Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dome613

68 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nesbø-kedvelőként azonnal lecsaptam a lehetőségre, amikor a Kossuth Kiadó felajánlotta a szerkesztőség számára a recenziós példányt, és izgatottan kezdtem bele a Harry Hole utáni életbe. Azt fontos az elején leszögezni, hogy Shakespeare halálának 400. évfordulójára készült…..
Mutassatok nekem egy olyan embert, aki nem szereti ezt a minden ízében egyszerű, és nagyszerű kaját... hát persze, hogy nem tudtok, mert kizárt, hogy létezik! Hogy ki-hogyan szereti, az már persze egy megosztó dolog lehet, legalább annyira nagy a választék, mint Gombóc Artúr…..
Édesanyám nagy spíler, és az évek során egész komoly süteményrecept-tornyot sikerült felhalmoznia. Van azonban néhány, amiket még az ősidőkből őrizget, mert egyszerűen tökéletesek - mint a fonott kalács, és az almás torma. 20 évig nem voltam hajlandó tormát enni, de pár…..
Egy szakácskönyv, ami nem is szakácskönyv; egy útikönyv, ami nem is útikönyv; egy üzleti terv, ami nem is üzleti terv; egy álom, ami már nem álom... Így lehetne talán a legjobban összefoglalni mindazt, amiről ez a terjedelmes kis könyv szól. Szabolcs András és Szabolcs-Gyuris…..
Jus & Calzone Heti recept: Moussaka 2018.03.04 10:00:00
Egy görög nyaralás alkalmával ismerkedtem meg ezzel az érdekes "töltött padlizsán" adaptációval, és azóta is szívesen fogyasztom - meg persze készítem. A görög konyha jellegzetessége talán éppen a sok zöldséghasználat, illetve a zöldség és a húsfélék keverékének éppen…..
Ez az ikonikus sütemény letarolta Amerikát, és szép-lassan birtokba veszi Európát is. Kétségtelen, a színe teszi igazán vonzóvá, de az édes, krémes mascarpone és az omlós kakaós tészta is mind-mind azon vannak, hogy belopják magukat a szívünkbe. Az enyémbe biztosan sikerült,…..
Jus & Calzone Sirha Budapest 2018 2018.02.11 10:00:00
A két évenként megrendezésre kerülő Sirha Budapest kiállítás idén is beköltözött a Hungexpóra, hogy elkápráztassa a szakmai közönséget. A szolgáltatók kétség kívül mindent megtettek azért, hogy a látogatóknak kedvezzenek, és látszik a nagy fokú felkészültség és a…..
A sok-sok főétel után itt az ideje egy desszertet is gyártani: nem más lesz a mai alany, mint az egyik kedvenc süteményem, a kakaós kalács. Talán a sok vajtól, talán a sok kakaótól, talán a puha tésztától válik megunhatatlanná, nem tudom... Édesanyám sokadik receptje kerül fel…..
Mindenki utálja az átható olajszagot a lakásban igaz? Pedig sem a fánknál, sem a lángosnál nem tudjuk ezt kiküszöbölni, hacsak, fel nem használjuk innen ezt a gyöngyszemet. :) Nem nehéz, de az állagát lehet, hogy nem mindenki fogja elsőre eltalálni, így ne csüggedjetek, ha a legelső próbálkozás nem…..
Mindig-mindig visszakanyarodunk az olasz konyhához, de kérlek, bocsássatok meg nekem ezért, rendkívül elfogult vagyok. A karácsonyra kapott tésztagépem erőteljes tesztelés alatt van, és ezt az ízig-vérig saját készítésű ravioli receptet osztanám meg veletek, amit persze…..
Biztos vagyok benne, hogy sokak kedvence a "chilis bab", és még többen készítik boltban kapható por alapú készítményből. Ők valószínűleg nem tudják, hogy a por és az eredeti verzió között olyan ordító különbség van, amire nem hogy a "szakács", de még a…..
Így év végén muszáj olyan ételeket készíteni, amik gyorsan megvannak és persze finomak is, mert időt kell hagyni a pihenésre is. A legegyszerűbb dolgunk a tésztaételekkel van, így én most egy ide passzoló recepttel készültem, ami készülhet akár egy lábasban is, ha egy kicsit…..
Ebben az ételben bizony minden megvan, ami egy jó Bloody Maryhez kell, de talán így ételként kicsit elfogadhatóbbá válnak az összetevők és az ízek, mint koktél formájában (bevallom, még sosem ittam, és idegenkedem is tőle). Némi hússal feltuningolva pedig igazán ínycsiklandóvá válik... :) Na meg nem…..
Talán általánosságban a legkevesebb szó a levesekről esik, és igyekszem ezen a dolgon kicsit javítani a mai poszttal. Valószínűleg sokan még csak nem is találkoztak ezzel a különös zöldséggel, ami ízében és illatában szinte egy-az-egyben ánizsos, de valahogy mégis más. Mint minden másból, ebből is…..
Magyar embernek magyar konyha, meg egy kis thai, kínai, indiai, olasz... Az embereknek időnként szüksége van arra, hogy olyan ételeket fogyasszon, ami egy kicsit kiragadja a "komfort zónából", ami nem egészen illik bele a környezetbe, ami valahogy más. Az olasz konyha remek, de talán a…..
Mostanában egyre jobban húz a szívem a desszertek felé, remélem, megbocsájtotok érte. :) Nem tudom megunni nagymamám receptkönyvének lapozgatását, és akárhányszor a Túrófánkhoz érek, muszáj elkészítenem. Gyors is, finom is, épp egy punnyadós vasárnap délutáni recept. Én…..
Mindenki szereti de senki nem áll neki otthon, mi az? :) Naná, hogy a sajt- és habroló, hiszen bár nem a legbonyolultabb "desszertünk", mégis van vele néhány óra munka, és egyszerűbb ezt a néhány órát a cukrászoknak meghagyni. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én sem álltam neki s.k. hajtogatott…..
dome613 2017.11.13 08:29:19
@Krutzifix: Na basszus, látod erre nem gondoltam :D készítés közben írtam a receptet, és a betöltés után realizáltam, hogy rengeteg sajtkrém maradt, így utólag lefeleztem az adagokat, csak a leírásban nem javítottam... :) de hamarosan ezt is megteszem. Köszi :)
Nem tudom, ki-hogy van ezzel a különös gyümölcsfajtával, de nekem az egyik kedvenc ősz-hangulatú gyümölcsöm. Attól eltekintve, hogy frissen gyakorlatilag lehetetlen vele bánni, elkészíteni mégis könnyű, így ezen a héten elhoztam a birsalmasajt receptjét. Ha eddig nem…..
Mindenkinek megvan, ahogy a nagyi áll a konyhában, és kilószámra gyártja a bundás almát a kisunokájának? Bizony, nekem is, így ez talán az egyik legkedvesebb, igazán nosztalgiadús desszertem. Nem árt felkészülni, hogy elég hamar elkapkodja a család a kisült karikákat, de azért…..
Jus & Calzone Heti recept: Kuglóf 2017.10.15 10:00:00
Az eheti recept nem más, mint egy ellenállhatatlan desszert, ami gyakorlatilag eteti magát, és napokon keresztül megtartja frissességét (már ha marad belőle). A recept édesanyámtól származik, és szerintem a leggyakoribb sütemény a családban. Azért is "különleges", mert nem a…..
Nesbø - bármennyire is hangzik tőle idegennek-, gyermekként focista szeretett volna lenni, azonban ígéretes karrierjének egy keresztszalag-szakadás véget vetett. Sajnos mivel mindent a focira tett fel, a középiskolát csak évekkel később (hároméves katonai szolgálata alatt), önszorgalomból tudta…..
Szezon van, méghozzá sütőtök, így kihagyhatatlan ziccer volt számomra és a Heti recept számára is ez a sokrétű alapanyag. Pürének, levesnek a legkézenfekvőbb, de akár rizottóba, vagy simán sütve/pirítva is nagyszerű (főleg, ha a természetes édességét ki tudjuk…..
Az indiai konyha tájaira ezen cikksorozat berkein belül még nem merészkedtem, de ennek most vége szakad. Bár nem Indiában tanultam, szerintem ezzel az étellel mindenki a maga asztalára varázsolhatja egy picit az országot. Tudni kell rólam, hogy a curry megszállottja vagyok, az egyik…..
dome613 2017.10.03 12:37:49
@Korvett5: nekem a másik kedvencem pedig az ananász, el is felejtettem beleírni :)
Bármennyire is szeretnék (valójában nem is szeretnék) elszakadni az olasz konyhától, sajnos ez e heti recept is a jó öreg itáliai konyha remekműve. Nagyjából szerintem mindenki szereti a tésztaételeket, pláne ha a "nyokkiról" van szó. Készülhet ezer más szósszal, az alapot adó burgonyás gombóc…..
dome613 2017.09.27 10:42:05
@Before: Basszus, jó, hogy szóltál :D Természetesen nem 10 dkg, csak 1, különben mindent elnyomna. :) :) Elhagyható, ha valaki nem szereti, és nem rontja el, ha nincs benne (én így próbáltam legutóbb).
dome613 2017.09.27 16:30:15
@Before: Igen, igen, köszönöm, hogy szóltál. : )
dome613 2017.09.30 18:20:02
@Before: :)
Jus & Calzone Csatlakozz közénk! 2017.09.20 07:00:00
Mint minden fejlődő oldal, mi is szeretnénk bővíteni a blog palettáját, ezért, - mivel az előző tagfelvételi felhívás nagy szomorúságunkra nem volt valami sikeres - most új tagokat szeretnénk toborozni a csapatunkba, hogy növeljük kicsit a mostanság romló aktivitást...