Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisQtya

0 bejegyzést írt és 1714 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Afrikából indult és lassan az egész világot átívelő The Everyday Projects kampányhoz csatlakozott 2014-ben a Capa Központ. Céljuk az volt, hogy a hazai, fiatal fotóriporterek megmutassák a főváros mindennapi, “igazi” arcát. Az elmúlt hétvégén megrendezett Fotóutca…..
Gyakran lehet szükség egy háztartásban nedves törlőkendőre, ami nem olcsó mulatság. Ezért most mutatok egy szuper tippet, hogy lehet elkészíteni otthon, mesterséges anyagok nélkül, fillérekből.  Hozzávalók: ½ csésze ecet ¼ csésze víz ¼ csésze alkoholt 1 teáskanál mosogatószer 8-10 csepp…..
Sokszor nem tudunk mit kezdeni a megunt, kinőtt ruhadarabjainkkal, pedig egy farmernadrágot kidobni vagy elajándékozni különösen nagy kár. Erős anyag, sokféleképpen újrahasznosíthatod! Az egyik legtutibb módszer, hogy hátizsákot készítesz belőle. Íme, ilyen egyszerű: Vágd le…..
kisQtya 2016.04.27 17:03:53
Az, hogy egy 77 embert lemészároló neonáci tömeggyilkost háromszobás luxuslakosztályba zárnak, már csak mifelénk, Európa barbár és elmaradott alvégén készteti hörgésre az embereket. Aztán ez a figura megnyeri az embertelen tartási körülmények miatt indított perét a norvég állam ellen. Én pedig azt…..
kisQtya 2016.04.21 23:22:58
@Önkéntes Véradó: vagy az van, hogy a skandináv társadalomnál sikeres volt az elmúlt évtizedek agymosása, és mostanra az életképtelenségig polkorrektek lettek, vagy az ilyen nyilatkozatok mögött ott van ugyan az ember, aki otthon zokogva üti a falat a hír hallatán, de a mindent leuraló píszí-terror és a társadalmilag elvárt pacifista képmutatás miatt csak így mer nyilatkozni.

Igen. Ez egy nagyon fontos kérdés. Mert szerintem egy-két generáció alatt valóban nem lehet spontán elhülyülni ilyen szinten. Még akkor sem, ha nagy a jólét.
kisQtya 2016.04.22 09:22:06
@John Doe3: A norvég büntetési rendszer hatékonysága majd Breivik szabadulásakor lepleződik le, de azonnal.
Ha a börtönkapun kilépve karlendítéssel köszön, akkor nem volt hatékony.
Eddig meg biztosan nem volt hatékony, hiszen a tisztelt bíróságot is így köszöntötte.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Sziasztok!   Szeretnék érdeklődni, hogy mi, van akkor ha, március 2- április 10-ig voltam kint Németben egy nem munkaközvetítő által kiadott, hanem magánál a német cégnél voltam szakács (mosogató). Egy bizonyos…..
kisQtya 2016.04.14 11:17:08
@telkoe: De ez nem egy munkával töltött időszakra elszámolt bér volt, hanem a kifizetett munkabér és a szerződés szerint járó munkabér különbözete. Ráadásul egy elszámolás helyességét csak konkrét alapadatok (időszak, brutto összeg, levonások jogcíme, stb.) alapján tudnám ellenőrizni. A papperon viszont semmi nem volt, csak 460 € összeg.
Hab a tortán, hogy kp-ban odaadta a futárnak, akinek nem volt meghatalmazása a pénz átvételére (nem s írt alá elismervényt az átvételről). Ezt vajon hogy könyvelik Németországban? Akár le is tagadhatnánk, akár le is léphetett volna vele... Nonszensz.
kisQtya 2016.04.14 11:21:51
@halaloszto: Nem beszélt angolul, mert ez egy falusi paraszt volt. A lányom épp azért vállalt munkát egy kis faluban lévő üzemben, hogy gyakorolja a nyelvet és egy kisebb német közösséget ismerjen meg, nem pedig pakisztáni, török, stb. embereket. Germanisztika szakos az egyetemen. A többi némettel nem is volt gondja, csak ezzel.
kisQtya 2016.04.22 08:24:05
@Sörömpőőr: Én magyarral is tudok így beszélni.
Anyámat látogattam egy havas, hideg télen a kórházban. A folyosón egy nagyon aranyos parasztbácsi mosolyogva hozzám fordult.
- Fouziká lajba igázé?
Teljesen kétségbeestem. A mondat végén élesen felkanyarított hangsúly alapján nem tűnt magyarnak....
Anyám fordított:
- Fázik a lába, igaz-e?
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Felvettek egy 0-24-ig nyitva tartó kisboltba, mint eladót még októberben. Minimálbérre bejelentve természetesen, azzal a szépen hangzó ígérettel, hogy a próbaidőt követően a rendes, kézbe kapott…..
kisQtya 2016.04.21 17:00:35
@Sörömpőőr: Van ám, akt pszichés okból rokkantanak, pl. pánikbeteg, vagy elmebeteg.
kisQtya 2016.04.21 17:13:41
@Valakiateleprol: Meg lehet tenni, csak éppen évekig tart az előkészület. Mert a sövényfalaknak meg kell nőni, az árkot bizony ki kell ásni és a két sövényfal közé két komondor is kell.
A házon pedig jól felismerhetően látszani kell annak, hogy bent nincsenek értékek.
Nem úgy működik, hogy veszek egy telket és felhúzom a hivalkodó házat, aztán beköltözök.
kisQtya 2016.04.21 21:25:09
@Valakiateleprol: Az ügyvédet nem bántják, mert szükség van rá. :)))
Tudom, hogy ők fáradtak, kihasználja őket a kórház, de ez a stílus, hangnem nem megengedhető egy sürgősségi osztályon. Már többször is jártam ezen az osztályon, de soha még ilyen alpári hangot egyetlen egy ott dolgozó nem ütött meg a betegekkel. Tisztelt Praxis blog!   Név nélkül szeretném…..
kisQtya 2016.04.21 15:46:19
@hópelyhecske77: Azért a bloggazda szerkeszthetné a leveleket. Sajnos nem mindenki képes helyesen írni - attól még persze lehet problémája az egészségüggyel - de a bloggazda dolga lenne, hogy nyelvtanilag vállalható cuccot közöljön.
Szerintem...
kisQtya 2016.04.21 15:51:05
@apanna: Gondolom, MINDENKIVEL.
kisQtya 2016.04.21 15:53:09
@neduddki21: Nekem sem a postíró helyesírásával van problémám. Ha ilyesmire vágyom, akkor a korrektorblogra megyek. :)
Mindig is az volt a közvélekedés Magyarországon, hogy a pedagógus tanítson, az orvos gyógyítson, a nővér ürítse az ágytálat, a melós dolgozzon, a fodrász vágja le az ember haját, kivéve, ha nincs neki, a takarítónő takarítson, a diák tanuljon, a nyugdíjas kártyázzon. És fogják be a szájukat. Ez a…..
kisQtya 2016.04.20 22:56:15
@csizmadialaszlo: Tökéletes meglátás.
kisQtya 2016.04.20 23:01:03
@árnyékgyuri: Én is Borsodban jártam általános iskolába (jó régen volt) és sokkal jobb volt, mint a pesti iskola, ami a gyerekeimnek jutott. Bekerültem az egyik elit egyetemre, ahol csoportelső voltam.
Nem a körülményeken múlik.
kisQtya 2016.04.20 23:06:54
@Xanton: + egy probléma, hogy a diákok jelentős része egyszerűen szellemi képességei alapján nem való gimnáziumba és az egyetemi oktatásban sincs helye.
Ezt finoman "leterheltségnek" nevezzük.
Miközben a televíziós műsorok számos olyan egzotikus helyszínen folyó játékkal kápráztatják el a nézőket, amelyek köszönő viszonyban sincsenek az élet valós kihívásaival, a Szociopoly színházi társasjátékban a mélyszegénységben élők helyzetével, kihívásaival, döntési helyzeteivel szembesülhetünk.…..
A Dolce&Gabbana reklámarca, Bianca Balti olasz szupermodell minden bizonnyal a közösségi média árnyoldalát tapasztalhatta meg az elmúlt napokban. Sok más édesanyához hasonlóan Balti is fotókat, kisvideókat tett közzé Instagramján, amint megünnepli kisebbik lánya „nagynapját”, azaz első…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Sziasztok,   Szeretném megosztani veletek az egyik legnagyobb német autógyártó cégnél szerezett tapasztalataimat. Néhány éve jelentkeztem a négy karikás céghez, nem konkrét állásra. Aztán pár héttel később behívtak…..
kisQtya 2016.04.20 14:44:17
@Sörömpőőr: Ebben teljesen igazad van. Én is azért hagytam ott a közigazgatást, mert olyan főnököm volt, akinek halvány fogalma sem volt egy kiadott munka jellegéről, munkaigényéről, értékéről, maga egyáltalán nem tudta volna elvégezni.
Ő pl. darabra értékelte a munkát. Egy darab háromsoros levél, amit a vendéglátós végzettségű ügyintéző írt iratminta alapján és egy darab három évig végigverekedett megnyert per, amit szakvizsgázott szakjogász vitt végig neki ugyanannyit ért, hiszen egy-egy ügyszáma volt mindegyiknek. :)))
kisQtya 2016.04.20 14:49:02
@nagybalfasz: Az a baj, hogy Magyarországon a vállalkozónak nem a konkurenciával kell versenyeznie, hanem a hatóságokkal és az idióta adórendszerrel, meg a korrupcióval.
Sokan nem tudják, de most van a rántott csirke szezonja. Azért még biztosan vagyunk jónéhányan, akik emlékeznek arra, amikor egy tavaszi vagy kora nyári vasárnapi ebéd gyanánt anyánk vagy nagyanyánk elénk tette a frissen vágott, gyenge, rántanivaló csirkéből készült rántott csirkét. Például egy…..
James Hansen klimatológus és aktivista, a NASA korábbi munkatársa tizenhat társával együtt március közepén egy új tanulmányt publikált, mely a korábbi jelentéseknél is sokkal sötétebb képet fest a jövőről. A jelenlegi legpesszimistább forgatókönyveknél is nagyobb léptékű tengerszint-emelkedést,…..
kisQtya 2016.04.18 23:12:54
www.youtube.com/watch?v=F_S2bg506M0

A hülyeség kora.

Minden vonalon. :(
Amikor felüléseket végző túlsúlyos embereket látok az edzőteremben, mindig meg kell állapítsam, hogy milyen sokan járnak tévúton a fogyás és szálkásítás témakörében.  Mert feltehetően nem az a céljuk, hogy a zsírpárnák alá izmokat építsenek – kivéve, ha erőemelő az illető – hanem kockás hasra…..
Két éve annyira megkedveltem a köztévé komolyzenei tehetségkutatóját, hogy érthető örömmel ültem le újra a tévé elé péntek este, hogy megnézzem a Duna tévén a Virtuózok második évadát. Sajnos azonban két év alatt úgy tűnik sokat felejtettem, mert 2014 karácsonyára ugyan magára talált a műsor, de az…..
Gyurcsány Ferenc elment a Corvinus Egyetemre, hogy a jövő közgazdászainak tartson előadást. A 400 férőhelyes terembe több mint kétezren próbáltak regisztrálni. A tudósítások alapján Gyurcsány oldott légkörben beszélt, válaszolt a hallgatók kérdéseire és a vitát is vállalta velük. Eközben Orbánt…..
Nem az a baj, hogy az emberek nem akarnak vasárnap dolgozni. Én sem szerettem sose, de ez mégis ki a büdös szart érdekel rajtam kívül? Senkit. Jogomban áll olyan munkát választani, ahol nem kell ilyen tevékenységet végezni, mondjuk lehetek küldeménykézbesítő, és kelhetek reggel négykor, hogy…..
Nemrég elolvastam az egyik fideszhívő blogot és óriási hibának bizonyult. Persze, meg is érdemlem, mégis mire számítottam? Lenyűgözött, hogy mennyire falsul látják a dolgokat, és hogy mennyire képesek racionalizálni és még a kudarcot is győzelemként értékelni...
kisQtya 2016.04.16 10:42:33
@Nzoltan: Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a FIDESZ ügyesen épít be lényegtelen kérdésekben "szelepeket", amin kitartás-visszavonulás taktikával kiereszti a gőzt. Hatalomtechnikai szempontból a FIDESZ lényegesen fejlettebb és intelligensebb, mint a baloldal. Ennek az az oka, hogy az MSZMP-ben szocializálódott baloldali politikusok (és az általuk nevelt utódok) abból indulnak ki, hogy a hatalom magában a rendszerben adott és biztosított számukra, ellenfelekkel pedig nem taktikázni kell, egyszerűen el kell őket taposni. Ellenfél mindenki, aki nem tartozik közéjük, vagy másként gondolkodik bármiről, mint ők.
Múlt héten Bayer Zsolt patkányozta le a blogger kollégákat Kiss László botránya kapcsán, most egy másik úszóedző alpolgármester hasonló bűne miatt esett nekem a legalpáribb fideszes országgyűlési képviselőnek járó díj várományosaként is ismert Tiffán Zsolt, aki a maga egyszerűségében „szarkeverő…..
Visszavonja a vasárnapi zárvatartást a kormány - mondta el Rogán Antal hétfőn egy sajtótájékoztatón. Rogán közölte, hogy a kormány mindig is tervezte azt, hogy a törvény bevezetése után egy évvel értékeli annak működését. A törvény visszavonása már a hétvégén eldőlt a Fidesz elnökségi ülésén, ahol…..
kisQtya 2016.04.12 18:42:53
@grafoguru: Mást fedezni. Meg úgy csinálni, mintha kedveznének a haveroknak. Mint a trafik ügyben. Gumicsont.
Végre bedobták a törölközőt: annyi félrevezetés és kamuzás után belátták, hogy többet vesztenek, ha kitartanak a boltzár mellett. Amikor érthetetlen módon bevezették, akkor is pontosan tudták, hogy a nép gyűlöli. Egészen minimális esély volt arra, hogy ez változzon. De végignyomták izomból, mert…..
kisQtya 2016.04.12 08:01:37
@nu pagagyí: Igazad van, de ne feledd, hogy ott van azért az offshore ügy, a németek sajtószájzára, az úszószövetség ügy, a futballbotrány (aminek a nevét nem tudom, de érted, mire gondolok), stb. amiből látszik, hogy mindenhol, minden területen nagyon komoly bajok vannak. Tehát nem ringathatjuk magunkat azzal, hogy Viktort leváltjuk ballibre és minden rendben lesz.Az nekem kevés, hogy ők sokkal kevesebbet lopnának.

Ja! Tegnap láttam A hülyeség kora című filmet. Szerintem nézze meg mindenki, mert még akkor is érdekes a gazdasági folyamatok bemutatása, ha nem hiszel a klímakatasztrófában.
kisQtya 2016.04.12 08:12:06
@nu pagagyí: A vagyon adóztatása azért is problémás, mert a vagyon nem feltétlenül jövedelemből származik, az adót viszont csak jövedelemből tudod megfizetni. Nem olyan egyszerű az.....
kisQtya 2016.04.12 08:15:53
@macihagyma: Úgy gondolom, hogy ideje lenne már a FidSS-Maszop kategóriákat megszüntetni a blogokon.
Ma már a társadalom zöme mindkettőt utálja.