Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qai

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember mindig örül, ha nem kell fizetni, így Fruzsina is boldog, mi pedig nem gondolunk bele, hogy ez most politikai kavarás vagy ügyes gazdálkodás, hanem rózsaszín szemüvegben indítjuk a csütörtököt. Egy egészen meglepő, de jó dolog történt velem. A sok rossz mellett álljon…..
qai 2010.09.06 01:18:38
Szerinted hány év múlva "fogy ki" az áram?

Én is összefoglalom:
Te szerinted:
- ha ők bánnak ki velem akkor semmi gond csak akkor ha én ővelük
- a párttitkár elvtárs kihirdeti majd hogy egyhangúan elvetik a távfűtésről való leválást tehát nekem is maradnom kell
- havonta kell fizetnem érthetetlen összegeket, tűrnöm a 25 fokos meleget vagy a fagyasztó hideget a lakásban, hogy a közjónak ne legyen rossz

Kit érdekelnek a németek? 'sajnos' Magyarországon élek ergo az itteni helyzet (ki)alakulása érdekel

Ha meg sem kérdezik a tömeget hogy mit akar honnan tudják hogy mit akarnak?
Azért nem engedik a leválást mert NEKIK nem éri meg, összemossák a fűtést a politikával és mesterséges monopóliummal visszaélve ráköteleznek Kádár elvtárs tanítása szerint.

Akkor miért emlegeted ezt a "közjó" meg "tömegek kibabrálását" ha egyszer nem kell érdekeljen, a szabályoknak meg védeniük és biztosítaniuk kell a szabad választási jogomat és nem rákényszeriteniük egy SZOLGÁLTATÁSRA.

"Hát ez velem nem fog megtörténni, kandallóban fával fűtök (megújuló, hiszen napenergia!;), éves fűtésköltségem egy panel havi fűtésdíja. Van "hely" a drágulásra..:)"

És közben Marx, Engels tanulmányait olvasgatod bármilyen kérdésre csak akkor válaszolsz ha kedved tartja, vagy ha egyáltalán van válaszod...hisz te nagyon tudományos ember vagy, mindenhez értesz, szelektálsz a 'tanítások' szerint és elsődleges célod a ellenpropaganda lesz...a sarlós/kalapácsos vöröslobogó égisze alatt! Éljen a világszabadság! És a kényszer-távfűtés...:)
qai 2009.12.20 22:40:48
@ghck: 1. Nagyon egyszerű: földgáz, olaj ..stb. nem lesz több mint amennyi jelenleg is rendelkezésünkre áll. Nincs módszer/megoldás az újbóli előállításukra. Egyszereűen véges! Ezt nem én állapítom meg mint hogy azt sem hogy ezzel szemben az áramból annyi an mint amennyit előállítanak és a folyamat ismételhető.
2.A közjó az értelmezésük szerint az hogy én fizessek ha akarok ha nem, mert egyszerűen ilyen a rendszer és ha ezzel nem értek egyet akkor ez távolról sem érdekli őket. Nem számít ha van hatékonyabb módszer, azt kell szeretni amit ők mondanak. Senki sem állította hogy a rendszer teljes egészben fel kellene számolni,habár ha nem kifizetödő akkor miért fenntartani?! Egyzerűen hatékonyabb módszert kell találni,azaz elismerni ezek létét!
3. Milyen új technológia???? Ki beszél ilyenről. Na ne már megint ez a környezetvédelmi maszlag. Ebből is sajnos egyesek üzleti hasznot akarnak. Nagyon is hagyományos megoldással is meg lehetne oldani. A Főtáv az aki a nagy környezetvédelmet a fűtési helytől távolabb eső szennyezésben látja. Na kérlek szépen a környezetvédelem nem egy néhány négyzet kilométeres védelemről, vagy helyi állagmegóvásról szól hanem a globális szennyezésmegakadályozásról amit unokáin unokái fognak élvezni. Tehát teljesen mindegy hol szennyez ha egyszer szennyez.Ha egy kicsit utánanéztél volna tudhatnád, hogy az egyedi fűtésre való áttérés után a fűtési költségek még a hitel törlesztőrészleteivel együtt is alacsonyabb lett!!!! És ez a lényeg!!! Szerinted nem ez fogja az emberek többségét érdekelni hanem a nagy közös pénzkidobás!!!
A legegyszerűbb tény: szerinted miért emelik ki előnyként ha egy eladó lakás egyedi fűtésű???
4. Éppen az, hogy nem érted! Szerinted én készítettem a plakátokat? Vagy én rajzoltam a pártlogót rájuk és én küldtem szét a leveleket????
qai 2009.12.21 17:41:49
1. Nem érdemes folytatni. Nem a fogyasztó dolga hogy ezeken filózzon. Ha ez a problémája valakinek akkor a forgalmazót, gyártót vonja felelősségre ne a fogyasztót. Téged sem érdekel, hogy az internet szolgáltatód honnan kapja a jelet és van-e egyáltalán engedélye rá. A földgázt szerinted újra lehet gyártani. Az áram előállítására egyáltalán van lehetőség!!!
2. Az adó tényleg nem jó de az minden állampolgárt egyformán érint. De ez fűtés és itt van választási lehetőség mert a panel melletti házat bármivel lehet fűteni. És az a legnagyobb hogy ők úgy állítják hogy nekem jó, hogy engem meg sem kérdeznek!
3. Természetesen nem mindegy de ne erről beszélek mert a főtáv sem azt mondja hogy az ablak alatti szemétégetőnél jobb hanem hogy ő környezetvédő lesz ez által. És a termikus inverzió hova lett? Na és milyen áron!
De én miért törődjek azzal hogy nekik mi lenne jó ha egyszer nekik kötelességük lenne ezzel foglalkozni és távolról sem érdekli őket. Éppen ez az, hogy ők a saját érdekeiket úgy állítják be hogy az nekem borzasztó jó lesz.Folyik a tömeges hűlyités: ÖKOPlusz aminek szinte semmi gyakorlati haszna, hogy ha teljesen letekerem a fűtést akkor is fizetem a rendszerhasználatot (vajon a referenciaházak webfelülete miért nem működik) és ezek beszerelése borzasztó összegeket kérnek + a leolvasást is külön meg kell fizetni majd. Na meg a 10%-os alapdíj kedvezmény…NEVETSÉGES. 30.000 HUF számlából elengednek kemény 600 HUF-t!
4. Szerintem is nagy hülyeség, főleg ilyen amatőr módon próbálni hatni az emberekre. Éppen ez ami nekem is visszatetszést okozott „egy szakmai témát politikai síkra terel”-tek. De ezt ők hozzák be az életünkbe nem én kértem rá őket, sőt ezzel is bizonyították amatőr melléállásukat. Megállapítást nyert, hogy ez csak egy ideiglenes ÁFA-csökkenés lesz, de ez persze már nincs rajta a plakátokon. Persze „nem állítottuk csak elhallgattuk”. Ez szerinted nem hülyítés??
„a kormányzat feladata a tömegek igényeinek kiszolgálása. Mivel a tömegek ma távfűtenek, ezért nekik kedveznek” Na ez a lényeg: a tömegek igényét nem úgy állapítják meg hogy esetleg az érintett tömeget is megkérdezik hanem csak úgy eldöntik. Teljesen kereskedői melléállás: eladjuk amink van nem amire szükség van. A kormánynak nem kereskedőt kellene játszania hanem ugyancsak ügyfélközpontúnak lennie! A tömegek nem azért távfűtenek mert ezt választották, hanem mert ezt találta ki nekik a csodálatos kommunista elit. Ez most elavult lett és erről nem akrnak tudomást venni, sőt próbálják hülyíteni az embereket, hogy ez még mindig jó sőt jobb. Tehát erre nincs mit hivatkozni. Megint felhívom a figyelmedet ha a tömegeket, államot, önkormányzatot főtávot nem érdekli az én érdekem akkor engem miért kellene érdekelnie az ővék???
„Közösségben élsz, és ennek az együttélésnek vannak nyertesei és vesztesei. Te ebből a szempontból a vesztese vagy. Valahogy én is. De nem bánom, ez legyen a legnagyobb baj.”
Közösség meg + és – ok. De az utolsó mondat: ez a melléállás gátja a fejlődésnek. Tehát ha jövőre 100E HUF-al nagyobb lesz az éves fűtésszámlád azt sem bánod? És 2 év muúlva 200E-el azt sem? Tehát neked teljesen mindegy mennyit adsz ki fűtésre. Hisz éppen ezért váltak le a házak mert a távhő DRÁGA és fizetik az „örömdíjat hogy léteznek”, tehát a nagy semmit.
Bár megígértem, hogy twitteres közvetítés lesz a mai Távhő-sajtótájékoztatóról, csak hogy az összes újságírót leterelték a föld alá egy óvóhelyre, ahol nem volt térerő. Igen, tudom, ennél egy általános iskolás is jobb kifogásokat talál ki a lecke meg nem írására, de…..
qai 2009.12.16 12:26:08
@mokkaczuka: Na ez a lényeg!!! Erre miért olyan borzasztó nehéz rájönni másoknak??!! Mint általában az átkosbeli vállaltok nagyon nehezen követik a trendeket és a változást.
@Viktor-a-konyhában abszoluté igazad van: hadd említsem meg, hogy régi radiátorral és nyílászáróval rendelkező hőszigetelés nélküli lakásunkban állandó jelleggel 23-24 fokos meleg van. Reggel 7-től este 7-8-ig pedig senki nincs otthon, fűtik az üres lakást én meg természetesen fizetem azt amit nem veszek igénybe.
Magyaridióta Nagyvonalúak 2009.11.25 10:35:00
Levelet hozott a posta, amelyben arról tájékoztat a Főtáv, hogy elengedi a december havi alapdíjat. Igazán nagyvonalú. Csak egy baj van. Már késő. És nem financiálisan, hanem bizalmi szempontból. Nem is annyira a Főtáv, sokkal inkább a politikai elit iránt.Sajnos érintett vagyok…..