Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ámokfúró

20 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bemosott Gyarmati Zsolt múzeumigazgatónak az Átlátszó Erdély, az igen hosszú, de cseppet sem unalmas írásból kiderül egy s más. Például, hogy miként bánik a beosztottjaival...
Nem maradt visszhang nélkül a legútobbi gumiégetős autós ügyességi verseny Csíkszeredában. Egyrészt nem is maradhatott, mert a fél város levadult a zajtól, másrészt nem sok hiányzott a kéretlen tűzijátékkal feldobott gázszünetig...
Háromnapos kupát rendez a nemrég újra megnyílt zalaegerszegi jégcsarnok. Október 29. és 31. között 12 csapat 240 játékosa játszik 42 mérkőzést. A torna érdekessége, hogy magyarországi csapat nem vesz részt rajta, a megkeresett tíz közül egyik sem jelzett vissza. A magyar…..
 A romániai turizmust külföldön promováló Ilie Năstase megaszonta: ha ő lenne az elnök, akkor a Székelyföldre telepítené a cigányokat. Remek ötlet, de egy valami csak nem világos.   Az egykori teniszcsillag, szupersztár, faszkalap az egyik bukaresti lapnak fejtette…..
A blogunkon meghirdetett jótékonysági akciókon és árveréseken mindig Csató Kovács Imre a legaktívabb olvasónk. Állandó kommentezőnknek hálánk jeléül egy feledhetetlen ajándékkal kedveskedünk, amelyet reményeink szerint kiemelkedő helyen kezel majd jégkorongrelikviái…..
ámokfúró 2010.10.06 12:18:31
sajto@ Újságíró 2010.10.04 09:38:00
Zajos, sötét külvárosi irodába, ne hívj két órás sajtótájékoztatóra 15:00 órás kezdettel. Ami nekem kell: fényes, csendes, jól megközelíthető, 35 perces délelőtti sajtótájékoztató. Elmagyarázzam? ..
ámokfúró 2010.10.04 20:06:01
 Alaposan helyben hagyták a csíkszeredai alvilág egykori vezetőjét, a notórius Csibi Istvánt. Az egykor az egész környéket terrorizáló figura nemrég szabadult az előzetes letartóztatásból. Csütörtökön sátorba költözött és éhségsztrájkba kezdett független…..
Bizarr utóélete lett egy átlagosnak tűnő posztunknak. A Van, aki még foglalkozik a kamu potencianövelőkkel című bejegyzésben leközöltünk egy potencianövelőt reklámozó spamot, illetve azt a feljelentő levelet, amiben olvasónk az ügyről értesítette a hatóságokat is. A…..
 Őrizetbe vett a román határőrség két magyar állampolgárt, akik a zöldhatáron keresztül jutottak be Romániába. A 21, illetve 25 éves személyek ellen büntető eljárást indítottak, és átadták őket a magyar hatóságoknak. Eddig a hír, amit az Agerpres a Szatmár megyei…..
Lubomir Hurtaj belépője súlyos sérülést okozott Andrew Dertonnak. A HSC Csíkszereda szlovák csatára térddel ütközött a Miskolc kanadai bekkjének térdével. Dertonnál részleges térdszalagszakadást állapítottak meg az orvosok a szerdai kontroll során, ennek következtében…..
Ismét két Mol Liga-meccset játszanak Brassóban: Magyarországi idő szerint 10 órakor a Steaua tévés mérkőzésen fogadja a listavezető Dab.Doclert. 17 órakor az újvárosiakat nagy harcra kényszerítő Brassó a hármas győzelmi szériában lévő Vasast látja vendégül. A vesztett…..
ámokfúró 2010.09.19 12:24:57
ámokfúró 2010.09.19 12:29:14
ámokfúró 2010.09.19 12:33:33
makuly székely Dugni az Oltot 2010.06.30 19:38:00
Ki gondolta volna, hogy az árvíz egészen másképp néz ki a helyszínen, mint ahogy az a tévéből látszik? Márpedig tényleg más fíling tökig állni a barna vízben, és egészen más dolog a tévé előtt szotyizni. A korszakalkotó felfedezést maga a román kormányfő közölte, és…..
makuly székely Gondolat magyarul 2010.06.21 17:00:00
Angolul, németül és magyarul is olvasható egy román napilap online tartalma. Jobb helyeken az ilyesmitől nem ájul el senki, de itt ez jelentős újításnak számít.   Igazából az lenne a jó hír, ha a Gândul húzása nem számítana rendkívülinek Romániában. De annak számít,…..
Egyelőre nem állítanak szobrot Marosvásárhelyen a forradalom alatt tömegbe lövető egyik tábornoknak – jelenti a Krónika, amely beszámol arról, hogy a helyi önkormányzat szoborállításra vonatkozó határozatát az illetékes törvényszék első fokon elkaszálta. Lesz nagy…..
makuly székely Repülő utászok 2010.06.17 16:37:00
Egy hónapig nyomoztak azután, hogy kik lehettek azok, akik kamiononként 50 eurót akasztottak le az AC/DC felszereléseivel Romániából kifelé tartó konvojról. A közlekedési miniszter négy lúzer személyében találta meg a bűnösöket.   Radu Berceanu nem szarozik, egy…..
ámokfúró 2010.06.17 19:10:04
@VR6:
Kiről, miről is?
ámokfúró 2010.06.17 19:37:02
@Kangörény_:

Igazad van – de csak majdnem. Magyarországon az utász katona. Mifelénk viszont minden útügyi alkalmazott utász. U-val, nem ú-val.
ámokfúró 2010.06.17 19:38:27
@Mao elvtárs:
Az "utász" nem állíthat meg. Ha ellenőrizni akar, segítségül hívja az illetékes szervet. A határon a határőrséget, beljebb pedig a rendőrséget. Ők állítanak félre, majd átadják a terepet a különböző útügyi igazgatóságok (ezekből is van egy csomó) alkalmazottainak, akik jól lezsebelnek.
A Dzsucse harcosai Kezdetét veszi! 2010.06.15 19:03:53
Hálásan köszönjük az elvtársaknak az induló versenyen tanúsított hozzáállást, nem a semminek írtátok őket, mindent fel fogjuk használni, ám ez legyen egyelőre meglepetés. 44 év után a népi Korea ismét világbajnoki mérkőzést fog játszani! Az csak a sors keze lehet, hogy…..
makuly székely Hiánypótlás 2010.06.14 16:42:00
Épül a Székely kapuk útja Hargita megyében. Íme egy újabb turisztikai hókuszpók, aminek hallatán turisták ezrei fognak a Székelyföldre tódulni. Ez az elmélet. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a Székelyföldön minden van, csak rendes műút nincs.   Hargita megyében egyik…..
makuly székely Hibrid Dacia 2010.06.14 13:46:00
Hamster névre keresztelték a Dacia hibrid meghajtású tanulmányautóját, amelyről egy internetes fórumon jelentek meg képek. A román gyártónak a hivatalos álláspont szerint semmi köze a modellhez.   A hírek szerint a prototípust a pitesti egyetem diákjai tervezték, a Sandero…..
makuly székely Téma 2010.06.14 12:48:00
Most jelentette az egyik román hírtelevízió, hogy a RMDSZ parlamenti frakciói ezerrel gyűléseznek Bukarestben a keddi bizalmatlansági indítvány kapcsán. A hír szerint az a téma, hogy támogassák-e vagy sem a román kormányt. Egy túrót ez a téma.   Röviden egy kis…..
A román liberálisok Tőkés ellen fognak szavazni az EP-ben – jelenti a Krónika, amely részletesen ismerteti a párt elnökének legújabb baromságait. A PNL elnökének többek között az a baja, hogy a pispek úr nyilatkozataiban folyamatosan feszegeti Románia határait. Hogy jobb…..
A Dzsucse harcosai A Dzsucse-eszme 2010.06.11 13:03:00
Miután tisztáztuk a Szongun-politika mibenlétét, röviden világítsuk meg a Dzsucse eszmekörét is. Kevesen tudják talán Magyarországon, de Kim Dzsong Il nem csak hihetetlen tekintélynek és szeretetnek örvendő államférfi, de a modern világ egyik legnagyobb teoretikusa is, aki…..
A román sajtó megtalálta az első román Formula-1 győztest. A Realitatea TV hírtelevízió portálja szerint Szisz Ferenc románként győzött 1906-ban.   A hírtévé címoldalán bombasztikusan felvezetett kamunak a címe is atom: A Forma-1 történetének első nagydíját egy román…..
Látszólag kitört a béke Szőke László és az udvarhelyi maffia egyes tagjai között. Az újságíró a székely kisváros nehézfiúi ellen indított hadjáratot, alaposan felkavarva az indulatokat. A sok basztatással, szaftos fenyegetésekkel fűszerezett történet most azzal folytatódik,…..
Senkitől. Nincs is nagyon kitől félnie. De ha nem fél senkitől, akkor miért tesz mégis úgy, mintha félne?Mert a helyzet nagyon így néz ki. A kétharmad birtokában előbb elintézték, hogy az új önkormányzati választási rendszerrel minden helyi testületben brutális többségük…..
Tiltakoznak az erdélyi értelmiségiek, mert egy jobbikos EP-képviselő irodát nyitott Marosvásárhelyen. Szegedi Csanád lépése ellen a transindex gyűjt aláírásokat. A hírportálnak az ilyesmiben nagy gyakorlata van, felhívásaikat rendszerint sokan követik. Azt azonban talán egyikük…..