Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács I

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte…..
A magyarokat az arabkérdés leginkább a benzinár által érinti, de ennél sokkal tanulságosabb, ami odaát történik. Közvetett hatásait majd hosszas átfutással tapasztalja az ország.   Mindenekelőtt nyugi. Az arab forradalmakkal kapcsolatos leggyakoribb félelem, miszerint…..
Ufo rosszkor parkolt rossz helyen az autójával (nem, semmi repülő csészalj nincs a sztoriban), egy ráérő járókelő pedig sok másik kocsival együtt az övét is alaposan dokumentálta és bejelentést is tett a rendőrségen. Ti mit gondoltok az ilyesmiről? Vesszen, aki…..
Kovács I 2011.02.02 22:08:50
@picikisköcsög:

Hm. Ennek a népnek fia vagy te is, nem?
Halkan jegyzem meg, hogy egy fotó önmagában nem elegendő a bírságoláshoz. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy a rendőrségen felveszik a jegyzőkönyvet ahol nyilatkozni kell a látottakról. Csak ezt követően indul meg az eljárás, de azt végig is viszik és a posztoló fizetni fog. A többi butaságot: ártatlanság vélelme, meg hasonlók, nyugodtan el lehet felejteni. Ez nem bűnügy, hanem szabálysértés. A posztoló hibázott, be is látta, a büntetés pedig megérkezett, annak rendje, s módja szerint. Ez így van rendjén. Ha szeretnéd, hogy Magyarország változzon, biza ahhoz tenni is kell! Ezt pedig az egyszerű állampolgárnak kell elkezdenie. Lásd be addig nincs jogalapod számon kérni senkit, amíg te nem vagy hajlandó betartani a szabályokat, törvényeket.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Kovács I 2010.11.24 18:04:02
@Cselo:
Hm. Mintha ugyanezt hallottam volna már valahol... Mondják meg kitől vegyünk el? A nyugdíjasoktól, a pedagógusoktól vagy az egészségügyi dolgozóktól? Konkrétan a kérdésedre válaszolva: nem érdekel mi lesz a ma nyugdíjasaival. Azt kéne már megérteni végre, hogy amit elzabráltak az elmúlt évtizedekben azt nem lehet egyetlen tollvonással elvenni azoktól, akik még nem is éltek akkor amikor a nagy rablás elkezdődött. Személy szerint semmilyen körülmények között nem lépek vissza egy csődtömeg rendszerbe még akkor sem ha amúgy van esélye annak, hogy az összes megtakarításom elúszik. Az állami nyugdíjrendszerből nem fogok látni egy fityinget sem, mert mire nyugdíjas leszek (Húsz év talán...) addigra biztosan bedől az egész kóceráj.
Nos, akkor elmondanék egy igaz történetet, ami egyik álláskereső ismerősömmel esett meg egy tehergépkocsi-vezetői állásinterjún. Tehát még egyszer kihangsúlyozom, hogy a történet nem a rádiókabaré legutóbbi adásából maradt ki, hanem a valóságban történt…..
Kovács I 2010.08.28 14:28:33
@Ladyb:

Drága Ladyb!

Sokáig haboztam írjak-e egyáltalán bármit is, de végül is úgy döntöttem igen.
Globális gazdaságban élünk... Te pedig valamiféle csodapalotában élhetsz ahonnan nem látszik, hogy az évek hosszú során szerzett tapasztalat sajnos ma egyáltalán nem érték. Értsd: ugyanannyi pénzért kapsz ma egy jól képzett, gyakorlott, de idősebb munkaerőt, mint egy pályakezdőt. Nem, nem a munkaerő a legnagyobb költség! Ezt a HR-es baromságot felejtsd el örökre! A munkaerő és annak költsége valahol hátul van a sorban egy befektetési döntés meghozatalánál. Ha nem hiszed, járj utána! Meg fogsz lepődni...
Több fizetett szabadság! Istenem... Ha a pályakezdőd a próbaidő után elmegy betegállományba két hétre, mondjuk egy évben háromszor, az nem fáj?! A többit meg már megírták, miért éri meg alkalmazni ötven fölötti munkavállalót.
Nyugdíj előtt 5 évvel... Szívből kívánom neked és összes többi, a szakmáját ilyen magas fokon művelő HR-esnek, hogy ne érjék meg ezt a kort! Az általad leírtakból látszik, te még életedben nem piszkoltad össze a kezedet munkával!
Meggondoltam a dolgot! De! Érd csak meg azt a kort és szembesülj azzal milyen érzés amikor egy állásinterjún közlik veled: túl koros vagy, mehetsz amerre látsz. Mondom ezt úgy, hogy sem ötvenes nem vagyok, sem állás után nem kell szaladgálnom.
Kovács I 2010.08.28 14:34:50
@Magnat:

A kulcsszó: balesetmentesen. Lehet, hogy közben volt egy-két kisebb koccanása, de a lényeg: egyben lenyomott 300.000-et! :-))) Avagy az időt felerészben, mint kocsikísérő töltötte.
Erdélyi Mónikáról már régóta pletykák keringenek, hogy nem éppen a higiénia felkent papnője, de amit ezúttal, a legnagyobb kánikula kellős közepén tett, az mindent visz. A 37 éves, súlyproblémákkal küszködő hölgy az Avon kozmetikai cég 20. születésnapi partijára volt…..
Szívatós Szívás a Vaterán 2010.05.19 10:17:00
A Vatera.hu-val kapcsolatban tapasztaltakat szeretném megosztani az olvasókkal: "2010. január 8-án a Vatera.hu portálon eladtam egy könyvet cca. 3.000 Ft értékben. Az eladást követően hosszú ideig figyeltem, hogy mikor jelenik már meg az, hogy mennyi jutalékot kell befizetnem,…..
Kovács I 2010.05.19 17:44:00
@matermuter: zsibvasar.hu
Cemeteryman azt mondja, hogy a DVD-lejátszójához fénymásolt garanciajegyet kapott a kecskeméti kis Tescóban. Akkor nem is gondolt bele, hogy ezt, ha a készülék elromolna, nem fogja elfogadni a szervíz. Nem is fogadta el, és Cemeterymannek csak heves vita árán sikerült szereznie egy…..
Kovács I 2010.05.13 06:51:08
@mokas_gizi:
Teljesen mindegy hol veszed meg a műszaki cikket. Mind fos kínai meg koreai alkatrészekből vannak összehányva. (Tudom, ilyen cégnél dolgozom.) Ha Neked megér a polcra kirakott ugyanazon áruért, meg a mosolygósabb eladóért jóval többet fizetni, hát tedd. A posztoló remélem azóta már utánaolvasott a garanciális dolgoknak. Elegendő a vásárlás tényének hitelt érdemlő igazolása számlával. Aki a tecsóba jár vásárolni sikeres ember nem lehet... Kedves szily! A szerviz szót rövid i-vel kell írni...
Kovács I 2010.05.13 06:54:15
@Megdobbent:
Kezeltetned kéne magad. :-)
 Megtörtént. Mélységesen megalázott bennünket a magyar országgyűlés. Parlamenti képviselőink – a szocialista párt vezetésével, a Fidesz asszisztálásával - tegnap sárba tiporták emberi méltóságunkat, megkérdőjelezték kulturális identitásunkat, megfosztottak…..
Kovács I 2010.02.23 15:51:33
@,: Tegnap este az ECHO TV "betelefonálós" műsorában az egyik hozzászóló elmondta, hogy birtokában van az 1938-as népszámlási adatokat tartalmazó összes hivatalos dokumentum. Ezen papírok alapján a magyarországi zsidóság lélekszáma 449.336 fő volt. Hogy is lett ez 1941-re 900.000?
Kovács I 2010.02.23 16:13:54
@aachi2: A különbség abban van, hogy Te ezt nem tudod bizonyítani...
Van ám még havazós sztori a postaládában, de már attól elkezdek fázni és beázik a zoknim, ha a blogra jövök, úgyhogy amíg meg nem jön a mára ígért újabb adag hó, történetből is másfélét kaptok. Mondhatjunk, hogy Csaba peches, a címből sejthető is, hogy miért. Tud valaki…..
Kovács I 2010.02.06 16:17:27
Nemhogy azt nem sikerül eltalálni, mi nem jár a hó miatt, azt se, hogy mi van amúgy a menetrendben. Ismét tél van, sok hó esett, ez gondokat okoz a vasúti közlekedésben. A magam részéről hajlamos vagyok pozitívumként értékelni, hogy a MÁV-csoport rendkívüli menetrend…..
   Mint azt a jeles publicista, debreczeni józsef megírta közismert, túlzásoktól mentes cikkében (Orbán Viktor és az emberevés), hogy az alcsúti istenkirály személyiségében négy integer részt különíthetünk el, a zsidógyűlölőt, a cigánygyűlölőt, rejtőzködő…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
  Politikusbűnözés - a Jobbik (és médiaszárnya, a kuruc.info) egyik, kétségtelenül erős hívószava. Megállítjuk, felszámoljuk, számonkérjük - ígérik. A párt a napokban közzétett programjában az elmúlt húsz év politikusi garnitúrájával szemben határozza…..
Kovács I 2010.01.19 06:56:43
@Várkonyi:

Köszönöm. Igyekszem a lehető legtöbb embert az ismeretségi körömből az így jártál oldalra állítani. Tudod ha van egy BT-d és a könyvelőd nem ad be valamit HATÁRIDŐRE az APEH-nak, azért még Te vagy a felelős! Schön Péter nyilatkozata nem pótolja az elszámolást. A szar az szar, akárhogy is próbálod passzírozni. :-))) Valóban szükség van egy szebb jövőre, de azt nem ti fogjátok felépíteni...
Kovács I 2010.01.19 07:09:55
@kyncza:

Lehet, hogy a többi párt elkészítette az elszámolásokat? :-))) Jó lenne már megérteni a T. Jobbikos közönségnek (is), hogy ha tetteink nincsenek összhangban a kimondott szavainkkal, abból baj van/lesz.
Régen szidtuk már a gyalogosokat, András most megtette. Az elmúlt héten - és különösen tegnap este és éjjel - Budapest útjain azt tapasztaltam, hogy egy-két idiótát leszámítva az autósok óvatosak és vigyáznak egymásra, ellenben a gyalog közlekedők közül sokan tudomást sem…..