Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[Gábor]

2 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sosem felejtem el 2009 egyik őszi délelőttjét. Az akkori barátnőm belvárosi garzonjában ülve, a jobb létre szenderült Radio Café műsorát hallgattuk, filmekről volt szó. Valami eszement vehemenciával és magával ragadó lelkesedéssel kiabált a mikorofonba egy meghatározhatatlan korú ember, az első…..
[Gábor] 2017.10.22 16:16:05
@Györfi András

Idézet tőled:
Mivel én Robival ellentétben nem szeretek a levegőbe beszélni, lássunk néhány konkrét példát, "A 10 leghitványabb szakma" című Sznobjektív adásból válogattam. Az ügyvédek kapcsán ezt halljuk: "Az ügyvéd az az, akinek szakmája, hogy ne érdekelje, a védence az vajon bűnös vagy ártatlan."

Igen Robi, ezt jól látod, pontosan ez az ügyvéd szakma lényege, ma már nem szóbeszéd alapján kövezünk meg embereket, a törvény szemében mindenki ártatlan, míg ennek ellenkezője be nem bizonyosodik. Jogi védelem még annak is jár, akit véres késsel a kezében találnak, ez a civilizált jogállam egyik sarkalatos eleme.

Reakcióm:
Puzsér - mint mindenki - mond hülyeségket is időnként, de a felhozott példákat pont te értetted félre. Az idézett mondatban Puzsér nem állított olyat, hogy meg kellene vonni a jogi védelem lehetőségét bárkitől is. A mondat alanya az ügyvédek, Puzsér pedig azt állította róluk, hogy leszarják, hogy a védencük elkövette-e azt, amivel vádolják őket vagy sem, hiszen nem az ártatlanok védelme a munkájuk, hanem csak önmagában a védelem, bárkié. És nyilván arra céloz, hogy nem törődnek az erkölccsel, ha pénzről van szó, és ezért nevezi őket hitványnak. Te nem vitattad, hogy így működnek az ügyvédek, csak amellett érveltél, hogy ez így van jól.

Idézet tőled:
"Az ő számára az igazság az csak olyan, mint a szabónak a méterárú, abból szab." Ez egy tipikus Puzsér mondat. Tetszetős hasonlat, egy zseniális írástudó képében akar tetszelegni, a mondat viszont nem jelent semmit.

Reakcióm:
Pedig de. Azt jelenti, hogy az ügyvéd számára teljesen mindegy, hogy mi az igazság, ha az a védencére nézve kedvezőtlen. Ilyenkor igyekszik az igazságot a védence számára legelőnyösebb irányba alakítani, hiszen célja nem az igazság győzedelmeskedése, hanem védence érdekeinek minél hatékonyabb képviselete.
Minden huszonéves legyint, mikor mi, 30 felettiek azt mondjuk: na majd 30 után megtapasztalod... Én is ugyanígy álltam ehhez a témához, hisz sosem gondoltam, hogy az évek változtatnak bármin is. Mégis van egy dolog, amit felfedezni véltem a harmadik X betöltése után: mániákusan ragaszkodom pár napi…..
Ennyire brutál kezdésre szerintem senki nem számított; első estéről csak 6 (!) dal maradt, ebből 2 új; és az első estével szemben ezúttal Disintegration-party volt, 10 dal szerepelt az 1989-es nagy sikerű lemezről, csak a Homesick és az Untitled maradt ki.  Ami viszont még elképesztőbb: most…..
[Gábor] 2016.05.13 23:17:48
@Cartman: Kár, hogy színpadképileg magukhoz képest gyakorlatilag semmi újat nem mutattak 2000 óta. Már akkor 4 vagy 5 vetítővászonnal léptek fel nagyon hasonló elrendezésben, mint most, csak a megjelenítés technikája volt más. Illetve nem is használták minden számnál. Azt nem tudom, hogy most intenzívebben használják-e őket, mert még csak pár számról néztem videót.

Viszont ha az intrókat is számítjuk, elég korán kezdték a filmesdit, hiszen már 1981-ben is használtak vetítést.
[Gábor] 2016.05.16 20:34:46
@Cartman:
Arról tudtam, hogy Pope elkísérte őket azon a turnén, de a kivetítésekről nem.

Jó szórakozást Salt Lake City-ben! :)
A Wish kilencedik dala, és harmadik kiadott kislemeze. Egy rövid dobpergetéssel indul, majd olyan nyugodt, szellős hangulatban folytatódik, mintha a Pictures Of You-t egy kicsit még tovább lassították volna. Akusztikus gitár, lusta, puha dobok, elkent basszus, és - a dal fő ismertetőjeleként - Perry…..
[Gábor] 2016.05.13 14:06:56
Egy másik magyar fordítás:
thecuredatabase.blogspot.hu/2016/03/a-letter-to-elise-original-lyrics.html

Nem tudom, szívesen látsz-e itt ilyesmit vagy sem, de nyugodtan töröld ki, ha nem, és akkor nem rakok be többet. :)
Cureous To The Sky / Az Égbe 2010.08.13 09:00:00
Különös sorsú dal, amely végül nem került fel sem albumra, sem pedig kislemezre. Csak a Fiction kiadó Stranger Than Fiction című válogatáslemezén jelent meg, ám aztán a Join The Dots B oldalasokat összegyűjtő lemezre végül feltette Robert a második lemez kilencedik…..
[Gábor] 2016.05.12 23:10:59
@Sallai Tibor:

A dalszöveget Robert írta és fel is töltötték a thecure.com-ra, de maga a zene sosem került ki tőlük. Szóval a zene teljes egészében egy Joep Geevers nevű előadó műve, és a Pink Pig nevű Cure-feldologozás projekthez készítette a dalt. Ez egy rajongói projekt volt sok-sok éve, melynek keretében az összes addig létező Cure dalból készített valaki egy feldolgozást, és ha jól emlékszem, ez volt az egyetlen, amiből csak a szöveg állt rendelkezésre.

http://www.discogs.com/artist/3112827-Joep-Geevers
Mikor máskor lett volna technikai problémája szegény AXN-nek, mint tegnap este, amikor a Csillagok háborúját adták a tévében (a saga első három részével nagyon izmos, 10 százalék környéki közönségarányt produkáltak)? A csatorna Facebook oldalának tanúsága szerint a Digi, a…..
Mert erre adott utasítást valaki az MTV belső szerkrendszerében, írja a 444.hu. A képen jól látható, hogy a "migráns" témájú szegmenshez azt a megjegyzést fűzte az Ismeretlen Köztévés Szerkesztő, hogy  NE LEGYEN GYEREK A DEMON!!! ami, még mielőtt, nem azt jelenti, hogy ne…..
[Gábor] 2015.08.25 18:17:41
@profilo: Igen, a "menekült" szó esélyesebb, hogy sajnálatot kelt a nézőben, és ez ellentétben áll a kormány céljaival.
Rengeteg olyan konyhai kütyüt találni, ami megkönnyíti a lusta emberek életét. Remélem, tudjátok, hogy a legnagyobb pénzpazarlás a lustaság. Kinek van szüksége arra, hogy egy szerkezet feltörje helyette a tojást? Vagy, hogy a bögre megkeverje helyette a kávét? A lustaságnak is…..
A dinnye egyfelől a nyár egyik legnépszerűbb slágergyümölcse, másfelől izgalmas kérdéseket vet fel, melyekre hasonlóan izgalmas válaszok adhatóak, a botanikai besorolástól kezdve a válogatás trükkjein keresztül, a termesztés buktatónak felsorolásáig bezárólag. Megpróbálok…..
Mostantól új festést kapnak a Wizz Air gépei, a hangárból kigördült első példányról ki is került a netre néhány fotó. A lilának reszeltek, helyette jött a kék, de nem ott, ahol eddig. Alul lehet szavazni, hogy tetszik-e. Az első hírek fél éve jöttek, hogy változás lesz,…..
A körúton örökítette meg magát két biciklis futár, amint a villamosok közötti szűk rést használják gyorsító sávként. A kettő perces felvétel ideje alatt háromszor vágtak át az egymással szembe haladó Combinók között Tény, hogy a villamossíneken nincs dugó, csak…..
Megalakult a Fidesz kis kerékpáros frakciója a párt nagy parlamenti képviselőcsoportján belül. Az alakulásról szóló bejelentést a Hősök terén tette meg Simicskó István sportügyi államtitkár. A kerékpáros csoport létrehozásának ötletétől a jelek szerint olyan gyorsan…..
Editors – The Weight Of Your Love(PIAS) Elég merész lépés volt elsőként az A Ton of Love című dalt bemutatni a világnak az Editors negyedik nagylemezéről. Aki jól ismeri a zenekart, de legalább nagyjából képben van, azonnal szembesülhetett vele, hogy el lehet felejteni az előző…..
Hong Kongból vásárló ügyfél kifejezetten boldog, mert 6 nap alatt ideért a jelöletlen borítékja. Azt viszont nem érti, hogyan gazdálkodta ki a Magyar Posta a költségét, amikor a feladó odaát 87 forintot fizetett erre a célra: A mellékelt képen jól látszik, hogy Hong Kongból…..
Az utóbbi hetekben egymásra torlódott egy pár hír bizonyos hitek miatt bekövetkezett egyéni tragédiákról, konkrétan mindhárom hír, amelyre gondolok, gyerekek haláláról, megöléséről szól. Magyarországon természetesen a legnagyobb port házi eset verte fel, amikor egy…..
[Gábor] 2013.04.28 23:44:44
@matyo69:
"Nem mellesleg egy gyógyítjatatlan beteg apa fia vagyok, aki hit által gyógyult meg. És sok olyan embert ismerek szemelyes is akiknek orvosi papírjuk van róla, hogy halálos betegek voltak és műtét nélkül gyógyultak meg..."

Ezzel most arra célzol, hogy az a sok halálos beteg, aki sajnos sosem gyógyult meg, mind hitetlen volt? Vagy csak nem hittek eléggé?
Ahogy közeledik december 21-e, a maják által körlevélben megjövendölt világvége időpontja, úgy szaporodnak el az ezzel kapcsolatos cikkek, riportok és természetesen reklámok is. Ezúttal egy angol söröző és sörfőzde, a Church End Brewery (kb. a Templomvégi söröző) rukkolt…..
[Gábor] 2012.11.23 17:20:26
Ahogy az már előző hírünkből sejthető volt, keddi sajtótájékoztatóján a Depeche Mode nem csak az új nagylemezét jelenti be, hanem a turnéját is. Legalábbis ez szivárgott most ki most a Pitchforkon. Eszerint 2013. május 21-én a Puskás Ferenc Stadionban lép majd fel Martin…..
[Gábor] 2012.10.23 10:56:06
@irónika: @Bellagio:

A sok, egymáshoz közeli koncertdátumban semmi újdonság sincs. Ugyanilyen sűrűek a turnéik már kb. 1982 óta, mégha a hosszuk változó is: www.depechemode.com/past_tours/
Ez egyébként általában is így van a globálisan turnézó zenekaroknál.
[Gábor] 2012.10.24 08:58:14
@andalgó kandalló:
Ha megnézed, egymás utáni napokon nem lesz koncert. Azt az erőltetett tempót ilyen sikeres együttes ennyi idő után már megteheti, hogy ne vállalja, bár úgy biztos még többet keresnének. Egyébként meg szállodáztak legutóbb is, azelőtt is, és most is így lesz. Az otthonalvás már csak azért se lenne egyszerű, mert legalább 2-en az USA-ban élnek.
Október másodikán jelenik meg a Muse 2nd Law című albuma, amelyről itt egy új klip a Madnesshez. A videóban két fiatalt láthatunk, ahogy dohányoznak az üres buszon, miközben kint zavargások törnek ki és összecsapnak a roham rendőrök a rendbontókkal. A férfi és nő viszont egyre…..
[Gábor] 2012.09.05 22:48:29
@VulpesVulpes:
"a queent pedig ráadásul mindenki szereti"
Kizárt, én például utálom.
Csak idő kérdése volt, mikor szólal meg valamelyik Terra Nova-szereplő, és küldi el az anyjába a Fox-ot. Nos, eddig kellett várni, Jason O'Mara a TCA-turné CBS-napján vett egy nagy levegőt, és ugyan a Vegas című sorozat panelében ült, de elmondta, mi a véleménye a Terra Nova…..
Cureous Kúra - Elvontaknak 2010.01.31 09:13:00
Az 1992-es Reform Magazinból származik a mai olvasnivalónk. Bulváros-bölcselkedős cikk, a mellékelt képen természetesen az ekkortájt az együttesben éppen nem billentyűző Rogerrel és az akkor már négy éve nem az együttes tagjaként létező Lol-lal. Aki lefordítja a harmadik…..
[Gábor] 2012.02.18 22:42:10