Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borkoptató

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai adagban a Dunántúl három vezető borászatának feje nyilatkozik: Györgykovács Imre Somlóról, Heimann Zoltán Szekszárdról és Konyári Dániel Balatonboglárról. Úgy tűnik, Somlón minden másként működik, de azért 2009 ott is aranyévnek ígérkezik. Mindhárom borász a…..
Borkoptató 2009.12.17 20:29:30
@mistinguett: tök egyetértek, mint egységsugarú borivó...
Az itt szóban forgó borászokat tartom annyira értelmesnek és szakmailag mesternek, hogy az osztályozás során az eagerbeaver kolléga által említett dolgokat is számba vették.
a lényeg: a végeredmény!
Úgy látszik, minden évszakra jut egy toszkán borbotrány. A régió eldivatosodásának szélhámos haszonélvezőit kezdik a hagyományaikat és/vagy megélhetésüket féltő gazdák földobni a hatóságoknál. Az aktuális bili 10 millió literes. A pénzügyőrök ennyi bort foglaltak le az…..
Borkoptató 2009.12.17 20:15:50
@shiraz: én kiváncsi lennék mi az olasz valóság!! tényleg komolyan! tudni kellene, hogy miben mi van, bár a 200-300 ft-os üveges és pet rémségeket ugyebár nagyívben kerüljük!
Vannak olyan pillanatok (az ezotériában hívők szerint úgynevezett karmikus pillanatok), mikor az ember úgy érzi, valamit épp neki teremtett a sors, a Mindenható, a véletlen, vagy aki amiben hisz. Mintha életünk ösvényén elérkeznénk egy táblához, amire ki van írva a nevünk csupa…..
Alapvetően azt vallom, amit az Amorf ördögök is megénekeltek: akkor lesz az álom színes, ha az élet se fekete-fehér. Ennek ellenére sokszor hajlamos vagyok leegyszerűsíteni a dolgokat. Például az újborról határozottan azt gondolom, hogy a pincészetek alapvetően cash-flow okokból…..
Francis Ford Coppola cége beperelte a Vinocor USA csomagolástechnikai vállalatot. A vád az, hogy a Vinocor által szállított különleges palackok és csavarzárak hibái miatt 660 ezer palack bor ment tönkre. A Napa County bíróságra benyújtott vádirat szerint gyakorlatilag a teljes…..
Borkoptató 2009.12.14 13:29:52
@vinos: wiki-be és a gugli keresőbe beirhatsz akarmit ami kiad egy 2005-ös sztádit!
a google-n a "cork vs screw cap" alatt jancis robinsonon át az Új Zélandiakig mindent belinkelhetnék...
amugy én is tudok keresni cikkeket:
www.realcork.org/artigo.php?art=69
például...
Borkoptató 2009.12.14 13:50:54
@Kóstolómester: a másik cikk alatti malatinszky borokhoz csavarzárat juhhéj írásodhoz még komment...hmm, érdekes megközelítés, hogy a hibák elkerülésére csavarzárat kell használni?? :)
a borhibák hány %-ra ragasztod rá hogy "dugóós" ? vagy bármi probléma van a borral, amit nehéz beazonosítanod, akkor az csak a dugó lehet?
Csupán a véleményedre vagyok kiváncsi... mert nem vagyok elkötelezve egyirányba sem, csak eléggé egyszerűnek látom a felfogókádat ezen a téren...