Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÁkiBáki (törölt)

0 bejegyzést írt és 750 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára senkinek sem kell bemutatnom azt az érzést, amikor a karácsonyi bevásárlás, nyüzsgés kezd egyre fojtóbbá és idegesítőbbé válni, amikor már fel sem vesszük, hogy valaki ismét rálépett sarkunkra, nekicsapta a csomagolt, műanyag teherautót a könyökünknek, hogy…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.30 22:15:22
@starace: Igen. Csak ma nehezen hiszik el. Azért jó, hogy van, ki nem felejt:-)
Nagy magyar analitikusokat idézünk meg Geréb Ágiért. A szerző részt vett a Gerébért szervezett demonstrációkon, és analitikusan értelmezi ’a születésnek’ ezt a mai magyar drámáját, félelmünket a születéstől, a szüléstől és a sorstól. Geréb Ágnes nemzeti…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.26 16:20:32
Nem kellene ezt a témát elvinni ismét a két nagy véleménytábor ádáz csatájának mezejére.
Egy szülő nőnek, amennyiben úgy kívánja, biztosítani kellene a lehetőséget, hogy abban a környezetben hozza világra utódját, amely neki a legkellemesebb és meghittebb.
Viszont a szülő nőnek azt is tudomásul kellene vennie, hogy bármennyire is a saját gyermekét hozza világra, azt a gyermeket már a terhessége harmadik hónapjától védi a törvény - mint magzatot - és a jelenlegi törvények értelmében joga van, hogy számára a legbiztonságosabb körülmények között szülessen meg.
Amennyiben ezen biztonságos körülmények biztosíthatók az otthonszülés keretein belül, ám legyen, aki akar szüljön otthon. Persze egy esetleges szülési komplikáció fellépését mindig bele kell kalkulálni, s ez a körülmény, mint olyan, per pillanat a kórházi szülés mellé teszi a voksot, mert amennyiben ez fellép, nem elodázható az egészségügyi beavatkozás, ennek következtében pedig jogosnak hallatszik az otthonszülést ellenzők érve: akkor nem egyszerűbb és olcsóbb a kórházi szülés, ahol minden segítség kéznél van és nem veszik el a sokszor mindent meghatározó tényező, az idő?

Közel sem olyan egyszerű ez a kérdés, mint amennyire egyesek megpróbálják ezt leegyszerűsíteni, mert sok jogos kritikát vet fel. Nem törnék pálcát Geréb Ágnes felett, (az alkalmazott módszereivel nem egyetértve) mint ahogy nem tenném evidensé azt sem, hogy csak a kórházi szülés az üdvözítő, erősítve ezzel a szülész lobbi amúgy sem hétköznapi anyagi elismerését. De ezt a kérdést mindenképpen másképpen oldanám meg, természetesen anélkül, hogy bárki tevékenységét piedesztálra emelném az ügyben, mert itt két nagyon fontos körülményről van szó: egy új élet biztonságos indulásáról, valamint egy régebbi biztonságos folytatásáról.
Mindkettő veszélyeztetése nagyon nagy felelősség. Ezt egy Geréb Ágnesnek is tudnia kell, mivel szülész-nőgyógyász szakorvos, aki annak idején valamire felesküdött.

Mire is? Ugyan tessék már emlékezni egy kicsit, mert most úgy érzem, hogy ez az ügy már nem arról szól, ami pedig a lényeg lenne.
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.26 22:02:55
@palsson: Ebben hasonló a véleményünk.
Persze vannak bizonyos fenntartásaim a szülészek dotációjával kapcsolatban, de véleményem szerint ez is orvosolható lenne, amennyiben meglenne rá az akarat. A komoly akarat, nem csupán a maszatolási kényszer.
Az Appleblog és az Egy nap a városban szerkesztősége (azaz Ádám meg Csaba) kellemes karácsonyi ünnepeket kíván mindenkinek.A következő egy-két napban főleg az ajándékokra és a mérhetetlen evésekre fogunk koncentrálni az ország különböző pontjain, így a…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.24 14:12:55
Olyan első szerelmes kötődésem van, az a kicsit rózsaszín ködös, kicsit agyatlanul rajongós, lesajnálható rácsodálkozás. Ezért most is addig kavartam, amíg az lett a vége, hogy a karácsonyos témát a Pastramiban teszteltem: halászlé, töltött kápi, miegymás. Ehhez magammal…..
@font-face { font-family: "Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }Azért választottam a Borgyógyászatot, mert a honlapjukon azt olvastam, hogy minden héten…..
Én is kipróbáltam a Bónusz Brigád egyik kedvezményét: beszereztem a 3200 forintról szóló, 1500 forintba kerülő, ételre váltható kupont, amit a Balettcipőben lehet tápanyagra cserélni. Pontosabban kettőt vettem, hiszen el akartam hívni egy barátomat is, mert egyedül enni…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.13 17:32:17
@kicsitian_real: Ja tudom, rozé. Hát persze. Nincs is ezzel gond, akinek ez ízlik. Csak nehogy már csak cipőtalpat kontra rosét lehessen sütni egy kacsamellből, mert rögtön a sarokba dobom a fakanalat.
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.15 17:33:49
@ufocsaj: hát neked nagyon fontos volt véleményt nyilvánítanod. De ettől biztosan jobban érzed magad, ám legyen.
Gwyneth (akinek a frissen felvarrt arcáról zengett tegnap a világsajtó) rendkívül merész ruhában jelent meg a vörös szőnyegen: az Emilio Pucci darab szemből nézve semmi extrát sem mutatott, aztán amikor megfordult a színésznő, feltárult az érdekes, fűzős…..
Pár perce kaptam egy sajtóközleményt a Menhely alapítványtól, ők vették gondjaikba Andrást is. Nagyon tetszett, amit láttunk náluk, amikor körülbelül két hete meglátogattuk őket, de a mostani közlemény társadalmi hatásait tekintve még izgalmasabbnak tűnik: kiderült, hogy…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.14 08:23:36
@economister: én pedig még halkabban, hogy az utca pedig Dankó, nem Damkó.
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.14 15:38:51
@economister: na jó, most az egyszer:-)
Kövér László ma újfent kinyilatkoztatott. A Fidesz fő ideológusa kilépett a parlamenti elnök szerepéből, és a lengyel szenátus elnökével folytatott megbeszélések utáni nemzetközi sajtótájékoztatón kijelölte a közeljövő főcsapását a hazai médiahatóság és a média…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.13 10:14:52
"Félteértés ne essék, a WikiLeaks szerintem is közelebb áll az információs terrorizmushoz, mint a véleménynyilvánításhoz vagy az információs szabadsághoz. Julian Assange a legjobb esetben is anarchista, de talán valóban terrorista, és a harcát körüllengő romantikus köd ellenére úgy gondolom, nem kétséges, hogy tevékenysége káros, az egyszerű polgárnak is árt, és szerte a világon nemzetbiztonsági kockázatot jelent."

Ezekkel a kijelentésekkel azért vitába szállnék, már csupán azon okokból is, mivel az un. "nemzetbiztonsági kockázat" igen átalakult 9/11 óta és e kijelentés használata meglehetősen tág teret ad azoknak, akik bármit megtorpedóznak, ami azelőtt valamely szabadság (vallás, sajtó, vélemény- nyilvánítási)kategóriájába esett, de sért bizonyos füleket, vagy érdekeket.
Természetes, hogy kerülendő azon adatok kiszivárogtatása, mellyel életeket veszélyeztetnek (eddig és ezután is ezen adatok titkosszolgálati csatornákon folytak, melyeket most még jobban fognak védeni, mint eddig) de egy-egy politikus melléfogása, vagy egyéni akciójának napvilágra kerülése talán nem akkora probléma, ami alapján bármit is korlátozni kellene. Különös tekintettel arra, amit a mindennapokban tapasztalunk, jelesül, hogy aki pozícióba kerül, az azonnal azt gondolja, hogy tevékenysége akkor ezután minden, csak nem publikus.
Ez a tengerentúlról indult paranoia kezd Európában is veszélyes méreteket ölteni.
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.13 10:40:53
@csongorbela: Csendben azért belepillantanék a nyolcvan évre titkosított olajügyek anyagába.
Csak az íze kedvéért:-)
Év végi összesítő a nagyválogatott tagjaival. I. rész: Tamás István, a putnoki kultúrhérosz (a polgármester alkoholista öccse) Egy új himnuszt kéne írnom?     2010. Jégbontó hava 22. hétfő, 13:57 Egy új himnuszt kéne írnom, Kölcseynél sokkal boldogabbat? Egy…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.12 12:19:14
@sisszi: Tudat alatt, persze:-)
 Böcskei Balázsnak tegnap megjelent egy cikke a Népszabadságban, és bár annyira nem vagyok nagyképű, hogy érintettnek érezzem magam, de egy felvetésére reagálnék. Felvetése szerint Szabó Tímea kiírta magát a „demokratikus közbeszédből”, vagy valami ilyesmi,…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.12 11:46:43
@mokkaczuka: "...és emlékezz rá, ha majd eljön az ideje." Ez érdekelne, hogy konkrétan mit értesz ezalatt? (Már ha nem sért a kérdés.)
"Nincs szükség a devizánk gyengítésére, és kamatemelésre sincs szükség... mert friss pénzt kell a gazdaságba pumpálni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap. Ha ezt az ifjabb George Bush mondta volna, nyilván bekerült volna az aranyköpések gyűjteményébe, amivel…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.11 21:20:04
@herpetológus: Nincs azzal gond, hogy nem ért hozzá, csak ne csináljon úgy mintha értene.
Valamint olyanokkal vegye magát körül, akik viszont értenek valamihez.
Persze álmodozom tovább...
comment:com Vágó az ATV-re megy? 2010.12.08 12:30:00
Az események szerencsétlen összjátékán múlt, hogy Vágó István könyve olyan lett, mint a korabeli kabaré, amiben Salamon Béla azt mondogatta, hogy "ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer el kezdek beszélni...", de a végén csak nem tudtuk meg, hogy akkor mi lenne.…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.09 15:10:58
@kaze007: Tehát, lehet nem jól fogalmaztam: a politikai hovatartozás alapján kerülhet valaki olyan helyzetbe, ahol aztán teljesíteni tud. Azt, hogy hogyan, az megint egy másik kérdés.
Lásd: MTV 1 CSATORNA. Vajon miért van az, hogy azok, akik itt szerepeltek csaknem nyolc éven keresztül, azok most mind az ATV-n jelennek meg?
Számomra ez a legelkeserítőbb. Legalább a látszatát hagyták volna meg a kiegyenlített tájékozódás lehetőségének, mint az egy közszolgálati tv csatornától elvárható lenne. A mi pénzünkből, persze.

A mo.-i politikai helyzetről kialakított véleményeddel nem szállok vitába, mert igazat kell adjak. A szomorú az, hogy ezt megtehetik.

A Vágó ügy pedig szintén csak azt bizonyítja nekem, hogy nem egészséges, ha egy közszereplő, egy színész, egy művész kinyilatkoztatja politikai hovatartozását. Nem azért szeretjük, vagy nem szeretjük. Megvannak erre a jó példák. Aki ezt nem teszi csak magát óvja meg attól, hogy megdobálják sárral. Így is jut nekik elég.
Én pl. személy szerint sajnálom, hogy a milliomos adását befejezték és helyette Győzikét vagy Való Világot vagy más elementáris baromságot adnak. De ez az ő döntésük, az ő pénzük. Az pedig, hogy én mit nézek, az pedig az enyém. Ezeket biztosan nem, mert százszor inkább egy Vágó - akár politikailag elkötelezetten - mint egy is ezen műsorok közül.

A szólásszabadságról pedig csak annyit, hogy az sem mindegy, hogy hol mondhatom el a véleményem. Vagy hol hallgathatom meg azt, aki elmondja. Mint utaltam rá, nálam a szólásszabadságot pl. az is jelentené, ha kiegyenlített lenne egy közszolgálati tv csatornán az aktuálisan hatalmon lévők és az ellenzékük megszólalási lehetősége.
De tudom, ez itt naivitás.
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.09 15:31:33
@kaze007: nincs ezzel gond, szándékosan meg nem kötözködöm. Na jó néha, csak ha rossz napom van:-)
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.10 13:46:03
@xclusiv: Pontosan ez a bajom! A saját pénzünkért én nem aktuális pártelkötelezett csinovnyikokat szeretnék nézni vagy hallgatni, hanem olyan embereket, akik - jöjjön a kormány akár a Holdról is - a szakértelmüknek, tapasztalatuknak megfelelően végzik a munkájukat. Kormányokon keresztül. MERT EZ KÖZSZOLGÁLAT - NEM PÁRTSZOLGÁLAT!
De ez az ország soha nem fog kinőni ebből.

Füli egyébként az egyik kedvencem:-) és nagyon sajnálom, mert a Digi tv-t nem nézem.
 Új kultúrharc van kibontakozóban Magyarországon. A konzervatív kurzus dacos elszántsággal törekszik a maga értékrendjének betonba öntésére. A miniszterelnök a pápához látogat, a köztársasági elnök sekélyes dolgozatot ír (irat) a kereszténység erényeiről, föl-…..
Miért? 1./ Mert választott hazája Magyarország. 2./ Mert megtanult magyarul és úgy is ünnepli a sikereit.* 3./ Mert keményen megdolgozott azért, hogy mi magyarok büszkék legyünk rá. 4./ Mert az anyja szerb, az apja meg horvát, ennyi erővel simán aradi vértanú is lehetne, de ő…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.09 20:28:52
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.09 20:30:51
A novemberi osztrák gasztrokalandok egyik emlékezetes állomása volt a Bécs melletti Hanner, a Relais & Chateaux lánc tagja. A fővárostól mindössze fél órányi autózásra levő, gyönyörű fekvésű hotel környékén sajnos nem sok idő maradt körülnézni, pedig a Bécsi erdő…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.09 11:22:08
@Maestro: Nincs ezzel semmi gond. Majd egy idő után változol. Van kor, melyben a mennyiség fontos, aztán lesz, mikor a minőséget preferálod.
A lényeg, hogy kipróbáld. Az sem baj, ha nem ízlik, vagy nem tetszik. De legalább megpróbáltad és van róla tapasztalatod.
Ahogy a gasztroblogokat elnézem, a legnagyobb fikázók általában a közelébe sem jártak ilyen éttermeknek. ( Nem rád értem, ha érted:-)
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.09 17:09:21
@fogash: Ez sajnos mind igaz. Nálunk - de még jobb helyeken sem - nem alakult ki a beszállítás eme kultúrája. Sok esetben a vendéglősnek kell menni utána, ha minőségi alapanyagot akar.
A húsról nem is beszélve. Ettem jó pár helyen steaket a világon, de olyan jót, mint Amerikában vagy Ausztráliában - még sehol. Olyan helyeken, ahol a marhát a tejért tartják - nos ott sosem fogod elérni a jó minőséget. Az amiknál erre külön - meglehetősen szigorú - osztályozási rendszer van, amit szigorúan be is tartanak. Ja és a marhatartásnak is kőkemény feltételei vannak, hogy olyan legyen az a hús, amilyennek lennie kell. És az a beszállító, aki nem éri el a meghatározott minőséget, azt lepontozzák, úgyhogy oda is figyelnek.

A posztban szereplő éttermet nem tartanám parasztvakításnak - valóban nagyon jó. Nem mondom, hogy mindennapos használatra, de egy gasztro- kirándulást megér. Már akinek igénye van erre.
A bio-ban pedig én nem hiszek, mert az időjárási körülmények nem teszik lehetővé sehol a bio termelést. Ez egy maszlag szerintem.
A minőségi alapanyagokban viszont igen, mert az megoldható.
Mindenesetre már az is haladás, ha egy brassóiban nem a tegnapról maradt sertéssültet akarják eladni, mint az történt velem a minap. Csak pechjük volt. Én meg éhes maradtam. De válogatós vagyok, néha így járok:-)
Szerintetek egy politikus nem lehet COOL? Hol éltek ti? 2009-ben???? A budapesti City polgármesteréről, olyan elképesztően kúl projektek ötletgazdájáról, mint a Fashion Street, a legkevesebb amit el lehet mondani, hogy veszettül COOL. 2010 legnagyobb dobása, a NOBU…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.08 09:38:05
@szkepi: Egyetértek. A baj csupán az, hogy ha körülnézel pl. az internetet használók (na jó, kommentelők) között, ott is csak a megosztottságot látod. Mindenki fújja a saját mantráját, küldözgetik el egymást, mert éppen ilyen vagy olyan szimpatizáns. A lényeg pedig elveszik. És ez hány százaléka a társadalomnak, 2-3? És a többi? Azokkal mi van?
Ezek meg röhögnek a markukba, azaz a zsebükbe.
(IKSZ!)Megtakarításainkat mindannyian szeretjük jó helyen tudni. Nehéz azonban eldönteni, hogy hol s mibe fektessük nehezen megszerzett pénzünket.Fontos, hogy értékálló eszközt keressünk:Olyat, ami megóvja befektetésünket. Olyat, amihez bármikor hozzányúlhatunk. Olyat, amit…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.07 22:44:48
@Jankove: Ezt most nem értem. Nem fizették ki a betett pénzedet? Nem tájékoztattak a feltételekről? Vagy mi ez a kecske, káposzta eset?
Ugyanis olyasvalami felett tépik a szájukat, ami nem rájuk tartozik.Merthogy Kósa megaszonta, hogy nem a Moody's irányítja az országot, így, nagy okosan.Én innen megjegyezném, hogy lehet, hogy jobb lenne, bár ez csak rosszindulatú károgás, fókuszáljunk inkább arra, hogy mitől…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.07 21:45:11
@higgins1: az első Kósa beszólás óta én is erre játszom. Szerintem nem dolgoznak rosszul a fiúk. Ez esetben a megfelelő oldalán állok a már jelzett szerkezetnek.
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.07 21:56:11
@Húsleves: Azt próbáltam ecsetelni, ahogy a dolognak működnie kellene. Abban igazat adok, hogy az elmúlt év eseményei megborítottak sok szabályt és elfogadott beidegződést. De nehogy azt képzeld, hogy pénzügyi körökben pl. az ír bedőlés meglepetést okozott. Ez már egy éve lóg a levegőben, csupán a dátum nem volt biztos. Avagy publikus.
Az, hogy szép amit mondok, nos azt nem mondanám. Nem szép. Szomorú. Az, hogy nem igaz? Ne vegyél rá mérget. De ez a Te véleményed, én pedig maradok a magaménál.
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.07 22:08:44
@Húsleves: Így igaz.
A múlt héten a Nobuban ebédeltem, ami egyfajta áttörést jelent a gasztronómiai tekergéseimben. Kettő plusz egy étteremről tudtam, hogy kiemelkedik, kiemelkedhet a hazai mezőnyből: a Costesről, a Chateau Viszről, meg a Noburól. Az előbbi kettőről egyszerűen tudni lehet, hogy jó,…..
Modorosblog Az Orbánfóbiás 2010.12.07 07:00:00
Én tudom. Tudom, hogy mit akar. Olvastam A Könyvet. Ott azonnal megvilágosult előttem minden, hogy ez az egész miről szól. Hogy addig az orromnál fogva vezettek engem.Ez egy nagyon éles eszű, tehetséges gyerek volt az elején. Igazi nagy reménység... aki nem átallott gyújtó hangú…..
ÁkiBáki (törölt) 2010.12.07 12:39:00
@Modor Tibi: na így már mindjárt más, rendben:-)