Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varangyosbéke

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, de kinek a szemében? Ki számára? Kinek fontos ez? Számomra úgy tetszik, ennek a válasznak (elsősorban vagy először) magamban kell + előjelűnek lennie. De mitől lesz az? Nekem azt senki nem mondta meg az iskolákban, hogyan kell. Persze formálgattak itt, ott, így, úgy. De talán a…..
8ker Szomszédsági Tanács 2009.12.19 19:49:00
Egyik reggel, amint a nyitott ablaknál éppen húzom fel a redőnyt, kiabálást hallottam. Nem nagyon törődtem vele, hiszen folyton kiabál valaki, de nem akart szűnni, így szétnéztem, honnan jön a hang. Az utca túloldaláról, a szemközti ház negyedik emeletéről kiabált át egy…..
varangyosbéke 2009.12.21 21:42:17
@Lesley:

"na látod, ennek így semmi értelme. Ahelyett, hogy körbenéznél és meglátnád a problémákat, meg az embereket, itt csinálsz magadból hülyét.
Ezzel szintén nem a Rév8 jó hírnevét öregbíted..."

tudod, ezzel a válaszoddal végleg meggyőztél, hogy bármilyen kezdeményezésnek sincs semmi értelme. Pont azért, mert ahelyett, hogy elgondolkodnál azon, amit írtam - ilyen agresszív módon amolyan "műgangsztásan" csak be(le)szóltál.
téged nem is érdekel a megértés, párbeszéd, kommunikáció lehetősége. ez elég szomorú.

tudod, bármilyen furcsa is, én minden nap körbenézek. és minden nap kommunikálok. emberekkel. mindenféle emberekkel. Magdolna negyedben élő és nem ott élő emberekkel is. civilként és szociális munkásként is. ismerem a helyi problémákat. civilként tettem is le épp eleget az asztalra. szociális munkásként is.

Te hülyének nézel.
semmi baj.
más is tette már.
nem vagyok sértődékeny.

egyébként, csak kérdezném:
az általad adott válasz szerint tényleg lenne a RÉV8-nak jó hírneve???!!!
ez jó hír.
köszi!

üdvek, VB.
varangyosbéke 2009.12.21 21:51:06
@dankó7:

szia!

pontosan tudom, mit tettetek és hogyan. voltam arra "szafarira" :o)))
és értem is a problémáitokat. hogy az esetleges megnyilvánulásaitokkal, akármikkeitekkel nem értek mindig egyet? ez benne van ebben a nagy pakliban.
hajdan elég sokat beszéltünk.
tudod, hogy ki vagyok és milyen.
tudod, hogy ha véleményezek, azt nem ilyen vagy olyan elfogultságból teszem!
és kívánom, mielőbb legyél jól!

üdvek!

BálintS.
varangyosbéke 2009.12.28 21:55:04
@bizottsagiirnok:

bizottsagiirnok 2009.12.22. 06:55:19

Kedves Virág T.!

bocs, hogy csak most írok választ, de ünnepek, otthon, család és munka is "dögivel"...
szóval, amiket leírtál, sztem fontos dolgok! megpróbálok - szokásomhoz hűen mondatról-mondatra , gondolatról-gondolatra reagálni...és remélem, ebben a szerteágazó blogban, megkapod a válaszom :o)

"Hű, milyen csatatér lett itt tegnap este."

én nem éreztem csatatérnek :o)) sokkal inkább alsó-zsigeri reflexxióknak... :o))

"A legfontosabbaknak tűnő megjegyzésekre néhány gondolat:"

no, ez pl. számomra fontos infó! legalább bárki is megpróbál érdemben kommunikálni!

"- önkormányzati cég: mind tulajdonviszonyaiban, mind megrendelőiben, mind "elszámoltatóiban" (pl. Felügyelő Bizottság) kitapinthatónak vélem az erős önkormányzati, helyi politikai befolyást, annak a rossz hatását a működésre. Erről már írtam sokszor, e-mailben küldöm, ha szükséges."

a RÉV8 NEM önkormányzati cég, hanem, egy, az önkormányzat által igényelt külső cég, amelyik bizonyos, az Önkormányzat által megrendelt , megpályáztatott munkákat "végrehajt".

"- kommunikáció: szerintem kommunikálni jó, izgalmas feladat. Tapasztalataim szerint a RÉV a környék lakosai (magam is beleértve) felé nehezen kommunikál."

amit írtál, igaz! ezt a RÉV8 sem tagadja! de nehéz úgy kommunikálni, hogy élből el van vágva a torka a "Cégnek"...esélyt sem ad senki...pont ez a problémám! cikizni a legkönnyebb, de eleget tenni és közben megmaradni hitelesnek a legnehezebb. ha pl. Téged naponta támadnának és senkit nem érdekelne ki is vagy valójában, mit tennél?? én itt élő lakosként, szocmunkásként és "alkalmazott"-ként is folyton az érdemi kommunikációt keresem..

" Én a nyilvánosságot fontosnak tartom egy közösségfejlesztési program során, hiszen az érdekérvényesítési képesség erősítése az egyik alapja. Irkáltam már újságban/honlapon/e-mailben a kerületről, RÉV8-ról, hol az volt a baj vele, hogy nem konkrét, hol az, hogy nem érthetem a cég helyzetét. Ez minden bizonnyal így van, nem is célom minden esetben megérteni, és ez kölcsönös. Az azért biztos, hogy a kommunikáció mindig úgy szakadt meg, hogy nem kaptam választ. Legutóbb egy nyár végi levelemre, amire a címzett a kerületi közmeghallgatás előtt azt mondta, majd reagál, de most jön az évvége:-)"

igazad van. de nem szabad általánosítani! egy ember napi "tette" vagy "nem tette" még nem eredményezheti a RÉV8 általános megítélését! itt azért sokan dolgoznak! és egyetlen tapasztalatból, sztem nem szabad általános véleményt formálni!

"- a blogról: érezhető - kommunikációs, információs - hiányra reagál, több embernek fontos, ami történik a környéken, és ez lehetne előre vivő energia, aztán itt komment-háborúvá válik. Tényleg kéne RÉV-honlap, etc., etc. "

ebben is igazad van! és ez a "napi" -ember kommunikáció meg is van. hogy ezzel nem kérkedünk?? nem tesszük közzé napi szinten?? miért is kellene? itt egy program, amire szerződött a cég és amit végrehajt.
de ha az a helyi civil igény,hogy az általános "mindennapokról" kapjon infót??? hát kérje - és sztem megkapja. a Cégen ez sem múlik.
csak végre kommunikáljon már Vki ÉRDEMBEN és nem direkt vadászkéssel...plíííz!

"Lesley itt lakik, erősen elfogult a kerület mellett, és ez jó alap. A bejegyzései egy része érdemi dolgokról szól, a szelekciót az olvasóra bízza, ami meg nem tetszik, továbbgördíthető."

Lesley a kerület lakosa, de NEM a Magdolna-negyed lakosa. ez nem baj, csak épp hátrány, amikor "bepoloskázva" jön egy civil fórumra...csak a "fikázás" okán...és még be sem mutatja magát, ki is Ő és épp milyen minőségében ül ott 00.64 percen keresztül mozdulatlanul (csak mondtam egy időt...ennél hosszabb volt a fórum..) én ezt nem tartom fairnak...sajnálom. ez számomra semmi civil kurázsit nem tükröz, sokkal inkább szánalmat... bocs!

"- Kesztyűgyár: az olvasható itt, mintha meg kéne köszönni az intézményt, és nem lehetne véleményt formálni. Veszélyes a "hála" erővel történő kikényszerítése. A Kesztyűgyárnál éppen hogy jól modellezhető sok felhozott probléma. Pl.: Nagy beruházás, beköltözik oda a RÉV egy része, miközben a civil szervezetek a bérelt pincéiket újítgatják fel, ahelyett hogy közösen kesztyűznének."

A "Kesztyűgyár" a Magdolna-program által megálmodott helyi civilséget képviselhető épület és konkrét program! Bármilyen furán is hangzik, de ezt is a "gonosz" RÉV8 álmodta meg és hozta létre...szóval, "ide" a Kgyárba nem "beköltözött a Magdolna-program, hanem helyi szinten maradt az egész negyedet érintő program.".
ezért gondolom, hogy álságos dolog a Kgyárban hirdetett személyes szívességtétel úgy, hogy közben egy, pont a RÉV8 által létrehozott intézményben való civil(?)ként támadom a RÉV8-at!? mert utóbbi státus sztem épp felezi a "fikázási" jogosítványokat. minimum felezi! mert így igazságos! sztem!

"Aztán itt a szomszédban a Roma Parlament, nincs érdemi együttműködés, ahogy a Kesztyűgyár-Mátyás tér-Kapocs "lehetőségtár" sem. Ezt is tudom mail-ben jó hosszan taglalni:-)"

ne taglald! a Roma Parlamenttel a megfelelő programon belül kiváló a kommunikációnk és az együttműködésünk! első blikkre is nyitottak voltak! és éppenséggel (bocs!) "letojták" a külső véleményt, mert Őket sem érdekli a helyi csontrágás! eredményre "dolgoznak"! és pont emiatt becsülöm Őket nagyra!

"- A kesztyűgyáras blog: nagyot változott az idő, engem már hívtak le azért a közösségi házba, hogy többen jó hosszan elmondhassák, milyen igazságtalan vagyok a RÉV-vel (részben azt kaptam, amit itt Lesley, akkor azt ő is végighallgathatta, ezért talán emlékszik rá). Ott nagyon nyomtam a kommunikációt, hogy pl. egy blog néhány perc alatt futtatható. Nem sokkal később Lesley megcsinálta, elküldte nekik, azóta többé-kevésbé működik. Most meg a "tyúk-tojás" kérdésről olvasok ahelyett, hogy Lesley - aki nálam sokkal konstruktívabb volt - felé meg lenne köszönve az, hogy a neten valahol fellelhető a Kesztyűgyár. (Tudom, hogy a tetszhalott RÉV8-honlapon is van infó, de hát azt azért nem számítanám ide.)"

Kedves, nem akarnám Lesley-t (bocsáss meg érte Uram!) mennyekbe magasztalni, mert egy blog létrehozása kb. 4 percnyi munkát jelent az életében..szóval, ha vki olyan szinten él mint Lesley - tehát: fel kell hánytorgatni az Ő védelmében, hogy létrehozott egy semmit...(honlapok százai könyökölnek a sima programmal ilyen témában is, ingyen..)...de még magam is képes lennék létrehozni egy ilyen minimál blogot...bocs, de hadd ne legyek "behatódva"...

"Végezetül: beszéljünk, kommunikáljunk, csak ne legyen már hirtelen vége akkor, amikor a másik félnek más lesz fontosabb. Ugyanis sokszor ez nem játszható el, ártani meg felesleges. Bár a külső ellenség összehoz:-)
Üdv, Virág T. "

igen! beszéljünk és kommunikáljunk! érdemben! erre bármikor "vevő" vagyok!
pláne, ha bárki is hasonló "tempóban" ír, és nem akar élből "legéppuskázni!"
:o))

üdvek, BálintS.