Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CJKrisz

0 bejegyzést írt és 608 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik dolog, amiért szeretem csinálni a Határátkelőt, az az, hogy olyan tájakról, országokról, vagy szakmákról kap az ember sokszor egészen izgalmas képet, ami egyébként soha az eszébe nem jutna. Mert hát mi izgalmas lehet például egy rádiótávcsőben? Nos, mint Zoltán írásából pillanatokon belül…..
A Marson soha nem járt még ember, pedig a második legközelebbi bolygó hozzánk. A két égitest mozgását vizsgálva átlagosan 225 millió km -nyi távolságra van tőlünk, néha 60 millió km -re is megközelítjük egymást, - mint legutóbb 1988 szeptemberében, amikor csak 58,7 millió km volt a távolság - de a…..
CJKrisz 2017.07.01 06:38:32
@victor vacendak: Légkör nélkül? Honnan vetted, hogy a Marsnak nincs légköre? Van annak, csak "kicsit" több benne a CO2, mint ami nekünk kellene, no meg ritkább is, kisebb a légnyomás, mint a földi 1%-a. De van. Mint ahogy olyan porviharok is, mint a Marsi című filmben. Globális, az egész bolygót érintő porviharok tudnak kialakulni. Sőt, a szél is tud fújni akár 250-el, más kérdés, hogy közel sem okoz akkora pusztítást, mint itt a Földön, hiszen nagyon kicsi a sűrűsége. Ez volt a hülyeség a Marsi című filmben, nem a porvihar. A 80km/h-s marsi szél nagyjából olyan, mint itt a Földön egy enyhe nyári fuvallat. Talán a port is alig kavarja fel.
Használhatjuk-e a telefonunkat, amíg töltőn van? Tölthetjük-e egész este vagy mikor tegyük töltőre az okostelefonunkat? A leggyakoribb kérdések, amikre sokan tévesen tudják a választ. Csekkold le, hogy te helyesen tudod-e!     1. Ne használd a telefonod, amíg töltőn van! Ez nem igaz!…..
Nem is olyan egyszerű átlagosnak lenni, hiszen a Földön élő hétmilliárd ember olyan sokféle, hogy mindenben belesimulni az átlagba nehezebb, mint gondolnánk...
For Paul Immáron 2 éve, hogy a "one last ride" keretén belül mozikba került a Furious 7, melynek már a forgatását beárnyékolta Paul Walker tragikus halála. A hiányzó jeleneteket, amikben még szerepe volt, testvére és a CGI technológia segítéségével forgatták le, és a végén egy megható és a…..
Sokan rajongói a csípős paprikának, azonban a fűszerek ereje eltérő, így még a legedzettebbek is belefuthatnak egy-egy igazán durván csípős darabba. Ilyenkor persze rögtön valamilyen enyhítőt keresünk, amivel a csípős érzést elvehetjük. Sokak szerint a tej vagy a víz a…..
CJKrisz 2017.02.23 10:41:50
@Provokat Úr: Azt írta, hogy alkoholt, nem pedig holmi 18%-os női löttyöt. :D
Úgy másfél héttel ezelőtt jelent meg Aurum írása, akkor még Budapestről, melyben a bermudai indulást tervezgették. Nos, jelentem, nemrégiben meg is érkeztek, úgyhogy most lássuk, miként zajlott az út (működött-e dobozos megoldás…), illetve mik az első benyomások. Az biztos, hogy drága helyről van…..
Azt károgták a varjak, hogy mozikba került a Körök, Samara már megint mászkál nekünk itt összevissza, meg azt is mondták - miközben erőszakos körülmények között elhunyt szerencsétlenek tetemeiből lakmároztak -, hogy ez a mászás most nem sikerült olyan emlékezetesre. Nekem…..
A Momentum Mozgalom tegnapig a szükséges 138 ezer aláírásból 55 ezret már össze is gyűjtött a budapesti olimpia ügyében tartandó népszavazás kezdeményezése érdekében. Alig kezdték el a gyűjtést, így ez már most komoly eredmény. Az utcákon és az aluljárókban sorok kanyarognak a pultoknál aláírni.…..
A hét meglepetése volt ez a szmogriadó. De engem nem érintett, mármint autó tekintetében, nem tüdőszempontból. Legalábbis azt hittem. Kedd reggel aztán mégis ránéztem a két forgalmira, és hopp, azt látom, hogy autóm 4-es besorolású. Nem használhatom. (Nem tudom mire jók ezek a kódolt adatok, V.9.-es…..
Az orchidea elég érzékeny növény. Nálunk azonban nagyon szépen virágzik a konyha ablakában, most is éppen növekednek rajta az új virágok. Elárulom, mi a titkunk.   Az orchideánál két dologra kell figyelni: átlátszó legyen a tartó, amiben a virág van, hogy a gyökerei is kapjanak fényt. A…..
Nincs is annál kínosabb dolog, amikor a csajod lenyom szkanderba. A probléma akkor kezdődik, ha a csajod kokszol és csak úgy tudnád legyőzni, ha Te még többet cuccolnál. Mondjuk annyit, mint Rich Piana, a növik és anabolikák koronázatlan királya. Teljes joggal gondoljátok, hogy megint csak…..
Ma 60 esztendős az amerikai film történelmének egyik legjobb színésze. Tom Hanks pályafutása során sokféle karaktert eljátszott, és nem is akárhogy. Mindegy, milyen figurát, szerepet kapott, munkáját tökéletesen elvégezte. Szenvedéllyel, hitelességgel, lélekkel kelti életre a rá bízott szerepeket,…..
CJKrisz 2016.07.09 20:47:52
A legutóbbi nemzetközi világranglista szerint a legnagyobb mellmérettel Oroszország, Finnország, Svédország és Norvégia lányai rendelkeznek. De vajon hová került a többi ország a világranglistán? A gyengébbek kedvéért megjegyezzük, hogy a legkisebb méret az A kosár, a legnagyobb pedig +D...
Megunta, hogy a pasik a farkukról küldenek neki képeket. Így vágott vissza! Részletek a tovább mögött!..
CJKrisz 2016.02.04 06:38:20
@BruceTheHoon: Gondolom onnan, hogy a legtöbb Instagram-os jóképességű fent van FB-on is,a ahol az adatainál sokaknál ott van, hogy kivel van kapcsolatban, vagy ki a házastársa. Nem kell zseninek lenni hozzá. :)

Az "ausztráliai" viszont kicsit túl van tolva. Ausztrál 'oszt jó napot.
Úgy tűnik, sokakat izgat a kérdés, hogy Leonardo DiCaprio megkapja-e végre azt a bizonyos Oscar-t. Nos, a személyes véleményem az, hogy igen, idén végre a kezébe veheti. Tévedés ne essék, egészen biztos, hogy nem a legutóbbi- A visszatérő (The revenant)- alakítása miatt. Nem. Egyszerűen azért, mert…..
Az lehet, hogy semmit nem tudok a politikáról, a törvényekről vagy a bevándorlási szabályozásokról, és fingom sincs az alapvető ideológiai kérdésekről, de azt tudom, hogy az országot ellepik a kurva kanadaiak, és tenni akarok valamit ellenük. Basszuk halálra mindet! (Mr.…..
Mindenki tudna mondani legalább egy olyan személyt, akitől falra mászik/ tikkel a szeme/ plafonig ugrik az agyvize (na jó, nekem több is van, voltaképp egy rakatnyi). DE! Nem engedhetjük meg magunknak a fizikai erőszakot és 'Leszarom' tabletta sem létezik, ezért most megosztom az én…..
CJKrisz 2015.09.10 19:53:11
@galaxiscsirke: Ezt én szoktam alkalmazni, picit másképpen. :) Kussban hallgatom a mondókáját, aztán amikor befejezte, akkor visszakérdezek, hogy "Tessék?" :D
Őszintén szólva kicsit totojáztam a mai poszt kapcsán. Két okom volt rá: az egyik, hogy rémületes látni azt a megosztottságot, ami a menekültkérdés kapcsán látszik Magyarországon, a másik pedig, hogy szerettem volna (és szeretném is), ha a Határátkelő nem csak erről szólna.…..
CJKrisz 2015.09.08 14:45:32
@Ödenburger [Hu/At]: Nem is mondtam, hogy nem kell megoldás, sőt! Akár az is lehet, hogy a sok rossz megoldás között a kvótarendszer a legkevésbé rossz. Ergó kikiálthatjuk jónak. :) Csupán felvázoltam, hogy én milyen hátrányát látom.
Én kíváncsian várom, hogy 15-én mire jutnak az illetékesek (Genfben talán?), sikerül-e valami közös megegyezésre jutni, főleg úgy, hogy már az oroszok is azt mondták, hogy partnerek a megoldásban. Ha ennek ellenére nem lesz megegyezés, akkor jönnek az egyéni, nemzeti megoldások, abban meg nem biztos, hogy lesz köszönet.
CJKrisz 2015.09.08 15:15:49
@Pink Petsch: A kínaiakat - lehet, hogy teljesen tévesen - kevésbé tartom radikálisnak. Nekik is megvan a saját kis susmus bandájuk, maffiájuk tk. mindenhol, de ők amolyan semlegesek. Problémák vannak velük is, de mivel kevésbé vallási fanatikusok, így a probléma sem annyira komoly. Náluk nem szokás robbantgatni, nyilvánosan lefejezni, megkövezni, stb. Közelebb áll a kultúrájuk a nyugatéhoz. De ez csak magánvélemény és lehet, hogy teljesen téves.
CJKrisz 2015.09.08 15:29:48
@Bredpitt Monika: Erre időközben már én is gondoltam, de elküldtem a mondandómat, úgyhogy már mindegy. :)
A napokban többször is olvashattátok a felhívást, hogy várom a nyaralós képeket, és érkezett is pár, szóval ma jöjjön az első eresztés. Ami közös bennük, az a tengerpart, ezen túl viszont Mamaia és Barcelona aligha lehetne messzebb egymástól. Lássunk tehát egy romániai és…..
CJKrisz 2015.07.19 08:38:03
@Herr Géza: Beszélgettünk a helyiekkel erről a gyorshajtás dologról és elmondták, hogy miért nem félnek a fotótól a népek. Állítólag egész Romániában összesen van 5db traffipax a rendőrség birtokában. Így elég szerencsétlennek kell lenni, hogy az ember beleszaladjon egybe.
A kamionosok meg egyébként is leadják egymásnak a drótot CB rádión, így hozzájuk érdemes alkalmazkodni sebesség tekintetében. Ha lakott területen tartják az 50-et, akkor ott kint vannak a fotóapparáttal. Ha meg nincsen agyonpakolva a kamion, akkor simán söpörnek 100-al mindenfelé. Odafelé a 7-es főúton mentem, ami az Olt völgyén visz át a Kárpátokon. Úgy hasított előttem éjszaka a nyergessel a török, hogy alig bírtam menni utána. :) Komolyan, olyan sebességgel vette a kanyarokat, hogy eleinte kicsit le is maradtam, mert azt gondoltam, hogy ha most nem borul fel az egész bazár, akkor soha, én meg nem akarok beleszállni. És nem borult fel. Billegett, mint a keljfeljancsi, de nem volt gond. Biztos nem először járt arra...
CJKrisz 2015.07.19 10:59:03
@Húsimádó: Ez a tengeri szél egyébként marha érdekes dolog. Volt vagy 36 fok, az épületek takarásában meg lehetett pusztulni. A tengerparton viszont hűvös szél lengedezett a tenger felől, olyannyira, hogy kb. 1 óra után fel kellett vennem a pólómat, mert fáztam. De amint elmentem egy szélcsendes helyre, máris dögletesen melegem lett.
CJKrisz 2015.07.20 07:23:36
@pappito: Előfordul ilyen is, tökéletes márka nem létezik. Viszont egy-egy rossz példából nem lehet (illetve inkább nem szabad) messzemenő következtetést levonni. Persze ez a szenvedő tulajdonost különösebben nem vigasztalja, ő belenyúlt a hétfő hajnalban legyártott darabba, el is ment a kedve az egésztől. Olyan ez, mint amikor azt mondják, hogy xy betegség teljesen veszélytelen, mert 10 millióból csak egy ember hal bele. Ez mondjuk tényleg tök jó, kivéve annak az egynek, aki belehal.
Aztán persze lehet az is számít, hogy hol szerelik össze a japán masinát. A kollégámnak van egy 8 éves Nissan Almerája. ez még az az évjárat volt, amit Japánban raktak össze. Nem zörög, nem nyöszög, semmi gond vele. A fiának ugyanilyen autója van, csak 2 évvel fiatalabb, meg harmad annyi km van benne. Ezt viszont a taljánok szerelték már össze. Zörög, nyöszörög a belseje. Műszakilag, megbízhatóságilag nincs baj egyikkel sem, csak amit az olaszok dobtak össze, az nem olyan precízen van összerakva, ezért idejekorán elkezdtek az utastérben zörögni az elemek. Nem befolyásol igazán semmit, csak épp bosszantó.