Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RAH-66

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán még minden rali rajongó emlékszik az Alpine A110 1970-es évekbeli sikereire a rali világbajnokságon és egyéb sorozatokban, bajnokságokban. Felreppent egy hírmorzsa miszerint a történelem hamarosan megismételheti önmagát. A Renault csoport ügyvezető igazgatója, Luca de Meo az Alpine Forma-1-es…..
F1Vitriol Formula Hamilton 2018.07.22 22:55:04
Lewis Hamilton a tizennegyedik helyről rajtolva a szabályok felrúgásával nyerte meg Sebastian Vettel rémálmát hozó Német Nagydíjat, és azért nem vizsgálták a futam alatt, mert nem is akarták. Kezd irreális méreteket ölteni, hogy neki mindent elnéznek? Odalett a futamgyőzelem és a bajnokság vezetése…..
RAH-66 2018.07.23 14:44:22
Kedves olvasónk, igen, ön, vagy Ön, maga, vagy te, vagy Te, ha már, szóval önÖnteTemaga egy agyilag és lelkileg sérült barom. Mert olvassa az Indexet, aminek címlapján a kétségkívül figyelemfelkeltő címre (szakmai kifejezéssel élve, pinás címre) klikkolt, és itt van, ezt a posztot olvasva. Akkor is…..
Itthon valahogy tabunak számító témáról írnék röviden, mert minden évben úgy érzem elég egyedül vagyok hozzáállásommal. Már jó pár éve nem köszöntök senkit nőnapon önszántamból. (Munkahelyen jó pofát vágok a dologhoz, de kimondani ott sem mondom), de mindezt több szempontból is meg tudom indokolni,…..
RAH-66 2016.12.30 21:51:51
Nos, én veled ellentétben végigjátszottam az összes AC-t, én rajongóként mondom, hogy ezzel a filmmel becsaptak és szemenköptek kvázi. Főleg úgy, hogy Fassbender és Kurzel is korábban azt ígérte, hogy a fan-ek jól fognak szórakozni.
A film egyetlen pozitívuma az akciójelenetek, és a parkour. De ezzel ki is fújt.
Tele van olyan logikai hibákkal, amit ha vki. a stábból játszott volna vele rögtön fel kéne, hogy fedezzen.
Pl. Ezio óta (kb. a spanyol inkvizícióval egyidőben Itáliában) nem vágják le a gyűrűsujjukat az assassinoknak. Altairnak (3. keresztes háború) még levágták, hisz ott jött ki a rejtett penge a kézfejénél.
Emiatt már a 2. percben fogtam a fejemet.
Az Animus a játékokban egy olyan szerkezet, amibe le kell feküdni és mozdulatlan benne az ember, ehhez képest Fassbender végigugrálja azzal a karos cuccal a fél filmet.
Tele van bleeding effect-tel a jelenkori szál, mikor az a játékok története szerint, csak akkor éri az alanyt, ha túl sok időt tölt az Animusban. Ehhez képest Fassbender már az első alkalom után tapasztalja...
Semmi motívációja nincs szinte az Abstergonak, az Éden Almája úgy van beállítva, mint vmi. szent grál, holott a játékok szerint nem egy ilyen ún. ősi artifact létezik csak.
A magyar szinkron külön csapnivaló, sikerült a CREED-et eskünek fordítani, holott az krédót, hitvallást jelent.
Én nem tudom, hogy a Ubisoft-nál hogy ment ez így ilyen formában át, de szegény Corey May és Darby McDevitt (az első pár rész írója) ettől álmából felkeltve jobb forgatókönyvet írt volna szerintem.

Szóval 120 milliós költségvetésből ennyit kihozni, igencsak sovány.
És továbbra is várat magára az első normális filmes játékadaptáció, talán majd a Witcher.
Marcel Fässler és Reinhold Joest idén, a Nürburgringen (fotó: audi-mediacenter.com) A motorsport világa még nem ocsúdott fel az Audi Sport tegnapi bejelentéséből, miszerint idén indultak utoljára Le Mans-ban és a WEC-ben, ugyanakkor a német gyártó felvázolta, hogyan képzeli el a közeljövőt. Ami…..
Az idei világbajnoki szezon végén az Audi befejezi 18 éven át futó endurance programját és a jövőben az elektromos autókkal futott Formula-E bajnokságban versenyez majd. A 2016-os Audi R18 A hivatalos indoklás szerint a jövőt az elektromos hajtásban látják, ezért motorsport tevékenységüket is erre…..
Amióta a blog teljesen átállt a jelen autósportjáról a közel- és régmúltéra, azóta kialakultak olyan gócpontok, amelyek nagy mértékben meghatározzák, milyen témákról írok. A közelítésmód, a szemszög változhat, de a bejegyzések nagy többsége valahogyan kapcsolódik ezekhez a pontokhoz. Ezek a…..
1982 és 1990 között példátlan népszerűségre tett szert a sportkocsi versenyzés. A laza szabályozás kiváló versenyekhez vezetett, a nagy autógyártók pedig sorra építették C-csoportos versenygépeiket. Porsche, Ford, Lancia, Jaguar, Aston Martin, Mercedes, Toyota, Mazda, Nissan - ezek a márkák mind…..
RAH-66 2016.08.29 15:24:48
@camell:
Igazából teljesen más cél vezérelte az akkori egységesített motor hengerűrtartalomra vonatkozó szabályokat, mint a mai 1.6l I4 turbós global race engine-t. A 3,5 literes motoroknak azért elég kevés relevenanciája lett volna a közúti autógyártásra nézve és különösen nem is lettek volna olcsók, ahhoz hogy több gyártót ösztönözzenek.. Az F1 és BE inkább próbálta volna inkább lenyúlni a gyártókat meg a showt a saját bizniszéhez.
RAH-66 2016.08.29 15:29:20
@eszgbr: Touche. :)
Anyaggyűjtéshez javaslom a Jalopnik-ot és a Speedhunters-et, ahol szintén kiváló cikkek születtek a 90-es évek közepi-végi sportautó bajnokságokról. Ilyenkor mindig eszembe jutnak azok a V12-es CLK-GTR-ek, ami számomra a valaha versenyzett tán legszebb autók egyike.
Megnéztem a táborvideót és amellett, hogy elöntött a büszkeség rájöttem, hogy oké, akkor most jött el a napja, hogy el kell kezdenem valamit kezdeni magammal. Már korábban is érlelődött ez bennem, de ez volt az utolsó lökés. Úgyhogy döntöttem, befizettem a közelünkben lévő edzőterembe és elkezdtem…..
RAH-66 2016.08.19 15:51:43
Amikor a kormány családi okokra és az ő szájukból más demagóg hülyeségre hivatkozva kitalálták, hogy vasárnap minden (érdekterületen kívül eső) bolt legyen zárva, akkor ment a hiszti, hogy hol fogok vasárnap parizert, meg túrót vásárolni? Az arrogáns ostobaság olyan elemi erővel robbant a felszínre,…..
Nemrég emlegettük, hogy a Chevrolet megy, és a Honda jön. A lényeg: Tiago Monteiro már idén versenyez Suzukában, Sanghajban és Makaóban. (Hát ezért nem kapta meg az új motort a Seatba...) Gabriele Tarquini segíti a Honda Racing Team JAS fejlesztési munkáját Mindketten az…..
Bírálta a magyar médiaszabályozást Hugh Grant, aki egy brüsszeli fórumon beszélt az állam és a média kapcsolatáról, írja a Hollywoodreporter. A brit színész egy brüsszeli páneurópai fórumon szólalt fel a magyar demokrácia védelmében. A konferenciát a liberális-demokrata,…..
RAH-66 2012.06.28 20:59:00
@táltos:
Éppenhogy nem..., az általad említett dolgok a múlt(amiben a magyarok élnek és amiből próbálnának megélni), ami meg most zajlik, a kilátástalanság,munkanélküliség, az elvándorlás, ezekről tudnak és tisztában vannak vele. Szerintem az nem éppen pozitív hír egy külföldi számára, ha azt hallja, hogy a légitársaság becsődöl...gulyás, csárdás, paprikás, lovas nemzet ugyan már ez már a kutyát nem érdekli odakint.
Ha nem kerül kapcsolatba külföldiekkel az ember, vagy nem volt még kint, akkor lehet ezeket a sztereotípiákat puffogtatni, más kérdés, hogy fölösleges.
Belsőség Már csak 12 nap! 2012.04.17 11:22:00
Körülbelül 30 éves autóbuzi ön? Egyáltalán, szereti ön az autóversenyt? Egy könnyű teszttel megtudhatja. Figyelem: Diebels Alt, Klaus Ludwig, Roberto Ravaglia, Evo1, Hans Stuck, Nicola Larini, V6 Ti, Manuel Reuter, Cliff, Johnny Cecotto, Alessandro Nannini, Avus. Ha ezek a random szavak…..
Vannak köztudott dolgok, vannak kevésbé ismert részletek és vannak azok az apróságok, amik még a rajongókat is meglephetik. Utóbbiakból szedtem tízet egy csokorba. Lehet, hogy Te is ismersz egyet-kettőt, de ha ötnél többről tudtál, nyugodtan kommenteld, melyek nem jelentettek…..
Miért van, hogy a B-csoportról mindenkinek a Lancia 037 és Delta S4, az Audi S1, a Peugeot 205 T16, és a Ford RS200, esetleg az mg Metro 6R4 jut eszébe. Pedig van egy ikonikus darab, ami a magyar ralisport történetének is kitörölhetetlenül rész: A Renault R5 Maxi Turbo. Középmotor,…..
A BBC Top Gear műsora - aminek műsorvezetői Richard Hammond, Jeremy Clarkson és James May - már 198 országot hódított meg. A 35 éves produkció, ami nemzetközi versenyben nézettségben a Dancing with the Stars-szal küzd, tavaly Kínában és Koreában is egy-egy helyi változattal…..
RAH-66 2012.01.18 20:29:42
Azok, akik pedig úgy gondolják, hogy a mai autóipar csak uniformizált és unalmas termékeket gyárt, tévednek. Igaz, hogy elmúltak már a hatvanas-hetvenes évek, de korántsem dőlt a kardjába minden lánglelkű mérnök és formatervező. Sőt, a vásárlóért folytatott harc olykor…..
RAH-66 2011.12.27 02:20:26
@w a s d:

Értem én, hogy a magyar árérzékeny piac, de egy Mini JCW még annál is drágább...

A DS3-ban semmi meglepő nincs egyébként, úgy általában minden országban az újságírók kedvence. Kis tömeg-jó motor-vagány kinézet-jó vezetési élmény-megfelelő minőségérzet.

Az Mazda3 MPS-sel kár hasonlítgatni, teljesen más célközönség, más filozófia.
A Bors információi szerint amennyiben Fábry Sándor aláír az MTV-vel, akkor szerződésszegés miatt tízmilliós pert kaphat a nyakába az RTL Klubtól. Mint már mi is megírtuk, Fábry hónapok óta tárgyal arról, hogy átszerződik a köztévéhez, méghozzá egy új típusú…..
 Elképesztő, vadonatúj hír látott napvilágot az elmúlt percekben: A Citroen Motorsport hivatalos közleménye szerint 2012-től a Citroen Total World Rally Team versenyzője lesz a világbajnoki címről idén épphogy csak lemaradt Fordos Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen páros. A hír…..
RAH-66 2011.11.16 19:10:02
@Máth Dávid:

Ugyan már, ugyan már...Loeb-öt leírni több, mint hozzá nem értés. Amíg Seb versenyez, addig őt kell megverni ez egyértelmű. Ráadásul, ha a Ford anyagilag nem stabil akkor még nehezebb dolguk lesz.
Eseményekkel teli és izgalmakban gazdag nyitónapon van túl a Wales Rally mezőnye. 2011-es rali vb utolsó megmérettetése három szakasszal kezdődött. Három szakasz, három szakaszgyőztes, a nap végén pedig alig több, mint 3 mp különbség a legjobbak között.   Maga a verseny a…..
Fantasztikus győzelem Cipruson, és bajnoki cím egy közel sem tökéletes szezonban. Ha a Monte Carló-i, vagy csak a jaltai rali előtt valaki azt mondta volna, hogy a sorozat 2011-es bajnoka az addig nem túl meggyőző Mikkelsen lesz, valószínű bármilyen okfejtését elengedtük…..
RAH-66 2011.11.06 09:31:56
Turán Friciék kihagyták a Katalán Ralit, ezért az FIA elvette az év során szerzett 47 VB-pontjukat. A hírt közlő posztunk komoly vitát váltott ki olvasóink között, ezért a felvetődött kérdéseket nekiszegeztük Fricinek.   Ha tudtátok, hogy kizárhatják a csapatot, miért…..
Fantasztikus látvány, mikor egy autó keresztben csúszva halad. Ízlés kérdése, hogy az erőből, vagy tempóból úszó autókat kedveli valaki jobban. A 90-es évek közepén tudtuk, hogy mi az a drift. Pontosabban, akkor úgy tudtuk, hogy drift szög a tempós haladás egyik eszköze. A…..