Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boise

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett az első magyar trailer Ridley Scott Terror című antalógiasorozatának második évadához. Az elsőt itt forgatták Budapesten, és a HNS Terror nevű hadihajó története volt, ami 1848 környékén, az északnyugati átjárót keresve fagyott jégbe. A második etap a Terror: Gyalázat címet kapta, és…..
Boise 2019.07.23 11:03:09
@sixx: Ez bőven elég magyarázat. Viszont akkor miért nem zárod be ezt a blogot, vagy keresel ide szerkesztőket, akik tovább viszik?
Jó kis blog volt ez, szerettem ide benézegetni, de ez már csak árnyéka önmagának, nem kéne hagyni békésen távozni?
Az van, hogy holnaptól, azaz augusztus 1-jétől az amerikai HBO levetíti az Aranyélet első két évadát. Erre szokás mondani, hogy hoppácsak...
Boise 2018.08.01 16:15:57
@Mrwolf: Egyet értek. Az első évad még so-so, de második évadnál azért már szinte minden részben volt 1-1 jelenet, aminél összenéztünk a férjemmel, hogy "ezt most miért, ez tök nem logikus..."
És a kutyás dolgot még tetézik is, mert a második évadban van egy visszaemlékezős rész, ahol látjuk, hogy megszerzi a kutyát, aki még kiskutya, amúgy vizsla. Viszont ugye az első évadban a csaj egyik osztálytársa jön rá, hogy "hé, hát ez az én kutyám", mikor lát egy fotót a FELNŐTT kutyáról. Hát őszintén én nem vagyok benne biztos, ha lenne egy 3 hónapos vizsla kölyköm aztán meg 2-3 év múlva látnék egy felnőtt vizslát egy FOTÓN akkor tuti levágnám, hogy az az én kutyám volt egyszer. Más lenne a helyzet, ha mondjuk valami foltos fajtáról vagy nem fajtatisztáról lenne szó, mert ott a foltok lehetnek különleges megkülönböztető jelek, de így kicsit irreális volt.
Értettem én a metafora jellegét is az egésznek: az első évadban ugye szép lassan kiderül, hogy semmi sem igazi körülöttük, amit mutatnak magukból, még a kutyájuk sem igazi, még azt sem tudták tisztességes úton beszerezni, az jól ütött. De a második évadban a kutya újra felbukkanásával kicsit hiteltelen lett a sztori.
De ez csak egy az általad említett irreális dolgokból, ami bennem megmaradt.

Amúgy meg jó persze, tök jó ez az USA megjelenés meg minden, de azért szerintem sem kell hasra esni. Egyrészt nem tudom, mire kell büszkének lenni, hogy egy finn remake-et magyarként adunk el. Aztán meg magyarul angol felirattal szerintem is csak a kinti magyarok fogják nézni. Ha meg is nézi egy amerikai felét nem érti a speckó magyar utalások miatt (a második évad visszaemlékezős jelenteiről nem is szólva!). De persze, nézze meg néhány szakmabeli és írjon róla jó kritikákat és lendüljön fel a filmes biznisz kis hazánkban, de azért azt ne várjuk, hogy ettől lesz majd hangos az amerikai internet népe.

Ettől még jó sorozat, én is szerettem, minőségi, szórakoztató. Nekünk. A miénk. Jó hogy végre vannak minőségi magyar sorozatok, jippiiiii! :)
Rubint Réka kevesebbszer lesz látható a Feleségek luxuskivitelben, mint a többi milliomosfeleség, tudta meg a Bors. A Viasat az ügyben azt közölte, hogy Schobert Norbi neje sűrű időbeosztása, folyamatos elfoglaltságai, illetve hosszabbra nyúlt nyári szabadsága miatt látható ritkábban a műsorban. A…..
Boise 2017.09.29 11:50:24
@Boise: Nem kell válaszolni. Közben megtaláltam a cikket, csak nem tudom törölni az előző hozzászólást. Bocs mindenkitől!
A CBS All Access nevű streamingplatformjára, illetve a Netflixre szeptember 24-én érkező új Trek-sorozat új előzetese alapján sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy nem néz ki jól, vagy hogy vidám lenne. A franchise eddigi sorozataira jellemző humornak nyoma sincs az előzetesben, van helyette…..
Boise 2017.07.26 18:11:44
@steery: @abc:
Egyet értek :)
Fotó: MTI / Index 2017. július 17., 17:40: Az állami fotóügynökség, a közmédia sajtófotó-szolgáltatója, az MTI úgy dönt, közzétesz 7 darab fényképfelvételt arról, hogy "Mila Kunis és Ashton Kutcher amerikai színészházaspár a 3 méteres női szinkronugrás döntőjét nézik gyerekeikkel a 17. vizes…..
Boise 2017.07.19 13:13:29
Mondjuk akkor levehetnék a fotót a saját instagramjukról is:
www.instagram.com/kunismilax/

Vagy ott kint lehet fotó a gyerkőcökről, csak más ne közölje le?
Boise 2017.07.19 16:31:00
@szociál: like :)
Tessék, egy vallomás: imádtam a Stargate Universe-et. Két évadot élt csak meg a harmadik Stargate-sorozat, de nekem ez a túlélősdi a semmiba robogó(?) ősi űrhajóval és a rajta rekedt legénységgel bejött. Robert Carlyle mindig is egyik kedvenc brit színészem volt, a sorozat vizuális megjelenítése…..
Boise 2017.06.09 20:02:40
@wowerman: Köszi! Hát nekem meg pont azért tetszett mert másmilyen volt, próbáltak újítani, de mégis ott volt a kapu és lehetett használni. Még egy SG1-et vagy Atlantist szerintem eléggé untam volna. Akkor én másfajta SG rajongó vagyok :)
Tegnap indult el a Házasság első látásra című új reality, ami négy olyan párról szól, akik az oltár előtt látták meg egymást először, és igyekeznek utána megismerkedni, esetleg megszeretni egymást. A szemfüles kommentelők szerint a műsor full kamu, hiszen: 17. § (1) A házasságkötési szándék…..
Boise 2017.05.03 18:41:50
Én ehhez csak ennyit tennék hozzá: www.szertartasvezeto.hu/szertartasvezetok
Esküvőszervezésben bevett gyakorlat, hogyha nem hajlandó az adott anyakönyvvezető kijönni egy helyszínre, akkor a pár bemegy a hivatalba a lagzi előtt pár nappal, két tanú előtt kimondják az igent, aztán a násznép előtt megtartott ceremóniára meghívnak egy szertartásvezetőt, aki az egész anyakönyvi cuccot szépen eljátssza a násznépnek és a kedves ifjú pár újra úgy csinál mintha egybekelne.
Ezek a szertartásvezetők nem fogják megkérdezni, hogy "de akkor most ugye tényleg házasok vagytok?" Összeadnak bárkit a helyszínen, akit eléjük tolnak, ha megkapják a pénzt. Simán lehet, hogy a műsorban ilyen szertartásvezetők adták össze a párt, és még maga a pár sem tud róla, hogy ezek kamu anyakönyvvezetők. Így el lehet kerülni a bejelentési hercehurcát, amit szerintem meg is tettek, mert ez a paravános móka, amit leírnak szerintem hülyeség. (Vagy eljátszották a bejelentést egy ugyanilyen szertartásvezetőnek és elhitették a párral, hogy külön-külön is érkezhetnek, mert a műsor ezt is megszervezte nekik)

Amúgy a műsort nem láttam, szóval nem tudom ki mennyire lepődött meg, mennyire volt hiteles. Csak gondoltam szólok, hogy van egy ilyen bevett gyakorlat, ami könnyebbé teszi a "most látjuk egymást először anyakönyvvezető előtt" kivitelezését. :)
Boise 2017.05.05 00:27:30
@bloggerman77: Köszönöm, hogy elolvastad a kommentemet :)
@Zsömle: Pontosan úgy van, ahogy írod és egyébként ezt pontosan így el is magyarázta nekünk az anyakönyvvezető, mikor voltunk nála. Én 2014.09.05-én házasodtam és elég kiábrándító volt, h a szép nagy anyakönyv helyett, amit kiskoromban mindig láttam az esküvőkön egy A4-es lapot írtam alá egy szép mappában. Képpel is tudom igazolni, ha valaki nem hiszi.
Szóval ha nagy könyvet írtak alá a műsorban (amiből továbbra sem láttam egy részletet sem), akkor kamu. Ettől függetlenül még simán lehet, hogy a párok elhiszik, hogy igaziból házasodtak, mert amíg én nem házasodtam én sem voltam képben ezekkel a részletekkel. És végülis gondolom az a lényeg, hogy ők elhiggyék és a reakcióik valósnak tűnjenek, nem? Viszont így legalább a válással és a házassági szerződéssel nem kell majd bajlódni :)
Ha volt elbaszott című sorozat a tévében, az a Prison Break volt, aminek első évada azzal ért véget, hogy a címben ígért szökés bekövetkezett, és utána meg nem volt szökés, csak menekülés, legalábbis a második, és ha emlékezetem nem csak, a negyedik évadban, mert az írók, akiknek az agya teljesen…..
comment:com No Nóri, yes cry 2017.03.31 10:55:05
RTL: 20,1%TV2: 5,9% Ezek a tegnap esti 18-49-es közönségarányok, azaz Ördög Nóra és cuki gyerekvetélkedője nélkül a TV2-nek csak a sírás marad. 18-59-ben picivel jobban állnak, 7,2 százalékos a közönségarányuk az RTL Klub 19,1 százalékával szemben. A Tények, ami a TV2 húzóműsora ugye, 18-49-ben a…..
Boise 2017.03.31 20:30:54
Ha majd valaki egyszer rájön, hogy lehet egy díjkiosztó gálaműsor egyszerre érdekes, feszes, vicces és rövid, aranyba fogják önteni a kezét. Mondom ezt úgy, hogy tegnap este a Vigadóban mindössze 12 kategóriában díjaztuk a televíziós produkciókat, ami ugye eltörpül egy Emmy-gála mellett. Mindegy,…..
Boise 2017.03.30 13:08:05
@Mr. Király Varangy: Egyet értek :) Magyar Golden Globe.
Kb. két éve jelentették be, és most végre előzetest is kapott a Kacsamesék rebootja. Sőt, a trailer megjelenésének napján a Disney már a második évadot is bejelentette. Az első évadról egyelőre annyit tudni, hogy valamikor a nyáron fogják bemutatni, illetve, hogy 21 félórás epizódból áll majd, meg…..
Boise 2017.03.04 01:15:53
Szerintem legyünk felelős szülők és szimplán csak játsszuk le nekik a régi részeket youtube-ról. Ők is ezt szeretnék: youtu.be/_y9qGngsyA4

De most komolyan, minek újra rajzolni? 26 év telt el, ha a régi részeket újra vetítenék a Disney Channelen a mai srácoknak az is új lenne. Egyet értek Lady Scarlett Casablancás hasonlatával, de ne nagyon emlegessünk ilyesmit hangosan, mert már a végén valaki olvassa az ötletet, abból is lesz reboot, "remélhetőleg" Dakota Johnsonnal :(((
Boise 2017.03.04 12:37:54
@Lady Scarlett: Egyet értek. A videóban, amit belinkeltem, a gyerekek ki is emelik, a régi Kacsamesék láttán, hogy milyen aranyosak a szereplők és milyen szépen vannak rajzolva.
youtu.be/_y9qGngsyA4

Egyébként ennek kapcsán el is gondolkoztam, nézem én is a mostani mesesorozatokat ismerős gyerekekkel és mindig megjegyzem magamnak hogy egy sincs, amiben szép figurák lennének. És azon gondolkoztam most a videó kapcsán, hogy lehet, a gyerekeknek igaziból meg lenne az igényük az aranyos figurákra, szép rajzokra, csak mi felnőttek már nem rajzolunk nekik ilyet. (ezt amúgy alátámasztja pl. szerintem a Jégvarázs őrület is) Szóval nem tudom, érthetően fejtem-e ki, de gyakorlatilag mi felnőttek tesszük egyre lejjebb nekik az igényességi lécet, mert azt hisszük ez által szolgáljuk ki az ő igényeiket. Ördögi kör. Meg kéne nézni, mi lenne, ha egyszer valami szépet látnának, vajon háborognának, hogy miért nem vonalzó mellett felskiccelt figurákat nézhetnek? Na, picit elfilozofáltam.
Néhány évvel ezelőtt a norvég állami televízió szeretett volna indítani egy olcsó websorozatot, amin keresztül el tudják érni az a 20 év alatti korosztályt, ami egyre inkább telefont, tabletet és számítógépet nyomkod ahelyett, hogy a tévét nézne. Nem is költöttek rá túl…..
Boise 2017.01.04 13:02:23
@DocBulywood:
LGBTQ
Lesbian - leszbikus
Gay - homszexuális
Bisexual - biszexuális
Transgender vagy Transsexual - "akik veleszületett nemükkel képtelenek azonosulni, ezért sebészeti úton, illetve hormonkezelésekkel próbálnak meg minél inkább hasonlóvá válni választott nemük képviselőihez"
Queer - nem heteroszexuális, de nem tudja eldönteni, hogy mi
Questioning - nem tudja eldönteni, hogy micsoda, de biztosan nem heteroszexuális

LMTBGQGB
Lesbian - leszbikus
Male vagy Masculine - férfi, vagy férfias jegyeket mutató személy
Transgender vagy Transsexual - lásd fent
Bisexual - biszexuális
Gay - homszexuális
Queer vagy Questioning - lásd fent
Gender Queer vagy Gender Variant - attól függően, hogy érzi magát, bármely fenti nem illetve szexuális irányultság tulajdonságait mutató, felvevő személy
Bigender - férfi vagy női nem és szexuális irányultság tulajdonságait váltogató személy

Köszi, hogy kérdezted, most sokat tanultam, hogy utánanéztem :)

További hasznos infók és felesleges új definíciók itt: ok2bme.ca/resources/kids-teens/what-does-lgbtq-mean/

Személyes kedvencem a transznemű ellentéteként kitalált cisznemű elnevezés, mely szerint a nőként született egyén nőnek érzi magát és úgy is viselkedik, a férfiként született egyén férfinek érzi magát és úgy is viselkedik, magyarul a nő nő a férfi férfi és mindkettő heteroszexuális :) Vagyis akkor minek a cisznemű szó egyáltalán???
Boise 2017.01.04 13:04:09
@Boise:
A Queer-t elrontottam: ő bármilyen lehet, de nem tudja micsoda. (tehát lehet hetero is!)
A Questioning - nem tudja eldönteni, hogy micsoda, de biztosan NEM heteroszexuális
Boise 2017.01.04 20:19:54
@Balfars: Áh! Logikus! Ez így tök elfogadható indok, köszi!
Megvolt a The Walking Dead hetedik évadának premierje, amiben a szokásosnál is durvább dolgok történtek, itt nem akarunk spoilerezni, van ebből a célból létrehozott poszt. Viszont itt egy videó arról, hogy milyen nyomokat hagyott a 7x01, az érzékenyebb lelkű nézőkben. ..
Boise 2016.10.26 18:59:58
@Hizdahr zo Loraq: KÖSSSZÖNÖÖÖÖÖÖM! :) (Mármint a linket és tényleg miért kell rosszul tartani a telefont!? :)
Nagyon veszélyes játékot űzött idén a TV2 az egyetlen (na jó, a Nagy Duett mellett a másik) húzóműsorával: arra épített, hogy a brand elviszi a hátán a produkciót. Ez abból (is) látszott, hogy az énekesek közé csak pár olyan került be, aki esetleg a fiatalabb korosztálynak is mind valamit (Nagy…..
Boise 2016.10.24 17:09:00
Hétköznap munka közben ráérő időben:
tv2.hu/sztarban_sztar/produkciok - és reklámmentesen megvan az egész műsor kb. fél, max . 1 óra alatt :)
Vasárnap este meg nézzetek valami mást addig :)
(De még így is ez volt az eddigi leborzalmasabb adás egyetértve az előttem szólókkal)
Egy kifejezetten jó egyéni és egy nagyon vicces csoportos produkció, hét felejthető vagy kifejezetten rossz előadás és a műsornak egyre többet beszóló zsűri (amibe egy új tag is érkezett) - erről szólt a Sztárban sztár vasárnap. A TV2 zászlóshajója, ami egy kurva drága jachtnak tűnő, de a valóságban…..
comment:com Időutazás, kezdőknek 2016.10.05 12:00:00
Amikor megtudtam, hogy Eric Kripke (Supernatural) és Shawn Ryan (The Shield) időutazós sorozatot forgat az NBC-nek, örültem mert mindketten nagyszerű történetmesélők, Kripke meg nem veszi magát túl komolyan, ami egy alapvetően baromságra épülő sztorinál nem hátrány (lásd…..
Boise 2016.10.10 23:45:39
Ma reggel a Mokkába Berki Krisztián volt az egyik vendég. Berkit az egyik műsorvezető, Vujity Tvrtko nem kedveli, nem látja benne a plánét, a teljesítményt, a truvájt. Demcsák Zsuzsának semmi baja nincsen Berkivel, így a beszélgetést javarészt ő vezényelt le. Aztán megszólalt Tvrtko, és…..
Az igazolványkép egy teljesen hülye műfaj, embert nem láttunk még, aki elégedett lett volna vele, és mégis muszáj lennie. (Talán éppen ezért.) Kész szerencse, hogy a sztárok sincsenek ezzel másként, szóval ma megnézzük, milyen is az, amikor átlagemberré válnak. Marilyn…..
Amikor az izraeli Prisoners of War című sorozat amerikai jogait megvette a Showtime, majd odaadta Howard Gordon producernek, aki többek között a 24-et is tető alá hozta, nem is sejtették, hogy 2015 őszén már a hatodik évad berendeléséről fognak dönteni. Az eredeti sorozat mindössze…..
Katy Perry megígérte, hogy énekelni is fog, nemcsak tátogni de én egy olyan másodpercet sem véltem felfedezni, amiben ez megvalósult volna. A felülről iszonyú látványos vetítéssel kezdődő show-ban Perry, ha jól számoltam, négyszer öltözött át, két duettet énekelt, és…..
A múlt heti Vikingek-poszt után ha jól emlékszem, egy kommentelő jelezte, hogy ha Hujber Ferenc lesz Ragnar Lothbrok szinkronhangja, akkor ő köszöni, de nem kér belőle. Ezen Hujber Ferenc annyira felbaszta magát, hogy írt egy levelet, aminek közléséhez is hozzájárult, így nem…..
Úgy drukkoltam, hogy Van den Bosch Sydney fejére kerüljön a korona a Magyarország Szépe végén, és a mezőny messze legmenőbb nevű versenyzője vonuljon majd kalocsai mintás, pántlikás menyecskeruhában a Miss World vagy Miss Univerzum döntőjében, ahol persze soha nem fog nekünk…..
"Varázs" - mondta a kékre mázolt arcú roma rapper az X-Faktor legutóbbi kieső párosának egyik fele, és magabiztos mosollyal nézett vissza Ördög Nórára. "Kelta" - tette hozzá a kékre festett bőrt és a szeme köré rittyentett vörös rombuszt magyarázva. Jó, istenigazából ezen…..