Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Walgoo

43 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matolcsyék a 2013-as költségvetésben 188,5 Mrd Ft-os EVA bevétellel számol, ami 5,8%-al magasabb mint a 2012-re tervezett bevétel.  Így bizton állítható, hogy mégis marad az EVA 2013-ban is.  ..
Átláthatóbb, a jelenleginél egyszerűbb adózási keretrendszert ígér a kisvállalkozások számára a kabinet, méghozzá olyat, amely nemcsak „egyes elkülönült csoportok” számára nyújt kedvező megoldást. Ezen túl a készülő adófajta tekintettel lesz az egyre bővülő…..
 Az arany a pénteki napon lassan, de biztosan veszített értékéből ellentétesen a dollár értékemelkedésével. A zárás pénteken este 1716 USD/uncia szinten várható.A kereskedés tehát egy harminc dollár széles ársávban történt, klasszikusan útkereső módon. A világ…..
A szingapúri azonnali aranypiacon a korrigált aranyár hatására az ázsiai vevők igen jelentős kereslettel jelentkeztek a pénteki, közel 2%-os árcsökkenés után, de a görög magánhitelezőknek a görög állammal történő megállapodás hiánya figyelemmel a közelgő határidőre,…..
32 éve nem volt ilyen erős évkezdet az arany tekintetében, mivel januárban 12 %-os áremelkedés történt, ez az ötödik egymást követő emelkedő hét.  A legnagyobb emelkedést a FED nyilatkozata okozta (lásd itt).Az ázsiai szolid emelkedés és európai toporgás után…..
Emelkedik a cégbejegyzési illeték, és megvétózhatja az adóhatóság a társasági részesedések átruházását. Az a cég, amelyet nem szerződésmintával alapítottak,  a későbbiekben már nem térhet át szerződésminta alkalmazására, és egyéni céget sem lehet már…..
 Hétfőn este az aranyat 1729-es szinten jegyezték, amely a hét heti csúcsszint, a pénteki záráshoz képest mintegy hét dolláros csökkenést mutat.A nap folyamán  az ázsiai kereskedelemben egy jelentős korrekció alakult ki – amire reggel itt hívtuk fel a…..
 Élénk forgalom során az aranyat péntek este 1735 USD/uncia szinten jegyezték. Pénteken a gyengébb dollár feltüzelte az aranyárat, amely a háromnapos bikapiacon 4,08 % emelkedést ért el.A Távol – Keleten esett, Európában enyhén, Amerikában pedig erősen emelkedett, a…..
Az arany az elmúlt 9 év többségében legalább évi 11 % hozamot hozott!Arany 2012. évi kilátásairól itt olvashat.A péntek reggeli állapot szerint az aranyat 1718 USD/uncia szinten jegyzik. Jelentős útkeresés volt a távol-keleti kereskedési szakaszban (sok helyen még mindig a…..
 A 200 NAPOS UTÁN AZ 55 ÉS A 75 NAPOS MOZGÓÁTLAGNÁL AZ ÁR A sárkány éve, illetve a holdújév kezdete alkalmából természetesen zárva vannak a kínai, maláj, szingapúri és indonéz aranytőzsdék, ennek ellenére mind az ázsiai szakaszban, mind utána is az aranyár egész…..
Lesz még munkája annak a cégnek, amelyik tavaly decemberben úgy döntött, nem szeretne tovább az eva hatálya alá tartozni − az idén már 37 százalék az adó a tavalyi 30 százalék helyett, amit csak kis részben kompenzál az áfa két százalékpontos emelése.Az evaalanyiság…..
 Jelentős változást hozott az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá bejelentkezett vállalkozásoknak az idei adótörvények módosítása. 2012-től változik az eva kulcs és a választhatósági küszöbérték is. Fontos kérdés számukra, hogy eva vagy nem eva. Annál…..
December 20-ig minden evásnak el kell döntenie, hogy marad-e az eva hatálya alatt.Azok akik bevételi nyilvántartást vezetnek, jól gondolják meg a kilépést, mert a visszatéréskor nyitó mérleget kell készíteniük, amit AUDITÁLTATNIJUK KELL!Számolja ki mindenki magának!EVA Broker EVA…..
A kormány és a Fidesz-frakció is 37%-ra szeretné emelni az EVA 2012. évi kulcsának mértékét, amiről jövő hét hétfőn dönt a parlament. Öröm az ürömben, hogy 25 M Ft-ról 30 M Ft-ra nő az éves bruttó árbevételi keret. Sokat számoltunk az elmúlt hetekben, hát most…..
Hétfőn dönt az országgyűlés az EVA 2012. évi kulcsáról.A kormány javasolná a 40-et, a frakció inkább 35−37 százalékra voksolna, az éves bruttó 30 millió forintos árbevételi limit viszont biztosnak látszik. Bővebben a Tőzsdefórum.hu gazdasági portálon…..
Selmeczi Gabriella nyilatkozat ma az EVA-val kapcsolatban: még kemény viták zajlanak. "Hétfőn mindenféleképpen pontot teszünk arra a kérdésre, hogy lesz-e eva vagy sem, és ha lesz, milyen formában. Az alapelv minden esetben az, hogy a munkát terhelő adók csökkenjenek, és hogy…..
Irány az EVA! EVA kalkulátor 2012 2011.11.09 17:36:12
 Tételezzük fel, hogy HOLNAP racionálisan dönt az országgyűlés és nem hagyja cserben a 119.000 EVA hatálya alá tartozó vállalkozót, akik nem mellesleg a költségvetés legbiztosabb bevételi forrását adják már 8. éve. Amennyiben jövőre mégis marad az EVA - 27%-os ÁFA…..
Lázár és Matolcsy csatázik, a szakma szerint bevétel csökkenést eredményezhet az EVA megszüntetése a gazdasági kormányzat bevétel növekedésről beszél.Hétfőn zárt ajtók mögött dönt a FIDSZ frakciója, hogy támogatják vagy elutasítják az EVA jövő év eleji…..
A Fidesz képviselők az EVA megtartás, míg a kormány a gazdasági kabinetje az EVA megszüntetése mellett áll.Most szerencséjük lehet az EVA-soknak, mert nem a kormány, hanem a képviselők hozzák a törvényeket és 100.000 EVA-s vállalkozásnak szerencséje lehet és jövőre még…..
Irány az EVA! EVA kalkulátor 2012 2011.11.02 18:14:00
EVA kalkulátor 2012 Kiszámolhatja 35%-os EVA kluccsal a jövő évi várható EVA kondiciókat. ..
Az index-en megjelent egy profi cikk ami összefoglalja az EVA múltják és - esetleges - jövőjét.cikk linkje  Reménykedjünk benne, hogy sok politikusnak - akiknek EVAs cégei vannak - nem érdeke, hogy már 2013-től megszünjön az EVA, így joggal bízatunk egy lépcsőzetes…..
Tegnap megdöbbenéssel olvastuk, hogy Koszorús László képviselő úr kezdeményezte az adótörvények módosítása kapcsán az EVA eltörlését. Varga Mihály már egyszer fenyegetőzött ezzel az ősszel, de párttársai cáfolták a hírt.Ezzel szemben Seszták Miklós…..
A vállalkozások költségei között két elem csökkenthető talán a legegyszerűbben, az egyik a bankköltség a másik az irodabérlés költsége.A bankköltség abban az esetben, ha vállaljuk, hogy csak és kizárólag elektronikusan végezzük banki műveleteinket, akár 0 Ft is lehet a…..
Vállalkozni tudni kell, de talán ezt a legdrágább megtanulni!Mindenki saját kárán tanulja meg a vállalkozás rejtelmeit, melynek következtében a az újonnan indított vállalkozások 50%-a az első 5 évben csődbe is megy.Mit is tanultunk az egyetemen, főiskolán? Elméleti tudást,…..
Forrás: www.piacesprofit.hu Az eredeti cikk teljes terjedelmében itt olvasható!CareerBuilder felmérése:A felmérés szerint meglehetősen kevesen végeznek igazán hatékony munkát otthonukban. Az eredmények szerint ötből egy munkavállaló csak napi egy órát dolgozik effektíven…..