Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyalka

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkavarta az indulatokat Tarlós István főpolgármester bejelentése, miszerint a Szigetnek ezentúl területhasználati díjat kell fizetnie a fővárosnak. 2,5 milliárd forintra taksálta Budapest első körben az összeget, amit másnap maga Tarlós tompított azzal, hogy ebből 1-1,5…..
magyalka 2011.01.14 19:57:31
@szamarhegy: @Zsebenci Klopédia *: lehet, hogy én vagyok a finnyás, de én nem vagyok megelégedve a tisztasággal. Bár az is igaz, hogy a fesztiváltól függetlenül is előfordul a szemét... :(
(Köz)szempont Itt a lé a tét... 2011.01.07 20:33:00
Nemigen hiszem, hogy bárkinek is nagy meglepetést okozott volna azzal a Médiahatóság, hogy az első eljárást pont az RTL Klub ellen indították el. Az okokat, vagy inkább csak a sejteni vélhető indítékokat nagyjából ismerjük is, sokszor rálépett már a jobboldal tyúkszemére a…..
magyalka 2011.01.08 16:54:53
@mement: Igazad van, a tv-t ki lehet otthon iktatni.
De többször jártam úgy, hogy bevásárlás közben rendkívül idióta, idegesítő rádióműsort kellett hallgatnom, ami üvöltött az áruház egész területén. És nem a zene zavart, hanem a műsorvezetők ostoba, vihogó stílusa, ahogyan megtárgyalták ki hogyan vesztette le a szüzességét....

Engem ez nem érdekelt, de hallgatnom kellett. És hallgatniuk kellett az éppen ottlévő kiskorúaknak is.

Erre mondhatjátok ne menjek oda vásárolni. De szólhat a mocsok a benzinkútnál, étteremben stb. Előbb utóbb remetének kell mennem.
magyalka 2011.01.08 16:59:47
@gmower: tökéletesen egyetértek. Nálunk most volt szolgáltatóváltás, ezeknek is feltettem ezt az óhajomat. Nem lehet megoldani technikailag-hangzott aválasz.
Simán ki tudnék választani tíz olyan adót, amit valóban szívesen nézek. Kereskedelmi adó nincs köztük.
magyalka 2011.01.08 17:03:17
@AnnaKarenina: nem a meztelen nővel van bajom, hanem ahogyan bántak vele. Ez most feministán hangzott, de vállalom.
Régi kedvencünk, hácsé küldte a mait is - egyúttal arra kérünk szépen mindenkit, hogy az oldalán található dobozban adjon le rá egy-egy szavazatot. Köszönjük. Liger Károly neve már fogalom a szakmában. A szeretetről és a boldogság eléréséről szóló könyvei…..
magyalka 2010.08.10 12:37:19
@randymarsh: nem a logikai rendszerednek kell bevennie.
Esetemben a tudja, NEM egyenlő a hiszi-vel.
Na, jó ezen én annyit szenvedtem az elmúlt hónapokban, hogy inkább írok egy könyvet róla. Megveszitek majd a nejeteknek, barátnőtöknek?
magyalka 2010.08.10 12:42:03
@El Topo (Sgt. Elias): lehetnék én is bunkó, de már nem. Nem vagyunk egy szinvonalon, nem egyezik a fogalomkészletünk.
Majd ha felnősz, talán megérted.
A világ csak annyi neked, amennyit felfogsz belőle. Nekem meg annyi, amennyit én felfogok belőle.
Ha segítségre szorulsz, hívj bátran! Profi vagyok megbántott, önbizalomhiányos gyerekek vigasztalásában.
magyalka 2010.08.10 12:46:53
@randymarsh: A szoftver tudja, hogy egy örök élet van. A hardver, az agy, csak egy adó-vevő, ami bizony elpusztul. Én nem a hardver vagyok.. :)
No, akkor ki is vagyok???
Egyszóval: önismeret, fiatalok!! :)
A görög válság körüli hírek elültével Magyarország vette át Európa beteg emberének szerepét a nemzetközi sajtóban. (Kép: apokalipszis.com) A The New York Times-on már a Nobel-díjas Paul Krugman is Magyarország gazdasági nehézségeivel foglalkozik a blogjában. Ez az írás…..
Varánusz Hazudtunk, bocsesz! 2010.06.06 08:00:00
Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is…..
magyalka 2010.06.06 10:11:20
@életfa : akoronaorszaga.blog.hu: én nem tudom, nemigen érdekel a politika.
Igazad van, én is úgy gondolom, hogy a kezünkbe kéne venni a sorsunkat és hiteles, számonkérhető/elszámoltatható képviselőket kéne választanunk, nem pártokat.
Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy "alulról", civil kezdeményezésekkel is lehetne segíteni az országon, és egyszer talán eljutunk egy olyan értelmes kritikus tömeghez, hogy politikai szinten is változás történik... (már ha hagyják a "tudjukkik"...) :)
2008 szeptemberében egy hasi ultrahang során kiderült, hogy a bal vesémen egy hatalmas daganat van, ami panaszokat nem okozott. Kivették a bal vesémet, majd sugárkezelést kaptam. Voltam hasi CT-vizsgálaton 2009 áprilisában és októberében. Ennyi volt az összes kontrol. 2009. szeptember…..
Egy nagy példányszámú bulvárlapban lettem figyelmes egy hatalmas terjedelmű cikkre, mely öles betűkkel hirdette: „A TEÁJA GYÓGYÍTJA A RÁKOT”. Akiről az írásban szó van, az egyik kereskedelmi tévécsatorna rendszeresen szerepeltetett vendége, assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. T. Dávid.…..
magyalka 2010.05.06 10:31:23
@quadrocs: A macskakaromra is rákérdeztem. A dokim határozottan azt mondta, hogy isten őrizz, mert szétszórja a ráksejteket a szervezetemben.
Most legyünk okosak! Kinek higyjünk???
magyalka 2010.05.06 10:58:24
@MagyarZizzi: a haldoklók és hozzátartozóik belekapaszkodnak mindenbe. Nem lehet ezért őket elítélni. Azokat kell, akik kihasználják őket.
Belsőség Budai polgár rohadj meg 2010.05.05 09:05:44
  Szar önti el az agyamat, ha rá gondolok, kötélen lógva szeretném látni azokat, akik ezt így kihozták. Vélemények az azonos című írásunkról...
magyalka 2010.05.05 12:10:49
@üldöző: Tökéletesen egyetértek.
magyalka 2010.05.05 12:18:01
@halszájú: Ez igen! Te tudsz élni!
magyalka 2010.05.05 14:36:58
@Nogee bácsi: el vagy tévedve!!
Én is ilyen kinyalt seggű picsa voltam, mint a posztíró felesége. Csak idejében rájöttem, hogy ez nem az igazi élet.
Tőlem ott lakik, ahol akar, de ne rinyáljon, ha kicsit erős a forgalom, és felújítások vannak. Könnyű mindig a másikat szidni, de tenni valamit az már macera ezeknek.
Igenis sznobizmusnak tartom, amikor "fővárosi értelmiségi házaspárok" kiköltöznek és játszák az agyukat. Eleget láttam, éltem ilyenek között.
Paranoid Android Gender studies 2010.02.24 10:56:00
      Azokban a nehéz időkben, amikor a felvilágosult liberalizmus még nem takarította ki az egyetemekről teljesen a klerikális konzervatív eszmerendszer fogalmait (anya, apa), mi woman studies címszó alatt kaptuk a progressziót. Az oktató (neme rejtély, az ő esetében a…..
Egyelőre ez lesz a legrövidebb bejegyzés. Miután Orbán Viktor évértékelőjének elemzése kapcsán többen felvetették, hogy az MDF miniszterelnök-jelöltjének beszédéről is feltétlenül írjak majd, ma kísérletet is tettem erre. S bár a kampányfőnök azt csiripelte, hogy…..
magyalka 2010.02.07 22:16:53
@kisa: naná, ezt kihagytam...mentségemre e hevenyészett program az első, amit csináltam. hát igen tudom, hogy a mezőgazdaságot támogatni kell, de csak azért, mert az eu a többieket támogatja, nem? szóval innentől kemény külpolitikára is szükség lenne. Hogy megvédjük magunkat és a termékeinket. és innen már nem is olyan hülyeség, amit Viktor mond, hogy nemzetet védő kormány...
magyalka 2010.02.07 22:23:38
@clownfish: becsületes adózás mellett gazdagok?? viccelsz? van ilyen???
magyalka 2010.02.07 22:31:57
@clownfish: nem fáj, örülök neki! komolyan.
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
magyalka 2010.01.24 20:10:11
@Pajkos kisdömper: persze hogy a címlapról jövünk. Ki az az izlésficamos, aki direktben jön ide egy ilyen gyenge írást olvasni?
Osztán meg kiderül (persze későn), hogy ez valami irónia akar lenni.
Szóval mi, akik a címlapról jöttünk (fene a belünket, meg trollok is vagyunk), mi is megbántuk.
Legközelebb nem jövünk. Kommenteljetek magatokban, nélkülünk.
Február 7-én indul hosszú (?), rögös útjára Hajdú Péter és új műsora a Frizbi, ami egy közéleti beszélgetős talkshow lesz, mélyebb, komolyabb témákkal (már amennyire a műsor keretei ezt ugye engedik), mint az eddigi inkarnációi (az ATV adásán és a Story4 TV-n is volt…..
"A mi kommunikációnkhoz teremtjük meg a befogadó közeget. Ha minden héten kapnak valamilyen cigánybűnözésről szóló hírt, akkor egyre komolyabbnak látják a problémát"Pierre vagyok, 193 cm magas, kék a szemem és szőke a hajam. Szabadidőben sportolok, és a hobbim, hogy…..
Paranoid Android mdf-pénz-szdsz 2010.01.15 11:48:45
 A satnya magyar demokrácia történetében elsőként jön létre „demokratikus centrum” néven olyan politikai párt, amelyet nem egy társadalmi igény kifejezője, vagyis nem igazából a kiábrándult, bepöccent emberek igénye teremt meg.Hanem a pénz és a politikai…..
magyalka 2010.01.15 17:51:42
@hjzgjkhjkl: egyetértek.
Ha ez a zagyvaság: MDF-SZDSZ bejut a parlamentbe nagyot fogok csalódni honfitársaimban!
Aki a fideszt fikázza, az hülye. Nem szeretem őket sem,és szégyenkezve mondom, de szerintem is akkor volt a "legjobb", az elmúlt húsz évben, amikor ők kormányoztak.
Az MDF komolyan gondolja a Budapestre áramló friss levegő útját akadályozó épületek, köztük panelházak lebontását - derül ki a párt fővárosi irodájának kérdéseinkre adott válaszaiból. A "szélcsatorna-tisztításra" az EU-s pénzeket szétosztó Környezet és…..
magyalka 2010.01.15 17:41:47
@y-com: ezért kampányolok a kiköltözés mellett! Ha lenne ugyanilyen jó munkám, a gyerekeimnek ugyanilyen jó iskola mondjuk Zala megyében, szívesen odaköltöznék. Három emberrel kevesebb és máris több levegőhöz jutnátok! :)
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
Pilu Hidegben gyalogolni szar. 2010.01.15 09:59:00
 Nem az abnormális, hogy a BKV-nál lehet sztrájkolni, hanem az, hogy máshol nem. „A multiknál nincs sztrájk.” - Ja igaz, itt a perifériaállamban, ahol rabszolgasorban tartanak minket. Nem véletlen, hogy minden körülményt úgy alakítanak, hogy a szakszervezetnek ne…..
magyalka 2010.01.15 12:10:42
@minden nick foglalt...: menj el buszsofőrnek! Jól fogsz keresni és sztrájkolhatsz is!
magyalka 2010.01.15 12:13:26
@Mike36: nálad semmi pénzért nem dolgoznék, ne is kérd!! :)
magyalka 2010.01.15 12:20:00
@Mike36: ha korrekt főnök vagy, akkor nincs miért félned.
Egyébkent jobb neked, ha nincs rám szükséged! :D
Jogos-e, hogy a BKV dolgozói időről időre megbénítják a város közlekedését? Egyáltalán megbénítják-e, vagy mindenki megvonja a vállát, és gond nélkül megoldja a megoldhatatlant, és a szokásos időben beér a munkahelyére? Szavazz! (Szolg.közl.: úgy tűnik, Firefoxból…..
magyalka 2010.01.12 10:07:05
@The Inconvenient Truth: Még meg is értelek, lehet családod van és el kell őket tartanod. De akkor is!! Szerintem mindenkinek meg kell tennie saját magáért és a gyerekeiért, hogy nem hajt fejet minden helyzetben. Nyílván először kompromisszumra kell törekedni, de ha sokat vesztenék, én is megpróbálnám keményebben képviselni az érdekeimet. :)
magyalka 2010.01.12 10:11:17
@Yasashi Tanuki: Mi (én is gyógypedagógus vagyok) nem fogjuk soha kiszolgáltani azokat akikért dolgozunk! Úgy fogunk sztrájkolni, hogy közben őket is képviseljük!!!
Indulok is megpróbálok bejutni a mhelyemre, mert dolgom van...
De a sztrájkkal egyetértek! Mert értünk is teszik.
magyalka 2010.01.12 10:31:17
@alolkabolka: hoppá! Akkor lehet, nekünk kéne rendbetennünk a BKV-t , mert a miénk? Akkor miért hagytuk az eddigi rablásokat, munka nélküli százmilliós végkielégítéseket? Úgy tűnik nekem, nem vagyunk felelős tulajdonosok.
Konzervatórium Magyarország, 2010 2010.01.01 00:01:00
Komolytalan évet zárunk, komoly évet kezdünk. 2010. áprilisában összegyűlnek a Magyar Köztársaság választói, és a szakmai programokat, jövőképeket komolyan mérlegelve, felelősségteljes döntést hoznak arról, milyen irányba sodorják a habok az ország hajóját a következő…..
Eurosapiens Találós kérdés! 2009.12.21 16:36:16
Ha holnap adok 1 dollárt, majd minden nap az előző napi összeg kétszeresét (2 dollár, 4, 8, 16 stb), mennyi idő múlva leszel milliomos?..
Larry Ellison (Oracle) milliárdos levelét tesszük közzé. Mindenki mérlegelje saját belátása szerint. Íme: "Tisztelt Yale Egyetem végzősei, elnézést kell kérnem, hogy már többször el kellett viselniük ehhez hasonló bevezetőket,de szeretném, ha megtennének nekem…..
Ellenőrző Karácsonyi jutalom 2009.12.28 17:10:00
Az alapítványi iskolákban dolgozó tanár kollégáinknak néha tényleg a tűrhetetlent is el kell tűrniük, ha meg akarják tartani állásukat. Lara az idei karácsonyi vacsorán történt jutalomosztást meséli el nekünk, sajnos szűkszavúan. Továbbra is várjuk leveleiteket! Kedves…..
magyalka 2009.12.28 21:24:34
@Bambano: Hidd el, 46 nap. A tanárnak a nyári szünet általában július 1-jén kezdődik, aug 20. után pedig bejár, készül....
Tudom, hogy máshol is csak a szabadság 20%-val rendelkezik a dolgozó. Egyébként nem gondolom, hogy máshol könnyebb. Én a közoktatást ismerem. Más helyeken is kizsákmányolják az embereket, és nem jobb tanárnak lenni.
Sok mindent nem lát a nagyközönség, hogy valójában hogyan működik a közoktatás.
Szívesen megnéznélek egy osztály előtt! Utána beszélhetnénk róla, hogyan érezted magad.

A minőségbiztosítás része a tanári (vagymi) önértékelés. A legtöbb okt. intézményben most ezt próbálják összeállítani, milyen szempontok szerint értékeljék a munkát: Iskolai végzettség, egyébb szakmai ismeretek, tanfolyamok, kérdőívek a szülők, gyerekek, partnerek felé. És abban igazad, van, hogy minden iskola a saját profiljához igazítja a szempontokat. De szerintem akkor sem tud igazságos lenni. És nyílván az a célja, hogy differenciálni tudjanak a tanárok között.
Kár vitatkoznunk..... Ha még nem tanítottál, vagy próbáltad, nem tudod miről beszélsz.
magyalka 2009.12.28 21:30:01
@_Molly: A tanító, óvónő, meg a gyógypedagógus egyénekre készül, mert a gyerekhez alkalmazkodva kell tanítania. Vagyis egy órárára úgy készül, mintha 25-re készülne. Nem beszélve a szemléáltető eszközök készítéséről...
magyalka 2009.12.28 21:49:10
@fghjk: Aki tisztességesen és becsülettel készül, az heti48-50 órát is dolgozik. Aki lusta és munkakerülő, az a kötelezővel letud mindent. És lutri, hogy a gyereked milyen tipusú tanárt kap...