Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Panasz Muki

0 bejegyzést írt és 441 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki már egyszer az életben járkált idegesen körbe-körbe valahol égnek bökött mobillal azért, hogy végre megfelelő térerőhöz vagy adatforgalomhoz jusson, az biztosan mélyen együtt fog érezni Györggyel. Szegény, egy megbízható szolgáltatás szeretett volna kapni, de helyette egy összetett, hálózatok…..
Dr. Panasz Muki 2019.09.20 19:53:14
@rpMaus: klassz, örülök, hogy vannak ilyen emberek, mint Te!
Mindenki nevében köszönöm a felvilágosítást!
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
Dr. Panasz Muki 2019.01.14 21:53:26
Amikor az alábbi levél subjectjében megláttam, hogy telekomos történet, arra tippeltem, hogy egy sokadik számlázással kapcsolatos ügy lesz, amik rém idegesítőek és kimerítőek, de egy Telekom méretű cégnél nyilván előfordulnak, és ráadásul rendszerint végül valahogy megoldódnak. Nem is tévedhettem…..
Dr. Panasz Muki 2018.08.10 20:08:14
Javasolnám a posztolónak, hogy tegyen ismeretlen tettes ellen feljelentést a RENDŐRSÉGEN. Elég hosszú a poszt, nem derül ki belőle, hogy mit jelent az, hogy az ügyvéd feljelentést tett.
Azért (már elnézést a tisztességes ügyvédektől) ők is csak a megbízásokból élnek.
A feljelentéshez az égvilágon semmilyen okosság nem kell - le kell írni, hogy mi történt, mi tart ebben jogellenesnek, a jogszabályt a rendőrség jogásza vagy az ügyész meg fogja találni.

Ha csalásról van szó, akár EMAILben is meg lehet tenni a feljelentést, ha a rendőrség nem akar foglalkozni vele (szoktak nem akarni), akkor panasz kell tenni (szintén meg lehet tenni emailben), és az ügyész el fogja rendelni a nyomozást / újranyomozást.
Továbbá javasolnám, hogy tegyen bejelentést az NKH-nál, bár ezek a cégek sajnos eléggé jól "beágyazottak", ha van 2000 bejelentés / feljelentés ellenük, már rosszabb lesz az alkupozíciójuk.

Linkelném a saját esetemet, UPC, illető besétált, BEDIKTÁLTA az adataimat, simán átírták a nevére a szerződést. Feljelentés, nyomozás lezárása blablablával, panasz, ügyész újra elrendelte a nyomozást. A UPC-t sajnos nem meszelték el, de hátha a nyilvánosság ereje...
Az ügyintézőt beidézték kihallgatásra, ez mondjuk önmagában büntetés szerintem.
Az ügyész csalási kísérlet miatt rendelte el a nyomozás újraindítását.
Kell a feljelentés, tessék csak megírni, akár emailben is küldhető.
Dr. Panasz Muki 2018.08.13 20:18:07
@Kondom Keselyű: meghagyott engem számlafizetőnek :)
És csinált egy új mobilszerződést, amiért kapott egy értékes telót.
Andrea sokat repül, és valami rejtélyes oknál fogva állati gyakran végzi a testszkennerben Ferihegyen. Ez nem a kapu, amin mindenkinek át kell sétálnia zokniban, hanem egy nagy fal, ahova szúrópróbaszerűen invitálnak utasokat. A szempontrendszert nem ismerjük, nem is kell, de reméljük, a kollégák…..
Legútóbbi hazalátogatásomkor olyat tettem, amire bár nem vagyok büszke, de külföldön bevett szokás: fizetés nélkül távoztam egy helyről, miután a pincér négyszeri kérésre, 20 perc után sem volt képes a pár italról szóló számlát kihozni...
Zsombibácsi szegény valahogy teljes aszinkronban van kiszemelt szolgáltatójával, a UPC-vel: bármit is állít határozottan, a cég makacsul ragaszkodik az ellenkezőjét. A fura felállásból fakadóan például csak modemet vittek neki, hiába jelezte, hogy először madzag kéne, mert nála ugyan nincs kiépítve…..
Olvasónk azt állítja, hogy a szolgáltató egy egyszerű véleménygyűjtő- elégedettségkutató  hívás örvén valójában a hűségideje lejárta előtt új szerződés kötött vele, anélkül, hogy ő ezt akarta volna vagy világos lett volna neki, hogy mi történik. Ha tényleg így jár ez a UPC, az nagyon gáz.…..
Röviden: IGEN. És a legtöbbször az ún. kézbesítési vélelem szabályai adják meg a magyarázatot arra, hogy miként lehetséges. Nézzünk tehát egy tipikus esetet! Van egy tartozás, például egy lejárt telefonszámla vagy egy parkolási pótdíj-tartozás. A jogosult a sikertelen felszólításokat követően…..
A határátkelés egyik szomorú mellékhatása a hátrahagyott gyermekek kérdése. A jelenségről talán nem beszélünk eleget, pedig komoly problémáról van szó, amit az is mutat, hogy a legfrissebb (de még így is több éves) adatok szerint is körülbelül 900 ezer gyereket érint csak Európában, azon belül is a…..
Dr. Panasz Muki 2017.02.15 15:34:12
Szerintem ez a honlap nem kimondottan a tőlünk nyugati országokba távozó és szinte bármikor hazautazni képes jól megfizetett szülőkről szól. Inkább azokról, akik szinte az éhenhalás elől menekülnek ki, bármilyen munkára. Akár illegálisan is.
Egy ilyen helyzetet mutat be ez a kiváló film:
www.imdb.com/title/tt2233240/
Mama illegal.
Egy moldáviai nő kénytelen Ausztriában dolgozni, hogy eltartsa a gyerekeit. Miután feketén dolgozik, nem tud hazautazni, mert nem engednék vissza az országba. Évek telnek el, amíg hazamehet és vízumot igényelhet a két gyereknek (apa közben öngyilkos lett).
Ezt a felállást senki sem önszántából választja.
Amikor egy álom mégis valóra válik! Bakancslistám legmagasabban rangsorolt úti célja, Európa egyik legfélelmetesebb függőhídja! Május végén még megakadályozott a 120 centiméteres hó (felszerelés nélkül nem ment), de augusztus végén már semmi sem állhatott az utamba! Ötször is végigmentem rajta…..
Dr. Panasz Muki 2016.10.27 07:38:15
A rendszeres Homár olvasók biztosan kívülről fújják már, hogy webshopos vásárlás esetén 14 nap indoklás nélküli elállás jog illeti a vevőt. De vajon ez jár akkor is, ha először valami hiba miatt akarjuk cseréltetni a cuccot? Szép napot! Bestmarkt.hu/Hardverker Online Kft. internetes webáruházból…..
Percek óta azon töprengek, hogy hogyan készülhetett Kiskunmajsán a Jonathermál fürdő árlistája. Marika néni a pénztárban aggódott, hogy kinek adhat családi jegyet, a vezetőség meg azt találta legegyszerűbb megoldásnak, ha az Alkotmánnyal összhangban szórakoznak a fürdőgatyás népek? Vagy eleve…..
Szívszorító jelenet zajlott le Qionglaiban, Délnyugat-Kína Szecsuan tartományában február 15-én, amikor a hétéves kínai kisfiút, Fengfenget édesanyja a tavaszünnepek után nem vitte magával Csengtuba, hanem ismét a nagyszülőknél hagyta...
Azért van abban némi irónia, hogy épp a Megbízható Bolt titulus megszerzése kapcsán merült fel a kétség a fenti patika adatkezelési megbízhatóságával szemben. Szia Hilda! Szerinted normális dolog, hogy egy online gyógyszertár a személyes adataid, a vásárolt gyógyszerek nevével együtt (elég…..
Impozáns szálloda alagsori büdös kis lyukában tölteni a téli nyaralást, miközben a spanok egy puccos, balkonos szobában héderelnek? Nemcsak az irigység írat ilyen helyzetben Homár posztot a magyar emberrel, hanem a gyanú is, hogy eleve a helyzetből fakadóan bezsebelhető pluszpénzre épül az üzleti…..
Pestújhelyen, a Bánkút utcában található egy kerítéssel körbevett, kétemeletes típusházakból álló kislakótelep. Ez a Bánkút utcai társasháztelep - mint elnevezéséből is kiderül, társasházak épültek itt 1970 és 1972 között. Említik a Villamosipari Kutatóintézet…..
Volt már posztunk annak kapcsán, hogy a Tesco házhozszállítás helyettesítő termékeket alkalmaz készlethiány esetén. Az világos volt akkor is, hogy az ÁSZF-ben ezt rendesen jelzik, az is, hogy ezeket a termékeket nem feltétlenül kell átvenni, sőt kérdésünkre azt is elmondták,…..
A számhordozás általában nem egyszerű, de ebből a posztból legalább az kiderül, hogy hogy kell ezt jól csinálni. A titok, a hóközi zárás kérése. A másik titok, amit nekem súgtak: az új szerződést érdemes bevinni adategyeztetésre a régi szolgáltatóhoz, hogy aztán ne…..
Alapvetően azt gondolom, hogy nem. Bár a tapasztalataim alapján aki fizetésre kötelezett, az inkább az igen felé hajlik, aki pedig kapja, az leginkább azon a véleményen van, hogy lehetne ez magasabb is. Abban megegyezhetünk, hogy legbiztosabb pedig az, ha a letiltással érkezik minden…..
Dr. Panasz Muki 2015.12.05 15:25:46
Jaj egy újabb demagóg írás. Ezt adták fel házifeladatnak a bloggerképzőben? Vagy kattintást kell generálni az indexnek hülyeségek posztolásával?
A gyerektartás a nettó kereset max felét viheti el. Azt gondolom, hogy egy felelős embert nem tud "tönkretenni" a gyerektartás. Egyrészt tudna, kellene keresnie olyan munkát, amivel a gyerekét és saját magát is el tudja tartani. Ha ez nem megy, akkor miért a gyerektartás tenné őt tönkre? Nem saját magát teszi tönkre?
Meg azért elnézést, de a gyereket tervezni kell. A "véletlenül" összehozott gyerekek igen kis százaléka valódi véletlen.
A gyerektartás felbruttósítása meg valami elképesztően rosszindulatú ötlet: miért kellene a gyereket ezzel megszivatni? Miért kellene a másik felet?
A törvény is leírja, és igen jó lenne figyelembe venni, hogy a gyereket nevelő szülő TERMÉSZETBEN teljesíti a tartást, nem lehet, nem tudod számszerűsíteni, hogy mennyi pénzt, időt, energiát áldoz rá. Nem tudod a 0-24-be eltöltött időtt pénzzé átszámolni. Mennyit ér az, hogy az egyik fél bármikor bármilyen programra elmehet, a másik meg szinte soha?
Az egy darab ruhában elengedett gyerekhez meg annyit, hogy érdemes megnézni, hogy miért alakult ez így: nekem pl. a gyerek apja rendszeresen bezsákolta az összes ruhát, amit küldtem egy hétvégére. Ezek szerint ez nem egyedi eset.

Ja, a letiltás nem alapból van, csak akkor, ha a gyerektartást végre kellett hajtani, mert az illető nem fizetett. Normál esetben ez átutalással megy (vagy kp. ,átvételivel).

Az írásaidból az derül ki számomra, hogy egy sértődött, egoista, infantilis apuci siránkozik itt a vélt sérelmei miatt. Ideje lenne szembenézni azzal, hogy milyen feladatot jelent a gyereknevelés a valóságban és inkább azt nézni, hogy te mit tehetsz a gyerekedért. Ebbe beletartozna az is, hogy nem ekézed a gyereked anyját, hanem megpróbálsz neki segíteni.
Elképesztő sztori. Vajon amikor jelzi az előfizető, hogy nem az ő nevében történt a megrendelés, akkor miért nem vonja vissza azt a szolgáltató? Meg egyáltalán, hogy sikerült átíratni? Ha tudom valakinek az adatait, akkor máris trollkodhatok az előfizetésében? UPDATE: A…..
Dr. Panasz Muki 2015.11.28 12:19:12
A upc kretén ügyintézője ma egy ilyet küldött nekem:
"Tisztelt xy!

2015.11.27-én érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, névátírást személyesen UPC kirendeltségben, a 1221-es telefonszámon vagy írásban kezdeményezhet.

Minden további kérdésével kapcsolatban szívesen fogadjuk megkeresését a
www.upc.hu/email oldalunkon vagy a 1221-es számon."

Úgy tűnik, csak 70-es IQ alatt vesznek fel embert az ügyfélszolgálatra.

Kedves Homár Timi!
Azt írtad nekem, hogy a upc kapcsolatba szeretne velem lépni, hogy gyorsan rendbe tehessék az ügyet. Én akkor visszaírtam neked, hogy szarnak a fejemre. Most már elhiszed?
"Rendeltem egy kínai webshopból" - sokan már itt felszisszennek, és nem tudjuk azt mondani, hogy nem jogosan. Tanulságos történet, amiből szerintünk nem azt kell megtanulni, amit az írója javasol (az új elektromos cuccokkal különösképp óvatosnak kell lenni), hanem, hogy megbízható…..
"A szakember annyit mondott, hogy a garancia valóban nem érvényes üzembehelyezés nélkül, de úgysem fog elromlani (???), valamint azért rakott fel kéményest annak ellenére, hogy már nem szabadott volna, mert előtte is az volt (???) valamint a többi házban mellettünk is ilyenek vannak…..
Dr. Panasz Muki 2015.10.17 14:08:24
@atpijkamo: de jó, gyorsan leírtad a választ! Ott a pont!

Se a homárt, se a posztolót, se ezt a fogyasztóvédő izét nem értem!
Kedves Homár, ideje lenne egy felkészültebb kollégát keresni tanácsadásra! Ez az ember mindenre a Békéltető Testületet írja.
Nem említette az energetikai tanúsítványt, ami pont az ilyen jellemzőket írja le. Abban a kazánról említés kellett volna, hogy essen. Az pont azért van, hogy a vevő tanulmányozza. A házvételt amúgy is meg kell, hogy előzze egy nagyon alapos, drága felmérés. Sokkal jobb lenne azt a tanácsot adni, hogy akkor legalább most nézesse át a házat (statikussal, gépésszel, villanyszerelővel). Szerintem ez nem egy perelhető történet, nincs is értelme.

A kéményessel sincs semmi baj, be KELL üzemeltetni, ennyi. Többet fogyaszt, mint a kondenzációs, viszont jóval olcsóbb, és miután egy átlagos családi házról lehet szó, elég hosszú lenne a megtérülési ideje.
Az tény, hogy a gázszerelők szeretnek ráijeszteni az emberre, szeretnének eladni egy drágább készüléket (nekem egy hőizé kicserélése helyett adtak egy 750000-es ajánlatot, haha), de nem kell ezt elfogadni.
Lesz majd időnként karbantartás, cserebere. Érdemes tanulmányozni a témát, keresni egy jó fej megbízható szerelőt, elvégezni a karbantartást szeptemberben, megtanulni a rendszer feltöltését, stb. Nem kell megijedni, nem kell perelni.