Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fülemile

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor valaki boldogtalan, amikor úgy érzi, elszívják előle a levegőt, s hogy minden öröm elveszett a világból, akkor a pszichiátria depresszióról beszél. Mi azonban, akik nem hiszünk a dajkamesékben, tudjuk: az illetőt valójában dementorok támadták meg. Ebben az írásban azt…..
Ha a cél az önszívatás, roppant találékonyak tudunk lenni. Változatos módszerekkel bizonyítjuk önmagunknak napról napra: a világ borzalmas hely, mi pedig reménytelen szörnyetegek vagyunk. A pszichoterápiás gyakorlatban e módszereket úgy hívják: kognitív torzítások.  Azt…..
Sorskönyv nélkül Nem játszani 2011.06.22 23:47:00
Mivel a játszma egyik sajátossága, hogy a benne részt vevő felek rosszul érzik magukat benne, a játszmával egyetlen értelmes dolgot lehet csinálni: nem játszani. Ezt szem előtt tartva alább egy saját játszmám elemzését mutatom be, amelyet a minap játszottam le. (Akinek a…..
Az ismeretlen szomszéd - Neznámy sused címmel fontos projekt vette kezdetét a Sme című szlovák napilapban. A Terra Recognita Alapítvány és szlovákiai partnerei (három egyetem és egy elemző központ) gondozásában indult cikksorozat célja, hogy bemutassa a szlovák közvéleménynek a…..
A jelen blog címében szereplő sorskönyv kifejezés a tranzakcióanalízis (TA) nevű pszichológiai irányzaton belül született meg. A szó angol eredetije: script. E kifejezés a számítástechnikában parancssort, programot jelent: olyan utasítást vagy utasítássorozatot, amelynek…..
Adott egy pocakos öregember, aki lassan, komótosan, de igen magabiztosan átveszi a világuralmat a karácsonynak is nevezett téli napfordulós ünnep fölött, amelyet egy időben, a világ bizonyos tájain (Európa, Közel-Kelet) más szereplők uraltak. Köztük egy Jézus nevezetű csecsemő.…..
– Most pedig következik a Kisjézus-vásárlás – jelentette be António, mikor visszatértek a keresztútról. – Miféle Kisjézusról van szó? – Ami azt illeti, egy elég terjedelmes Kisjézusról. Legyen akkora, mint egy igazi gyerek. Ez anyám nagy álma. – És…..
A lassan 5 éve működő Legdurvább blog nem túl sokat árul el a bloggerről, aki saját bevallása szerint még csak nem is blogger, de mivel már évek óta kíváncsiak vagunk, mégis mi készteti arra, hogy minden reggel leüljön a gépe elé és mint valami önagymosást begépelje, hogy…..
fülemile 2009.12.24 01:31:21
Jezsuita bloggerek Öröm a köbön 2009.12.16 21:30:00
Advent Harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja. Ez szorosan kapcsolódik karácsonyhoz, mikor másoknak szeretnénk kedvében járni, örömet okozni. Három szemponttal egészíteném ki az ajándékok okozta örömet, árnyalva ezzel az öröm szellemi természetét.   1. Az öröm…..
Most a kedves olvasóközönség figyelmébe a magyar irodalom egyik remekét ajánlhatom.  A magyar érettségire készülve el kellett olvasnom Szerb Antal A Pendragon legenda című művét.  Műfaji tekintetben nem igazán besorolható, de a következőkből kapott egyveleget alkot:…..