Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dercsár

2 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1937-es Nemzetközi Párizsi Vásáron a Szovjetunió bemutatott egy drágakövekkel és nemesfémekkel teli térképet, megcsillogtatva mérhetetlen gazdagságát. A térkép mára megkopott, ezért a felújítás mellett döntöttek. ..
Dercsár 2011.11.23 23:17:35
@hidrodinamikusnyomatékváltó: igen, ha ilyen érdekes hat képet raksz.
     A 23 éves orosz Radya Timofey a minap sajátos módon állított emléket a II. világháború hős szovjet katonáinak: az "Eternal flame"-re keresztelt projekt keretében Molotov-koktéllal megfestett portréikkal dekorálta egy elhagyatott jekatyerinburgi háborús kórház…..
Péter találata:   Az Easyjettől származik a mellékelt kép. A "haladó utasinformáció" inkább "előzetes utasinformáció" kellene, hogy legyen. Lejjebb a "nemzetiség" sem jó, "állampolgárság" lenne a helyes. Volt olyan is, hogy a…..
kép: Krumpli Béla Sonka, tojás, friss fűszer - ezekkel a hozzávalókkal a spárga tökéletesen illeszkedik a húsvéti menübe. Lehet királyi reggeli, előétel, vagy készíthetjük gyors, könnyű főételként. Mi tavaszi vacsora hideg előételeként kínáltuk, kísérő borként a…..
Helen Pynor ausztrál művész legutóbbi, Liquid Ground című fotósorozata kétségtelenül a gyomorpróbáló alkotások közé sorolható. A hölgy, aki amúgy is baráti viszonyban áll a vízzel, az emberi testtel és a belső szerveinkkel, 2009 és 2010 között átélt londoni…..
Dercsár 2011.07.14 15:28:41
Mint ahogy azt megtudtuk, Kína az elmúlt 60 kommunista évében és a jövőben is hasonlóan gondolkozik, mint a magyar nép. Most viszont lassan eljön az idő, amikor nem elég, ha kínai gyártmányú a billentyűzetünk, a karakterkészletet is frissíteni kellene. Hundertwasser legalábbis…..
Az 1820-as évek óta Magyarországon sokszor, sokan követeltek - majd ígértek - felelős kormányt. A most egy éve hatalmon lévő, jelenlegi magyar kormányt sok mindennel lehet vádolni, de azzal bizonyosan nem, hogy ne képviselnének számos lényeges, az egész nemzet sorsát hosszú…..
A tavalyi évben meghirdetett verseny célja, hogy egy kizárólag online megmérettetés keretében megtaláljuk 2010 legjobb magyar webes szövegíróját. A versenyzők minden fordulóban új, a Vodafone által megadott kampánynak írtak reklámszövegeket, melyeket az Etarget rendszerén…..
Pár hete a belvárosban mászkáltam, és a Múzeum körúton sétálgatva, arról időnként letérve azt vettem észre, hogy az egyik ház pincéjében ég a tűz. Belestem a térdmagasságban sorakozó apró vasrácsos ablakokon keresztül, és kiderült, hogy egy kovácsműhely van odalent,…..
Dercsár 2010.11.23 23:14:30
A kétharmados többséggel rendelkező kormányoldalnak a győztes mindent visz jegyében tett lépései azért is annyira látványosak, mert az ellenzék gyenge és megosztott. A Fidesz feltehetően még egy darabig haszonélvezője lesz ennek a helyzetnek, amelyben az ellenzék három pártja…..
Squall A láthatatlan futball-labda 2009.07.12 08:46:00
Az alábbi bejegyzés többségében nem saját kútfőből származik, hanem Leon Ledermanntól kölcsönöztem, de annyira elmés módon közelíti meg korunk részecskefizikájának problémamegoldási menetét, hogy mindenképp meg szerettem volna emlékezni róla néhány sorban. Itt jegyezném…..
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
Ami most jön, nem gyermekmondóka, hanem a kőkemény magyar valóság: ez elvesztette, ez megtalálta, ez felhívta, ez bevitte, és az irodai dolgozó hiánytalanul, mind átadta.  Ja, egy pénztárcáról van szó, amit nagymama státuszú tulajdonosa elvesztett a Szeged-Bácsalmás…..
Dercsár 2010.02.10 16:50:14
És még mindig csak január van ... A jó Nyakó Pista szavait szeretném idézni: "Az MSZP a következő parlamenti ciklusban sem támogatja a központi ingatlanadó bevezetését. Ingatlanadó nincs és nem is lesz, az MSZP akaratából biztosan nem. Az MSZP ezeket a döntéseket…..
Talán mindenki volt már d'Artagnan a nagyszünetben általános iskolás korában, így Alexandre Dumas regényét, a Három testőrt azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom. Jó hír azoknak, akik szerették a regényt vagy valamelyiket a számtalan filmfeldolgozás közül, hogy a kastély -…..
Dercsár 2010.01.14 09:26:09
asanisimasa Max Manus (2008) 2010.01.08 19:51:29
Norvégia első számú második világháborús hőséről készített mintaszerű, látványos életrajzi filmet az Espen Sandberg és Joachim Ronning, természetesen norvég produkcióban. Max Manus tehát valós, élő személy volt, aki meglehetősen sok borsot szórt annak idején a…..
Életem során jó párszor utaztam repülővel, azonban tapasztalataim nem túl széleskörűek, mivel ezek mind Európán belüli, 1,5-2 órás, turistaosztályon/charterjáratokon/fapados járatokon eltöltött utak voltak. Igen-igen, zömmel utazási irodákban befizetett mediterrán…..