Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bátory Ágnes

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Átláccó Aggódik az Economist 2010.07.12 09:31:00
Aggódik az Economist a magyar demokrácia miatt. Riasztó (“alarming” - egy jelző amit nem gyakran használ a hűvös brit elemző) az új média törvény, mondják, pl. hogy a kilenc évre a miniszterelnök által kinevezett mediahatósági elnök ellenőrzése alá vonhatja a…..
Átláccó Konszenzus 2010.04.29 22:41:00
Így a választások után sok mindenről kell egy TI-hoz hasonló civilszervezetnek elgondolkodnia. Például: adott egy nagy parlamenti többséggel rendelkező párt, amely ennek birtokában erős kormányt alakít majd, és rengeteg, az ország számára szükséges változtatást végbevihet.…..
Ez a bejegyzés egy konferencián íródott (meglehetősen udvariatlan a gépen pötyögni amíg valaki más előad, de ki nem csinált meg ilyesmit?). Lettországban az ottani TI rendezésében kb. félszáz ember gyűlt össze, hogy az európai korrupció ellenes hivatalok, ügynökségek…..
Hamar kiderült azonban, hogy a hong-kongi mintára létrehozott hivatalok csak nagyon kevés országban életképesek vagy sikeresek, és sok helyen többet ártottak mint használtak. Ennek egyik oka az, hogy a Hong Kongban adott feltételek kevés kivétellel nem voltak reprodukálhatóak: az…..
Sajtóhírek szerint márciusban megkezdheti munkáját a kormány anti-korrupciós törvénycsomagjának központi elemét képező Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal (KKH). Azt gondolná az ember, hogy a Transparency kitörő örömmel fogadja a hírt. Hogy ez miért nem így van, azt…..
Első blogbejegyzésemhez kitűnő apropót szolgáltat a tegnapi Nemzetközi Anti-korrupciós Világnap (December 9). Fontos és szuper-mozgalmas nap volt ez a magyar TI életében, sajtótájékoztatóval, workshop-pal (egy norvég oknyomozó újságíróval), este az Átláccó filmfesztivállal…..