Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hafez

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bányatelepről a balettintézetbe – nem Billy Elliot fiktív története, hanem Lőcsei Jenő táncos egészen valódi élete. Balettművész - mégsem meleg. És véleménye is van...
hafez 2018.06.26 22:27:35
@Helga Beauty Salon: Csak szólok, hogy a gyerekeket békén nem hagyókat nem "homiknak" hívják, hanem pedofiloknak. És lehet, hogy ez most sokkolni fog, de ők bizony túlnyomó többségében heteroszexuálisok, vagyis többnyire kisláynokra izguló férfiak. Vagy az tök renben van szerinted?
Még valami: nem extra jogokat akarnak a melegek, csak ugyanazokat, mint te vagy bárki más.
„Urbánus művészet, új kortárs műfaj született, aminek Magyarországon vannak a gyökerei” – emlékezik vissza az eredetileg építészmérnök végzettségű népzenekutató, Sebő Ferenc, aki a hazai táncházmozgalom legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a népzene manapság már nem…..
 "Jaj, Teremtőm, fullasszad meg Mindet már Amelyik a jóban dúskál Mégis rosszban spekulál Kinek élte csak uzsora Szodoma, Gomorra Aki miatt összeromlik A világnak humora."   Jó okunk van feltételezni, hogy Ön az elmúlt hetekben aktívan járult hozzá a forint…..
hafez 2011.11.29 21:47:44
@Mikulka2:

Maradjunk annyiban, hogy a hitelt felvevő emberek 90%-a az égadta világon semmire nem spekulált, amikor devizahitelt vett fel.

Lehet, hogy ez most sokkoló információ, de képzeld el, hogy az átlagember nem a gazdasági híreket bújja és a makrogazdasági folyamatokhoz pont annyit konyít, mint a kvantumfizikához.

Emiatt aztán arra szorítkozik, amit a drága kormánya, illetve a segítőkész bankok mondanak neki. Nos, ez megint sokkoló lehet számodra: sem az akkori kormányok, sem a bankok nem kommunikálták a devizahitelek kockázatait. Ezen felül, azt még ők sem láthatták előre, hogy az elmúlt évszázad legnagyobb pénzügyi válsága üt be időközben.

Erre például miért nem gondolsz, mielőtt a nettó hülyeségeidet leírod? Jó lenne észrevenni, hogy bármilyen tornából felmentett pénznem is a forint, az abszurd leértékelődést nem a dilettáns magyar gazdaságpolitika okozta (persze ez is közrejátszott valamennyire), hanem a 2008-as pénzügyi válság.

Persze, ettől még a fix árfolyamos végtörlesztés ilyen formában rossz ötlet volt a kormány részéről, és nyilván adóforintok is rámennek ennek a korrigálására. Viszont képmutatás lenne azt állítani, hogy hasonló helyzetben (mármint egy devizahitellel a nyakadban) nem te is a végtörlesztést választottad volna, ha lehetőséged adódott volna rá.
hafez 2011.11.30 11:21:29
@Kis ember:

Akkor nyilván velem együtt jöhet vissza a középiskolába a világpolitika elitje és a pénzügyi világ szereplőinek túlnyomó része, neked pedig azonnal gazdasági Nobel-díj jár.

De azt te például nem tanultad az iskolában, hogy hitel nélkül nincs kapitalizmus? Mert ez az "okos voltam és nem vettem fel hitelt" arra enged következtetni, hogy a gazdaság legelemibb működési elveiről sincs fogalmad. Az egy más kérdés, hogy jó-e nekünk a kapitalizmus, de tudsz javasolni egy kipróbált és működő jobb rendszert?

Megmondom helyetted a választ: nem, mert a legkiválóbb gazdasági szakemberek sem tudnak. Szóval a nagy arcodat cseréld a kisemberhez méltóra ahelyett, hogy másokat leckéztetsz.

Nem vagyok híve a jajongásnak és önsajnálatnak, nyilván részben a devizahitelt felvevő embereket is terheli a felelősség. Azt viszont meg kell végre értenie ennek az empátia ellen beoltott szerencsétlen népnek, hogy a devizahitellel nemcsak azok az emberek szívtak, akik évente cserélték a focipályaméretű plazmatévét hitelből, hanem azok is, akik egy 20-25 százalékos leértékelődést belekualkulálva vettek fel lakáshitelt. Jelenleg a svájci frank árfolyama 80%-al van fölötte a 2007-es kurzusnak, amikor a hitelek zömét felvették. Ekkora árfolyamingadozást senki nem vetített előre.

Arról miért nincs szó, hogy a bankok határtalan kapzsizsága legalább ilyen mértékben felelős a kialakult helyzetért? Orrba-szájba adták a hitelt válogatás nélkül mindenkinek (képzeld el, még a tengeren túl is!), miközben pontosan tudták, mekkora kockázat rejlik ebben.

Amúgy bírom ezt az "utólag baromira okos vagyok" attitűdöt, megint a tipikusan a magyar káröröm süt át rajta.

Ja, úgy mellesleg: nem vagyok direkt érintve a történetben, de megpróbálom megérteni azoknak a helyzetét, akik viszont nyakig benne vannak.
hafez 2011.11.30 11:43:43
@Studiosus:

"a devizaalapú hitelesek pedig úgy gondolták, hogy bevállalnak némi ingadozást, aztán vagy ugyanannyi lesz nekik az átlagkamat a futamidőre vetítve, mint a forintos, vagy kisebb, vagy nagyobb. ennyi megér. aztán vidáman élvezték az alacsony kamatot..."

A "némi ingadozás" fogalmát több mint kimeríti a 80%-os leértékelődés, ami - és ez a lényeg! - 3 éve gyakorlatilag állandó. Nincs itt semmi ingadozás. Elég sok devizahiteles van a környezetemben, érdekes módon mindenki azt mondta, hogy számított átmeneti gyengülésre, egyesek még meglepően nagymértékű árfolyamkilengést is bekalkuláltak. KILENGÉST. Érted a különbséget? 3 éve fizetnek majdnem kétszer annyit, mint amennyi az eredeti árfolyamon lett volna és nemhogy javulna a helyzet, de újabb és újabb történelmi rekordokat döntenek a devizaárfolyamok.

Szóval nem úgy kellene beállítani a dolgot, hogy a devizahitelesek röhögve fizették a jóval alacsonyabb törlesztőrészleteket, aztán amikor ötezerrel többet kellett fizetni, azonnal rinyálni kezdtek. Vastagon, többszörösen ráfizettek a forinthitelesekhez képest. Persze ettől még van felelősségük a dologban, ez tény.
A toplistákat nem csak azért szeretjük, mert mások megmondják helyettünk a tutit, hanem mert általában többet árulnak el a listaírókról, mint a tárgyról magáról. Ezért szórakoztunk jól a világ biciklibarát városait számba vevő CNN-listán is. Kiderült belőle például,…..
Lady Gaga sokak szerint nemrég új korszakot nyitott a videoklipek történetében a Telephone-nal, viszont nem állt meg ott, az Alejandróval ismét próbál nagyot dobni. A terv tulajdonképpen sikerült, ugyanis a videó tegnap került fel a youtube-ra, és ma már 3 millió felett jár a…..
w Onnan szórom én a pénzem 2010.05.03 05:30:00
Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt…..
Udo megmongya A Völgyhídember 2010.03.22 00:17:00
Tessék, ha már a bocsoknak megígértem: A Nagy Hídépítő vs. a Nagy Árokásó. Ti mivel egészítenétek ki a listát? Ígérem, a legjobbakat beleírom... Katt a képre a nagyobb felbontásért!   ..
hafez 2010.04.19 15:54:02
@Zoli a séf:

Igazad van. Ne beszéljünk például a Holokausztról. Elgázosították azt a sok szerencsétlen embert, de most mit piszkáljuk az ügyet, ettől nem kelnek életre! Inkább felejtsük el gyorsan. Spongyát rá.

Mon bon chef, ez nem így működik. Az, hogy mások és máshol hülyeséget csináltak, nem menti a jelenlegi ügy érintettjeit. Ez olyan, mint azzal érvelni, hogy hát igen, mi korruptak vagyunk, de hát a másik oldal meg 8 éven keresztül gyakorlatilag kimerítette a korrupció fogalmát.
Aki szerint a sajtgerezd a holló csőrében kísértetiesen hasonlít egy kördiagram 7,5%-os szeletére, az csakis egy elvetemült voksturista lehet. Leszögezzük továbbá, hogy a képen látható róka bárminemű hasonlatossága bármilyen létező politikai párthoz kizárólag a véletlen…..
hafez 2010.04.19 15:33:20
@blacklord: arról nem beszélve, hogy téma bőven akad mindegyik párt háza táján... (- az LMP, de poénkodni rajtuk is lehet, én például leizzadtam Schiffer egyik megszólalásán, tisztára a gimnáziumi fizikaórák jutottak eszembe)
Elnézést kérek mindenkitől. Tudom, vizualice ez nagyon büntet, de hozott anyagból dolgoztam... (Akinek meg gyengék az idegei, az ne érdeklődjön a közélet iránt, nézze inkább a bebe-tévét, ott kiskacsák totyognak zöld mezőn, édes zenére.)   (Katt a képre a nagyobb…..
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
hafez 2010.04.13 15:58:56
@soulclipse: azt észre kéne venned, hogy az SZDSZ "prominensei" közül egy sincs az LMP-ben, és ami még fontosabb: gazdaságpolitikájuk homlokegyenest más (az SZDSZ teljesen liberalizált piacot akart, az LMP pedig egy, inkább a nyugati zöld pártok ideológiáját követő vonalat képvisel). Szóval jó lenne, ha egy kicsit utánanéznél a témának, mielőtt ostobaságokat írnál.
Korrektorblog da capo ad libitum 2. 2009.12.10 11:36:00
Vigyázat, durva, modortalan, trágár fordulatok! Széplelkűek, puhapöcsűek meneküljenek! [Ez itt egy gyakorlatilag szerkesztetlen részlet egy belső levelezőlistás veszekedésből, pontosabban az én dühöngésemből. Azért posztolom a káromkodásokkal együtt, mert szimptomatikusnak…..
A pucér lantozás koronázatlan királya az RTL-nek köszönhetően az ország egyik legismertebb agglegénye lett, hetente 1,4 millió néző követi kalandjait a nőszerzés rögös útjain, meg még legalább ennyi a sajtóban megjelenő, "kiszivárogtatott" kamucikkekben, melyek…..
A konfliktuskezelés extrém módját választotta Mikulás előestéjén egy gödi söröző üzletvezetője. Egy szalagavató jó nagy közönsége mulatozott a helyen, amikor hajnalban egyszer csak kulcsra zárták az ajtót, és negyedórán át nem engedtek ki senkit, mivel valaki megfújt egy…..
hafez 2009.12.07 12:39:48
@salapapa: sztem te ne vállalkozzál, hanem inkább az alkotmányt tanulmányozd... meglep, hogy mennyi primitív ember van, aki azt gondolja, hogy bármit megtehet, mert a törvények rá nem vonatkoznak. igaz, ehhez az igazságszolgáltatás járt elöl példával...
Fogadjuk el a játék kedvéért alapvilágcsúcsnak a Virslis nevű olvasónk által beküldött Baroni Bécsi Würstchent, ami nyomokban búzát, tojást, tejet, pisztáciát, mandulát és zellert is tartalmazhat. Az ember, sőt a rák is persze mindenféle rémtörténeteket hall a virsli…..
hafez 2009.12.07 12:33:20
@brand_boy: Hát azért nem kell elájulni a magyar minőségtől sem, mert itt is lát az ember karón varjút. Egyik jóbarátom konkrétan egértetemet talált a tejben (nem tudom, ide írhatom-e a cég nevét). Ha nem lettek volna tanúi rá, el sem hinném, még neki sem, annyira sokkoló.
A szigorú előírásokról pedig csak annyit: azért vannak, hogy a kis cégeket baszogatni lehessen velük, mert a nagyobb vállalatok simán nyomják a kenőpénzt a megfelelő zsebekbe.
Oprah Winfrey az Egyesült Államokban legalább olyan intézménynek számít mint nálunk Maunika, csak az ő műsorának van valami értelme is, és igen nagy hatást gyakorol az amerikai közvéleményre. Az Oprah Winfrey Show az USA napközbeni tévéműsorának legnézettebb darabja, nem egy…..
25 millió eurót áldoz a kerékpáros sztrádahálózat bővítésére hivatali ideje alatt a mostani holland kormány. A tervezet szerint pár éven belül Hága és Leiden, valamint Arnhem és Nijmegen között is lehet majd háborítatlanul suhanni két keréken. Hollandiában már egy ideje…..
hafez 2009.09.03 14:34:04
@idelle: de, kedves idelle, a te fejedben nagyobb sötétség van, mint bármelyik fekete lyukban
36,5 millió fontért vett új magánrepülőgépet Slavica Ecclestone, a Forma-1 jogtulajdonos Bernie Ecclestone márciusban elvált felesége. Az 51 éves, horvát származású szépasszony gépe kétszer akkora, mint volt férjéé, a Gulfstream G550 minden luxussal felszerelt, két fürdő-,…..
Budapest, 2009. május 8., péntek (OS) - Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke a mai napon az alábbi levelet juttatta el Ofir Venturának, Tito Ortiz jogi képviselőjének. Tisztelt Ofir Ventura úr! A magyarországi sajtóban a napokban megjelent hírek szerint Tito Ortiz küzdősport-bajnok a…..
Drága Bolgárúr, a populizmus egyszerűen elviselhetetlen, a sok ernyőfeszítéstől ínhüvelygyulladást kap minden demokrata, ha Orbán Viktor hatalomra kerül, 50 grammos lesz a reggeli joghurt, no de kérem, hogyan is támogathatnák a tömegek a reformkormányt, amikor már a bonbonos…..