részén található az a mesebeli erdő, melynek fái kampó alakot formáznak. Az, hogy az összes fa északi irányba görbül közvetlenül a talajszinten, inkább az ember, mintsem a természet művének tűnik. Hogy miért nőttek így a fák, rejtély, az egyik lehetséges magyarázat…..
Sok mindent meg kell szokni az Angliába költözőknek, és ezek közül még nem is a fordított közlekedés a legdurvább. Mai posztolónk, Invisible Kid például a külön hideg és külön melegvizes csapon akadt ki. Ami persze csak félig vicc, a lényeg mégis csak az, hogy miként élik…..
gaen 2012.11.11 12:37:07
@Frőczy Sanyi: Igaz. Még azt tennem hozza, hogy a másik ok a baktériumok elszaporodása meleg vizes környezetben. Két külön csappal nem érintkezik az esetlegesen fertőzött meleg az iváshoz is használt hideg vizes csappal. Basic Food & Hygiene Reg.
 Először a Békés Megyei Bíróság minősítette visszamenőleges hatállyal semmisnek a kezelési költség devizában történő megállapítását egy perben, ezt követően pedig, a Szegedi Törvényszék egy takarékszövetkezet egyoldalú szerződésmódosításra lehetőséget adó,…..
gaen 2012.01.26 19:15:41
@Dr. Borenbukk: pl. azt a kicsiny hibát, miszerint jó ötlet amerikai ingatlanhitel alapokba pénzt fektetni. Na ezert állami tulajdon a Lloyds TSB.
gaen 2012.01.26 21:02:42
@Dr. Borenbukk: ??? Bocs, nem értem. Hogy hogy mi köze? kezdetben vala a bank ami csekély pénzért garanciát vállalt arra, hogy vigyáz az én sok pénzemre. Majd vala a bank aki a sok kicsi őrzési díjból, sok pénzt halmozott fel, amit ki hitelezett. Eddig jó. Aztán a bankok elkezdtek kamatot fizetni a pénzekre, mert a verseny ezt kényszerítette ki. pl, egy gazdasági válság, magas adó, háború miatt a helyi pénz elértéktelenedett, ezert a betétesek elvittek a pénzüket más, akar külföldi bankokhoz. Svájc felemelkedése.
Az belátható, hogy egy termelő munkát nem végző bank nem tud kamatot kitermelni, csak akkor ha befektet a termelő munkába, munkásba, azaz hitelez. Magasabb kamatra mint amit a betétekre fizet. A rossz gazdasági helyzetben levő országok kormányai törvényekkel segítik elő a bankok hitelezését, hogy a gazdaságukat életben tartsak. Ez azt eredményezi, hogy a bankok ész nélkül hiteleznek maguk is hiteleket vesznek fel, egyre no a kamat amit a termelő munka sem tud mar fedezni. Az eredmény ismert.
Belsőség Terjeszkedik a birodalom 2011.12.16 14:38:00
Régi ismerősünk, Csonti - a magyar nepperek Gárdonyi Gézája -, úgy látszik megelégelte az egy helyben pörgést. Az olcsón venni/olcsón adni-elv úgy látszik, működik. Olyannyira, hogy gyorsnaszádként száguldó gazdaságunk és válságunk minden negatívuma ellenére is új…..
gaen 2011.12.18 17:01:46
@ommm:En kerek elnézést, a felháborodottak helyett. Azt gondolom itten félreértés van az olvasok és az írók között.
Az internetes oldal interaktív, ezert kialakulhat kötödés az alkotok és a fogyasztok között. Kicsit olyan mint a barátság vagy a szerelem, többet var az ember és többet is megbocsájt a másiknak. Engem mint rendszeres olvasót, nem háborít fel a poszt, mert ez a "duma" teljesen elmegy "barátok" közötti információ cserénél.
Reklám vagy nem, üzlet vagy nem, nekem nem fontos, csak az, hogy azok a szerzők, emberek akiknek a munkáját, hobbiját örömmel olvasom, holnap is velem legyenek.
Remélem érthető voltam.
gaen 2011.12.18 17:17:57
@McK: nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem ki lehet mondani ha valami tetszik, ahogy te is mondhatod, ha valami nem. Ezt az oldalt szórakoztatónak tartom, örülök ha megélnek belőle és holnap is elvezhetem. Hidegen hagy a reklám, vagy hogy ki mennyit keres. Latom téged nem. Tudod mi lesz a nyelvemen? A véred.
Gyors leszek és egyszerű: ennek a kormánynak mennie kell. Nem kell aggódni, a Fidesz folytathatja, ha akarja, de valószínűleg már most elég kevesen vannak, akik szerint muszáj lenne ugyanúgy folytatniuk, mint eddig, erre akár egy népszavazást lehet építeni (ld. a cikk végén). Akik pedig még ott a…..
gaen 2011.12.17 13:35:42
@Rive: én voltam Parlamenti őr a Fidesz alatt, aztán az MSZP alatt elegem lett, amikor meg mondtak, hogy akinek nem tetszik az elmehet, akkor kitántorogtam. A megtorlás nem vezet sehova, bar nagyon megható tud lenni. De érzelmek alapján nem lehet dönteni a politikában. En azt gondolom sem az EU sem az IMF sem más pénzügyi hatalom nem engedne, hogy kiderüljön, hogy gyakorlatilag fizetésképtelen. Ha kell akkor fegyverrel, ha kell médiával, ha kell pénzel akadályozná meg. Az eu bankja és az IMF NEM AKAR tárgyalni, azt akarjak, hogy minden úgy legyen ahogy szeretnek. Nincs alku a részükről. Pedig az egyetlen megoldás a bankok meg regulázása, az állam olcsóbba tétele, és a TELJES függetlenség!
gaen 2011.12.17 14:34:49
@Frizuravarjú: @Mr.Moonlight: elgépeltem na
gaen 2011.12.17 14:42:58
@MikeBoy: lehet, de Svájcnak sincs...
Bebizonyosodott, hogy egy család képes megtermelni a számukra szükséges energiát. nincs más hatra, mint sokszorosítani a példát. Nem azt kellene gondolni és mondani, hogy "nem" meg "nincs" akkor talán lenne.
Jackpot A Sátán játéka 2011.11.09 08:07:00
A kaszinók egyik legelterjedtebb szerencsejátéka a rulett, mely a francia roulette, vagyis kis kerék jelentésű szóból ered. A játékszabályra most nem térnék ki, - azt talán, majd egy következő postban megteszem - mert most inkább olyan a játékkal kapcsolatos érdekességeket…..
gaen 2011.11.09 22:08:05
@Hammer: te nagyon barom, legalább ne terjeszd a hülyeséget. mint minden casinoban játszható játékon, a ruletten sem nyerhet senki, aki folyamatosan játszik. Mivel a max szorzó 36, de 37 esély lehet. Tehát átlag 36 játékonként elbuksz mindent. Átlag 3-5 év alatt az életedet is...
gaen 2011.11.09 22:09:19
@asd123321dsa: ott a pont!
fordítógép Nemérdekelország 2011.10.26 20:15:41
"Híradót" néztem parallel két legnagyobb kereskedelmi csatornán. Elgondolkodtam.Épp most zajlik hazánk 2012-es évre vonatkozó költségvetési vitája a parlamentben, mely azért valljuk be, a megszokottnál mélyebben ásta bele magát a mindennapjainkba. Mármint a…..
gaen 2011.10.27 10:37:46
@2llkedő: Arról nem is beszelve, hogy az állam hatalmas aparatust tart fenn, hogy az ezerfelé adót beszedje, majd újra elossza. most is ezen megy a vita. Pech, hogy akik vitáznak, azok egyike sem szakértő, hanem hosszú ideje megélhetési bűnöző, opsz! politikus. Akiknek a holdudvara vigyorog az ezernyi felesleges hivatal élen, akik az ezernyi adót szedik.
gaen 2011.10.27 10:44:15
@2llkedő: Azért talán meg a Himnusz maradhat. Mert nem másoktól, hanem mástól és nem segítség, hanem áldás.
Istent meg ne cseréljük le, mert nagyon nehéz azt kimondani, hogy "Az a jó k***a folyamatosan táguló világegyetem evolucionista természeti világnézete ba***a meg!"
gaen 2011.10.27 10:45:06
@Moan: :)
Bármennyire is szerencsés lenne, félő, hogy a válás nem lesz békés, bármennyire is ez lenne a célszerű és hasznos. Az MSZP kiásta a csatabárdot a Demokratikus Koalíció ellen. Mesterházy Attila - talán nem is önszántából -, de történelmi hibát vétett.Pedig úgy is…..
"A sikernek ára van, nem titka,Bohócnak nem jár aranykalitka,Ne szidd a sznobokat,Hisz belőlük élsz,Az írástudóktól meg jobb ha félsz..."Ez a strófa jutott eszembe a legutóbbi Hobo lemezről, ahogy Kedves Vezetőnk parlamenti beszámolóját hallgattam a hétvégi EU…..
gaen 2011.10.25 16:25:32
@Secnir: Nos igen, bizony rengeteg adat. :)
De aki abban érdekelt, hogy fent tartsa a hold udvart, az nem tesz ellene.
Mert miért is van taj szám? hiszen az egészségügyi ellátás ingyenes. annyit kellene igazolnom hogy magyar vagyok. Miért kell külön szám? Minek az adószám? Lehetne csak egy azonosító, amit az összes hivatal és állami szolgáltató használ. De aljon meg a fáklyás menet elvtársak! Ha nincs TAJ kártya, akkor a Józsi elvtárs nem tudja gyártani, ergo nem is fizet nekünk. Ha nincsen adó kártya, akkor meg a Béla nem tejel. Ha nincsen az autóhoz nyolcfelé papír, akkor megint nincsen kápé. Ha a kötelező, MONDOM KÖTELEZŐ biztosítás, ami egyébként önmagában bűncselekmény és mi követjük el elvtársak, mert kötelezzük a népet, hogy használjon egy privát rendszert, ami zsarolás, nem lenne ilyen kusza és alul szabályozott, akkor nem tejelne a Gyuszika.
gaen 2011.10.25 16:52:31
@néma bárány: az sose baj ha egymást tartjuk szemmel.. :) bocs nem tudtam kihagyni. igazad van egyébként.
Hisz még a csodákban? Hogy lesz még olcsó népautó, amit a Volkswagen gyárt? Mai cikkünk blogposztja...
Megjelent ugye a Thunderbolt a Macek oldalán, az én Airemen is, és mivel az eladósorba került Mac minim mellé vett monitor felszabadult, kipróbáltam, akarom-e otthon külső monitorra kötni a kicsikét.Annyi előkészületet azért igényelt a dolog, hogy vásároltam egy DVI - Mini Display…..
Bár még el sem csitultak a magyar kormány korábbi unortodox lépései miatt a nemzetközi vizeken a hullámok, kormányunk újabb méretes kősziklát dobott a háborgó vízbe: 180 forintos árfolyamon bárki végtörlesztheti frankhitelét mégpedig úgy, hogy az árfolyamkülönbözetből…..
gaen 2011.09.14 21:21:14
@biga156: Valóban magánügy hogy, honnan van rá pénze, csak akkor ne terhelje rám a magánügyet, Állam bácsi segíts mert csődbe megyek! -mondtak egy éve.
Nem, sajnos rosszul tudod. Nincsen mögötte svájci frank, az "alapú" hitel mogott soha nem is volt. Nem gondolod komolyan, hogy tényleges valuta csere zajlik felesleges költséggel, minden hónapban?
Nem, nem törleszthetnek "alapú" hitelt frankkal mert akkor nem a bank által "picit"magasabb árfolyamon kéne váltanom, hanem ahol a legolcsóbb. Az meg nem üzlet nekik, ezert a szerződésben benne van, hogy forintban kell törleszteni. Nekem pedig nincsen hitelem.
gaen 2011.09.14 21:40:26
@Doubledecker: Nem, nem jó. Az a poén, hogy a jelenlegi parlamenti erejével, röhögve rendbe lehetne tenni az országot, de nem teszik, mert sok a lekötelezett, ok is adósai sokaknak, és csak a pénz az úr. A bankra vissza terve, de juthatott.
Mondom is hogyan. "a" bank főnökkel golfozik "b" bank főnökkel. xy- van nektek felesleges 100 milliárdotok? Most le lehetne húzni a magyarokat. A Peti meg a tanácsadója Feri mondta, hogy toljak a bankokat, meg zsebben a hitel, csináljuk meg ezt a tervet, aztán osztozunk a profiton.
mzx- oksi akkor a jövő heten lepapirozzuk.
gaen 2011.09.14 21:50:11
@VonS: Nem gondolod, hogy pl. svájci befektetési bank örömmel adott pénzt kamatmentesen is egy magyar banknak, hogy az papíron meg mindig frankban, de valójában forintban megforgassa M.o.-n? Aztán megosztoznak a hasznon?
Nem lehet, hogy rubelt, jüant jent, fabatkát, váltottak forintra, vagy akar külföldi bank adott forintot kisebb kamatra?
Az elmúlt időszakban - a svájci frank drámai árfolyam-emelkedését követően - több olyan vélemény fogalmazódott meg, amely szerint az árfolyam változásaival a bankok extraporiftra tesznek szert. Ezen véleményeket egyes politikai elemzők is átvették, s a miniszterelnök is…..
gaen 2011.08.27 18:37:12
@Doktor Kotász: Te biztos vagy benne, hogy Svájcból jön az a hitel? Nem lehet hogy máshonnan? Esetleg nem is frankban, hanem euróban, rubelben dollárban? Mer ha én lennek egy bank feje, hat biztosan nem svájci frankban vennék fel hitelt, hiszen az mindig is menekülő valuta volt. Ha válság van, akkor nagyon el lehet szállni vele,amint az latszik is, ha meg nincs akkor jó a többi is. Viszont elszámoló alapnak remek, mivel stabil. Ezert jó felhalmozni, de nem jó eladósodni frankban. Nem is teszi egy bank sem. Azt meg hogy mit hazudnak nehogy elhidd, mert minden adat titkos, ergo senki sem mondja el neked mi az igazság, én sem tudom.
 Történelmi csúcson a svájci frank. És bár a kormány időről időre előáll egy-egy frankhiteleseknek szóló mentőcsomaggal, az elemzők azt állítják, sehogyan sem tudnak jól járni a devizahitelesek. A frank bődületes ereje a legtöbb kísérletet kudarcra kárhoztatja.…..
gaen 2011.07.12 19:06:21
@malacz69 eurofanyalgó: nincsen. :) de tele a padlás olyan politikusokkal és bürokratákkal akik írhatnának hadüzenetet.
gaen 2011.07.12 19:07:46
@gaen: @malacz69 eurofanyalgó: A hadra foghatatlan sereg amúgy is csak bajt okozna, meg a végen lőni akarnak.
gaen 2011.07.12 19:15:27
@malacz69 eurofanyalgó: Jó a lista, őket kenőpénz elfogadásáért de legalábbis szándékos semmittevésért, kellene elítélni. Egy állampolgárért elsősorban a saját állama felel. Ezert az állam kötelessége megakadályozni, hogy az állampolgár "butaságot" tegyen. Meg azt is hogy egy külföldi érdekeltség tegye ezt vele.
"Voltam én is bajban,
volt úgy, hogy én akartam és
volt úgy, hogy más akarta, hogy én akarjam úgy"
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..