Regisztráció Blogot indítok
Adatok
verespalne

955 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkerült a Netflixre a II. Erzsébet életét feldolgozó sorozat, a The Crown a teljes második szezonja. A tíz új részben foglalkoztak a készítők Fülöp, edinburghi herceg gyermekkorával, nőügyeivel, Margit hercegnő házasságával, de a korszak egyik leghíresebb szexbotrányával is. A történet nagyjából…..
verespalne 2017.12.16 16:12:51
Utolsó adásához érkezett a köztévé komolyzenés tehetségkutatója: a Virtuózokban most a három korcsoportgyőztes állt színpadra, és a zsűri már csak dísznek ült be, a közönség döntött arról, hogy ki nyerje meg a 12 milliós fődíjat. Ezúttal a Nemzeti Filharmonikusok voltak a kísérőzenekar, Medveczky…..
Szolgálati közlemény: két adás kimaradt külföldi tartózkodásom okán, sajnos mégsem sikerült megoldani a helyettesítésemet. Ma viszont itt vagyunk a korcsoportos döntővel, és jövő héten remélhetőleg a helyszínről tudósítjuk majd az élő döntőt. Az utolsó előtti fordulójához érkezett a köztévé…..
A tinik középdöntőjével és apró változásokkal folytatódott a köztévé komolyzenei tehetségkutatója. Ezúttal is kilenc versenyző zenélt péntek este a színpadon, de már nem zongorakísérettel, hanem a Nemzeti Filharmonikusokból alakult kamarazenekarral, ami nem kis feladat elé állította a tapasztalatlan…..
Végetért a köztévé komolyzenei tehetségkutatójának elődöntős köre, a tinik és a kicsik köre után péntek este kiválasztották azt a 9 felnőttet is, aki továbbjutott a középdöntőbe, ahol már kamarazenekari kísérettel kell majd fellépniük.      ..
  Folytatódik a Virtuózok a Duna tévén: a péntek este lezárult a köztévé komolyzenei tehetségkutatójának második elődöntője, ebben a picik versenyeztek, azaz 7 és 12 év közöttiek voltak a zenészek. Szem nem is maradt szárazon, Miklósa Erika zsűritag már az első előadás alatt a szemét törölgette, és…..
Két éve annyira megkedveltem a köztévé komolyzenei tehetségkutatóját, hogy érthető örömmel ültem le újra a tévé elé péntek este, hogy megnézzem a Duna tévén a Virtuózok második évadát. Sajnos azonban két év alatt úgy tűnik sokat felejtettem, mert 2014 karácsonyára ugyan magára talált a műsor, de az…..
Elstartolt a Propaganda új évada, maradtak az egy adás - egy ember szerkezetnél, az idei évadban lobbanékony, impulzív embereket mutatnak majd be, elsőként Petrik Andrea színésznőt.  A Propagandának mindig is rákfenéje volt a szponzoráció, amit most új szintre emeltek: a műsor…..
Azt már korábban is megírtuk, hogy a Csajok végetér a hatodik évaddal, és ez nagyon jó hír, hiszen egy felnövéstörténetet nem lehet a végtelenségig húzni. Főleg, hogy a most startoló ötödik évad első része máris egy esküvőn játszódik, ami ráadásul nem is az első a sorozat történetében, még pár évad,…..
Legjobb női mellékszereplő: Maura Tierney, AffairLegjobb színésznő, vígjáték: Rachel Bloom, Crazy-Ex-girlfriendLegjobb színész, vígjáték: Gael Garcia Bernal, Mozart in the JungleLegjobb vígjátéksorozat: Mozart in the JungleLegjobb minisorozat: Wolf HallLegjobb színész, minisorozat: Oscar Isaac, Show…..
Sorozat formájában készült folytatás az egyik legsikeresebb magyar filmhez: a Csak szex és más semmi receptjét egy kicsit átvariálták, de az alapok maradtak, így lett a Csak színház és más semmi egy szórakoztató és igényes sorozat. Ezt onnan tudjuk, hogy mi már láttuk az első két részt, azaz a…..
Vasárnap debütál a köztévé új sorozata: a Csak színház és más semmi a Duna tévén. Tíz év telt el a Csak szex és más semmi című magyar film elsöprő sikere óta: Goda Kriszta rendező és Divinyi Réka forgatókönyvíró azóta sem tudta megismételni azt a szakmai és kritikai sikert, amit az egyik első magyar…..
verespalne 2016.01.07 10:36:27
@Sir Galád (már foglalt): index.hu/kultur/cinematrix/kritika/szex1212/ "Sőt ez az évtized magyar romantikus vígjátéka. Kritika."
verespalne 2016.01.07 11:25:46
@f_miki: köszi miki, javítottam!
Mármint én nagyon-nagyon szeretem Lena Dunham sokakat megosztó HBO-sorozatát, de azért egy Csajok című felnövéstörténetet nyilván nem lehet a végtelenségig húzni, mert abból elég nagy bajok lesznek. Egy ideig úgy is tűnt, hogy kifullad a széria: a harmadik évad döccenései…..
Bejelentették a Hollywoodban élő külföldi újságírók a tévés jelöltjeiket, most csak röviden a lista, Sixx holnap délután elemez. A filmes jelölteket erre találjátok.  Legjobb dráma Trónok harcaEmpireMr. RobotNarcosOutlander Legjobb vígjáték CasualMozart in the…..
Ahogyan tegnap is megírtuk: elindult a Propaganda új évada, a nyolc új rész vendége mind-mind nő lesz, hogy női témákról is tudjanak beszélni az adásban. Az első adásban nem is aprózták el: Tenki Réka volt a vendég, és mivel most ő a rossz szülésélményről és a bántalmazó…..
Saját fejlesztésű játékunkban tesztelheti a tudását, két fordulóban, és összesen öt percet kell rászánni, megéri.  Az első körben a férfi csapat válaszát kell kitalálni, és figyelem, nem a helyes válasz a kérdés, hanem az, hogy a két férfi mit tippel majd. Ehhez…..
verespalne 2015.10.22 13:28:38
A Gilmore Girls valamilyen érthetetlen okból Szívek szállodája címen ment itthon a köztévén, én például nagyon sokáig azért nem néztem, mert a cím elriasztott. Azóta szerencsére már többször is ledaráltam mind a hét évadot, főleg hogy nemrég a Netflixre is felkerült a…..
A Fargo első évadát mindenhol ünnepléssel fogadták, úgyhogy érthető módon nagyon vártuk a második évadot, még akkor is, ha tudni lehetett, hogy nem sok köze lesz az előzményekhez, se szereplőkben, se történetben. Igen, pont úgy, mint a True Detective második évadában, amit…..
Hiába nyígtam a múlt héten, hogy kérem vissza a szuper Homeland főcímet, az ötödik évadra teljesen új intrót kapott a Showtime sorozata.  Legutóbb ez volt: És most ez lett: Nyilván a történet új fókusza is indokolta, hogy Ronald Reagen, az idősebbik Bush, a másik…..
A Homeland olyankor sosem jó, amikor Carrie kiegyensúlyozott és boldog. Márpedig az ötödik évad első részében azt látjuk, amint Carrie a kis Frannievel mosolyogva kerekezik fel-alá Berlinben, imádkozni jár a templomba, és egy helyes vöröshajú sráccal él együtt. Na ne. Az ő…..
Hatalmasat szólt az Affair első évadja: mi csak Sixx ajánlója után figyeltünk fel rá, de az Aranyglóbusz gálán szerencsére szórták rájuk a díjakat bőven, az Affair lett a legjobb drámai sorozat, és Ruth Wilson a legjobb női főszereplő drámai sorozatban. A Terápia alapjait is…..
A HírTv-hez igazolt Veiszer Alinda, Alinda címen indít beszélgetős műsort hétköznap esténként, első vendége Nagy Kriszta Tereskova festőművész lesz, vettük tudomásul rezignáltan, majd robbant a gecizős beharangozó videó, úgyhogy olyan izgatottan ültünk a tévé elé, mintha…..
Indul a Propaganda új évada a TV2-n, vasárnap esténként lesznek az új részek, kedden ismétlés a SuperTv2-n, majd szombaton a rendes TV2-n. Azért is írom be az ismétlések dátumát, mert elég valószerűtlennek tartom, hogy a műsor irán érdelődők el tudnák kapni a tévében, a…..
Ma már egyáltalán nem olyan egyszerű filmesnek tanulni, hiszen számos iskolában képeznek filmeseket. A legegyszerűbb út az ELTE Filmszakán át vezet, ahol egy ideje már szintén készülnek vizsgafilmek, a legnépszerűbb pedig a 150. születésnapját ünneplő SZFE. Eközben azonban a…..
És ez nagyon jó terv! Tényleg! Szkeptikus voltam a Csajok harmadik évadjának a végén: hogyan lehet ezt a sorozatot folytatni? A nagyszerű első évad után a második-harmadik kicsit eltévedt az erdőben, és közben már ötödik évadra is meghosszabbították Lena Dunham HBO sorozatát,…..