Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vargaden

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bornai Tibor Nem tudom elhinni 2012.07.07 20:02:00
Nem hiszem el. Bocs, de nem tudom elhinni, hogy a szocializmus jó volt. Nem hiszem, hogy bárkinek is tetszett volna, amikor minden rádióból és tévéből ugyanaz az egyetlen vélemény harsogott. Nem hiszem, hogy jó volt, amikor vigyázni kellett a szánkra, és nem volt mindegy, ki előtt…..
vargaden 2012.07.09 20:33:22
@P41: Egyetértünk. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Aczél elvtárs mégiscsak egy kultúrált ember volt, akinek a szemében számított az érték, míg Kerényi talán mégsem nevezhető a szellem emberének.
vargaden 2012.07.10 20:13:59
@Bornai Tibor: Szerintem csak neked lenne jó, ha nem hinnél ennyire magadban, meg megtanulnál vitatkozni. Ha ellentmondanak neked, az még nem harc. Amit írtál azt nyilván magad sem érted, csak hiszel benne, mert sokszor hallottad. Ennek ellenére, ha válaszolsz, elolvasom, de ha az is csak újabb, üres nagyképűsködés lesz, akkor nem szórakoztatlak többet. Varga Dénes vagyok egyébként, senkit sem szeretek álnéven sértegetni.
vargaden 2012.07.18 06:41:43
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Igen ez lényeges. és ez nem ér el Bornaihoz: Orbán ugyan szemlátomást szeretné a demokráciát korlátozni, hogy akkora hatalma legyen, mint Kádárnak, (vagy inkább Brezsnyevnek) viszont képtelen Kádárhoz hasonló vezetési színvonalat produkálni. Orbánnak éppen ezért lett kétharmada: az MSZP-SZDSZ-MDF-Bokros, és mindenki, aki a mai demokratikus ellenzéket támogatja, ugyanúgy, ahogyan most Orbán, szintén nem tudta, és ha 2014 után választást nyer, akkor sem fogja tudni az országot irányítani. (Nem szégyen ez, én sem tudnám. Viszont én nem is akarok ilyen látszatot kelteni.) Orbán nemcsak az egy kulcsos adó ötletét köszönheti Kuncze Gábornak, és a hozzá hasonló politikusoknak, hanem a kétharmadát is.

Állítólag a napkirálynak sem volt plazma tv-je.
Bár a kormány tagadta, burkolt privatizációs előkészület volt az MNV Zrt.-nek a regionális vízműtársaságok átszervezésére tett kísérlete tavaly. Az Index megszerezte az ezt bizonyító, az állami vagyonkezelőnél készült előterjesztést, amelyet az ügyben kirobbant politikai…..
Döntött az ORTT. Botrányos körülmények között. Majtényi László elnök elhagyta a termet, az SZDSZ-es delegált sem szavazott, csak ők ketten nem asszisztáltak a nagypárti alkuhoz mutyihoz. De mi közünk nekünk ehhez? Miért nincs rendben, ami történt? Oda lehet adni másnak a…..
vargaden 2009.12.12 09:27:28
@Labanino Rafael: Nem tudom az L. Rafael ugyanaz a személy-e mint a másik támánál, a SZEMA programjáról való vitánál és itt. Ha nem, ha igen nekem semmi kifogásom. Ott szeretném, ha egyről kettőre jutnánk, hiszen a SZEMA politikai hajlékot kínált nekem a politikai hajléktalannak, és én most vizsgálom, milyen a felkínált hajlék, bár elismerem, Magyarországon ez nem szokás. Ebben a témában viszont készségesen elismerem az Ön igazát. Bár Önnek (Vagy üsse kavics: tegeződjünk: neked) is meg kell értened, van abban valami abszurd, ha sír a kultúrmocsok jeles képviselője, és nekem kell, ha jelképesen is, letörölgetni a könnyeit.
vargaden 2009.12.12 09:36:32
@Labanino Rafael: Mondhatnám persze, hogy disznóság valakit kizárni, ha vállalja, hogy megszünteti a más rádiónál levő érdekeltségét, erre garancia is van, de formailag nem teljesen szabályos módon kezeli ezt a kérdést. De nem mondom, mert elfogadom, hogy mások ennek jobban utána néztek mint én, és Majtényi Úr, mint hiteles személyiség nem mond megalapozatlanul véleményt. Ezért is gondolom, hogy ebben a kérdésben tényleg neked van igazad.
vargaden 2009.12.13 11:12:57
@Labanino Rafael: Ha nem a gazdaságról vitatkozunk, nagyon jól meg tudunk egyezni.

Jó egészséget!
Sok szerencsét!

Varga Dénes
közgazdász
Ma tartotta a Szabad Emberek Magyarországért programbemutató sajtótájékoztatóját, a budapesti Nyitott Műhelyben. A programot Orsós János, Dr Sértő-Radics István és Ungár Klára elnökségi tagok mutatták be. A Műhely teljesen megtelt érdeklődőkkel és újságírókkal, jól…..
vargaden 2009.12.13 09:46:25
@spoc: Nincs közöttünk nézetkülönbség, én is így látom: a gonosz piaci szereplők (zömükben nyílván komcsik) addig borogatták az egyenúlyt, amig a bölcs láthatatlan kéz jól megbüntette őket. Ha a kormány (persze kényszerből) nem segíti meg őket (meg persze minket)akkor most megnézhetnék (megnézhetnénk) magunkat. A liberális közgazdászok (akik nemcsak a mostani válságot jelezték előre ilyen klasszul, hanem azokat is, amik nem következtek be)sem ismételgethetnék olyan nyugodtan a gyakorlatban megbukott tételeiket. Ez a válság amúgy messze nem csak a bankok felelőtlensége miatti hitelválság. Tán a réz ára is azért ment fel? Nem két-három bank, hanem sokmillió piaci szereplő hozta össze, szerte a világban.

Közösen alkotott modellümk, kedves spoc, egyre jobban tetszik nekem. Az egyik oldalon a gonosz piaci szereplők, a jók oldalán meg a bölcs állam és a bölcs láthatatlan kéz. Ez pédául úgy működik, hogy a jóságos és bölcs állam éppen délutáni sziesztáját végzi, amikor a gonosz piaci szereplők elkezdik a csomagolt kajákon átragasztani a szavatossági időt. Ezt észreveszi az igazságos láthatatlan kéz, kíméletlenül lecsap, és olyan vérhasjárványt bocsájt az engedetlen népre, hogy attól koldulunk. A jajgatásra felébred a bölcs állam, és orrba-szájba bünteti a gonosz piaci szereplőket. Ezután a bölcs liberális közgazdászok kara (akiknek a kaját a szolgák megbízható helyről szerzik be, és így mit sem tudnak az egész problémáról) dícsérik az igazságos láthatatlan kezet és a bölcs államot, aki előnyös szerződéssekkel, zsíros pályázati pénzekkel kedveskedik a haveroknak. Örülök kedves spoc, hogy mi ketten ebben ilyen rendületlenül hiszünk, és nem hagyjuk hogy ebből a szaros tények kibillentsenek.
vargaden 2009.12.13 10:00:52
@spoc: Elolvastam, sok szimpatikus dolgot találtam benne. Azért is voltam itt. Amúgy szerintem liberális az, aki az embert tartja elsődlegesnek, és nem az ember által létrehozott intézményeket. Az embernek van Istene, és nem az Istennek alattvalói. A polgároknak van hazája, és nem a hazának polgárai. Az embernek van családja, és nem vagyok a családom rabja. Baloldali meg az, aki a társadalom többségének az érdekeit támogatja. Egy ilyen politika szolgálja a romák érdekeit is. A többi enélkül, csak divatos értelmiségi fecsegés, amihez nekem semmi közöm. A liberális gazdaságpolitika felett pedig eljárt az idő, aki nem hiszi foglalkozzon egy kicsit a tényekkel. A gazdaságpolitikai vita egyébként nem focimeccs, ahol a Fradinak mindig igaza van.
vargaden 2009.12.13 11:00:10
@Labanino Rafael: Köszönöm a lehetőséget, sajnálom, hogy kérdéseimre nem kaptam érdemi választ. Felvetéseim nem keltették fel érdeklődésüket.

Ha kirekesztett, szegény nyomorult lennék, a költő szavaival búcsúzhatnék Önöktől: "Szívére veszi gondjainkat, vállára venni nem bolond." Így csak bánkódom azon, hogy még a "romák barátai" is csak egy "helyes, valódi piac és versenybarát politikáig" látnak, még akkor is, ha ma még a gazdagok érdekeit is jobban szolgálná egy gazdaságpolitikai balratolódás. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a szavazók bölcsességét dicséri, hogy Önök egy fél százalékot sem fognak kapni a választásokon. Pedig sikeresebbek lehetnének, ha gazdaságpolitikájukban is a saját lábukra tudnának állni. Kár, hogy nem tudnak.

Üdvözlettel:
Varga Dénes
közgazdász