Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fzr

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a múltkor írtam a budapesti helyiérdekű vasutak villamosokkal rokon motorkocsijairól, írnom kell a gyakran pont általuk vontatott apró, három oldalablakos pótkocsikról is, melyeket méretük miatt sokan "Skatulya" néven emlegettek. A Budapesti Közúti Vaspálya Társaság (BKVT) eleinte lóvasúti…..
Néhány új kép jutott el hozzám Karl Holzingertől, egy osztrák közlekedésbaráttól, aki 1976 áprilisában járt Budapesten. Meg később is, nagy szerencsénkre :) A hármas metró északi szakaszának építése előtt járunk; a Visegrádi utcában végállomásozó újpesti és rákospalotai villamosok ekkor még…..
Az előző válogatásból hiányzott legkedvencebb típusom, az UV, úgyhogy itt a következő rész a forgalomból 2007-ben kivont villamosokról: Egy holland villamosbarát ismerősöm mesélte, hogy ittjártukkor lenyűgözte őket a Moszkva tér forgalma, ahogy több vágányon előzgették-kerülgették egymást a…..
Az elmúlt két alkalommal (lásd itt és itt) fekete-fehér képeket láthattuk Balt Korthals Altestől, úgyhogy most ideje újra színeket vinni a villamosos utcaképekbe! A gyakorlatlan szem talán észre se veszi, hogy ez egy kereszteződés (mondjuk a teherautó és a trolivezetékek miatt tényleg…..
fzr 2023.03.01 23:13:02
@cserepfalva: Azért a 3-as villamos középbejáratú pótokkal volt az igazi!
Itt a karácsony, tegyünk hát a képzeletbeli fa alá egy sor fekete-fehér fotót Balt Korthals Altestől, különösebb apropó vagy rendezési elv nélkül! A Keleti pályaudvar homlokzatán még emlékszem a fekete alapon neon mutatókkal virító órára, de a pótkocsis Ezerötszázasokra valamiért nem, pedig…..
A HÉV számomra sokáig csak vakációzós érdekesség volt, mert szürke hétköznapokon soha nem volt olyan helyen dolgom, ahová az vitt volna. Viszont nyaranta a zöld vonatokkal utaztunk Szentendrére; pontosabban felfelé általában hajóval mentünk, visszafelé pedig HÉV-vel - vagy fordítva. A Batthyány téri…..
Ha egy lengyel városban nosztalgia villamosjáratot hirdetnek meg, akkor komoly esélyünk van arra, hogy valami ilyesmi jármű fog a megállóba begördülni: Łódź (ejtsd kb. vudzs) nem számít különösebben ismert úticélnak a magyarok közt, úgyhogy nem igazán tudtam, mire számítsak a várossal…..
Szíjjártó Péter 2020 március 30.: Senkit nem hagyunk magára Judit és férje (65 és 75 évesek) nem ezt tapasztalták, amikor egy hónappal ezelőtt betegek lettek, néhány nap különbséggel torokfájásra, lázra ébredtek, a férjnél hányás és igen magas (38,8 fokos) láz is jelentkezett...
fzr 2020.04.29 09:06:32
@MAXVAL bircaman közíró:
Hogy te mekkora egy idióta vagy.
Vajon finomabb volt-e a zöld üveges sör vagy az egri cigaretta, és volt-e arany a 73-as kétforintosban? Utánajártunk a szóbeszédeknek...
Gennagyij Mikheev (Михеев Геннадий Александрович) a 90-es években egy moszkvai lapnál fotóriporterként dolgozott. Ebben az időszakban készültek ezek a képek: Forrás: http://warnet.ws/news/64204 Gennagyij Mikheev…..
fzr 2014.02.07 18:30:16
@fzr: aki nem tud arabusul (oroszusul), ne beszéljen arabusul (oroszusul). Amúgy a honlapja alapján férfi, mert szakálla van!
Nosztalgiázzunk egy kicsit néhány öt-hat éves kép segítségével! A helyszín Bytom, egy lengyel-porosz iparváros Felső-Sziléziában. Ma ez már természetesen egyértelműen Lengyelország, de a település 1945-ig többnyire német fennhatóság alatt állt, és talán még ma is ez a…..
Amikor régi képeket teszek fel ide, szinte mindig felbukkan valaki, aki azokat a villamosokat hiányolja, "amelyikeknek középen volt az ajtaja". Ez a bejegyzés elsősorban nekik készült :) A jármű közepén, az utastérnél egy lépcsőfokkal lejjebb levő belépőrész nagy divat volt a XX. század első…..
Az alábbi, a könyvkereskedelemben már jó régóta nem kapható könyvről rendszeresen érdeklődtök. A kötet a közelmúltban felkerült az internetre, ezért közhírré tétetik, fejezetenként az alábbi címről ingyenesen letölthető.  Letöltés: …..
fzr 2012.07.06 10:39:14
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...