Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dundler

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam mostanság az álláskeresők által használt kifogásokról, amik olyan jól mennek sok álláskeresőnek, mintha tankönyv lenne rá. Persze nincs, de a közvélekedés nem véletlenül alakul úgy, ahogy… Pl. most itt egy ilyen képzeletbeli tankönyv kitépett lapja, rajta egy írás, ami sajnos mindenkinek árt.…..
dundler 2019.05.15 06:51:07
Kedves Gizike! Szerintem éppen ez az a hozzáállás amivel Gizikévé válik egy Éva nevezetű HR-es 41 éves "szakember"! Pl. a munkavállaló nem mondja el, h neki mi lenne a jó! Szegény ott ül szemben egy láthatóan jól megfizetett (még ha nincs is megfizetve akkor is úgy néz ki, mert a külsejére biztos vagyok, h áldoz )szemben és álláshoz ergo megélhetéshez akar jutni. Kérdezik, ha rosszul válaszol nincs további kör, állás, megélhetés. Ha keveset mond, nincs tisztába az értékeivel, a betöltendő állás fontosságával, stb. , ha sokat ezt nem tudjuk megfizetni, költségvetési határ stb... Mi ez, ha nem egy téves szerepleosztás. A HR-es tudnia kellene, hogy milyen munkaerőt akar és azért mennyit hajlandó fizetni. A munkavállalónak meg azt kell tudnia, hogy ennyiért hajlandó-e abban a munkakörben dolgozni. Egyszerű ez a játék. Ha a HR spórolni akar akkor kérdez fizetési igényt, és az ár/érték alapján dönt. Az árat tudja az értéket nem ismeri csak véleményez pár oldal és fél órás beszélgetés után. Tetszett már arról hallani, hogy megnyerő modorú, intelligens csaló? Vagy Őn képes ennyi idő alatt egy embert kiismerni. A 41 év tényleg szép élekor, nekem közel ennyi munkatapasztalattal is nagy nehézséget okoz egy hónapon belül, hogy saját szakmában eldöntsem, hogy ki alkalmas egy feladat elvégzésére. A HR egy nagyon fontos terület a cég életében, de a helyén kell kezelni. Ez a kapu befele,..... de egy-két rossz mondat vagy elképzelés és a kifele menet is itt kezdődhet.
   Tisztelt Államtitkár Úr! Én nem ismerem Soros Györgyöt. Sosem találkoztam vele. Nem dolgozom egyik „soros szervezetnek” sem. Semmilyen formában nem kaptam vagy kapok tőle semmilyen juttatást vagy támogatást sem. A tanulmányaimat sem finanszírozta semmilyen módon. Sem belföldön, sem külföldön.…..
dundler 2018.12.20 08:47:53
@nemecsekerno_007: Azért mondja, mert ez az igazság!!
Zöldek legyünk, de milyen áron? Örök dilemma a megújulók lakossági felhasználása kapcsán, hogy mennyire éri meg ezekbe beruházni, milyenek a megtérülési mutatók, ha napelemmel kívánjuk beborítani a tetőnket? Nem utolsó sorban azzal is tisztában kell lennünk, milyen garanciális feltételek vonatkoznak…..
dundler 2018.05.16 21:56:44
@Kard: Teljesen igazad van. Ez egy nagy butaság. Az egész cikk egy félművelt ember fércműve. Kamatnak/jövedelemnek veszi a azt, hogy visszakapom 10 év alatt a saját pénzemet. Szeretnék ezzel az emberrel üzletelni. Kérek tőle 10.000.000 forintot és megígérem, hogy 5 év alatt visszaadom neki. Ez neki 20 %-os jövedelem , nekem meg ugyebár hatalmas veszteség!! :-)
dundler 2018.05.17 06:39:10
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor abban egyetértünk, hogy az első 20 évben sok hasznom a dologból nem lesz!? A napelem értéke szerintem már 10. év után 0 lesz, tekintettel a technológia gyors fejlődésére. Ez egy olyan technológia mint a számítógép. Gyorsan fog avulni és a 20 év gyakorlatilag kezelhetetlen. Ennek tudatában MA NEM ÉRI MEG, NAGYON NEM ÉRI MEG, de érdemes figyelni a piacot mert tényleg ez lehet a jövő!! Ja, az ajánlatomat tartom bárki felé!!!! :-)
Egy darab, régi emblémás Audi-kulcstartó keresi a gazdáját. Varrott bőr, nehéz, krómozott karika, súly a bőr végén, kiválóan passzol, mondjuk egy 303-as modell kulcsához.   A kérdés:Melyik Audié a dicsőség, hogy a világon elsőként használtak benne 100 százalékosan a…..
dundler 2009.12.12 08:51:55
dundler 2009.12.12 09:06:10