Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maszatjanka

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indítottam egy honlapot a témában, (meglepetés!) rhbaba.hu címen. Kevesebb káromkodással, szisztematikusabb információ-rendezéssel, ráadásul közösségként is funkcionál, várom a személyes történeteket a témában - úgyhogy ha hozzá tudsz szólni akármit is, lécci tégy úgy, ezen a linken! A cél nem…..
Micsoda, külföldi kezelés a magyar egészségbiztosítás terhére? Fogadjunk, hogy még nem is hallottál róla! Pedig van rá mód, hogy ne csak sürgősségi ellátásra tarthass igényt az EU-s TAJ-kártyával, hanem előre leszervezett teljes kezelésre vagy kezeléssorozatra is (amire az EHIC nem jogosít - arra…..
Hihetetlen, de mégis igaz: mire Borisz betöltötte a 4 hónapot, lett TAJ-kártyája, amit végül el is fogadtak Grazban, így nem kell kifizetnünk a 14.000 eurót a kezeléséért! Sőt, még az OEP-pel is rendezve vannak az itthoni ügyek, miután már nem volt jogosult a én TAJ-számommal az ellátásra. Milyen…..
Lezárult egy fejezet; nem kell több transzfúzió-ó-ó-jeee. Tegnap közölte a hematológus ünnepélyesen a nagy hírt, 4 intrauterin + 4 születés utáni vérátömlesztés után. Már meg voltam győződve, hogy kijön a kerek szám a végére, közben már épp kezdtem elfáradni az ügyben - pont az utolsó transzfúziónál…..
Van, aki az előbbitől, van, aki az utóbbitól retteg. Én mindkettőt átéltem, 5 év különbséggel. Mostani terhességem vége felé már sejtettem, hogy számolnom kell a császármetszés fokozott valószínűséggel, úgyhogy igyekeztem viszonylag felkészülni rá. Gondoltam, egy olyan honlap például nagy…..
A poént lelőve, a történet közepébe vágva ennyi a lényeg. Persze ennyire nem volt egyszerű a sztori, új kalandok minden sarkon leselkednek kérés nélkül is. Június 30-ra beszéltünk meg kontroll- és esetleges transzfúzió-időpontot Csapó dokival. Én közben minden szálat megszakítottam a honvédos…..
Múlt héten sikeresen megvolt a 4. kör Grazban, közben megkaptam az OEP-től az engedélyeket, és még a 35. hetet is betöltöttem, a gyermek hatalmas, 2800 grammos. Csak kicsit morcos.   A lényeg, hogy most már egészen biztos, hogy akárki akármit csinál, itt minden rendben lesz és kész. A graziak is…..
A nemzetközi helyzet tovább fokozódik - a graziak elképesztő segítőkészen küldözgetik az azt alátámasztó cikkeket és érveket, hogy 1. a babát kivenni korábban, minden ok nélkül, hülyeség, 2. az IVIg szintén. Az itthoni orvosom ígért visszahívására meg azóta is várok, oka számomra ismeretlen…..
Mi van akkor, ha az ember két, egymással szöges ellentétben lévő orvosi vélemény kereszttüzébe kerül? Elég gyakran előfordul, és nagyon kínos, főleg ha a szóban forgó orvos(ok)tól erőteljes függésben van. Pénteken hívott F.V. (ez a tény már önmagában vészjósló), hogy az előző napi vérvétel…..
Nincs kedvem semmihez, elegem van. Megírhatnám, hogy jól sikerült a legutóbbi beavatkozás Grazban - bár közvetlenül a transzfúzió után a CTG mutatott 4 méhösszehúzódást, aztán a baba szívritmusa is lelassult, majd helyreállt, és a kontrakciók is megszűntek, és hogy már 31 hetes vagyok, ami már egész…..
Csak mert izomból írnám, hogy SEMMIRE - miután a bébit nem védte meg (az anti-D titerem utána is nőtt, már a transzfúzió is előtt 128-ról 512-re ugrott, és a magzati anémiát is az első adag után bő egy héttel mutatták ki), én meg pár napja benyaltam az első szembejövő ovis vírust. Pedig…..
Tegnap megkaptuk a második transzfúziót. Az ultrahangon nem láttak semmi problémát (folyadék nincs, PSV OK), de ettől függetlenül Prof. Häusler úgy kalkulált, hogy a bennem termelődő ellenanyag (ami azért szabadul fel egy transzfúzió után, mert át kell szúrni a méhlepényen, ami miatt a magzat vére…..
Kedden hajnalban, az IVIg után már surranhattam is ki a kórházból, hogy 10-re Grazba érjek, ahol a kezelőorvosommal lebeszélték, hogy fogadnak transzfúzióra, a legutóbbi UH eredmények miatt. Közben megérkezett a hétfői vérvétel értékelése is, az anti-D titer már 1:512-re emelkedett. Már egész…..
Nem így kívánt terhesség IVIg 2016.04.19 18:52:47
Avagy intravénás immunglobulin - többször nem is írom ki. Tegnap kaptam meg a második IVIg-kezelést, Humaglobin infúzió képében. Ez emberi vérplazmát tartalmazó készítmény, egyfajta immunrendszer-tuning, hogy a bennem termelődő ellenanyag ne pusztítgassa a magzat vérét - jól hangzik, viszont elég…..
Utánaolvastam ennek a hasüregi folyadéknak, hogy pontosan mit jelent, mert nem világos, mi az átmenet pontosan az anémia és a hydrops között, és nem tudom pár napja eldönteni, most pontosan melyikről van szó. Ami az UH leletemen volt, sajnos mindkettőre utal, tehát lehet, hogy már nem csak anémiás,…..
Te melyiket választanád? Na jó, ez így genyó kérdés, egyikről sincs sok információ... Reggel beszéltem telefonon Dr. Fülöp Vilmossal, a kezelőorvosommal, aki az IVIg-terápiámat is megkezdte. A médium adta lehetőségekhez mérten alaposan felvázolta a dilemmát, hogy mi a rosszabb jelen esetben, a…..
Minden előzményről majd később. 2016.04.14. - 26. hét, ma voltam az IVIg kezelés utáni első vérvétel eredményéért, utána magzati ultrahangon. 1 héttel az IVIg után egy dekát sem ment le az anti-D titer értéke 1:128-ról, bár erről a kezelőorvosom telefonon megnyugtatott, hogy nem is baj, mert nem az…..
Nem azért indítottam ezt a blogot, hogy fröcsögjek az egészségügyre, az orvosokra, meg a világra. Hanem: - dokumentációként az Rh-összeférhetetlenséggel való küzdelemről, mert itt Magyarországon ez szinte ismeretlen helyzet, ami itt a terhességemmel történik - még a nőgyógyászok túlnyomó többsége…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...