Regisztráció Blogot indítok
Adatok
druszap

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fiú napközben pornóra veri, este meg nem dugja meg a barátnőjét, erre az kidobja, de most ő a prűd. Hokisfiúk, na ne már. Kép innen. Kérlek segítsetek, mert nem tudom eldönteni, hogy én paráztam rá vagy tényleg gáz, ami miatt kidobtam a pasim? Egy éve élünk együtt, és…..
Kedves Szerkesztők!   Régóta olvaslak Titeket, habár a "közösségi életben" nem veszek részt. Mégis úgy adódott, hogy megosztanék veletek egy fura eseménysorozatot, ami mostanában történt velem, és ami jelenleg megakadályoz abban, hogy állandó munkát találjak. Ha…..
druszap 2010.02.08 14:59:20
@Káposztakukac: a munkahelyen nem a kapcsolatok építgetése a lényeg, hanem az, hogy jól elvégezd a munkád. inkább egy magának való oltári jó szakember mint egy semmihez sem értő törtető ripacs.
Varánusz K.D.Sz.M.Sz.Sz. 2010.01.12 12:01:00
Ébredés után az első tiszta hang ami elért hozzám, az az ablak alatt elfutó troli sivítása volt. Gondoltam is rögtön, lófasz van itt baszd meg, nem sztrájk. Kinéztem az ablakon, a megállóban lézengő néhány nyugdíjason kívül embert sem láttam. A kávé mellett elolvastam a…..
Sziasztok. Tegnap a munkahelyi szerver gépen érdekes programra bukkantam. KGB Employee Monitor.   Utánanéztem, és kiderült hogy egy kémprogram, ami minden billentyűzet lenyomást, képernyőmozgást, meglátogatott oldalak helyeit meg kismillió dolgot ment.   Szedtem le a…..
druszap 2010.01.06 11:35:39
@etruszk: hát hogy is mondjam, a főnöknek nyalsz ezzel a hozzáállással? meg is lehet kérni őket, hogy ne küldjenek ilyen leveleket a céges rendszeren, de ez a statisztikai email küldése? neked is ráment x órád összeszedni a statisztikát nem? mindezt csak azért, hogy bizonyítsd te betartatod a szabályokat, pontosabban csak más faszával vered a csalánt, mert a főnök tudja betartatni nem te. csak eláztatod a többit.

szép..
druszap 2010.01.06 14:42:14
@etruszk: tiszta 3/3

mindenki megfigyel mindenkit... ez a nevetséges ebben az országban. nemhogy dolgozna mindenki normálisan. perelik egymást az emberek, mondjuk nekem ebből van a megélhetésem, de akkor is annyi röhejes perem volt már, hogy magam sem hittem el, hogy nem vicc az egész.
Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségéhez!     Tisztelt Szerkesztőség!   A velem történt igazságtalanság sajnos büntetlenül maradt, ezért írom le most, hogy mások is okuljanak belőle.    3 és fél évet dolgoztam egy informatikai vállalatnál. Jó…..
druszap 2009.12.13 23:01:39
Azért érdekes történet ez. Én jogi pályán dolgozom már több mint 10 éve. Ha a posztban szereplő rendszergazda volt főnökei ilyen lépésre szánták magukat (lásd nyilatkozat aláíratása) akkor erős a gyanú, hogy vaj van a fejükön vagy félnek attól, hogy a rendszergazda sokat tud a cég mocskos ügyeiről amit ha kipakol sokkal többet árthat a cégnek mint az, hogy belépett. Ki tudja lehet csinált mást is, de ha nem jelentették egyből fel az csak ezért lehet mert a volt munkáltatója be van szarva.

Ez bevett szokás, hogy egy a vétkes számára kedvezőtlen nyilatkozatot dugnak az orra alá úgy feltüntetve, hogy milyen jól jár ha aláírja.

Teljesen más területen is jellemző ez (pl építőipar).

Ha abban a nyilatkozatban a srácot megkötik olyannal ami anyagi veszteséget okoz neki és mindezt jogtalanul tették meg akkor az a nyilatkozat nagyon könnyen zsarolássá minősül. Teljesen függetlenül attól mi áll még benne.

Könnyen lehet, hogy a srác ennyire rafkós, hogy direkt írta alá. Sőt lehet most ő posztolta ezt is direkt, mert ezzel nem derül ki a cég neve de nyilván ha olvassa olyan aki a volt cégénél dolgozik akkor most igencsak vörösek a méregtől.

Ez a legjobb módja arra, hogy mérgükben mondjuk mégiscsak feljelentsék. A srác meg megy és mondja, hogy ő semmit nem tett, kötötte magát az "alkuhoz", ráadásul nagyon ingatag lábakon áll az egész vád amit rávertek. Ezzel a volt cége igen ronda vád alá kerülne amiből a Jóisten se mossa ki.

Nekem volt informatikai ügyem ahol igen komoly lopás esete volt, még ebben az esetben sem kaptunk engedélyt, hogy a szolgáltatótól kikérjük azt, hogy az adott IP-t éppen akkor melyik ügyfél használta. Ráadásul a fájlok amik ezeket az adatokat tárolják manipulálhatóak. Ezzel szívtuk meg mert picit még rá akartak kenni az alperesre és manipulálták a napló fájlokat.

Na most ha jól olvastam az egyik komment az állítólagos főnökétől van ahol ő azt írja "nem okozott sok kárt".

Neki üzenem: kedves főnök Úr!
Ha valóban így van és a volt alkalmazottja nem okozott kárt akkor felejtse el az egészet.
Higgye el jobban jár, ebből csak maguk jöhetnek ki vesztesen. A kedves volt rendszergazdájuk minimum a zsarolást magukra veri de ha bemószerolják az új munkahelyén is akkor meg szándékos hitel rontásról is beszélünk. Az is könnyen lehet, hogy az új munkahelyén már megvédik és az új cég ahol dolgozik hivatalból indít pert Maguk ellen. Mivel megrágalmazzák egy dolgozójukat. Ebben az esetben a nyilatkozat már semmit nem ér amit a srác aláírt.

Nyilván elmesélte az új főnökeinek, hogy milyen körülmények között íratták alá vele, sőt ha elég zsivány volt és adott esetben hangfelvételt készített a nyilatkozat aláírását megelőzve (ez is jellemző, sok esetem volt már ilyen) azt felhasználják a tárgyaláson hiába sért személyiségi jogokat (perdöntő is lehet).

Mivel nem történt károkozás, valószínűleg a posztból és az állítólagos "főnök" kommentjéből ítélve bizonyíthatóan nem tudják megállapítani azt sem, hogy konkrétan mi történt, ebben az esetben jobb lenne ha megbeszélnék ezt egymást között.
druszap 2009.12.13 23:55:26
@kissbergen: csak nem maga is kolléga, hogy meglátta a sorok közt a szavakat? :-)