Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoltanatya

111 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia Tibi! Múltkor volt a modoros hívő, én pedig megírtam a modoros papot /Tibi meg Az egyházellenest - MT/. Remélem Isten érti a humort és nem ver érte bottal. Hello: Márk A MODOROS PAP Az aszkétikus Szerény és csendes, arca aszott, súlya 50 kg. Mindenhez Isten…..
zoltanatya 2012.01.12 09:10:50
Kedves HÖK! - akkor menj a fenébe… - válaszolná az ex-szegedi hallgató, akit lehellozva kért a HÖK, hogy, ha nem gond, akkor csaljon egy kicsit a kedvéért, és segítsen némi okirat-hamisításban. Mindehhez használati utasítást is adtak, hogy biztos ami biztos, minden…..
ZAK -LMR 14. poszt A blog, amin üzengettek  "AbalszerencseAlarm" vagyis a pech alarm, ejtsd: APEH alarm. A posztokat író: N.V. Mantil.  Nyikolaj Vasziljevics, rövidítve: N.V. Gogol, egyik leghíresebb műve: A köpönyeg, azaz mantil.  Míg a másik: A revizor. Az…..
  Vannak ugye a közhelyek, hogy ami az orrunk előtt van, azt nem vesszük észre, meg hogy csak egy kívülálló látja meg a bennünk rejlő értékeinket, blabla. Nos Aditya Dev Sood, a 3quarksdaily.com indiai-amerikai bloggere, most mindezt a közhelyt igazolja, mikor…..
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek, de mind-mind pénzre vált reményt; ki szenet árul, ki szerelmet, ki pedig ilyen költeményt. Először is, a kifejezés nem tőlem származik, viszont tökéletesen alkalmas arra, hogy összefűzze, s mintegy új megvilágításba helyezze, amit az ilyen…..
Kedves Tibi!Egyik "jó tollú" haverom gyakorló angoltanárként "bloggol" a nyelvtanulás babonáiról, sok tapasztalattal, hasznos tanáccsal, könnyed stílusban (http://lingwing.blog.hu/). Egy bejegyzéséhez, amiben azt "bizonygatja", hogy nyelvérzéke igenis van…..
zoltanatya 2010.09.29 10:11:35
@Modor Tibi:
A mediterán-térségben 2000 éve minden viszonylag művelt ember többé-kevésbé jól beszélt görögül, ami sokat hozzásegített az addig meglehetősen rusztikus latin nyelvtan fejlődéséhez.
Kíváncsi vagyok, hogy világszinten vajon majd ugyanezt elmondhatjuk-e az angolnak a kínai nyelvtan fejlesztésére gyakorolt hatásáról.
És a kantoni vagy a mandarin nyelvjárás dominanciája lesz-e a meghatározó?
ZAK -LMR 13. poszt A nyomozó kezdetben hitetlenkedve csóválta a fejét. Mint valami eszement hibbantra, úgy nézett rám. Közben önkéntelenül skiccelgetett a noteszában, mint legtöbbször, amikor gyorsan cikáznak a gondolatai. Úgy tűnik, hogy a vázlat egy kerek egészé állt össze az…..
ZAK -LMR 12. posztNap mint nap a rafinált gazdasági bűnbanda leleplezésén agyalok. A rendőrségen és szerény paplakomon is. Már jojóznak a szemeim az iratok meg a monitor állandó bámulásától. Felugrott hozzám Domi, a könyvelő-apáca egy teára. Aggódott a kialvatlan, karikás…..
ZAK -LMR 11. posztIsmét leolvastak minket, mint a villanyórát! – duzzogott a nyomozó. Idegesen rágyújtott. Miután két-három szippantást is mélyen letüdőzött, észrevette, hogy az íróasztalán a csikkekel teli hamutartóban még füstölög a korábbi cigarettája. –…..
Modorosblog Hogy nézel ki már? 2010.09.08 07:00:00
-Te meg hogy nézel ki már megint, mi ez a román frizura? O-Zone-ba jelentkeztél vagy mész NDK-válogatottnak? Zselé, lakk, felnyírás? Adok én neked biozselét, a többiek is szívesen dobnak a közösbe, ha nem lenne elég. Esetleg a szemöldöködbe is vághatunk párhuzamos…..
A kis népek önérzete függőlegesen sem ismer határokat. Ilyen szempontból tökéletes példa az Estrella hegység legmagasabb csúcsa, amely (ahogyan azt Csuri korrekt módon írja) 1992 méter. Igenámde: a portugál kebel nem bírta elviselni, hogy az egész országban nincs egy tetves…..
ZAK -LMR 10. posztVége a kissé elhúzódott, gyorstalpaló rendőri kiképzésemnek. Kemény volt. Részletekről sajnos nem számolhatok be. Szolgálati titok. -Atyám, izé kolléga. – közvetlenül rövid üdvözlésem után már bele is vágott a titokzatos gazdasági bűnbanda utáni…..
Két, legfeljebb háromhetes intenzív rendőrségi kiképzésen veszek részt. Még a remetelaknál is puritánabb, internet mentes környezetben. Az olvasók szíves türelmét és megértését kérem. A blog természetesen 2-3 hetes szünetet követően folytatódik, hiszen a rejtélyt meg kell…..
zoltanatya 2010.09.06 17:37:36
@Levéltáros: @tiboru: @vén betyár:
Maroknyi maradék hűséges olvasótáborom!
köszönöm az érdeklődést, reggel folyt köv!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Z. atya
Régi kedvencünk, hácsé küldte a mait is - egyúttal arra kérünk szépen mindenkit, hogy az oldalán található dobozban adjon le rá egy-egy szavazatot. Köszönjük. Liger Károly neve már fogalom a szakmában. A szeretetről és a boldogság eléréséről szóló könyvei…..
  A mai posztot véletlenül szúrtam ki a Zümmön, és azonnal, "behízelgő modor"-ban kértem engedélyt Atlétás Banditól a másodközlésre. Nem modoros, de nagyon vicces - és hát mi úgyis egy szórakoztató blog vagyunk!   Rájöttünk, hogy csúszott el az IMF-tárgyalás.…..
zoltanatya 2010.07.20 13:43:10
@OftF:
A Losing my religion újrahasznosítása jelenleg igen népszerű. Például a szerény blogomon jelenleg futó folytatásos egyházi krimi is ezt a címet viseli.
Dicsértessék a Jézus Krisztus minden kedves olvasótársamnak!
Z. atya
Zoltán Atya Kalandjai COSA NOSTRA 2010.07.20 07:15:00
ZAK -LMR 9. poszt Mint a "régi szép időkben" újra a nyomozó irodájában jártam, aki katonásan összefoglalta nekem a z egykori Tímea-cégbirodalom körüli kétes ügyleteket. –  Hogy kik az igazi tulajdonosok, nem tudjuk. Bahamai offshore cégek, meg hasonló…..
ZAK -LMR 8. poszt   – Ez meg mi a szent sza..(itt gyorsan elharapta a szó végét) jelentsen?! – ordította, mintegy őrjöngve a püspök lila fejjel. Ezzel a püspöklila színárnyalatnak egy eddig általam nem ismert értelmére is rávilágított. –…..
ZAK -LMR 7. posztSehogy sem találom a helyem. Olyan balga, és egyben költséges önpusztításba kezdtem, amire nincs épeszű magyarázat. Idáig soha, egyetlen szál égő cigaretta sem volt a számban, erre felnőttfejjel rászoktam a dohányzásra. Szerény remete keresményem nagy részét…..
ZAK -LMR 6. poszt Abban bíztam, hogy a monoton, kemény fizikai munka megtisztítja a lelkem. Sajnos, ezt idáig nem tapasztalom. Miért pusztított egy ártatlanul halálraítélt magzat, és miért rendelte úgy a Teremtő, hogy én öljem meg? Hit kérdésekben nincs ésszerű magyarázat,…..
Zoltán Atya Kalandjai Napi robot 2010.06.22 07:15:00
  ZAK -LMR 5. poszt Négykor kelek. Mosdás, ima, reggeli, majd kimegyek az erdőbe. Külön engedéllyel, csak kézi erővel végezzük a fakitermelést. Fejszékkel, keresztvágó fűrésszel. Sötétedésig dolgozunk, de mindannyian akkor állunk meg lazítani, amikor csak…..
Elképedve hallom, olvasom, hogy Schmitt Pál milyen kiváló és sikeres sportdiplomata. Ugyanígy, hogy milyen kiváló sportvezető.Akkor nézzük, próbálom sűríteni, de kicsit így is hosszú lesz:'81-ben kezdődött sportvezetői karrierje, ekkor emelték fel a Népstadion és Intézményei…..
zoltanatya 2010.06.18 17:40:35
@Von Siebenbuergen:
A pontonkénti, tételes, sziporkázó válasz mucsai kommentjére még talán a posztnál is élvezetesebb olvasmány volt.
Mindkettőért fogadja gratulációimat.
Zoltán Atya Kalandjai Remetelak 2010.06.15 07:15:00
   ZAK -LMR 4. poszt   Szállásom a létező legegyszerűbb. Egy kopottas, talán kórházból kiszuperált vaságy, benne szalmával bélelt matrac. Továbbá egy sámli és egy egészen alacsony asztalka, lavor és kancsó szolgálja „kényelmem.” A falon…..
„Ne beszéljünk róla, de mindig gondoljunk rá.” Kosáry Domokos, az Akadémia volt elnöke nyilatkozott így élete egyik utolsó interjújában Trianonról. A fel nem dolgozott traumákra adott jellegzetes reakcióként értelmezhetjük a neves történész Juhász Gyulától…..
zoltanatya 2010.06.11 14:18:47
@Eudocimus Ruber:
"Ugyanez állja a bánsági-bácskai szlovákokra is." Minderről eszembe jutott egy további, sajnos szomorú. ám aktuális gondolat.

A szlovákiai magyar kisebbség kettős állampolgárságát súlyosan szankcionáló szlovák állam az elmúlt húsz évben igen egyszerű eljárás keretében, természetesen szlovákai lakhelyhez kötöttség nélkül szlovák megadta a szlovák állampolgárságot a vajdasági szlovák kisebbségnek.

Mindez dícséretes, humánus cselekedet volt, hiszen egy uniós, szlovák útlevél aranyat ért a mindenhová vízumköteles (kis)jugoszláv állampolgároknak.

Bárcsak kettős mérce alkalmazása nélkül merítenének példát saját korábbi magatartásukból!
Varánusz Az ütő ereje 2010.06.09 20:32:10
Nem szoktam érzelegni ezen a blogon. De ma történt valami, ami mellett nem tudok és nem is akarok elmenni szó nélkül.Tegnap szóltam az MJSZ és a jégkorong blog kezdeményezéséről az árvízkárosultak megsegítésére. Ti is segítetek, amit ezúton is kösszépen! A relikvia…..
zoltanatya 2010.06.09 21:48:27
@Morgó Muki:
Bízom benne, hogy az áldozatkész adakozó csak jelképesen kéri el az ütőt.
Nemes cselekedet volt mindez a T. Bloggertársak részéről is, hogy felhívták minderre a figyelmünket. Köszönet érte.
Dicsértessék a Jézus Krisztus minden kedves olvasótársamnak!
Zoltán Atya Kalandjai Kivonulás 2010.06.08 07:15:00
ZAK -LMR 3. poszt  A püspök eleinte értetlenkedett.  Mi a fene bajom van? Minden jóra fordult, örüljek, hogy élek, nem kell itt lelkizni. Imádkozzak, tegyem a dolgom, oszt jó napot. Nem tudott eltántorítani a szándékomtól. Sikerült meggyőznöm, hogy úgy tudom a leginkább…..