Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Banánka

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta Dávid kimondta a bűvös mondatot, hogy ez nyugdíjasoknak való vidék (bár ez inkább Vietnámra vonakozott), mi sikeresen kalandot kalandra halmozunk. Péntek este (februrár 18) felpattantunk egy éjszakai buszra Sihanouk ville felé. Első ránézésre tökéletesnek tűnt, kényelmes…..
Kambodzsa projekt Kínai újév 2011.02.26 05:22:51
Február 3-án volt a kínai újév, és mikor ezen sorokat írom, már átléptünk a nyúl évébe. A készülődés már az ünnepet megelőző hetekben elkezdődött. Több tanítvány mondta, hogy vásárolni ment a szüleivel, vagy majd mennek, és hogy rokonokat és vendégeket várnak. Az…..
Ho Chi Minh City, vagyis Saigon. Úgy vártuk már, mint a messiást, hogy enyhe képzavarral éljek. Egyet jelentett a szabadsággal, végre megint úton voltunk. A nem várt egy hetes veszteglés után már csak egy napunk maradt erre a városra, ami nyilván valóan nem volt elég hatalmas…..
Kambodzsa projekt Középfölde 2011.01.30 14:18:00
A vietnámi útinaplóból eddig kimaradt Hué és Hoi An. Mielőtt még a feledés homályába vesznek az emlékek, pótoljuk ezek leírását. Hanoi után Hué igazi felüdülés volt. Ide már ugye 4-en érkeztünk, hisz Bence is beért minket. Az idő is sokkal jobb volt, a motorok száma is egy…..
Kambodzsa projekt Halong bay 2010.12.27 14:42:00
Viszonylag kevés befizetett túrán vettem részt életemben és ez a kirándulás is csak megerősítette bennem ezt a hozzáállást. Az első ajánlathoz képest 30 dollárral olcsóbban vágtunk neki az útnak, ami némi sikerélményt jelentett, de aztán végig ott lebegett felettünk a…..
Úgy látszik János beszéde nagy hatást gyakorolt az igazgatóra, mert péntekre meghívott minket, pár tanárt és az antropológia körös diákokat egy egész napos kirándulásra. Sajnos pont úgy jött ki, hogy a német lányoknak hivatalos ügyben el kellett utazniuk, de Ádám és Dorin…..
Kambodzsa projekt Az első hetem 2010.12.08 12:13:46
Senkit nem lepek meg a hírrel, hogy az első hetem úgy elröppent, mint a szél. Azt hiszem, hogy a főbb szereplőkkel már sikerült találkoznom. Megismertem a két idősebb önkéntest, Ádámot és Katharinát, akik a zöld programot tanítják az iskolában, valamint a két fiatalabb német…..
Kambodzsa projekt Mar ketten 2010.12.02 08:52:30
Ropke egy napi utazast kovetoen en is megerkeztem vegre Kamodzsaba. Erdekes volt, hogy most szinte otthon erzesem volt, ahogy a tuk tukba beulve elindultunk a repterrol a varosba. Most egy olyan gepen irok, ahol nem latszik az osszes irasjel, igy kisse lassan haladok. Boca a hatterben gepek belsejet…..
Kambodzsa projekt Születésnapomra 2010.09.14 20:43:57
16 éves csajok szoktak úgy bloggolni, hogy "Na, ma sem történt semmi érdekes", itt most nem ez a helyzet, de túl sok fontos mégsem esett. Megkaptam a banktól a pénzfelvevős kártyámat, amivel valszeg semmi mást nem tudok majd csinálni, mint ami a nevéből következik, de még…..
Kambodzsa projekt Kambodzsa etap 1 2010.08.26 19:57:00
Ott tartottam, hogy lábamat lógatva vártam a csatlakozó gépet a BKK reptér várójában, kb így: A gépre szálláshoz buszra szálltunk, ami kivitt jó kilométerre a flaszteron. Már azt hittem, nem is lesz repülő, megint busszal jutok el a határhoz. De még ott álltak sorban a…..
Teljesen veletlenul tertunk be Fat Sam barjaba kozvetlenul azutan, hogy elso koh kong-i beszamolonkat megirtuk, hogy nemi turista informaciohoz jussunk. Valojabn azt szerettuk volna megtudni, hogy a 20$ mennyire realis, amire a motoros fickoval jutottunk vizeses latogatas ugyben. Kiderult, hogy a…..
Kambodzsa projekt Koh Kong City 2010.01.04 09:33:00
Nehez szivvel, de elhagytuk vegul Sihanoukville varosat. Erdekes visszagondolni az elso buszozasunkra meg Bangkokbol, amikor meg enyhe aggodalom vet erot rajtunk, vagy csak rajtam, amikor a 8 oras buszrol 8:20-kor meg nem is hallottunk. Most mar tudjuk, hogy egyreszt buszt lekesni eleg nehez,…..
Par napos hallgatasunk oka csupan az, hogy igencsak belejottunk ebbe a tengerparti, nyaralos eletformaba, aminek teljes egeszeben at is adtuk magunkat. Kialakult mar egy napi rutinunk, amit en ugyan kicsit megbolonditottam egy laza gyomorrontassal. Semmi komoly, meg mar vege is. Kicsit gyenge voltam…..
Mondanom se kell talan, hogy nem volt semmi tervunk, illetve pontosabban csak terv foszlanyaink voltak az estere. Mindketten a tengerpartot szemeltuk ki 2010 koszontesere, de az addig vezeto ut nem volt kidolgozva. Napkozben ismet a parton voltunk es azt azert sikerult kitalalnunk, hogy majd…..
Szenteste erkeztunk Phnom Penh-be egy eleg erdekes busz ut utan. Roviden csak annyit, hogy nagyjabol 10 karaoke khmer dvd-t neztunk vegig.Miutan lekaszalodtunk a buszrol, viszonylag hamar kaptunk tuktukos ajanlatokat. Sajnos nem teljesen jol emlekeztunk egy szallo nevere, amit ajanlottak, igy kicsit…..
Hihetetlen, de megtortent: leszallt a lila, vagy rozsaszin kod az agyamrol es kepes voltam nem cukifalat csodalenynek nezni egy helyi embert. Ehhez csak egy battambangi tuktukosra volt szukseg. Mondjuk szegenynek annyiban nem volt konnyu dolga, hogy pont megjott... Sokan tudjak, hogy ez mit jelent.…..
Kambodzsa projekt Angkor 2009.12.18 11:54:00
 Meg megerkezesunk estejen egyeztettunk a Jelen Janossal a masnapi programrol, hisz utunk egyelen biztos pontja az volt, hogy vele kimegyunk 16-an Angkorba. A masnapi randit reggel 5-re beszeltuk meg, hogy egy szep kis napfelkeltevel inditsuk az egesz programot.Szoval, frissen, vidaman…..
Kambodzsa projekt Ut Siem Reapba 2009.12.16 06:03:00
Tegnap egy 12 oras utazast kovetoen megerkeztunk a mar nagyon vart Siem Reapba. A busz ut valojaban nagyon kellemes meglepetes volt. Bangkoktol a hatarig nagyjabol 5 ora volt az ut, bar volt nemi csuszas az elejen. A Thai oldalon vart minket egy pasi, aki biztositott minket arrol, hogy mindenben…..
 Csak, hogy kicsit szinesitsem a Boca eddigi leirasait, en is irok par dolgot.A megerkezes valoban eleg eles valtas volt az otthoni viszonyokhoz kepest. Kijonni a repuloterrol, olyan volt, mintha egy uszodaba leptunk volna. A jo kis meleg azonnal feledtette velem a tenyt, hogy hulla faradt…..