Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chromeshelter

61 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kedves ismerősöm lájkolt nemrég rá a Green Door Facebook oldalára, és bár először azt hittem, hogy ez a Zöldkártya Lottery magyarosított változata, valójában hamar kiderült, hogy a szóban forgó hely a Gönczy Pálról elnevezett utcában található étterem és klubot…..
 Chatroom, Catfish, Easy A, The Social Network - mindez két oldalban,ITT            ..
Half Pécs Squad Heti rádiós post 2010.11.29 00:05:00
november 29., hétfő 20.00, http://periszkopradio.hu -Catfish-Saw VII (3D)-Exam-Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I..
              Roman Polanski egyik tagja annak a maréknyi filmrendezőt tömörítő körnek, kiknek az elmúlt évtizedek során sikerült olyan mértékű presztízsre szert tenniük, hogy bár bizonyítaniuk már egyáltalán nem szükséges - egyszerűen…..
chromeshelter 2010.08.07 01:02:14
Half Pécs Squad Robin Hood (2010) 2010.05.15 12:01:00
          A Robin Hood mondakört vászonra vinni igen rizikós vállalkozásnak bizonyult az elmúlt néhány évtizedben. Gondoljunk csak bele, hogy hány film és sorozat próbálta már bemutatni a sherwoodi fosztogató legendáját a mögöttünk álló cirka…..
Nem, sajnos nem mi, csupán kedves húgom tartózkodik kint a neves filmfesztiválon idén, ahonnan saját blogján tervez beszámolni filmekről / hangulatokról - ahogyan ő érzékeli ezeket. Minden nap belinkelem majd az aktuális bejegyzést ide, akit érdekel az, hogy hogyan is jutott el a kis…..
A Futóblog történelmében nem szokatlan, hogy valaki a futással egészíti ki az életmód változtatást és lesz képes csodákat művelni. Az alábbiakban bemutatnánk Papp Ádámot, vagyis a kommentelők közt paklist, aki tavaly júliusban még 157 kiló volt, most meg 98 és újabban a…..
Az Android Market hihetetlenül gyorsan javuló statisztikáit, és a telefonok egyre csak fejlődő specifikációit figyelve nyugodtan kijelenthejtük, hogy szép jövő áll az Android, mint gaming-platform előtt. Természetesen a Market tetején még mindig az online játékok ülnek (az almás…..
Szinte hisztérikus érdeklődés előzte meg az idei Filmszemlén Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című új filmjét, ami ennek megfelelően meg is nyerte azt és ami végül is nekem sem okozott csalódást. Éppen az a blöff, amit Hajdu utóbbi, meglehetősen félresikerült, ám…..
new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: '#hpso', interval: 20000, title: 'HPS Oscar Live Blog', subject: '#hpso', width: 500, height: 600, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff',…..
Itt a toplistás post. Kicsit megkésve ugyan, de csupán azon okból, hogy nagyobb rálátással, szinte az összes komolyabb tavalyi produkciót bevizsgálva még teljesebb képet tárhassunk elétek kedvenceinkről. Szóval lejjebb görgetve érkeznek a szerkesztők tízes listái, vegyes…..
                       Isten haragjával dacolni élvezetes bűn... már amikor jól csinálják. Szerencsére minden negatív előjel, valamint a kritikusok által keltett masszív ekehullám ellenére őszintén tudom azt mondani,…..
- jelen írás a Felhúzós névre keresztelt (teljesen egyedi) cikksorozatunk első eleme, amely keretein belül más kritikusok által vérbe alázott filmeket védünk majd meg ügyesen...  -                  …..
Kikerült a netre a Kick-Ass új előzetese, Mark Millar képregényéből készült filmben egy tini maga is kosztümöt húz azzal az elhatározással, hogy szétrúgja a rossz fiúk valagát. Ám ez nem megy olyan egyszerűen, úgy tűnik, hogy többet kap, mint ad és sokszor ki is nevetik.…..
            Minneapolis külvárosában járunk 1967-ben.  Itt él filmünk főhőse Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) matematika - fizika szakos professzor és családja (egyébiránt a Coen fivérek is itt nevelkedtek ekkortájt). Larry tisztességes,…..
Két évvel az általában legjobb filmjének tartott Vad Banda után (nekem még mindig Pat Garrett-ék a kedvenceim) Peckinpah csak a tálaláson változtatott egy keveset, mindössze a díszítettségből faragott le valamelyest. Hiszen a '70-es évek elejének angol kisvárosa nem kevésbé…..
A világ feszülten figyeli idén a közbiztonsággal küszködő Dél-Afrikát, hogy vajon a vuvuzelák irritáló, szünetmentes zümmögése teret enged-e egy színvonalas labdarúgó világbajnokság létrejöttének, és reméli, hogy a kontinens tornáján történt tragédiához hasonló nem…..
chromeshelter 2010.02.10 12:08:57
 Ryan Bingham (George Clooney) kirúgás-szakértő. Az a munkája, hogy utazgat iparvárosról iparvárosra, és közli a feleslegessé vált emberekkel, hogy "bocsi öreg, szia". Ennek köszönhetően az év jelentős hányadában repülőn van. Elképesztő rutinnal végzi el…..
chromeshelter 2010.01.15 11:02:15
@lexxxon: erre mint mindig, most is csak azt lehet mondani, hogy erős a mezőny, nagyon erős, de van lövése. láttuk már Freeman bácsit aki nagyon üt idén, van még egy biztosan erős Jeff Bridgesünk is, hármuk közül valaki kapja, Clooneynak főszerepért még nincs szobra, pedig már a Michael Claytonért is megkaphatta volna (csak ugye akkor volt egy dzsóker, akinek verhetetlen marketingje volt), ezért tartom kiemelten esélyesnek. Szerintem Clooney vs Freeman lesz az oscar és a goldenglobe vége is...
Ma, kedden, 16.00-tól @MarishArt, @popc0re és @chromeshelter tolmácsolásában rohanunk végig a mester eddigi négy művén (Pi, Rekviem egy álomért, A forrás, Pankrátor), sok finom Clint Mansell muzsikával megtámogatva az adást! Csojn in! tune in @…..
chromeshelter 2010.01.26 12:02:12
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy amerikai animátor, aki az óhazában szerencsét próbálva öt angol fiatalemberrel megreformálta a humort. Majd más babérokra törve elfoglalta a rendezői széket, hogy a „legkisebb királyfiból” hatalmas király váljon az álmok és az…..
chromeshelter 2010.01.26 01:46:02
A hercegnő és a béka, avagy Disney-ék szerintem mindenki által várt visszatérése, a kormány elfordítása saját klasszikusaik felé, talán egy új reneszánsz kezdete. Satöbbi. Mindez sikerülhetett is volna, ha egy kicsivel nagyobb erőfeszítéseket tesznek. Tévednék, vagy ezek…..
   Furcsa társulat járja London utcáit. Régimódi kartondíszletek között ugráló, maskarás úriember csábítja az érdeklődőket, hogy jöjjenek és Doctor Parnassus (Chritstopher Plummer), valamint mágikus tükre segítségével lépjenek be a saját képzeletükbe. A…..
chromeshelter 2010.01.24 14:04:16
Bizony, minden idők legnagyobb arc stúdiója (tudván tudva ontják magukból a szart, és remekül élnek belőle) újabb mockbustert szállít. Ugyan nem láttam Guy Ritchie eddigi utolsó filmjét, de az Asylum változatában vannak acélsárkányok, dobbantós Tííírexek és rettenet polipok…..
asanisimasa Halálkeringő (2010) 2010.01.15 12:18:00
Néhány kolléga meglehetősen nagy vehemenciával vetette magát bele a Halálkeringő című új magyar thriller ekézésébe, holott talán azon kellett volna elgondolkozniuk, mikor láttak utoljára magyar thrillert. Vagy akár egy, a világon bárhol (értsd: mindenhol), akár még…..
chromeshelter 2010.01.18 00:26:39
Nah akkor beszállok én is. Nem akartam, de muszáj, ki akar törni belőlem. Erős és értékelendő elemként említetted a film látványvilágát, és operatőri munkáját. Nem igaz, hogy nem látod, hogy mekkora kibaszttul nagy erőlködés mindkettő. Mindent meg akarnak mutatni a fiúk amit az EGYETEMEN TANULTAK. Csakhogy ennek a filmnek nem erről kellene szólnia, legalábbis nem ilyen formában. Egy kétszereplős kamara darab szóljon a jól megírt párbeszédről, és a feszültségkeltésről. Elhiszem, hogy tud hatot csavarni a kamerán az operatőr, meg háromszáz tükröződő üvegből mutatni Kern Andris arcát, de Kern Andris ettől még nem lesz Max Payne... még, ha Rásztinak is hívják. Ez egy akciófilmben jó lenne, de itt szükségtelen, szimplán hatásvadász önfitogtatás, ez nem "drogos flash", meg feszültségkeltő, meg vudu. Tudom, hogy ezt akarják elérni vele, de ez nem az. És ezek az ide-oda ugrálás / tekerés / toríztás effektek, kés pattogás stb ugyanebbe a kategóriába tartoztak. Meg az a direkt gagyi lepel az ablakba. My city screams. Ez már két éve sem volt érdekes. Kérlek, ne. Jó filmet nem tudunk csinálni, de a Vegas Videoból ötösre vizsgáztunk. Az egész lakás berendezésén látszik, hogy nagyon akarták, hogy működjön, de a pisztolyok, magazinok, kokó, ilyen olyan fényképek az egész egyszerűen annyira művien odacsinált, hogy ilyet rég láttam. Nincs erre a Halálkeringő nevezetű fosra szüksége a hazai filmgyártásnak egyszerűen. Miért vágjunk bele egy olyan műfajba amihez közünk nincs, és csak szart tudunk csinálni? Miért nem készül több Papírrepülők vagy Egyetleneim? Ilyennek kellene lennie a friss honi filmnek. Nem mondom, hogy Nyomozó, mert az már más szint, ezek a gyerekek még nem tartanak ott, de nem igaz, hogy nem érzi senki, hogy ez a film nem hozzánk tartozik? Kibaszott természetellenes a két színész is benne, a szövegek a szájukban, a látvány, az egész, ezek nem mi vagyunk. Egy katasztrófa, most tényleg nem akarok kitérni a részletekre. És ennek kellene örülni? Kösz nem. Szeretem a hazai filmeket, de ilyet nem kérek.
chromeshelter 2010.01.18 14:02:22
@efes: Tök mindegy hol tanulták, annyira nem érzem érdemesnek ezt az egészet, hogy utánuk nézzek. Az viszont biztos, hogy egyszerűen túlcsordul kicsit vizuál/rendezés oldalon a film. Az erőlködés nem egyenlő azzal, hogy átesünk a ló túloldalára. Számomra egyértelmű, hogy itt ezen ment el a film nagy része, hogy ennyire meg akarták mutatni, amikor ennek a minimalságról (azt is meg lehet szépen és igényesen alkotni) kellett volna szólnia.

Azért az Engedj be cíművel ezt ne hasonlítsuk össze, mert az az elmúlt 5 év legjobban kinéző minimal filmje. Ha fele olyan jól megvalósítják a dolgokat, mint ott, akkor tapsolok. Pedig nagyrészt ott aztán semmi csicsa nem volt, semmi trükközés, egyszerűen és jól táltalták a panelrengeteget.

Én értem mit akarsz mondani, de a a lakás nincs lepukkanva, pont ez a fő probléma. Oda vannak pakolva a dolgok, figyelnek, hogy a kamera mindent megmutasson, amit ők kitaláltak, hogy az majd érzékeltetni fogja a hangulatot. Ez megint csak az erőklödés.

Adja isten, hogy a következő magyar thriller jobb legyen. Ha már nem vizuálisan akarják utolérni Ámérikát, hanem helyette megpróbálnak filmet csinálni, én már örülni fogok.