Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daved

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autózva az országban tapasztalom, hogy lassacskán kezdik megtanulni az autósok, hogyan kell a körforgalomban közlekedni. Ritkább már a kihajtáskor nem indexelés, nagyjából tisztában vannak az emberek azzal, kinek van elsőbbsége, legtöbb helyen ezek a csomópontok jól működnek.…..
Ebben a B125-ügyben szinte mindenki, aki nem motorozik, félreért mindent. A leggyakoribb megjegyzés, amit hallottam a B125-ös kezdeményezést aláírni nem akarók részéről: nem kell több közveszélyes őrült az utakra. Ezt mondták a barátaim, ezt mondták a feleségem kollégái, ezt…..
daved 2011.02.24 09:23:30
Talán objektívebb lett volna a cikk tájékoztatása akkor , hogy ha a "tesztelt" 50-es robogó valóban a mostani kor - elmúlt 5-8 év - gyártmányai közül kerül ki, nem pedig egy ágrólszakadt vacak motorral kísérleteztek.
A helyzet az , hogy a normális 50ccm-es robogók lazán - mindenféle tuning mentesen - képesek 80-90 Km/h-s sebességre is. ~50 Km/s-s sebességig gyorsítás tekintetében nem nagyon van vetélytársa sem az autók sem pedig a 4T-s 125-150-esek körében. Ergó értem én , hogy ez most egy szép kezdeményezés, de azért nem ártana úgy tájékoztatni, hogy 50-essel is lazán lehet (és korántsem öngyílkosság) csak Ti most más mellett korteskedtek.
Aprilia SR, Gilera Runner, Malaguti F15, stb. Ezek mind-mind sportrobogók - lényegesen kedvezőbb (pl. az injektoros változatoknál lazán 2L alatt lehet maradni) mint egy 125-150-es motor, úgyanakkora 13"-os felnikkel, az előbbiekkel azonos tárcsás fékekekkel.
Szívesen megcsinálhatjátok velem is a tesztet (alap 50-es robogómmal) nem hiszem, hogy olyat látnátok, hogy a busz tol le, vagy az Árpád hídon okoznék dugót..

Végszóként annyit, hogy a 125-össel is ugyanúgy meg lehet halni, mint az 50-essel. A legtöbb esetben az a probléma, hogy az 50-es jogsi benne van a B-ben. Csinálnának csak kötelezően 2-4órás forgalmi vezetést robogón a B kategóriában, mindjár máshogy állnának hozzá az autósok a robogós kérdéshez, hiszen megtudnák ők is, hogy mennyire nehéz becsületesen közlekedni, illetve a robogósok is talán megtanulnák végre, hogy lehet ezt normálisan is csinálni, és nem kell állatkodni.
Ilyen egyszerű ez..
Közeledik a karácsony, a bevásárlóközpontok és hipermarketek környékén ilyenkor az autósok többségének pattanásig vannak feszülve az idegei már alapjáraton is. Ha ehhez hozzáadjuk az egyik legjellemzőbb elsőbbségadási fogalomzavart, mégpedig, hogy a parkoló szélén futó…..