Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vitorlázó

15 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A különböző szakmai konferenciák helyválasztása jelentősen befolyásolni tudja a vendégek hajlandóságát a részvételre – ha már maga a konferencia témája nem is teszi esetleg vonzóvá. A szakmaiságot emeli az a tény is, ha a látogatók azokat az anyagokat, megoldásokat…..
   A BIMx egy új szemléletmód megjelenése az építészeti kommunikációban. A BIM (Building Information Modell) koncepció kiterjesztése ma minden építész - lassan nélkülözhetetlenné váló - segédeszközévé válik. Az interaktív környezet, amelyben a BIMx,…..
Rövidesen megjelenik az ArchiCAD 15 programcsomag, amely számos területen kínál a napi munkában jól használható eszközöket a kollégák számára.Új Héj(tető) eszköz segíti a bonyolult héjak könnyed tervezését és megjelenítését. Új eszközök segítik a tervezési és…..
ArchiCLUB on-line Pécs-2011(2010) 2011.04.05 18:20:00
Pécs - autópálya - Kodály központ - (Pécs I.)Pécs2010 - egy lehetöség, amely életet adott ennek a hangulatában is mediterrán városnak. Főtere meglepetésekkel szolgált; egy autók nélküli, barátságos és emberekkel teli tér várt - bizonyára szerepe volt benne az első napok…..
Gyorsan megkaptam a választ a blogindító kérdésemre, ahhoz képest, hogy három napig gyalogoltam a befagyott Zanszkar folyó jegén, két repülőutat is megtettem, előtte pedig napokig készültünk és csomagoltunk otthon. Mindezt azért, mert nem tudtam elképzelni: mit csinálnak az…..
  Az építészek számára olyan fontos prezentáció látványos kiegészítéssel történő megoldását kínálja a Graphisoft programja, amely segítségével impozáns, a megbízó számára is kíválóan érthető bemutató anyagok készíthetők.   …..
   Ma a környezettudatos tervezés, az energiafelhasználás optimalizálása alapvető igénnyé kezd válni az építészek megbízásaiban. Ezt a tervezési gondolkodásmódot kívánja támogatni az a tudományos alapokon nyugvó kiegészítés, az ECO Designer, amely még…..
   Elemezve az elmúlt időszakban beérkezett kérdéseket az ArchiCAD13 és ArchiCAD14 új Teamwork megoldásával kapcsolatosan az első terület, amit nagyító alá veszünk, a könyvtárkezelés. A BIM szerveren keresztül megosztott tervek esetében gyakran fordul elő, hogy a…..
   A tegnapi napon - november 23-án - érdekes bemutatónak lehettek tanúi azok, akik a Graphisoft felhívását olvasva jelentkeztek a ma oly népszerűvé váló on-line bemutatóra. Közel másfél órás, számítógépes alapokon futó előadást láthattak az érdeklődők, amely…..
Elgyengültem! Képtelennek érzem most magam, hogy ellenáljak a kísértésnek, hogy bár általában saját munkáim, tapasztalataim, utazásaim kapcsán megfogalmazok kérdésekről, élményeimből írok, ezúttal kivételt ne tegyek és elfogultan ne áradozzak egy japán rezidenciáról, amit…..
vitorlázó 2010.11.22 14:02:58
@zachar: A post valóban jó - a szomorú csak az, hogy milyen indulatokat (is) kavart, amikor már a post maga eltörpült az egymást csavargató vitriolos kommentek mellett.
Vannak ilyen házak, de ha bárkit is vígasztal, nem is kell mindíg Japánba menni értük, itt is lehet találni ilyen extravagánsokat.
...az más kérdés, hogy ebben élni négy gyerekkel meg a hozzá tartozó remazúrival nem igen lehetséges. De attól még van ilyen - és nem is sok keresgélés után lehet meríteni, és találni is jó házakat, amelyek "kilógnak" a hagyományos "ház" fogalomból egy kicsit.
de ettől még élhetők( is lehetnek).
vitorlázó 2010.11.22 14:04:17
@cottagegasse: saját fotókkal szívesen beszállok...;-)
archiblog.blog.hu/2010/10/18/ovoda_maskepp
vitorlázó 2010.11.22 14:29:25
@vitorlázó: íme egy ilyen ház - render, vagy valóság...?
www.epiteszforum.hu/node/17209
...és egy másik:
www.epiteszforum.hu/node/17248
...vannak ilyen házak, vannak ilyen fotók itthon is...
Hajrá, keressetek jó házakat és azokról jó értékelést. Ezzel valóban segítitek a jó ízlés alakulását.
T.
@font-face { font-family: "Arial"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }    A társtervezőkkel való együttműködést szolgálja az ArchiCAD14 továbbfejlesztett…..
Szent Ferenc és a madarak...mi jut eszünkbe erről, Ferenc szelídségéről...? ...Olaszország, Assisi.   Sok-sok évvel ezelőtt járva azon a csodálatos helyen megérintett az a béke, ami sugárzik a vidékből. Ezek a madarak szerették Ferencet. Odaültek a vállára és…..
Elemkiválasztás feltételek alapján  Amikor egy terven már rengeteg mindent megrajzoltunk és egyeztetésre megyünk, gyakran derül ki, hogy bizonyos elemeket - a példában ajtókat - kell egy meghatározott feltétel alapján mindenhol kicserélni/lecserélni a terveinkben. Ez…..
   A nyár lassan csak emlékké válik, így nem árt néha felidézni. Néhány apró villanás, ami arra jó, abból valamít merít még az ember a lassan sötétedő reggelek homályában. A délutáni fények már csak súrolták szinta az asztalt, amikor a kép készült -…..
  Fejembe vetem, hogy a munkához kapcsolódó utazások alkalmával egy-egy épületre azért rácsodálkozom, ha van öt perc spórolt előnyöm a rohanásban. Ez az épület egy egészen kis falucskában "ugrott" elém egy kanyar után. Érdekes, Ausztria egyes részei pont…..
Az ArchiCAD14 program a nyitottságot tűzte a zászlójára: Nyitott a különböző szakági programok felé, különös tekintettel a statikára, illetve a nagy kiterjedésű gépészeti tervek összehangolására.A szakági tervezés részben az IFC szabvány alapján elkészített…..
Divat. Azt mondják, divat a blog, hát nézzük meg, mire jutunk vele.Keresi mindenki azokat a formákat, hogy tud eljutni egy-egy információ jobban a célközönséghez, hogy tud több és több új olvasót megszólítani valaki. Vajon a téma felvetése jogos-e?  Vajon olvasnak-e majd?A…..
2009. december 13-án, 19:00 órától koncertezik a Budapest Show Kórus a Szent Imre Gimnázium dísztermében (1114 Budapest, Villányi út 27.). A produkció nem csak amiatt érdekes, mert a Budapest Show Kórus a "show choir-műfaj" első képviselője Magyarországon, hanem azért…..