Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vordemon

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 avagy , MIÉRT IS ÉRTE MEG ENNYI PÉNZT FEKTETNI EGY ELEVE MEDDŐ VÁLLALKOZÁSBA ??? Még él bennünk a kép a régi Kőbánya arculatáról (október 3-a előtt), amikor is mindenhonnan egy párás, réveteg tekintetű fiatalember , közgazdász…..
vordemon 2010.10.12 09:25:32
Egy kis gyöngyszem dr. Pén(éh)es Károly úr áldásos és igazán odaadó, nagyszerű képviselői tevékenységéről.
Helyszín:
Önkormányzat Képviselő testületi ülés szünete.

A választó kerületének egyik pártfüggetlen lakója - miután más lehetőséget nem látott arra, hogy a képviselővel kapcsolatba kerülhessen, mert akkoriban a gyakorlatban csak Milász Ferencné által végzett cenzúrán,szűrőjén "átalmenve" a Sibrik Polgárőrség irodájában( !!! ) tartott egyéni fogadó órán érhette volna az a kivételes és rendkívüli megtisztetltetés, hogy személyesen találkozhasson a nagyhatalmú képviselő úrral.

Mivel nem igazán tartozott a belső " csókos" körbe, aki bebocsájtást remélhetett eme szent helyiségbe, arra a merész elhatározásra jutott, hogy az önkormányzati testületi ülés szünetében próbálkozik majd a "saját" képviselőjével kapcsolatba kerülni és a segítségét kérni.

Hát bizony-bizony nem kellet volna ilyen merésznek és elbizakodottnak lennie.
A megszólított képviselő úr, miután bemutatkozott a választó körzetébe tartozó naív polgár, dr.Pénz(éh)es Károly meglehetősen egyedi módját alkalmazta a teljes érdektelenség kifejezésére, meg sem várva a panaszos mondatának végét...egyszerűen unottan sarkon fordult és felháborodottan beviharzott a polgármestei szobába és lazán RÁCSAPTA az ajtót a megdöbbent, tőle segítségét remélő - körzetében élő lakosra.
vordemon 2010.10.12 12:04:05
Tökéletesen egyetértek Önnel, hogy ez a döbbenetes eset biztos, hogy nem egyedülálló történet...de az viszont tagadhatatlan, hogy amellett, hogy az említett esetnek az ilyetén lereagálása igazán finoman elegáns,látványos megoldás volt az említett önkormányzati képviselő úrtól ,sőt.. nem mellesleg radikálisan hatékonynak is bizonyult.

Biztosak lehetünk benne, hogy az önérzetében, emberi méltóságában(is) vérig sértett kőbányai választópolgár - az tuti biztos, hogy valószínüleg soha többet ebben a büdös életben nem mert újból segítséget kérni,remélni a körzete képviselőjétől.

De hát igaz is, elvégre tudják meg ezek a bunkó, szemtelen proli személyek, hogy hol is van a határ a képviselőjük zaklatásában!!

Nagyszerű és vitathatatlanul feddhetetlen erkölcsű Csicsay Clau szintén áldásos - de..kizárólag csak is(!) Kőbánya felvirágoztatásáért fáradozó(önös érdekeit sutba dobó) eddigi űberkártékony munkásságáról - hovatovább egy brazil szappanopera hosszúságú felsorolással lehetne csak megemlékezni.

Ha lenne benne is egy csepp emberi méltóság, akkor már igazán megtehetné azt a lebilincselő szívességet a kőbányai lokálpatriótáknak, hogy végre megszabadítja kártékony személyétől és befolyásos hatalma folytán - érdemtelenül magas pozicióba ültetett családtagjaitól Kőbányát és VÉGRE és VÉGLEG sebtiben eltünik a kőbányai közéletből.
Az alábbi írást egy olvasók küldte el nekünk:A következő szívszorító történetre hívnám fel a figyelmüket! Állatbarát ismerőseim hívták fel rá a figyelmet, hogy  van Kőbányán egy lumpenproli,  többszörösen büntetett előéletű család, - családfő egy hajdani…..
Országos hírű visszaélések (K&H botrány, Kaszab história), elmaradt beruházások (S1 Projekt, Origo City, Gergely park, Újhegyi kultúrház, uszodakorszerűsítés), milliós végkielégítések, családtagok pozícióba helyezése után a kerületi MSZP frakcióvezetője Csicsay…..
Sajnos a kerületre igen jellemző képeket találtam a norc.hu városfelfedező portálon. A weblap egy virtuális városjáró, melyen keresztül a felhasználó az otthonából ismerheti meg a világ városait, utcáit, tereit.Ha valaki kerületünk (már országosan is elhíresült) Venyige…..
vordemon 2010.03.16 15:29:02
@Manóvezér:Hát azért azt se felejtsük megemlíteni,hogy mindez a NAGY csicsay
klaudiusz kőbánya felvirágoztatásáért vívott életművének egyik meghatározó
főműve....
Köszönjük neked claudiusz,szép munka volt,tényleg csak erre volt szükségünk.
Zuglói ingatlana elé is kellene pár venyige utcai lelkes kissebbségi integetőt rendelni.
Megérdemelné,ha terjesztenénk az általa olyannyira védett populáció körében,hogy képviselő úr zuglói címén lehet rendkívüli látogatási engedélyeket igényelni,csak egy kicsit hangosan kiabálni kell érte.
Aki a leghangosabban szólongatja a mindannyiunk jótevőjét,a mi klaudiszunkat - az állandó látogatói belépőt is kaphat.
Fogadjunk,hogy baromira működne a dolog.
Lehet,hogy valóban kipróbáljuk.
Mi a véleményetek róla?
Változnak az idők a kerületi szocialisták háza táján. Az utóbbi nyolc évben számtalan dolgot megígértek, Origo City-t, S1 projektet, élelmiszer piacot, kulturális központot az Újhegyi lakótelepre, városrehabilitációs programot, óvodásoknak ingyenes péksütemény és…..
vordemon 2010.02.24 08:44:29
@g99: Tévedés ne essék,abban teljesen biztosak lehetünk,hogy Fecske Károly,mint a Vagyonkezelő vezérigazgatója nem szívességből engedte át építési törmelék és szemét lerakónak a Gergely bánya területét.
Egész komoly aparátus navigálta egész nyáron a naponta többször is forduló építési törmelékkel ,szeméttel, eszméletlenül bűzlő háztartási hulladékkal megrakott platós teherautók forgalmát.Tudtak róla a képviselők is,mert többször is jeleztük feléjük.
Vajon miért nem történt intézkedés ?
vordemon 2010.02.24 12:48:46
@Manóvezér: Ha mégcsak havi másfél millióról lenne szó...ne legyünk naivak,ennek bőven a többszöröse is összejön Fecske úrnak és csókos baráti körbe tartozó önkormányzati tisztségviselőinknek és MSZP SZDSZ képviselő haveroknak és azok rokonságának.
Ez nem magányos műfaj,ide kellőképpen motivált és főleg kellő pozicióban lévő "bűnsegédek" is szükségesek.
Kéz kezet mos alapon.
Nyilván mindenki sokszorosan lekötelezettje a másiknak és hallgat,hogy nehogy a saját kis "biznisze"
kitudódjon.Elég csak egy kicsit bezsarolni a másikat,máris nem vizsgálódik senki.
Az ajánlószelvény gyűjtés lázban ég az ország. Lépten-nyomon aktivistákba botlik az ember, pártok képviselői álnak nagy mosollyal ajtónk előtt várva, hogy átnyújtsuk nekik céduláinkat. Ha nem megy tisztességes úton, jönnek a földalatti módszerek. Fénymásolás,…..
vordemon 2010.02.16 08:49:21
@hááááát: Persze,hogy nem tetszik a paparazzóként üzemlő Milász Ferencnének,
hogy rontja a tojást áruló bácsi az öccsének Novák Gyula képviselő úrnak a zöldséges bizniszét.
Mint tudjuk,Novák Gyulának számos zöldséges pavilonja van az Újhegyi sétányon és meglehetősen borsos áron árul.
Lehet támadni a konkurenciát(amennyiben az idős bácsi annak számít..?)de azért mindennek van határa!
Politikát vinni ebbe a dologba,több mint szánalmas,de egyben azért nagyon veszélyes is.Gondolkozni kellene előbb.
Nehogy már a légy fújja a kemotoxot!!!!
vordemon 2010.02.16 13:22:58
@perzekutor: Ezt az egész történetet úgy lehetne röviden definiálni,hogy ÖNGÓL ! a javából.
A kerületi önkormányzat testületi munkája sok esetben családon belüli viszályhoz is vezethet. A döntéshozók rokonai, családdtagjai ugyanis nagy számban jelen vannak a Kőbányai Önkormányzatban. Ugyan olyan döntésekben vehetnek részt, nyilványíthatnak  véleményt mint…..
vordemon 2010.02.06 20:51:12
@perzekutor: Nahát hogy is mernénk ilyet feltételezni..inkább a feltételezések helyett ,nyugodtan akár biztosak is lehetünk abban,hogy előre megfontolt,átgondolt kis furmányos akció volt Csicsay úr részéről kedves felesége - Mariska asszony gyorsan ívelő karrierje érdekében a Kozma utcai fegyintézetet "Kőbányáért" kitüntetésre felterjeszteni.
Miközben a Sibrik lakótelepi és a Maglódi úti lakosok életét évek óta megkeseríti,megnyomorítja a Venyige
utcai börtön elött uralkodó elviselhetetlen állapotok.
Na ezt is Csicsay úrnak köszönheti Kőbánya és ez több mint tragikomikus.
vordemon 2010.02.13 08:01:17
@Kőbányai "WOLF" Polgárőrség:
Számomra nagyon szimpatikus amit és amiről ír, de azt nem értem ,tudomásom szerint önöket támogatásáról biztosította az önkotmányzat fideszes alpolgármestere.Akkor ez csak ígéret volt?
Valóban szükség lenne polgárőrökre,akik a lakókörzetükben élvezik a lakosság bizalmát és hatékonyan tudnák segíteni a nagy létszámhiánnyal küzdő kerületi kapítányság munkáját.
Azt hiszem önöknek össze kellene fogniuk
más szintén dolgozni vágyó becsületes,törvénytisztelő
polgárőregyesületekkel ( Horizont )és félretéve az esetleges múltbeli sértettségeket és együtt nagyobb súllyal képviselhetnék a tisztességes polgárőri eszméket.
A BKV végkielégítési botrány óta kormányrendelet írja elő, hogy a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezetőinek fizetését bárki megtekinthesse. Kíváncsi voltam kerületünk vajon mennyire bőkezű vezetőivel. Fecske Károly a kerületi Vagyonkezelő Zrt. és a…..
vordemon 2010.01.24 10:03:05
@vordemon: Kőbánya.infon olvashattuk,hogy több commentben is szerepel,hogy egy SZDSZ-es önkormányzati képviselőnek is jelentős "tulajdonrésze" érdekeltsége van a Gergely bányában lévő parkolóban.Ez talán magyarázatot ad arra is,hogy miért ilyen nevetséges áron adta bérbe Fecske Úr?
Elvégre tartsunk össze ,nem igaz ?
Miért is "őrzi a lángot" évek óta többszáz ezer Ft-ért a bányában Milász Ferenc ? (felesége MSZP választmányi bizottsági tag,Sibrik polgárőrség elhíresült elnökasszonya,egykori(leváltott) eü.és szoc.bizottsági tag..)
Ez olyan mint egy kedves nagy család....mindenki ott segíti a másikat,ahol tudja..
Nem kicsit undorító és gusztustalan.
vordemon 2010.01.24 10:05:38
@vordemon: Csak egy apró kiegészítés maradt le : Milász Ferenné - Novák Gyula nővére.
vordemon 2010.01.24 16:27:50
@Manóvezér: pontosan ezt nem értem én sem.Ha a képviselőtestület elfogulatlan( ? )tagjai is úg látják,hogy nem végzi a munkáját Fecske Károly méltóan a kiemelt bérezéséért - amit egyébiránt a képviselő testület szavazott meg..Hogy is van ez?
Miért nem számoltatják el,hovatovább miért nem mentik fel a vezérigazgatói kinevezése alól?!
Hacsak azért nem,hogy olyan végkielégítést kellene fizetniük az eltanácsolt gazdasági vezetőnek,ami már nem éri meg az önkormányzatnak.

Nagyon szívesen meghallgatnánk Melega képviselő úrat ,hogy a témában végre világosan láthassunk.
HELP !Tehát hogy is van ez?
Létszámhiány, öngyilkosság, rablás. Ezek a kulcsszavai a kerületi rendőrség kapcsán megjelenő cikkeknek. Nemrég közöltem egy bejegyzést melyben egy Kőbányán szolgáló rendőr kivégzett egy férfit. December első napján pedig saját fegyverét használva végzett magával a…..
vordemon 2010.01.13 15:09:41
Bárcsak a gyakorlatban is ilyen kultúrált rendőri intézkedéseknek lehetnénk a tanúi.
A Sibrik telepen tapasztalt állapotok már vetekszenek (sőt..)közbiztonságilag a Hős utcával.
A filmben szereplő Tóth Sándor őrnagy igazán elismerésre méltó módon mutatta be ,hogyan is kell ezekkel a "társadalmilag hátrányos helyzetű" személyekkel szemben eljárni.
Talán nem lenne hátrányos ezen a téren szerzett tapasztalatait és tudását a beosztottjaival is megismertetni.
Akkor nem fordulhatott volna elő az a helyzet,hogy már a telep lakói nem is merik a kerületi kapitányság embereit hívni segítségül a helyi bűnözői kör
rendszeres mondható atrocitásainál.
Sok esetben tapasztaltuk,hogy a kiérkező járőrök (Tóth Sándor emberei)
olyan lekezelő,sértő - sőt olykor kifejezetten megalázó stílusban tárgyaltak - huszonéves rendőrök a segítségüket kérő megfélelmített és kiszolgáltatott idős lakókkal,hogy nemhogy gátat vetett volna ez "nagyszerű"rendőri intézkedés a helyi garázda csoportoknak a további randalírozásában,hanem csak olaj volt a tűzre.
Ennek a helyi bűnözői csoportnak a viselt dolgai és személyi összetétele
(volt magasrangú rendőrtiszt és családja)ismertek a kapitányság vezetői elött is.Talán épp azért nem intézkednek ellenük,mivel egy volt rendőrtiszt keze messzire elér.. és ki tudhatja a legjobban,hogy miként lehet igéretes rendőri karriereket derékba törni egy bizonyíthatatlan ,de annál is ütősebb váddal.
A sibrik telepi közbiztonsági helyzetet semmi sem reprezentálja jobban annál a ténynél,hogy körzeti megbízottként ott szolgálati lakást kapott rendőr sem mer intézkedni ellenük,mondván,hogy szolgálati időn kívül ő is csak magánember, akinek családja van és fél a bosszútól.
vordemon 2010.01.17 18:06:41
@Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület:
Én úgy tudom,hogy Dr.Rácz János alezredes a kerületi kapitányság körrendvédelmi osztályának egykori méltán elismert vezetőjeként - épp azért esett "áldozatul"mert nem volt hajlandó még komoly politikai nyomás ellenére sem,hogy ismert bűnözői kapcsolatokkal rendelkező polgárőregyesülettel ( Sibrik )köthessen együttműködési szerződést a rendőrség.
És mi történt?
Szegényebb lett a kerületi kapitányság egy igazán korrekt rendőri vezetővel és győzött a politikai érdek,az új vezető egyből behódolt ( ő tudja,hogy miért? )és a szerződés megkötettet.
Emlékszem, a kilencvenes évek közepén a panelunk közös képviselőjéről, bizonyos Szabadi Béláról (igen Ő az!) kiderült, pár százezer forintot elcsent a ház közös kasszájából. Akkor a lakók kapát, kaszát ragadva kergették budáig az addigra államtitkárrá előléptetett…..
vordemon 2010.01.17 11:15:41
Sajnos egyáltalán nem egyedi a probléma.A fő gond az ,hogy a tásasházi közösképviseletnek nincs semmilyen "felülvizsgálati ,felettes szerve"- mondhatjuk,kvázi:hogy állam az államban.
Egyedül a társasházi közgyűlés amely elszámoltathatja a közösképviselőt.
Nagyon furmányosan van kitalálva az egész rendszer,mivel a számvizsgáló bizottság(akit ugye a lakók közül választanak ki ) van hivatva ellenőrini a közösképviselő munkáját.
Nem szeretnék általánosítani,mert lehet,hogy ez a rendszer van ahol nagyon jól működik,így csak a saját társasházunknál tapasztalt anomáliákat írom le.
Adva van a számvizsgáló bizottság,akik nálunk többnyire unatkozó,de tettrekész nyugdíjas,otthon lévő gyeses anyuka,egyébként sem dolgozó egyéb személy.
Valamiben viszont lehet őket egy kalap alá venni:NEM RENDELKEZNEK SEMMIFÉLE OLYAN SZAKTUDÁSSAL -amellyel valóban ellenőrizni tudnák a közösképviselő tényleges munkáját.
3 havonta kell ugye a számvizsgáló bizottsági elnöknek a számlákat "ellenőrizni"esetlegesen nem indokolt kifizetéseket "észrevenni"sorolhatnám még hosszan,de minek egy teljesen laikus
személy részére ez egy tragikomikusan teljesítheten feladat.
Sajnos az én tapasztalatom szerint
PONT EZ A CÉL !!
Semmi sem bizonyítja jobban ezt a tendenciát,mintsem amikor 2 szakképzett
könyvelőt sikerült rávennünk erre a feladatra a lakóközösségünből- közösképviselő minden együttműködéstől elzárkózott és ezzel el is lehetetlenítette a számvizsgálók munkáját.Elérte a célját,le is mondott mind a két hölgy,mondván,hogy ők nem fognak itt harcolni,biztos,hogy oka van,hogy ennyire elzárkózott a közös képviselő az együttműködéstől.

Tapasztalatom szerint többnyire unatkozó nyugdíjasok járnak a közgyűlésekre,fogalmuk sincs,hogy szavazáskor mire teszik fel a kezüket.
Jónéhány értelmesebb lakótárs,akik még időnként még eljártak a közgyűlésre is feladták...
vordemon 2010.01.17 11:50:20
Amit még esetleg elrettentő példaként el szeretnék mondani,volt olyan eset amikor pár értelmes lakótárssal összefogtunk,rendkívüli közgyűlést hívtunk össze és lemondattuk a közöskéviselőt.Megbíztunk egy független könyvelői szakértő csoportot,hogy visszamenőlegesen 5 évre ellenőrizze le a leváltott közösképviselő "munkáját"

Kicsit sem lepődtünk meg,amikor a vizsgálat eredménye megerősítette a gyanunkat,miszerint a közösképviselö
karöltve a számvizsgáló bizottság tagjaival - bizonyítottan súlyosan megkárosította ( fiktiv számlák oda-vissza..kiutalt rendszeres nagy összegek a számvizsgáló bizottság tagjainak és fiktiv vállalkozásának...

Olyan komplett anyagot küldött a vizsgálatot végző szakértői csoport,amit rögtön sikkasztás és egyéb gazdasági visszaélések,bűncselekmények alapos gyanúja miatt azonnal a rendőrségre kellett volna továbbítania az új képviselőnek.

De nem tette,sőt teljesen elzárkozott minden további ezt a témát boncolgató
jogos kérdésektől.No comment.
Egyik kutya nem harapja meg a másikat.

Újabb 2 évbe telt,mire őt is ( hasonló dolgai miatt )le tudta a társasházunk váltani.
Annyira belefáradtunk a kilátástalan harcba,hogy nem is járunk már közgyűlésre,mert minek...
Sőt az csak hab a tortán,hogy az egykori - bizonyítottan saját zsebre dolgozó számlálóbizottsági tagok némelyike már ismét ott sertepertél a fazék körül,mért ne tenné...
Egyrész tudja,hogy ez egy nem rossz buli,másrészt tapasztalhatta,hogy úgysincs számonkérés.
vordemon 2010.01.17 15:34:43
@Argoszka: Igazad van teljesen,mert olyannyira tudják,hogy nincs számonkérés,hogy az általam említett közösképviselőnek még mai napig kirendeltsége van az Újhegyi lakótelepen.
Ismét egy érdekességet találtam a világhálón. Kalota Béla a kilencvenes évek végéig közel ezer felvételen dokumentálta a budapesti, így természetesen a kőbányai közösségi élet mulandó csomópontjait. Képein fellelhető az Albertirsai út presszóján át az egykori Vidám…..
vordemon 2010.01.08 11:15:22
@Manóvezér: Már megint fején találtad a szöget! Nem véletlen volt a hely választás,mert ugye már a leendő "vizesblokk" már rögtön adott volt.
Hab a tortán,hogy én legalábbis úgy tudom( de javítsatok ki nyugodtan,ha nem így van )mindez jóváhagyott és érvényes építési engedély nélkül történt.
vordemon 2010.01.08 15:36:40
@Kvazimir: Biztos,hogy Neked van igazad,azért írtam,hogy lehet,hogy tévedek? - na de az építési engedély (amit végül is tényleg megkapott..)körül azért voltak "egyet nem értések",ha csak el nem fogadjuk,hogy nyilvános WC fölé építkezni tejesen elfogadott gyakorlat.Csak nem ?
Sokat számított az a nem elhanyagolandó tény is,hogy az érintett vállalkozó Kőbánya ismert "erős embere"akivel nem szívesen húzna ujjat senki.
Dr. Rajháthy Beatrix megrázó helyszíni beszámolója a szétvert gyermekorvosi rendelőből: "Szóval ez fogadott minket. A betörő alaposan megsérülhetett, mert csupa vér volt minden (reméljük HIV negatív, de azért kesztyűben takarítottunk). Kínunban már nevettünk az…..
vordemon 2010.01.05 23:25:03
@Manóvezér: Szerintem még súlyosabb a helyzet, mert egyrészt miért egy ilyen link biztonsági szolgálattal kötött az önkormányzat szerződést( az ajánlónak tuti,hogy nem kevés haszna,jutaléka származott a buliból)
Az első cserbenhagyásnál,hogy nem bontottak azonnal szerződést a biztonsági céggel?!
Számomra egyértelműen az a legdurvább,hogy biztos vagyok benne,hogy a rendelőnek és - még ilyen alapon - megannyi, szintén önkormányzati tulajdonban lévő intézménynek nincs érvényes vagyonbiztositása.
Ez pedig kötelező megkötni minden önkormányzati tulajdonra,hogy mernek ezen spórolni!?
Ez nem törvénysértő?
Több milliós vagyoni kártéritéstől esett el a rendelő!
Ilyen jól megy az önkormányzatnak?....
Miért nem vonják felelősségre a jegyzőt,mint a "törvényesség őrzőjét"?!
A közbiztonsági csomag hatékonysága kapcsán írt bejegyzésem után kíváncsi voltam melyek lehetnek azok a kőbányai polgárőr szervezetek, amelyek nagyobb anyagi forrásból működhetnek a következő időkben. Három csoportot találtam, a Wolf Polgárőrséget (akikről már írtam egy…..
vordemon 2010.01.04 13:40:12
@Gyurgyó:Ha már lúd - legyen kövér..Folytatnám a tényfelsorolást,minden politikai elkötelezettség nélkül.
Hogy kaphatattak önkormányzati lakást Szász Csaba és Pénzes Károly képviselő urak fiai,ráadásul Kispesten?!(gondolom,hogy ne legyen annyire feltünő..)
Hogy kaphatott 4 (!!!)önkormányzati lakást Lakatos Béla képviselő úr ?
Hogy kaphatott önkormányzati lakást Novák Gyula képviselő nevelt fia az Gépmadár utcában? Soroljam még?
vordemon 2010.01.04 14:41:35
@Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület:
Nem hiszem,hogy a G.családnak magyarázkodni kellene,ők valóban szociálisan rászorultak voltak az önkormányzati lakásra 4 kisgyerekkel.Ráadásul,hogy,mint írják - lepusztult lakást saját maguk költségén újították fel.
Ellentétben - a Sibrik Polgárőr D.családdal,akiknél a 3 "kisgyermekek" kora a fejenkénti 30 évet is meghaladja.. és akik részére kiutalt lakást beköltözésük elött 3 millió Ft-ért ( luxus színvinalon )újította fel az önkormányzat az adófizetők pénzéből.
Van némi különbség - úgy érzem.
vordemon 2010.01.04 17:55:29
@Gyurgyó:Sajnos el kell mondanom,hogy az Ön által"vádaskodásnak"vélt képviselők családtagjainak jogtalanul kiutalt önkormányzati lakások mindegyike - valós és bizonyítható tény.Még tudnám hosszan folytatni a sort...és lehet,hogy meg is fogom tenni...Nagyon sokan megérdemelnék.
Egyébiránt,ha Ön nem kezd személyeskedni a G.család szociális lakását felróva,biztos,hogy ez a lista nem kerül nyilvánosságra.Ne a szerencsétlen ,nyomorult kisember legyen a célpont,hanem vegyük inkább fókusz alá,hogy kerületünk vezetői, pártállástól függetlenül,hogy élnek vissza a saját hatáskörükkel.
Csakúgy mint az ország számára a blog életében is kiemelkedő év lesz az idei. Választásokat tart hazánk, így a kerület naplójában is több politikai cikk, elemzés kerül majd bejegyzésre. Célom, hogy a kerület lakói a lehető legtöbbet megtudjanak lehetséges képviselőik…..
vordemon 2010.01.04 12:43:42
@Gyurgyó: Ezek sajnos bizonyítható tények és a nyilvánosságra hozatalukban biztosíthatom Kedves Gyugyó - részemről nem volt politikai inditék.Nem vagyok politikailag elkötelezett (hála az istennek )és nem is leszek.Meg van az okom rá,hogy miért, elhiheti.
Szeretnék minden kőbányai lakosnak békés, boldog Karácsonyt kívánni. ..
vordemon 2009.12.24 14:20:55
Az alábbi tényfeltáró - vitainditónak szánt levelet Kőbánya egyik őslakosa juttata el részünkre. Az írást módosítás nélkül publikálom. Az író várja a cikk kapcsán az észrevételeket, véleményeket. Tisztelt Szerkesztő! Kérem,hogy ezt a minden bizonnyal…..
vordemon 2009.12.20 12:03:20
@Kvazimir: Nem is értem,hogy miért nem vagyok meglepődve rajta..?
Véleményem szerint egy önkormányzati képviselő közszereplőnek számít és nem teheti meg ,hogy válaszra sem méltatja képviselői munkáját joggal kritikával illető, őt a "mézesbödön" közelébe juttató valóban !! köbányai választópolgár hozzá intézett levelét!!
Egy dolgot nem ártana tisztába tenni jónéhány képviselő úr fejében - legyen az "csak önkormányzati" avagy akár országgyűlési képviselő - ők azért kerültek ebbe a pozícióba,hogy választóik érdekét SZOLGÁLJÁK !!! és nem ők tesznek szívességet Kőbánya lakosságának,hogy ott lehetnek ahol vannak,hanem fordítva.Nagyon hálásnak,sőt alázatosnak kellene lenniük,hogy a választópolgárok megelőlegezett bizalmának "köszönhetően"ott ülhetnek a husosfazék közelében.
Minősíthetetlen arroganciára vall,hogy Földi Balázs ,mint az újhegyi lakók megválasztott képviselője nem érzi,hogy reagálni illene az őt ért jogos kritikára.Hogy meri megtenni?
Azon sem sértődnénk meg ,ha helyette pártja frakcióvezetője dr. Csicsay Claudius reagálna,aki egyébiránt mélyenszántó,lényegretörő,briliáns hozzászólásaival hónapról-hónapra elkápráztatja az önkormányzati testületi ülések hallgatóságát.
Bár nem állom meg hozzátenni,Csicsay úr e remek verbális képességeit érdekes módon 4 éves országgyűlési képviselői munkássága alatt nem csillantotta meg.Talán ő volt az egyetlen országgyűlési képviselő,aki EGYETLEN EGYSZER SEM szólalt fel,nem interpellált egyetlen egy témában sem.
Vajon miért?
Bár őseinkrőlköztudott,hogy fordítva ültek a lovon és úgy nyilazták az ellenségeiket,de ideje lennemár talán megfordulni és végre szolgálni a választók érdekeit.
vordemon 2009.12.22 10:08:47
@Manóvezér: Milyen igazad van Manóvezér!
Reméljük ,hogy Földi Balázs és Csicsay Klaudiusz képviselő úr kitartó hallgatása azzal magyarázható,hogy most összesítik azon összegeket,amelyeket általuk is belátottan ,érdemtelenül,méltatlanul vettek fel( nem kis összegben ! )
EL NEM VÉGZETT KÉPVISELŐI munkájuk okán.Ismervén a fent említett urak közismert nagyvonalúságát,biztos haladéktalanul készek vissza is utalni az Önkormányzatunk "enyhénszólva" is megtépázott,tőkehiányos folyószámlájára.
Ismervén Csicsay frakcióvezető úr karizmatikus egyéniségét,minden bizonnyal erre fogja bíztatni hasonló cipőben járó jónéhány párttársát is.
Mert ugye a tisztesség mindenek elött!
  Sajnos ismét egy szomorú kerületi hírrek kell jelentkeznem. A Tv2 híradója épp az imént számolt be egy kőbányai rendőr által (feltételezetten) elkövetett bűncselekményéről. Gyorsan leszedtem a pontos híranyagot és remélem hamarosan a videóanyagot is sikerült…..
Kétórás előadást tartott Gyurcsány Ferenc Kőbányán a helyi szocialista szimpatizánsoknak. A rendezvényről távozók azt mondták: az MSZP-lista negyedik helyén álló volt miniszterelnök a választásokról és az azt követő tennivalóról is beszélt.Gyurcsány Ferenc beszédet…..
vordemon 2009.12.11 23:00:49
@Manóvezér: Ó hát én ilyet fel sem mernék tételezni (?!),hogy bármi szándékosság lett volna a dologban...
Nahát ilyet feltételezni ezekről a tettrekész,bátor,egyéni érdekeiket teljesen sutba dobó ,kizárólag Kőbánya felvirágoztatásán fáradozó minden tiszteletet megérdemlő baloldali képviselő urakról.
Ejnye,ejnye Manóvezér,mit nem mondasz...
vordemon 2009.12.12 22:43:09
@Manóvezér: ugyanazt mondjuk mindketten.
Hol itt a félreértés?
Vasárnap lakossági fórum keretében átadásra kerültek az állandó polgárőrség és az Újhegyi út forgalmi rendjének megváltoztatása érdekében gyűjtött aláíró ívek. A több mint 600 aláírást Kovács Róbert alpolgármester és Kucsák László, a Fővárosi Közgyűlés tagja…..