Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lorien

651 bejegyzést írt és 1313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók: 1-1,5 kg sertéskaraj 3 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1-3 szál újhagyma 1 fej kápia vagy kaliforniai paprika 10-15 dkg füstölt sonka 2-3 ek sertészsír 1-1,5 dl fehérbor 1 tk kömény 1 tk oregánó 1 tk bazsalikom 1,5-2 ek oliva só és bors gazdagon bacon csíkok 5-7 fej…..
Zita éléskamrájából Briós 2018.03.08 13:34:49
Tudom, hogy aki éhes, nem nagyon válogat.Ám a gyermekeink tízóraiját is változatossá lehet tenni, és nem csak az iskolai büfében... Hozzávalók: 60 dkg finomliszt10 dkg vaj10 dkg cukor2,5 dl tej3 tojás (saját tyúktól)4 dkg élesztőcsipet só 1 tojás a kenéshez Minden hozzávalót ki szoktam mérni…..
Nem azért indít az ember sportcsatornát, aztán meg további kettőt, hogy azon favágós realityket mutasson zsinórban, erre legfeljebb akkor kerül sor, ha a ember olyan tartalmak jogait veszi meg, amik egyszerre láthatók és ütik egymást, ilyenkor mittudomén, elővesz a csatornaportfóliójából két másik…..
Eljött végre a december, izgatottan mentem le a verembe átfejteni és palackozni néhány vödrömet, de sírás lett a vége. Amit egy hónapja palackoztam, önthettem mind ki a fűre. Az üvegben lévő szénsavas cider gusztustalan zöld színű lett. Az ecetem is mutatott erre hajlandóságot…..
A kert (sajnos) nem mindig csak öröm forrása, számos ellenség leselkedik ránk, illetve főképpen növényeinkre. A gondos kerti gazda sosem érezheti igazán biztonságban a birtokát, hiszen kártevőmentes kert legfeljebb a makettek világában van. Ugyanakkor ez a folytonos harc és küzdelem adja részben a…..
Nem, nem akarok Orbán évértékelőjének beállított középszerű uszításáról írni. Nagyjából arról szólt, hogy normális országot építeni képtelen kormány valóságtól elszakadt vezetője, hadba szólítja híveit mindenki ellen akik ezt látják és szóvá is teszik alkalmatlanságukat és azt, hogy az hatalmukat…..
Ebben a bejegyzésünkben szeretnénk egy rövid áttekintést adni, hogy a húsok, húskészítményeket meddig ajánlott és idális a hűtőszekrényben és a fagyasztóban tárolni. Kezdjük a sort a felvágottakkal. A felvágottak esetében, amennyiben bontatlan vákuum csomagban található akár 2 hétig is tárolhatjuk,…..
Hozzávalók: 1 szűzpecsenye 25 dkg csiperke gomba 10-12 szelet serrano sonka 4-6 db aszalt paradicsom 6-8 gerezd fokhagyma kömény bazsalikom oregánó só és bors oliva olaj 1 dl fehér vagy rozé bor A gombákat megmosom, majd apró darabokra vagdosom. Egy nagyobb serpenyőben olajon…..
Végre! Örömmel jelentem, hogy új alkalmazottja, mit több, sous chef-je lett a konyhámnak. Nem akármilyen arisztokratikus vérvonal prominens képviselőjéről van szó, egy Kenwood Chef KM-416-os gép lett a kiválasztott. A bogarat még tavaly ősszel Fűszeres Eszter ültette a…..
lorien 2013.06.07 07:15:04
@Abubaba:
A pürésítő nagyon bevált, számtalanszor jó hasznát vettem már, illetve két szezonban is ezzel készítettem el télire a passzírozott paradicsom készleteimet. Mégpedig nyersen, habár így egy kicsit többet kell vele küzdeni, de így utána minimális hőkezelés is elég, jobban megmaradnak az ízek. Az első Blogkóstolóra szintén ezzel készítettem a szilvakrémet is a poharas desszertbe, szóval elég széles a felhasználási kör.
AT-992 a cikkszáma a Chef-hez (azaz a kicsi, 4.6 literes keverőtálhoz), ha ez segít.
lorien 2016.12.08 16:07:39
@Judita Vargová:
Szia!
A Major széria még az enyémnél is jobb, erősebb, nagyobb, robosztusabb, azt már szinte ipari felhasználásra tervezték. Én azt gondolom, jó választás lesz. Jómagam lassan 9 éve elégedetten használom a gépet, semmi problémám nem volt vele, talán csak annyi, hogy pár kiegészítőt ma már nem vennék meg, mert végül nem használtam.
lorien 2016.12.23 17:00:01
@Judita Vargová:
Ez elég szomorú, de erről sztem nem a Kenwood, hanem a kereskedő tehet. Azért jelentkezz, ha végre rendeződtek a dolgok!
kép forrása: http://bevcooks.com Hozzávalók (4 személyre): - 8 nagyobb karika ujjnyi vastagságú padlizsán- 2 közepes méretű paradicsom- friss bazsalikom- só, bors- 1 kis gerezd fokhagyma- 1 evőkanál olíva olaj Elkészítés: 1. A padlizsánt mosd meg és vágj belőle egyenletes, ujjnyi vastag…..
Kicsit elcsúsztam ezzel a recepttel, már éppen nem aktuális, de alig másfél hete ez volt a kucsmagombás szezonzáró, s mivel szombat volt, a hal sem maradhatott el. Mifelénk döbbenetesen felmentek hal árak, jelen állás szerint jóval olcsóbb a lazacfilé, mint a szürkeharcsa, egyedül a  pisztráng…..
Nemrég benéztem a blogra, és elszörnyedtem rajra, hogy immár fél éve tart a pangás. Hogy megtört a hallgatásom, az a nyúlnak köszönhető, aki egyébként mostanában karácsonykor rendszeresen eljátssza a becsületét azzal, hogy szinte mindig húsvéti időt rendez télvíz idejére, és tavasszal bezzeg, amikor…..
Estére beérünk Valenciába, és ezzel idénre búcsúzik is a verseny a régiótól. Bizonyára eléggé közhelyes lenne mára paellát készíteni, ezért nem is fogok, de mivel ez az ország és Európa egyik legjelentősebb rizstermő vidéke, ezért maradunk a rizsánál :) A vidék másik,…..
lorien Urta a la roteña 2015.08.26 07:48:49
Gyorsan repül az idő, máris itt a Vuelta ötödik szakasza. Ma is a sprintereké a főszerep, a mára kiszabott 185 km szinte tökéletesen sík. Kiinduló városunk a tengerparti Rota, innen hoztam a címben szereplő híres halételt. Be kell valljam, annyi csalást elkövettem, hogy urta…..
Még mindig a Pireneusok, és onnan is nem akármilyen szakasszal következik a Tour mai szakasza, egy második, két első és a végén egy kiemelt kategóriás hegy befutóval - de kár, hogy nem hétvégén van ez a csemege, amikor ráérek nézni a tévében a közvetítést. De semmi baj, a…..
lorien 2015.08.22 10:26:28
Ma végre elkezdődik az év utolsó nagy nemzeti körversenye, a Vuelta. Az első etap egy nyúlfarknyi csapatidőfutam lesz Andalúziában a Sierra Blanca lábainál, végig a tengerparton. A vidék igen gazdag gasztronómia hagyományokkal rendelkezik, egyesíti a mediterrán tengeri és a…..
A csapatidőfutam után most már tényleg belecsapunk a lecsóba, ma a Pireneusokban elkezdődik az igazi Tour. A szakasz eleje még nem is tűnik különösen nehéznek, de a vége annál inkább, kiemelt kategóriás hegyi befutó lesz. Kiinduló pontunk Tarbes, az ország egyik leghíresebb…..
Ma még maradunk Bretagne-ban, mégpedig egy rövid csapatidőfutam erejéig. Az indulás helye Vannes, egy nagyon hangulatos kis város az óceán partján, szép kastéllyal és parkkal, és egyébként Carnac is szinte csak egy kőhajításnyira van ide, ahol a híres kősorok, menhirek…..
A Tour mai etapján maradunk még egy kicsit Picardiában, majd a befutó már Normandiában lesz. A szakasz 191.5 km, néhány kisebb emelkedőtől eltekintve inkább sík, ettől független nem lesz könnyű. A mai étel egy pikárd specialitás, amely viszonylag rövid idő alatt nagy karriert…..
Ma nehéz nap vár a Giro mezőnyére, alighanem a király etap következik az Alpokban: egy első, két második, valamint két harmadik kategóriás hegyet kell megmászni. Trentinó tartományban járunk, az összes régió közül talán az itteni gasztronómia áll a miénkhez a "legközelebb",…..
lorien Kagylós rizottó 2015.05.22 08:58:06
A mai együttállás szerint a 13. etap következik a Girón, pénteken, de mi nem vagyunk babonásak. Csak fekete macska ne jöjjön, és különben is 22-e van :). Veneto tartományban maradunk egész nap, ma a sprinterek villoghatnak, szinte teljesen sík a szakasz profilja. Veneto gazdag…..
lorien Fusilli alla molisana 2015.05.16 09:49:03
Ma egy jó kis hegyi szakasz következik a Girón, miközben Fiuggiból Campitello Matesébe teker a mezőny, a végén remélhetőleg izgalmas hegyi befutónk lesz. Mára kell az energia, ezért egy tartalmas tésztaétel következik Molise tartományból. Örülök, hogy sikerült innen…..
A Tour de Serpenyő csapata ismét "nyeregbe szállt", hogy az idén is végigfőzzük a három nagy nemzeti körverseny (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta) állomásait. A Giro végre elkezdődött a tegnapi csapat-időfutammal, ma pedig még mindig Liguriában teker a mezőny. Igazi…..