Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babaBonBon

0 bejegyzést írt és 350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
én meg nem írok, pedig állítólag ez a hobbim. Vagy a horgolás?  A horgolással teljesen felsültem a múlt hétvégén, bármit meghorgolok csukott szemmel, tévét nézve, vonaton, repülőn, TL-nek mesét olvasva, meditálva és ordibálva, szóval bárhogy, KIVÈVE alkalomra és határidőre. Olyankor összekuszálódik…..
és mennyire utálom, hogy 01:09 van, és én nem még a munkában vagyok, hanem már a munkában vagyok... A szervkerekeskedök élete sem könnyü.  ..
babaBonBon 2015.09.21 20:33:30
Mert én már láttam ezt a technológiát 8 éve kicsiben, játszottam is vele:     (a Wittgenstein-díjasok - az akkori főnököm is köztük van - kiállításán) ..
A Föld napján meg volt a guglin egy állatos kvíz*, persze gyorsan meg is csináltuk a kollégákkal, a magányos kocka infósunk egy tobzoska (és tényleg!), a nagyon alapos, szorgalmas, cuki kis asszisztenslányunk egy méhecske lett (és tényleg!), én meg egy óriáspolip (és tényleg! ja,…..
Az ágyban egyébként nem szabad enni-inni, de néha túljár az eszemen. Este, mese meg szopi után összebújunk, a nyakam köré fonja a karját, úgy susog: - Te elég aranyos vagy, szerintem. - Köszi. - Csak akkor vagy mérges, ha kiömlik a tej. - Öö, hát, igen, akkor mérges vagyok…..
Csak egy icipici hó kell és még egy jóbarát Mert nélküled nem készül el a hóember Biz ö is vár ma rád!   Radica nénitöl kaptunk egy ilyen majdnem-mint-az-igazi sílécet, a kiskörte meg persze teljesen bezsongott, hiába mondtuk, hogy sajnos most már nincs hó. Lementünk a…..
Szóval az úgy volt, hogy Táltos Bandim megörökölt egy csomó legót. De most tényleg csomóra gondoljatok, ha nagyon-nagyon sok volt nektek gyerekkorotokban, akkor szorozzátok fel 4-gyel, és akkor kb el tudjátok képzelni. Rengeteg készlet van benne, City, Star Wars, Power Miners,…..
Még a nyáron mondta a bátyám, hogy jó lenne, ha nem mennénk el csak úgy a tény mellett, hogy a szüleim pincéje idén száz éves. A dédnagypapám építette, gyerekkorunkban a tetejéről remekül be lehetett látni az udvart meg az utcát, és akkoriban egy barackfa is odalógott, az év…..
Hát vége a projekt manager kurzusnak, nagyon élveztem. Tényleg nagyon élveztem, ennél jobban nem tudnám megfogalmazni. Nagyon sok mindent köszönhetek az egésznek (és főleg az ams-nek -a munkaügyi hivatalnak-, hogy kifizette szó nélkül), jó társaságot, szuper hétköznapokat,…..
(mielőtt a tárgyra térnék, hadd meséljek el egy történetet, amit eddig elrettentésül viccként meséltem mindenkinek, hogy ilyen is van. Szóval egyszer egy családnál voltunk bátyámmal, nemmagyarországon. Szülők, két nagyobb (23+) fiú, meg egy tízéves kislány, C. Akkoriban úgy…..
Mostanában azért könnyen elvesztem a fonalat. Úgy értem, a minden rendben van fonalat, és akkor nem vagyok túl jó társaság, sem magamnak, sem a körülöttem levőknek. A standard problémám, miszerint nem értek semmihez, nem vagyok jó semmire (illetve a gyereknevelés egészen jól…..
Mivel az a terv, hogy a tanfolyamom után hipp-hopp munkám is lesz valahogy, vagyis ez nem terv, hanem nem lehet máshogy, kifogytam a B-tervekből, ami a megélhetésem illeti. szóval így lesz, na, ezért a mai napra úgy tekintek, mint az utolsó itthon töltött hétköznapra (holnap…..
Annyi minden kimaradt a blogból az elmúlt időszakban (fél év? egy év?), és úgy sajnálom, mert ... mert. Mindegy, miért, jó, hogy van ez a blogunk. És csomó minden nincs benne, például, hogy nem ülünk két éve itthon, hanem van/volt egy csomó társasági programunk, rengeteget…..
Előretolt helyőrség 17 hónapos 2013.11.07 21:43:49
Kicsit lemaradtam a hónapfordulóról, megvolt az első betegség, pedig már kezdtem büszke lenni, hogy már majdnem másféléves, és eddig max taknyos volt, az is csak egyszer. Egy hányós vírus jutott nekünk, tényleg nekünk, mert TL után én is megkaptam, és rosszabbul viseltem, mint…..
A kislámpa meg annyira energiatakarékos, hogy ha el akar vonszolni valahová, akkor megfogja a kezem, behajlítja a távolabbi térdét, eldől irányba, és kicsit koncentráló arckifejezéssel nem húz egy cseppet sem. Végülis teljesen igaza van, mert az üzenet így is átjön...
Előretolt helyőrség Jó pap 2013.11.08 16:45:00
Hetente egyszer Heinz bácsit tanítom magyarul. A német mellett folyékonyan beszél franciául és csehül, így úgy gondolta, ideje, hogy magyarul is tudjon, az emberek így is túl keveset törődnek a szomszéd népek nyelveivel. Heinz bácsi 87 éves. Heinz bácsinak zöld hályog van a…..
Előretolt helyőrség 16 hónapos 2013.10.01 16:12:21
Jár, lépcsőzik, felmászik.  Babázik, megkapta az én régi babámat, eteti, itatja, ringatja, puszilgatja. Puszit én is kapok tőle, kérésre ritkábban, magától néha odajön, és akkor kapok kettőt. Mindig kettőt. És puszit is dob, a hónap elején csak a kivételezetteknek,…..
Amikor már nem arról ábrándozom, hogy TáltosBandi egyszer segít az ügyeit intézni ebédet főzni takarítani állást keresni vagy egyáltalán, hogy egy kicsit itthon van; hanem arról, hogy TündérLili egyszer nem segít ügyeket intézni ebédet főzni takarítani állást…..
Az elmúlt heteket egyébként mindenféle formációban (Lili, Lili meg én, Lili meg én meg TB) TL különböző unokatesóival, nagynénjeivel, nagybácsijaival, és nagyszüleivel töltöttük, és egy csomó fénykép is készült, csak mivel én nem fényképezek (vagy ha igen, hát…..
Előretolt helyőrség Tévézek 2013.08.20 22:14:00
Megy az István a király. Nem erról akarok írni, de nem állom meg, hogy ne ócsároljam a szereplők hangját, a legtöbbje rettenetes. Miért, miért, miért? szóval én mióta értem a történetet, mindig is Koppánynak drukkoltam, de bárhányszor hallgattam meg a bakelitet, sosem ő…..
Tervez, végrehajt, kiharcol, keveset eszik, szopizik, folyton beszél, énekel, suttog, integet, mutogat, fésülködik, kalapot vesz, létrára mászik, csúszdára mászik, lecsúszik, csúszós részen visszamászik, lépcsőn közlekedik, anyás, ha ott vagyok, aranyos, ha nem vagyok ott,…..
Már többször mondták Tündér Lilire, hogy elkényeztetett, és én ezen mindig jól meglepődöm. Van, aki ki is fejtette, hogy azért az, mert mindig azt csinálja, amit akar. Én örülök neki, hogy azt csinálja, amit szeretne, és próbálom megerősíteni benne, hogy van saját akarata,…..
babaBonBon 2013.07.26 19:36:10
Az én kisebbemet sikerült tényleg elkényeztetni (egy hónap múlva 3 éves), de nem mi tehetünk róla. 2 éves korától jár bölcsi-pótló és mivel annyira cuki, hogy a mosolyával jéghegyeket olvaszt fel, ráadásul az egész oviban Ő a legfiatalabb (meg a legédesebb, mint említettem :-D) egyszerűen MINDENt megengedtek neki. Bedobta a kis bájvigyorát és szabad volt a pálya.
Pedig szerintem egy 2 évesnek nagyon is szüksége van korlátokra. Mi otthon próbáltunk nem változtatni semmin, de nem volt könnyű. Most, hogy már nyári szünet van, isszuk a levét: hiszti rohamok. Szerencsére rövidek és ahogy telik az idő, egyre könnyebb is leszerelni Őt. Ez csak úgy eszembe jutott.

De van egy problémánk is, ami kicsit OFF, de nevelésügyi dolog. Hátha valakinek lesz egy jó ötlete. Majd minden reggel eljátsszuk. Szóval a fent említett kisasszony igazi macska-természet: szabad simogatni, ha Ő úgy gondolja. A 7 éves bátyja - Kisherceg - meg egy nagyon érzékeny kisfiú. Reggel felébredünk. Macskahölgy jön bújni, csak és kizárólag hozzám. Kisherceg meg bújna a húgocskájához, de "emez" egyszerűen nem hajlandó elviselni és nyávog, vonyít, nyekereg.
És balhéba, vagy sértődésbe hajlik az egész, ha nem szólok bele. Ha beleszólok, kinek adjak igazat???
Tudom, hogy az sem jó érzés, ha az embernek nincs kedve a "szorongatáshoz".
Meg az se ha szeretettel közeledik és elzavarják.
Pitiánernek tűnhet, de mindennapos probléma és nincs igazság.
(Napközben amúgy simán összebújnak, szeretgetik egymást, csak reggel van ez, amikor kómás a kiscsaj (tehát nem lehet vele megbeszélni)).

Valakinek valami jó kis tippje, ötlete?
babaBonBon 2013.07.27 08:18:43
@L21: Á, sajnos ez szóba sem jöhet. A Kicsi még túl kicsi hozzá. Ráadásul bármit megbeszélhetnénk, mert reggelente olyan állapotban van, hogy semmi nem használ. Ilyen tök kómás, nem lehet vele beszélni (kb. mint én, míg meg nem ittam a kávémat :-S
De köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és leírtad :-)
Akartam már rég írni egy posztot arról, hogy mennyire hálás vagyok mostanában sok mindenért, apró dolgokért, meg  olyanokért, hogy még mindig van hol lakni, meg van mit enni, és fixen emlékszem, hogy kitaláltam valami vicceset is a végére, de sehogy sem akar eszembe jutni.…..
Előretolt helyőrség 13 hónapos 2013.07.07 10:00:06
Hát, majdnem elmaradt ez a poszt. Nyár van,egész nap a kisbirkát legeltetem, vagy ha alszik, akkor meg horgolok, (újra)nekiálltam a 2013-as év takarójának, majd mesélek. Szóval bár még a szülinapi bulijáról sem írtam, máris elmúlt egy hónap. Közben kinövesztett még két fogat…..