Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Radnóti Henrik

64 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután a városvezetés kifizette a százszorosan túlárazott ártéri erdőért a 250 milliót, már itt is az előterjesztés a hasznosításra, aminek eredményeképpen az erdő elveszti erdőjellegét. A Dunakeszi szabad strand kialakítása néven futó előterjesztés megvalósíthatósági tanulmányt és költségtervet…..
Az előző posztomban azt  a kérdést tettem fel, hogy vajon miért szüntették meg a nappali sürgősségi ügyeletet a városban? A városvezetés a szokásos módján a saját közpénzből kitömött zsebújságján keresztült üzent, hülyének nézve az olvasót, értelmes válasz helyett. Az újságírást kicsúfoló…..
"Tegnap másfél órán át hevert a jéghideg aszfalton, mert nem volt mentőautó, végül egy rendőr vitte a kórházba az idős urat." Számolt be róla a dunakeszi-hirhatar. Felháborító hogy miközben állami milliárdok folynak strómanokhoz, és olimpiarendezésről álmodozunk, aközben nem jut mentőautó egy…..
Tavaly a DK-Keszi Egyesület frakciója nevében Lukácsi Bálint képviselőtársammal benyújtottuk a Dunakeszi levegőminőség védelmi program elindításáról szóló előterjesztésünket. Ezt sajnos akkor elutasította a Képviselő Testület többsége. De nem adtuk fel. Az illetékes Földművelésügyi minisztériumhoz,…..
A városvezetés zsebújsága számolt be az örömteli dologról, a szokásos ferdítéseit ezúttal sem elhagyva.  Lukácsi Bálinttal közösen 2015. júliusában terjesztettük a képviselő testület elé, hogy az oltási programunk keretében a város támogassa a Dunakeszin élő családokat a nem kötelező védőoltások…..
Az alábbiakban kiegészítem a dunakeszi Fidesz hangulatjelentéseként funkcionáló közpénztemető kiadvány cikkét, hogy legyen lehetősége minden helyi polgárnak az igazság megismerésére.  A Polgármester zsebújságja már megint ferdít, de ez nem meglepő, ezért tartják, és fizetik a mi adónkból több tíz…..
A holnapi testületi ülésen tárgyaljuk azt a megállapodás tervezetet, mely szerint a helyi Klikk-nek a következő 3 évben 50 millió Ft-ot adunk majd iskoláink fejlesztésére. Ez rendben van, fontos, támogatandó cél ! De mindeközben a 2017. évi központi költségvetési törvény szerint a 32000 ft feletti…..
A tegnapi testületi ülésen egyhangú támogatást kapott a kerékpár eltulajdonítások csökkentésére tett javaslatunk! Ennek értelmében a jövő évtől egy gyors egyszerű, a tulajdonosok számára ingyenes regisztrációt követően nagyon hatékony lopásvédelemben részesülnek a biciklik. Ahol eddig bevezették,…..
A jövő heti testületi ülésre benyújtott előterjesztésünkben kezdeményeztük, hogy több önkormányzat és rendőrkapitányság közös együttműködéshez hasonlóan Dunakeszin is vezessük be a  díjmentes regisztrációhoz kötött nyilvántartási rendszert, és ahhoz kapcsolódó biztonsági eljárást.         Ahol…..
  Egy héttel a felvetéseim után  biztató választ kaptam az Önkormányzat műszaki osztályától:   ​​   Tisztelt Képviselő Úr!   A Fóti úti kerékpárúttal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom Önt:   - a kidöntött korlát helyreállítását, pótlását már megrendeltük, rövid időn belül a munkát…..
Mottó: " Jean megöntözte már a gyepet? - Nem Uram, esik az eső! - Na és? Nincs esernyője? "   Jó pár hónapja hívták fel a figyelmemet a környékben lakók, arra, hogy a Katonadombon esőben is megy a locsolórendszer, ami elég nagy és drága pazarlás . A májusi testületi ülésen fel is vetettem a…..
Örömmel tapasztalom, hogy egyre forgalmasabb a fóti úti kerékpárút.  Azonban az évekkel ezelőtt EU-s forrásból megépült út számos helyen megérett a karbantartásra, biztonságosabbá tételére. Ezért az alábbi javításokat kezdeményeztem az Önkormányzati Hivatal műszaki osztályán: 1, A tiszti lakótelep…..
  A Keszi Egyesület Frakciójának közleménye a 2016.06.30-i Képviselő-testületi ülésről Lukácsi Bálint, Radnóti Henrik Önkormányzati Képviselők     A Dunakeszi Fidesz egyetért az iskolák államosításával A Keszi Egyesület azon előterjesztését, melyben tiltakozott az iskoláink teljes…..
Budaörs Város Önkormányzata legutóbbi testületi ülésén elvi állásfoglalást fogadott el, amelyben tiltakoznak az oktatási intézmények teljes államosítása ellen. A kormány ugyanis olyan törvénymódosítást terjesztett be, amely az iskolák fenntartása után a működtetésük jogát is elvenné az…..
Megkérdeztem a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t. Válaszoltak. Nem merem azt állítani, hogy most már értem.. Tegnap jött a jó hír, végre kiírták az M2 Budapest-Vác közötti szakasz bővítésére vonatkozó kivitelezői közbeszerzést. Ha minden jól megy ezután, akkor elképzelhető hogy 2018 vége felé…..
Tisztelt Dunakesziek !   Az alábbi beszámolóban Lukácsi Bálint és Radnóti Henrik önkormányzati képviselők, A Fejlődő Városért Frakció tagjainak beszámolóját olvashatják a 2016. április 28-i Képviselői testületi ülésről:     Gyermekek sportolásának támogatása A Keszi Egyesület frakciójaként az…..
Kedves Dunakeszi Polgárok! A tegnapi lakossági fórumon jeleztem az érdeklődőknek hogy Dunakeszi Önkormányzata az alsói sportkomplexumon kívül már 2014.05.29-i testületi ülésen elfogadott két határozatot melynek értelmében az alábbi beruházások fognak megvalósulni:       1. Könnyűszerkezetes…..
Határozottan felszólítjuk a Zeneiskola vezetését hogy azonnal hagyja abba Dunakeszi egyik legnagyobb zenei értékét jelentő zenekar vegzálását! Felkérjük Eich László tankerületi igazgató urat, mint az iskola üzemeltetőjét, hogy vessen véget Farkas Pál Igazgató kirekesztő…..
Egy február eleji tájékoztatón értesülhettek a szülők arról, hogy a legújabb tervek szerint 2017 szeptemberétől az egész Szent István iskola beköltözik az újonnan nyíló Alagligeti iskolába.       Nos, a most csütörtökön esedékes önkormányzati testületi ülésre meg is érkezett a KLIK anyaga,…..
Egy minapi tájékoztatón megtudhattuk, hogy a legújabb tervek szerint 2017 szeptemberétől az egész Szent István iskola beköltözik az újonnan nyíló alagligeti iskolába. Persze ha elkészül. Merthogy több időpont volt már megadva az átadásával kapcsolatban, de egyenlőre az a biztos, hogy a tervezett…..
A főtér felújítása után lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utca egy szakaszát, ezzel lecsökkenték a Fő útra való kihajtási lehetőségek számát, tovább terhelve a város közlekedését, még nagyobb dugókat okozva. Rossz döntés volt, helyre kell hozni!  Aki egyetért velünk,…..
Ezzel a csodálatos előadással kívánunk mindenkinek nagyon-nagyon sok szeretetet az év mind a 365 napjára!  Lukácsi Bálint, Radnóti Henrik A Fejlődő Városért Frakció  ..
A Testület 2015. december 10-i ülésén tárgyalta a 0-14 éves gyermekek nem kötelező védőoltásának anyagi támogatásáról született előterjesztést. Erről a Város a honlapján  számol be, de készült erről egy másik beszámoló is, amelyet a lakosok közül sokan megkaptak…..
Mert a fideszes polgármester és alpolgármester igen. Az 598 300 Ft –os,  és 538 500 Ft-os havi keresetükön felül ugyan is kapnak hat - hat havi jövedelmet jutalomként , amit a Fidesz frakció, Seltenreich városi képviselő és megyei képviselő, és felügyelőbizottsági elnök,…..
Mint arról beszámoltam , az múlt önkormányzati testületi ülésen a Polgármester kezdeményezésére jelentősen módosult a helyi építményadó rendszere. Az alapdíj 800 ft/nm/év-ről 240 ft/nm/év-re csökkent, viszont a mindenki által igénybe vehető  kedvezményrendszer megszűnt.…..