Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pblue

54 bejegyzést írt és 163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Web 0.1 blog vette észre, hogy a közmédiákat felügyelő, hivatalosan azonban csak a megrendelésükre tartalmakat gyártó MTVA angol és magyar nyelvű honlapja is egy ingyenes sablonnal készült. A Joomla ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült ugyancsak ingyen letölthető Oxygen…..
Egy rendes tévéfüggőnek nem feltétlenül az a legnagyobb élmény, ha Eva Longoria elmeséli neki, milyen nagyszerűen kijött a Született feleségek többi szereplőjével vagy az, amikor Michelle Borth arról beszél, milyen magasak a lakbérek Hawaii-n, hanem az, amikor a sorozatok…..
pblue 2012.07.05 17:49:10
@fran7: "Valóban kizárólag ilyen elvont, semmiről sem szőlő sorozatot akarsz kizárólag nézni? "

igen :) de amugy ez nem vagy meg akaras kerdese, ez konkretan tortenik. a networkok nezettsege folyamatosan csokken, a kabelcsatornak javara.
Ha van ember, akitől eltűröm, hogy ugyanazt a liberális maszlagot (na jó, üzenetet) akarja egy Népszava-kalapáccsal az agyamba verni, amit az elmúlt közel húsz évben, az Aaron Sorkin. A tévében vannak szent emberek, akik ha valamibe belefognak, azt nézni kell, ilyen David Milch…..
pblue 2012.07.03 11:42:52
sajnos nem a hegyibeszed es a szajbaragas a legrosszabb ebben a sorozatban, hanem pont hogy a rettenetesen gagyi dialogusok es a pocsek szineszi jatek. meg kellett volna nezni az eheti reszt is a kritika elott, mert ott mutatta ki a foga feherjet az az elkepeszto szinvonaltalansag ami valojaban jellemzi a newsroomot. mivel sorkin nem tud igazi szeretheto karaktereket letrehozni (legalabbis ebben a sorozatban), ezert ertelmetlen ripacskodassal es hasraesos poenokkal probalja oket ugymond esendove, emberive tenni, akikkel barmelyikunk tud azonosulni. ezert a sztori hangsulya is az egyeni dramakon van, kurvara nem a hiradokeszitesen. azt hiszem, hogy a newsroom a legrosszabb tevesorozat amit valaha lattam, egyszeruen nem jutott eszembe semmise, legyen barmennyire is b-kategorias, szinvonaltalan, gagyerak, ami ne verne ezt meg.

ez a szent tehenezes meg tok hulyeseg. jj abrams peldaul azert tunik szent tehennek, mert megcsinalta a kultta lett lostot, de a lost hatodik evadanak fenyeben erdemes ot ertekelni, ahol viszont teljesen vilagosan kiderult, hogy a csavo egy kamu, egy phony. erte rajongani olyan, mint akos zenejeert. a sorozatai olyanok, mint annak a zenesznek a szamai, aki csak arra figyel hogy a sorok vegei rimeljenek. elsore tetszetosnek tunik, de aztan kiderul hogy gecire ertelmetlen az egesz. a lostot se a zsenialis sztori tette kultta, hanem az 5 evadon keresztuli remeny es bizalom, hogy az ertelmetlenseg majd ossze fog egyszer allni egy egyseges, koherens zsenialis egessze. szerintem sorkintol is hulyeseg hasraesni, azert mert volt egy ket jo sorozata is.
pblue 2012.07.03 12:04:51
@sixx: ja de en nem kifejezetten a hatodik evadrol beszeltem, hanem hogy a hatodikban derult ki, hogy igazabol az osszes korabbi is szar volt, csak nem tunt fel, mert belelattuk a josagot
RE:blog Húzzatok vissza! 2012.01.21 23:17:00
Fotó: Huszti István / Index A meghasonulásnak egy furcsa szintje lehet Brüsszel és Washington ellen és közben Orbán Viktor mellett tüntetni úgy, hogy közben Orbán Viktor épp elkeseredetten próbál pénzt kunyerálni Brüsszeltől és Washingtontól. Főleg, hogy nem létező…..
RE:blog A Nemzeti Lopás Rendszere 2011.04.27 16:23:00
Megértem Terike nénit, akinek mindennap ellopják a tyúkját a cigányok, pedig neki az a tyúk a megélhetése. De Terike nénit még másik egymilliószor lopják meg ugyanezeken a napokon, amiért nem hogy a szavát nem emeli, hanem teljesen természetesnek tartja. Meglopja az orvos a…..
Múlt szombaton ünnepelte szakkolink, a TEK 30. szülinapját. Ennek örömére hatalmas bulit csaptunk, melynek része volt a 150 fős állófogadás. Hűen önmagunkhoz nem egy catering cégtől rendeltük a vacsit, hanem mi magunk álltunk neki a töméntelen kajának. A következő…..
pblue 2011.04.10 15:17:52
Pendulum – Immersion (Warner) A Pendulumról megoszlanak a vélemények. Van egy jelentős réteg, ami meg van róla győződve, hogy ez egy szuperjó zenekar, nagyon bulizós zenével, csodálatos hangzással. Aztán van egy réteg, ami szerint régen nagyon reményteljes volt az…..
pblue 2010.05.24 12:19:47
Magyarország nem attól lesz szar hely, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez az új parlamentben, hanem attól, amitől eddig is az volt, az elmúlt húsz évben, és előtte is. Ez pedig az állami felelősségvállalás és gondoskodás igénye és preferenciája az egyéni…..
pblue 2010.04.20 00:44:05
@Rwindx: ja és azt akartam még mondani, hogy ahhoz viszont nagyon kevés vagyok, hogy bármit is nekiálljak "definiálgatni", szóval tudományos igényű konzisztenciát és koherenciát keresni egy blogposztomban nem érdemes, időpazarlás :)
pblue 2010.04.20 01:09:42
@Fekete Pillangó: hát pontosan ezt mondom én is, hogy ahogy a fundamentalizmusnak sincs semmi köze a három kiló trotilhoz, és nagyon együgyünek kell lennie valakinek ahhoz, hogy ezt gondolja. Na pontosan ugyanígy nem csak az fasiszta, aki a harmincas negyvenes években Mussolini fasiszta pártjának volt a tagja.

Az, hogy a Jobbik mint szervezet, demokratikus-e, az teljesen mindegy a mi szempontunkból. A kérdés az, hogy mennyire elkötelezett a parlamenti demokrácia, mint társadalmi berendezkedés iránt. Hogy házon belül mit csinálnak, az édes mindegy.

A fasizmus egyik lényege az én fogalmaim szerint a bolsevik vagy jakobinus tempóban van. Amikor egy pártnak totális programja van arra vonatkozólag, hogy hogyan kell élni, hogy hogyan kell a társadalomnak működnie, hogy mi érték is mi nem. Valójában az értékpluralizmushoz való viszony sokkal fontosabb, mint az a pluralizmus amit te írsz. Márpedig én úgy látom, hogy a Jobbik nagyon is az a párt, amelyiknek egészen konkrét és merev elképzelései vannak arról, hogy hogyan kell élni, amelyiknek megvan a saját morálja, és nem igazán tűri meg más, párhuzamos értékrendek létezését, mindezt a normalitás meg a nemzet meg ilyenek nevében (például mit mond a buzikról vagy a drogosokról? stb.)

Az intézményi, berendezkedést illető kérdések pusztán technikaiak. Ha a többpártrendszer akadályozza a társadalom formálását arra a képre, amit bolsevik lendülettel rajzasztalon vonalzókkal felvázoltak, akkor nem lesz a plurális demokrácia elkötelezettje. Ha vezérre van szükség a nagy társadalomjobbításhoz, akkor autoriter lesz.

Amúgy szerintem az LMP is ilyen párt, csak más a nagy terv, más nevében, de hasonló mentalitással politizálnak. Persze lehet, hogy kicsit sarkítok.

Viszont azt mindenképpen leszögezném, hogy nekem egyáltalán nem fontos, hogy komolyan vegyenek :)
pblue 2010.04.20 01:16:08
@kukatr: miért ne férne bele a legkisebb rosszra szavazás, ha nincs jó opció? Ha mindenki szembemegy a legtöbb dologgal, amiben hiszek - konkrétan ha mindenki óriásira akarja duzzasztani az államot, hogy az majd kiszedje a zsebemből a pénzt, és ő szétossza helyettem, amitől libertariánusként nyilván kiver a víz, sőt még olyanok is vannak a palettán, akik emellé még azt is megmondatnák az állammal például, hogy kivel mikor és hol kúrhatok, és például meg kell-e tartanom utána a gyereket, vagy, hogy hogyan és mennyire szeressem a hazámat, vagy miféle szekták miféle aljas módon idomítsák hülyeségre, képmutatásra és gonoszságra a gyerekeim, nos akkor még jó, hogy megnézem, hogy még ki a legkevésbé ilyen, és amellé húzom be az x-et. Vagy szerinted hogyan kéne?
Régebben bosszantott a dolog, de aztán beazonosítottam, és most rátaláltam a jelenség "hivatalos" megnevezésére is. Bevallom, imádom, mert nagyon szórakoztató. Főleg, ha olyan területen jelentkezik, amelyhez professzionális, de akár csak az átlagembernél magasabb szinten…..
pblue 2010.03.03 13:53:34
@ern0: ja igy ahogy leirtad szorol szora alairom a dolgot, enis igy gondolom. csak kezdett elmenni olyan iranyba, hogy az npp es a p kozott a vizvalaszto az egymasba agyazott ciklusos megoldas. (nemazer kotozkodom, mer befrusztralt, hogy en azt csinaltam, hanem mer tenyleg nem ez a lenyeg, hanem az amit most hosszan leirtal. hogy ki mennyire van tisztaban magaval. nemis a programozasi ismereteken, hanem sokkal inkabb az onismereten es az onkritikan van a hangsuly.)

amugy az nppre remek pelda polgar tomcat tamas, aki php tanfolyamot inditott.
RE:blog Homepátiás matematika 2010.02.26 10:43:00
Mint az orránál tovább látó ember (és ez esetemben nem kis teljesítmény) engem sem tud meggyőzni a homeopátia, hogy finoman fogalmazzunk. Az elmélet alapját képező, már első blikkre egyértelműen hamis - vagy túlcsorduló jóindulattal: bizonyítatlan - alaptételeket adottnak…..
pblue 2010.02.26 12:57:28
@jbc4wa: iszonyat sok penzt
Cselle Gábor fejlesztette a reMailt (egy egyszerűsített email access protokoll), melyet a napokban felvásárolt a Google, és Cselle a hírek szerint a Gmail termékmenedzsereként folytatja pályafutását. (Amúgy Cselle egyszer már dolgozott a Google-nál, majd saját vállalkozásba…..
Feldobtam a tumblremre London metrótérképeinek rövid történetét 19 képben. Az első kép az 1902-es, Central London Railway-t, a Central Line ősét ábrázoló térkép. Az utolsó értelemszerűen az idei, 2010-es, legfrissebb. Forrásként ez a nagyszerű oldal szolgált. Nekem a…..
comment:com Joey ismét sorozatban 2010.01.11 15:34:00
Matt LeBlanc, a Jóbarátok egykori sztárja 2006 után ismét tévésorozatban fog szerepelni, ezúttal saját magát alakítva. A Jóbarátok utolsó évadával annak idején milliókat bezsebelő LeBlanc a sorozat spinoffjában (Joey) már korántsem teljesített olyan jól, mint az…..
pblue 2010.01.11 22:53:24
@oroce: miazhogy valamelyik allatka?! a ZSIRAF hangja volt bazmeg, a zsirafe!
RE:blog Influendzaójtás 2009.11.13 10:39:00
Szerencsétlen pillanatban érkeztem az óvodába, mert az egyik anyuka éppen azt magyarázta a másiknak, hogy ő nem oltatja be a gyerekét, úgyis eléggé tönkrevágják szegényke immunrendszerét az antibiotikumokkal. Iaido felszerelés hiányában nem tudtam adekvát módon reagálni,…..
A szajbasz.gif és a szajbahu.jpg óta (figyeljük meg az ékezetmentes, 8+3 karakteres filenév-korlát jótékony cenzúrázó hatását) engem nem lehet meglepni holmi kétfejű csecsemővel, tömeggyilkos nyugdíjassal, vagy saját magának milliós prémiumot kiosztó BKV-nál dolgozó…..
saving private blue tumblr 2009.09.07 12:29:00
nem az van amugy, hogy meguntam a blogolast vagy ilyesmi, hanem egyszeruen rakattantam a tumblrre: pblue.tumblr.com..
Rájöttem! Forma 1 2009.07.30 15:03:00
Az autósport megkérdőjelezhetetlen királya a Forma 1. Kiváló izgalmat jelent, amikor ember és gép egymásnak és az aszfaltnak feszülnek. A hétvégi autóverseny mindig jó alkalom, hogy barátok összejöjjenek egy sörre, és megvitassák az autókkal kapcsolatos ismereteiket. Azonban…..
saving private blue nyelvvizsga 2009.07.28 13:12:00
most hogy mindenki faszan korberohogte az mszoe es keszei sandor javaslatat, meg enis telipofaval amikor eloszor hallottam rola, szoval ezekutan azert el tudna nekem valaki magyarazni, hogy amugy pontosan mi ertelme van annak, hogy a nyelvtudast kozpontilag kell igy certifikalni, mint mondjuk a…..
Rájöttem! Trafik 2009.07.27 10:46:00
A magyarországi trafikkultúra a rendszerváltozás után hanyatlani kezdett, majd teljesen összeomlott. Egy addig tökéletesen működő rendszert tettek tönkre, ki tudja milyen megfoghatatlan érdekből. A trafikosok ugyanis nem pusztán eladók voltak, hanem életünk részei is egyben. Nem…..
Hogy ne nézz teljesen hülyén, ha bloggerekkel kell beszélgetned. Hogy valaki fel merje tenni helyetted a legegyszerűbb kérdéseket. Hogy tudd, mi a téma. Ez itt a technofóbok kiskátéja, a Blog.hu Szájbarágó, ami majdnem olyan, mint az Index Szájbarágó. Mi a túró az a frontend? A…..