Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ssüni

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül ragadunk ki ma egyet, mert véleményünk szerint nagyon jól foglalja össze a tanítási-tanulási morál hibáit. A fenntartót nem érdekli, mi is folyik az általa fenntartott iskolákban, a tanárokat tartják állandó bizonytalanságban,…..
Ssüni 2010.04.19 10:31:35
@Foriel: "De azok közül is csak akik túl akarnak látni azon a demagóg dumán, hogy "bezzeg az én időmben jobbak voltak a gyerekek", meg hogy "a jó tanár tud bánni a gyerekkel". "
Igen a nevelőtestületek ezért nem tudják megvédeni önmagukat, mert hiába látják hosszútávon többen a "szakmai semmittelenség" intézményre gyakorolt hatását -létszámcsökkenés, v. gyerekmegőrzés..- az inhomogén nevelőtestületben épp a semmitteleneknek az alapvető érdeke a rendszer fenntatása, így egységes álláspontot nem lehet kialakítani, az alkalmatlan intézmény vezetést ellehetetleníteni. (s itt kapcsolódik be a versenyszférás eszmefuttatás..)
ki dönti el ma Mo.-on egy intézményről h. az jól működik? megfelel-e a kitűzött céloknak- amit nagyon ötletesen felvázoltál, isk. típusok szerint.
Vajon miért akadt el a jogszabály mely növelné a nevelőtestületek jogait az intézmény vezető kiválasztásában, lehet hogy csökkenne a politikai lobbik ráhatása az intézményekre? s a végén még hatékonyabban működne?
Nem egyszerű dolog a tanárság. Egy kivűlállónak szimpatikusnak tűnhet az őszi-téli-tavaszi-nyári szünet és a viszonylag rövid kötött munkaidő. Mirci úgy gondolta, hogy a rengeteg hátulütőjét is vállalni tudja azért, hogy a gyerekeivel több időt tudjon tölteni, de kiderült,…..